• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

המסע שלי להקטין בכל חודש את ההוצאה השוטפת בעוד 100 שקלים

משה

משתמש בכיר
דירוג
3,765
התחלתי בחודש האחרון פרוייקט שלדעתי יכול לעניין את חברי האתר.

המטרה שלי היא למצוא בכל חודש תחום אחד בחיים שבו אני יכול לעשות שינוי שבאופן קבוע יקצץ לי את ההוצאות בכמאה שקלים. הרעיון הוא ששינויים כאלו הם יחסית קלים לביצוע וההגבלה של הסכום למאה שקלים הופכת את המטרה לפחות מאיימת. (פחות מאיימת אבל בכלל לא מבוטלת. אם כל חודש אמצא מקום לקצץ בו באופן קבוע 100 שקלים אחסוך 7800 ש"ח בשנה).

ההישג הראשון שלי:
השגתי תו חניה לרכב. אני מעריך שהצעד הזה יחסוך לי כל חודש כ150 שקלים.

המטרות הבאות: סקירה של הביטוחים שלי, בדיקת הטבות מארגון המורים, קבלת הנחה בארנונה בתור משרת מילואים ועוד.

המטרה של השיתוף כאן היא כפולה.
א. אני מאמין שעצם הכתיבה והפידבק מכם יתן לי מוטיבציה להמשיך בפרוייקט.
ב. לקבל מכם רעיונות לנושאים נוספים שבהם אני יכול לעשות שינויים קטנים שיעזרו לי לחסוך "על אוטומט" לאורך זמן.

במקום שהמטרה תראה מאיימת, ממליצה להתמקד בהרגשה הטובה שהחסכון עושה לך ולהזיז את הפחדים הצידה.
איך זה מרגיש לחסוך 7800 בשנה? תתמקד בזה.

מעבר תוכנית אצל אותו ספק או מעבר לספק אחר בסלולר.
תדלוק עצמי.
לבטל מינויים שונים כמו נטפליקס וכו' אם יש כאלה. יש הרבה סרטים וסדרות בחינם ברשת. אאל''ט זה חוקי לשימוש פרטי (זאת אומרת, כל עוד אתה לא מוכר את התכנים, מפר זכויות וכו').

אם אתה קונה אונליין חפש את שם המוצר+קופון ותוכל להוזיל את הקניה ב-10%-30% בערך.
לקנות מוצרי ''מותג פרטי'' בסופר. בדברים כמו פסטה למשל, הטעם לדעתי זהה לחלוטין וזה יותר זול. חבל לשלם יותר על מיתוג (למשל פסטה של אוסם תעלה יותר מאשר פסטה של שופרסל וזה אותו מוצר).

בסופר תסתכל על מדפים שהם לא בגובה העיניים-תוכל למצוא שם מוצרים במחירים נמוכים יותר, כי במדף שנמצא בגובה העיניים יש מוצרים שנקנים יותר מאשר אלה שבמדפים אחרים, אז הם גם עולים יותר.
בסוף היום או בימי שישי בסופר מוכרים את המאפים והפיתות בהנחה של כ-30% אאל''ט.

אם אתה רוצה לקנות מוצר כלשהוא, חכה לבלק פריידי\סייבר מאנדיי. בכללי, כדאי לדחות קניות לא דחופות כמה שאפשר.
אני למשל עם אותו לפטופ כבר 8 שנים בערך. אז נכון שיש לו בעיות, אבל עד שהוא לא ימות סופית, אני חוסכת כ-1500-2000 שח בלא-לקנות-לפטופ-חדש.
תעשה סקר שוק לפני קניית מוצרים גדולים לפי פרמטרים שחשובים לך בקנייה.

