אין חשיבות אם זה טיול גדול, קטן, לפני צבא, אחרי צבא, במקום צבא וכו'... דרכי החסכון זהים בכל מקרה.
השנקל שלי:
אני תמיד מתחיל חיפוש ב- Google flights ותמיד רוכש ישירות דרך חברת התעופה אבל, שים לב ל-2 דברים שכדאי לדעת:
1. פעמים רבות תמצא כי אותה טיסה בדיוק מקבלת מחיר שונה במטבע שונה. תעשה חושבים...
2. לפי החוק האמריקאי אם אתה קונה כרטיס טיסה זמן מסוים לפני הטיסה עצמה (שבוע אם אני זוכר נכון) אתה יכול לבטל תוך 24 שעות ולקבל את כל הכסף חזרה.
לפעמים זה טוב לבלתמים במיוחד בסגנון טיול כזה שהתכניות בו נוטות להשתנות תדיר.
אפשר לנצל את זה דרך רכישה מאתר אמריקאי.
אז כן יש כל מיני אתרי לינה, וכן יש כל מיני הנחות והטבות אבל שים לב:
1. בתי עסק שנרשמים לאתרים הגדולים כמו אגודה, בוקינג, וכו' מקצים מס' חדרים לכל אתר, בנוסף המחירים שונים בכל אתר לכן אם אתה חושב על מקום לינה ספציפי תמיד תבדוק ותשווה בין 2-3 אתרים שאתה אוהב לרכוש דרכם.
2. אחרי שתשווה מחירים באתרים, תרים צלצול למקום עצמו ותשאל כמה עולה חדר. בהרבה מאד פעמים (בעיקר בהוסטלים קטנים) המחיר שיציעו לך הנציגים בטלפון יהיו זולים יותר כי זה בעצם עוקף את העמלה לאתרי ההזמנות. מה גם שלפעמים נגמר החדרים המוקצים באתרים במקומות הזולים הרבה לפני שנגמרים החדרים בפועל... באופן אישי אני לא דואג מלינה. בכל מקום תיירותי יהיו מספיק מקומות לינה פנויים.
עכשיו הכוונה שלי היא פחות בקטע של "תישן בהוסטלים ולא במלונות" "תאכל אוכל רחוב" וכו' אלא טריקים שיוזילו את הטיול בלי לגרום לי להתפשר על דברים
ממש לא הבנתי את הכוונה שלך פה.
אתה מתכוון לישון בגסטהאוס או לא?
אם אתה מכוון מלונות.. תסגור את השרשור הזה ותמריא לטיול שלך. כי גם אם תחסוך 1% עמלת המרה אתה תוציא את כל מה ש"חסכת" על לילה אחד במלון...
וכמו שאמרו פה קודמיי, מלון זה חוויה אחרת מתרמילאות.
לינה באוהל, דורמס, גסטהאוס.. אלו חוויות ששום בית מלון לא יכול לתת להן תחליף.
הרבה פעמים טיסות יותר זולות מאוטובוסים
גם אם זה זול יותר, זה לפעמים גורם פספוס.
הנופים שרואים בקרקע שונים מנופי האויר שגם ככה אתה זוכה להם בטיסה הגדולה ל/מ היעד שלך הביתה.
גם לאיטיות יש קסם... שמים לב לעוד פרטים, ונהנים ממגע קרוב יותר למקום עצמו.
מלבד זה שבטיסות כל הזמן צריך לעמוד בתנאים של בטיחות וצריך להגיע לשדה התעופה וממנו וגם זה עולה קצת כסף..
ולפעמים (תלוי בסגנון שלך) יהיה איתך ציוד שלא יהיה ניתן להכניס למטוס כמו גזיה, וכו' ולכן תצטרך כל פעם להפטר מדברים ולקנות חדש.