אודי המורה
משתמש רשום
- דירוג
- 16
הממשלה הנוכחית שברה אותי. עד היום לא חלמתי על זה, אבל אני רוצה לפזר סיכונים ולהעביר חלק מההשקעות שלי החוצה, הרחק מהישג ידה של מדינת ישראל.
אני אשאר פה לכבות את האור, אבל בנתיים אני אשמח אם תעזרו לי לעשות שיעורי בית לפני שאני פותח חשבון בinteractive brokers.
אשמח אם תוסיפו סוגיות רלוונטיות נוספות שלדעתכם כדאי לי לדעת.
מיסים
1. האם יש חובת דיווח מס בישראל על חשבון IB בחו"ל? ואם כן, מתי, וכל כמה זמן?
2. האם יש חובת דיווח על חשבון IB בחו"ל מול המדינה בה רשום החשבון?
3. מדיניות המס של איזו מדינה חלה על מימוש רווחים בעת מכירה?
4. האם תיק שלא מתבצעות בו מכירות ומימושים חייב בדיווח מס?
5. האם השקעה בקרנות מחקות צוברות דיוודנדים (דוגמת בלאקרוק) פוטרת את המשקיע מדיווח מס, כל עוד לא התבצעה מכירה?
כפיפות של החשבון לחוקי המדינה
1. באיזו מדינה רשום החשבון של אינטראקטיב העולמית? החוקים של איזו מדינה חלים על החשבון?
2. במידה ואני יכול לבחור את המדינה שבה יתנהל החשבון? באיזו מדינה עדיף לבחור ולמה?
3. האם למדינת ישראל יש דרך לעקל, להגביל, לקבוע מדיניות השקעות וכו' בחשבונות של IB בחו"ל? (למשל, החל מינואר הקרוב המדינה תחייב את החוסכים בפנסיה בישראל להיחשף לבורסה הישראלית)
ירושה ומוטבים
1. האם החשבון באינטראקטיב חשוף למס ירושה במקרה של פטירה?
2. איך מתבצע התהליך של העברת החשבון באינטראקטיב בקורקס ליורשים במקרה של פטירה?
העברת כספים מישראל ולישראל
עד כמה התהליך של העברת כספים מבנק בישראל לIB חול פשוט, ולהיפך? מה העמלות החלות בIB על הפעולות הללו?
אני אשאר פה לכבות את האור, אבל בנתיים אני אשמח אם תעזרו לי לעשות שיעורי בית לפני שאני פותח חשבון בinteractive brokers.
אשמח אם תוסיפו סוגיות רלוונטיות נוספות שלדעתכם כדאי לי לדעת.
מיסים
1. האם יש חובת דיווח מס בישראל על חשבון IB בחו"ל? ואם כן, מתי, וכל כמה זמן?
2. האם יש חובת דיווח על חשבון IB בחו"ל מול המדינה בה רשום החשבון?
3. מדיניות המס של איזו מדינה חלה על מימוש רווחים בעת מכירה?
4. האם תיק שלא מתבצעות בו מכירות ומימושים חייב בדיווח מס?
5. האם השקעה בקרנות מחקות צוברות דיוודנדים (דוגמת בלאקרוק) פוטרת את המשקיע מדיווח מס, כל עוד לא התבצעה מכירה?
כפיפות של החשבון לחוקי המדינה
1. באיזו מדינה רשום החשבון של אינטראקטיב העולמית? החוקים של איזו מדינה חלים על החשבון?
2. במידה ואני יכול לבחור את המדינה שבה יתנהל החשבון? באיזו מדינה עדיף לבחור ולמה?
3. האם למדינת ישראל יש דרך לעקל, להגביל, לקבוע מדיניות השקעות וכו' בחשבונות של IB בחו"ל? (למשל, החל מינואר הקרוב המדינה תחייב את החוסכים בפנסיה בישראל להיחשף לבורסה הישראלית)
ירושה ומוטבים
1. האם החשבון באינטראקטיב חשוף למס ירושה במקרה של פטירה?
2. איך מתבצע התהליך של העברת החשבון באינטראקטיב בקורקס ליורשים במקרה של פטירה?
העברת כספים מישראל ולישראל
עד כמה התהליך של העברת כספים מבנק בישראל לIB חול פשוט, ולהיפך? מה העמלות החלות בIB על הפעולות הללו?