המטרה שלי היא למצוא בכל חודש תחום אחד בחיים שבו אני יכול לעשות שינוי שבאופן קבוע יקצץ לי את ההוצאות בכמאה שקלים
לצורך מה? יש מטרה מסויימת שעומדת מאחורי זה או רק לשם הספורט?
לקבל מכם רעיונות לנושאים נוספים שבהם אני יכול לעשות שינויים קטנים שיעזרו לי לחסוך "על אוטומט" לאורך זמן.
בשביל זה צריך לדעת כמה אתה מוציא היום על כל סעיף. לדוגמא -אם אתה רווק ומוציא 700 ש"ח בחודש על מזון, אז מיותר לתת לך רעיונות לקיצוץ, לא?

במקום שהמטרה תראה מאיימת, ממליצה להתמקד בהרגשה הטובה שהחסכון עושה לך ולהזיז את הפחדים הצידה. איך זה מרגיש לחסוך 7800 בשנה? תתמקד בזה.

המטרה לא מאיימת במובן של אין לי מושג איך לחסוך או איך ניגשים לזה. אלא מאיימת במובן של אין לי את הזמן והרצון להתחיל פרוייקטים גדולים. אבל יש לי מספיק מוטיבציה לחיסכון קטן בכל חודש.

@wake_up אהבתי את הטיפים שלך אבל רובים מדברים על שינויים בהתנהלות היומיומית (בדיקת תלושים וכו') אני לא שולל שאנסה אותם אבל אני בעיקר מחפש שינויים שאני יכול לעשות פעם אחת ולשכוח מהם (לדוג' שינוי חבילת סלולר כמו שהזכרת).

לצורך מה? יש מטרה מסויימת שעומדת מאחורי זה או רק לשם הספורט?
בשביל זה צריך לדעת כמה אתה מוציא היום על כל סעיף. לדוגמא -אם אתה רווק ומוציא 700 ש"ח בחודש על מזון, אז מיותר לתת לך רעיונות לקיצוץ, לא?

נשוי ללא ילדים גר במרכז.

מבחינתי זה קצת ספורט וקצת ניסיון להתייעל כלכלית.

מבחינת רשימת הוצאות קבועות:

חשבון פלאפון - בתוכנית של 19.8 לחודש לכל החיים
חשבון חשמל - בערך 377.5 לחודש (בדירה הקודמת המזגן והדוד היו דפוקים. אני מקווה שבדירה הנוכחית חשבונות החשמל ירדו)
חשבון מים בערך 120 לחודשיים
ארנונה - צריך לבדוק כמה ממתין להנחה בתור משרת מילואים.
ביטוחים - צריך לבדוק כמה
אינטרנט 69.0 ש"ח

מבחינת רשימת הוצאות קבועות:
אם אלה הסעיפים היחידים שבאים בחשבון, כולם נראים לי בגבולות הסביר. יכול להיות שבנושא הביטוח תמצא אפשרות לבטל כפילויות או להוזיל משהו.
מבחינתי זה קצת ספורט וקצת ניסיון להתייעל כלכלית.
חסכון כלכלי מהותי משיגים בדרך כלל באחד משלושת הגדולים - דיור, מזון, רכב.
אם זה תחביב להתעסק ברזולוציות בסעיפים קטנים - לך על זה, אני איבדתי אותך :>
שנה טובה!

חסכון כלכלי מהותי משיגים בדרך כלל באחד משלושת הגדולים - דיור, מזון, רכב.
אם זה תחביב להתעסק ברזולוציות בסעיפים קטנים - לך על זה, אני איבדתי אותך :>
שנה טובה!

מסכים, פשוט הסעיפים האלו יחסית קשיחים מבחינתי ואני לא רואה איך אני מצליח להוזיל אותם. לכן אני מחפש מקומות נוספים שבהם אני יכול להתייעל.

שנה טובה :)

[אוף טופיק]
חשבון פלאפון - בתוכנית של 19.8 לחודש לכל החיים
קרא את השורות הקטנות, קטנות מאוד - רק אם אתה מביא עוד שני לקוחות....

[אוף טופיק]

קרא את השורות הקטנות, קטנות מאוד - רק אם אתה מביא עוד שני לקוחות....
קראתי שוב את החוזה ולא ראיתי את זה.
אתה מדבר על 019 נכון?

