Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
בהמלצת הפורום, והסולידית בפרט, קראתי לא מעט ספרי השקעה באנגלית - בוגל, בראון, ברנשטיין, סוונסן, ריק פרי ועוד. כולם היו מעולים.
אבל, כולם מתמקדים בארהב.
מישהו יכול להמליץ על ספרים עם אותו אופי אבל כחול-לבן?
[אוף טופיק]
כי גם בארץ הקודש אפשר להרוויח כמה אלפים בחודש של תשואות/ריביות/דיבידנדים.
כמובן משולב עם השקעות חו״ל בשקלים כדי למנוע את כל הסמטוחה של העברות בנקאיות, עמלות המרה, מס ירושה, תיאום מס מסובך.
זו הרשימה הקצרה.
יאלה, תנו לי בראש
[אוף טופיק]
כי גם בארץ הקודש אפשר להרוויח כמה אלפים בחודש של תשואות/ריביות/דיבידנדים.
כמובן משולב עם השקעות חו״ל בשקלים כדי למנוע את כל הסמטוחה של העברות בנקאיות, עמלות המרה, מס ירושה, תיאום מס מסובך.
זו הרשימה הקצרה.
יאלה, תנו לי בראש
ברור שאפשר, אבל מה אתה מרוויח מהשקעה בישראל לעומת השקעה בשווקים רחבים יותר?
מבחינת תשואות - אין לך דרך לדעת מראש איזה שוק ינצח (ובעשורים האחרונים מדדי ת"א היו פחות רווחיים).
מבחינת סיכון - אתה חושף את עצמך לסיכונים הייחודיים של ישראל.
כלומר - אתה מגביר סיכון בלי לקבל על זה פיצוי מספיק.
ברור שאפשר, אבל מה אתה מרוויח מהשקעה בישראל לעומת השקעה בשווקים רחבים יותר?
מבחינת תשואות - אין לך דרך לדעת מראש איזה שוק ינצח (ובעשורים האחרונים מדדי ת"א היו פחות רווחיים).
מבחינת סיכון - אתה חושף את עצמך לסיכונים הייחודיים של ישראל.
כלומר - אתה מגביר סיכון בלי לקבל על זה פיצוי מספיק.
נכסים ריאליים הם לא צמודי מטבע, ובפרט מניות בישראל הן לא צמודות שקל.
אבל בלי קשר, למה שיהיו ספרים מיוחדים? ספרים מדברים על גישה, ולא נותנים המלצה ספציפית ״קנה מניית קוקה קולה״. למה שהגישה תהיה שונה כשמדובר בארץ? בוגל מאוד רלוונטי גם לבחירת השקעה כחול לבן.
אתה חושב על "צמוד מדד". אני התייחסתי למטבע עצמו. מניות ישראליות ואגחים נסחרים בשקל, המטבע העיקרי שאני צורך. ככאלו, הם לא חשופים לסיכון המטח.
לגבי הספרים, אני בטוח שאם נכנסים לעובי הקורה, מגלים דברים שונים. משינויי מס ועד לאופי השוק (חברות בינל שנסחרות בארהב לעומת חברות מקומיות בישראל), ביצועים היסטוריים, נזילות ונפח עסקאות וכו.
העיקרונות של השקעה פאסיבית אכן דומים בין השווקים, אבל הטקטיקה והיישום יכולים להיות שונים.
נכון. כמו גם לסכנות התחממות הגלובלאית, יחסי רוסיה-אירופה (מחירי הגז) ולסכנת ההיפופוטמים באפריקה (החיה הכי קטלנית לבני אדם). זה המחיר של גלובליזציה כנראה.
עדיין...
יש הבדל בין השקעה בשקלים בנכסים שערכם נקוב בשקל, לבין אותה השקעה בנכסים שערכם נקוב במטבע אחר. אגב, השקעה בשוק ההון כוללת אגחים (שכבר ציינתי) ושם ההבדל עוד יותר ברור.
ובחזרה לנושא המקורי. אולי יש בפורום מישהו שיכול להמליץ על ספר השקעות כחול-לבן?
בעיני אין הבדל כזה.
מניית טבע שמחירה נקוב בשקלים ומניית טבע שמחירה נקוב בדולרים הן אותו נכס.
מכירות החברה עצמה בשקלים אפסיות, כך שאם כבר יש חשיפה היא הפוכה מהגנה עליך כמי שצורך בשקלים.
נכון. כמו גם לסכנות התחממות הגלובלאית, יחסי רוסיה-אירופה (מחירי הגז) ולסכנת ההיפופוטמים באפריקה (החיה הכי קטלנית לבני אדם). זה המחיר של גלובליזציה כנראה.
עדיין...
יש הבדל בין השקעה בשקלים בנכסים שערכם נקוב בשקל, לבין אותה השקעה בנכסים שערכם נקוב במטבע אחר. אגב, השקעה בשוק ההון כוללת אגחים (שכבר ציינתי) ושם ההבדל עוד יותר ברור.
ובחזרה לנושא המקורי. אולי יש בפורום מישהו שיכול להמליץ על ספר השקעות כחול-לבן?