Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
קצת מנסיון אישי, לקחתי את הבן שלי, כשהיה בן 11, לקורס תכנות אפליקציות שהיה אצלי בעבודה. 4 ימים ובסוף יצאו עם כפתור שכשלוחצים עליו משתנה הרקע של הנייד
אבל, מאז הוא נדלק על הרעיון והיום בן 13 והספיק לפתח משחק FPS מרשים בunity, המון קורסי סקיוריטי והאקינג וגם לומד C# ופייתון. הכל למידה עצמית ומעט הכוונה שלי. מצא הכל לבד ופנה אלי כשרצה שארכוש עבורו קורסים אונליין. זה צריך לבוא ממנו. יש המון שפות ומבחר אינסופי של אפשרויות. זה לא ממש משנה מה תבחר בשבילו, אם הוא יאהב את זה, הוא ימצא את הכיוון בעצמו.
אם הוא לא יאהב, זה לא יחזיק מים.
עוד נקודה חשובה לדעתי, לנו יש נטייה להתחיל מהיסודות אבל את הילדים זה לא מעניין וישעמם אותם מהר מאוד. הם עוד לא מבינים את הבעיות שנפתור עם עיצוב נכון.
הרבה יותר כיפי להם לעשות משהו שרואים בו תוצאות מיד בעיניים. Code monkey מעולה למתחילים ואפשר לרוץ מהר ולעשות דברים מדליקים. למי שמתקדם יותר אז אפשר אפליקציות העיקר שיהיו צבעים ותוצאות. משם כבר הם יבינו מה נחוץ להם.
פייתון נהדרת אבל לדעתי תשעמם ילדים שרק מתחילים.
הבן שלי עושה עכשיו את הקורס הזה והוא נהדר. מתאים מאד למי שאין לו רקע בתכנות ועם זאת, לא מתיילד ולא רדוד, אלא מתקדם עם העקרונות הבסיסיים של תכנות עקב בצד אגודל.
יש עוד קורסים באנגלית.
אפשר לחשוב על פרוייקט של לנסות לממש לבד. זה יכול להיות כלדבר זה פשוט ידרוש ממנו למידה עצמאית ומחקר (התכונה הכי חשובה למתכנת).
בהמשך הייתי ממליץ להצטרף לפרוייקטי קוד פתוח בגיטהאב על מנת לצבור ניסיון.
מצטרף להמלצות על חאן אקדמי. חוץ מהקורסים עצמם, הילדים שלי מאוד נהנים מהקהילה המקוונת שם. מגיבים לאחרים, מקבלים ביקורות חטיפים, עוזרים למי שמבקש, משתתפים בתחרויות ואתגרים...