קראתי שוב את החוזה ולא ראיתי את זה.
אתה מדבר על 019 נכון?
בפרסומת במטמבלוויזיה היית כוחבית פיצקלע בתחתית המסך. שינו תנאים? לא יודע, צלצל לשירות לקוחות.

לגבי המים - 60 ש"ח לחודש, כמה זה בקוב? 10? זה ממש כלום בשביל זוג.
איך אמר זאבי? תתקלחו בזוגות וצריכת המים תרד בחצי :)
אבל ברצינות, 120 חשבון מים זה בקטנה מעל הממוצע אבל בסדר. אני, יחיד, משלם בערך 40 לחודשיים ואני לא חוסך כפייתי, רק משתמש בכמה שצריך.
אולי המחיר הנמוך הוא בגלל שעיריית נהריה היא אחת מהבודדות שעוברת על החוק וסירבה להצטרף לתאגיד כזה או אחר.
[אבל זה נושא לדיון נפרד - עד כמה עושקים אותנו תאגידי המים, שמישהו ירים את הככפה ויפתח שרשור בנושא].

נשמע המון. שים לב כמה שעות אתם מדליקים את הדוד וכמה זמן אתם מתקלחים וכו'.

בדקתי שוב את החישוב של חשבון החשמל וזה יותר קרוב ל240 לחודש ולא 380. הייתה לי הוצאה אחת שתוייגה במקום הלא נכון :)

זה פשוט נשמע המון. אמנם לא גרתי עם בן זוג לתקופה ארוכה, אבל כשגרתי לבד חשבון המים שלי עמד על כ-15 שח לחודש. פעם בשבוע כביסה ומקלחות קצרות של 5-10 דקות. גם כשגרתי עם 3 שותפים לא זכור לי חשבונות מים גבוהים פר אדם.

אינטרנט 69.0 ש"ח
יש בד"כ מבצעים של כ-30 ש"ח לחודש עבור מצטרפים חדשים. אמנם זה לא פעם אחת וגמרנו, אבל זה לא כזה נורא לעבור חברה פעם בכמה חודשים.

יש בד"כ מבצעים של כ-30 ש"ח לחודש עבור מצטרפים חדשים. אמנם זה לא פעם אחת וגמרנו, אבל זה לא כזה נורא לעבור חברה פעם בכמה חודשים.
אני מעדיף למצוא דברים של למצוא פעם אחת ולגמור איתם. מעדיף לשלם כמה שקלים יותר מאשר להתעסק באותו דבר שוב ושוב

זה פשוט נשמע המון. אמנם לא גרתי עם בן זוג לתקופה ארוכה, אבל כשגרתי לבד חשבון המים שלי עמד על כ-15 שח לחודש. פעם בשבוע כביסה ומקלחות קצרות של 5-10 דקות. גם כשגרתי עם 3 שותפים לא זכור לי חשבונות מים גבוהים פר אדם.
ומה עם שירותים, ושטיפת כלים? בהנחה שנמצאים יותר בבית בשנה האחרונה, נראה לי הגיוני. 15 ש"ח בכלל לא הגיוני, זה אומר שרוב הזמן לא היית בבית ואכלת בחוץ.
אולי המחיר הנמוך הוא בגלל שעיריית נהריה היא אחת מהבודדות שעוברת על החוק וסירבה להצטרף לתאגיד כזה או אחר.
נכון, זכור לי מתקופת המגורים שם.
בדקתי ברשות המים עכשיו, התעריף ל-7 קוב הראשונים הוא מעל 7 ש"ח (מעבר זה כבר מעל 13 ש"ח). אם משה וזוגתו משלמים 60 ש"ח לחודש, זה אומר שכל אחד מהם צורך בערך 4 קוב לחודש. כלומר, מתקלחים בערך פעמיים בשבוע, משתמשים בשירותים של הקניון הסמוך, מכבסים בחוץ, לא מבשלים וכנראה משתמשים בכלים חד פעמיים :>:>:>
יש לסולידית מתחרים.

אני מעדיף למצוא דברים של למצוא פעם אחת ולגמור איתם. מעדיף לשלם כמה שקלים יותר מאשר להתעסק באותו דבר שוב ושוב
זה באמת עדיף.

עם זאת, התעסקות של כחצי שעה פעם בשלושה חודשים, בתמורה לחסכון קבוע של כמעט 40 ש"ח בחודש, יכולה להיות שווה את זה (בעיקר עבור מי שמרוויח שכר נמוך).

ומה עם שירותים, ושטיפת כלים? בהנחה שנמצאים יותר בבית בשנה האחרונה, נראה לי הגיוני. 15 ש"ח בכלל לא הגיוני, זה אומר שרוב הזמן לא היית בבית ואכלת בחוץ.
כן זה כולל שירותים ושטיפת כלים. כשגרתי לבד החשבון החודשי היה בערך 15/20 שח גג וזה כולל שטיפת כלים ושירותים. לא זכור לי בדיוק כמה החשבון היה כשגרתי עם שותפים אבל נראה לי שזה היה נורמלי לדירת שותפים. לא זכור לי משהו לא-רגיל. וכן עבדתי אז לא הייתי בבית הרבה שעות. ולא מדובר על זמן קורונה. אם פות''ש וזוגתו נמצאים הרבה בבית אז זה יכול להסביר יותר טוב את החשבונות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א מאה אלף שקלים ואמונה, המסע לדירה הראשונה יומני מסע אישיים 57
G בלי כפית של זהב: המסע מהפריפריה ל-12 מיליון ש"ח יומני מסע אישיים 115
S מכל מלמדיי השכלתי- מתחיל את המסע בגיל 21 יומני מסע אישיים 9
פביאנו יומן מסע - המסע שלי לעצמאות כלכלית עד 2035 יומני מסע אישיים 40
מ שיתוף אישי – המסע הכלכלי שלי בעשור האחרון יומני מסע אישיים 1
ש המסע האישי שאינו נגמר בתחום הנדלן נדל"ן 27
divorce+5 המסע אל התייצבות אחרי שנים ארוכות של משבר סביב גירושין ופירוק חיים יומני מסע אישיים 149
T המסע שלי – שנתחיל מהאמצע? או Not Found 404 יומני מסע אישיים 6
B המסע אל חיים פחות מלחיצים יומני מסע אישיים 9
מ המסע שלי יומני מסע אישיים 6
עידו ג המסע לנדל"ן נדל"ן 38
C דירה ראשונה להשקעה - תחילת המסע נדל"ן 11
ג המסע אל הלא נודע (22) יומני מסע אישיים 23
ג המסע המתמשך לחיים הטובים יומני מסע אישיים 9
F המסע שלי מתחיל באירופה: 15 אבני דרך להשלמת המטרה יומני מסע אישיים 37
S המסע שלי מתחיל כאן יומני מסע אישיים 2
TheTieMan המסע שלי - מלא למידה, מתחיל עם משהו ומסיים בלא נודע (בן 23) יומני מסע אישיים 17
R המסע שלי :) יומני מסע אישיים 7
wish המסע שלי לחירות ועצמאות יומני מסע אישיים 152
de dud המסע שלי - פרישה מוקדמת מנדלן גלובלי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 50
Y המסע אל האתגר הבא בחיים התפתחות אישית 32
Tsachi01 לא מבין את יומני המסע פה אוף טופיק 181
2 המסע שלי לשקט מתחיל מאפס יומני מסע אישיים 17
S המסע לעצמאות כלכלית (בן 21) יומני מסע אישיים 33
סול יומן המסע של סול יומני מסע אישיים 35
סטארטר יומן המסע של סטארטר יומני מסע אישיים 22
S יומן המסע של Shabi יומני מסע אישיים 17
ג המסע שלי בן 25.5 - יומני מסע אישיים 45
לא חשוב שמות המסע שלי ללימוד Java התפתחות אישית 9