• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

המלצות להתנדבות בשעות הבוקר וסדר יום

• פותח הנושא פותח הנושא A42
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

A42

משתמש בכיר
דירוג
2,220
טוב אז כרגע מתנסה קצת בפרישה מוקדמת (בן 39 נשוי + 3 ילדים קטנים, ואשתי ממשיכה לעבוד)
ואחרי כמה חודשים בבית, למרות שאני נהנה מאוד וממלא לי כל יום במשימות חד פעמיות
נוצר לי מצב שהשבוע שלי לא מסודר וגם לא באמת מנוצל טוב וזה יוצר לפעמים חיכוכים בבית

משעות הצהריים הילדים כבר חוזרים הביתה והלוז משם בהחלט מלא
אני לצערי לא בן אדם של תחביבים אף פעם לא היה לי משהו שבאמת משך אותי אליו (להוציא אולי פיננסים ומדעים)
ואני לא בן אדם של ספורט לצערי, יודע שזה חשוב ודי קבעתי לעצמי להיכנס לזה
אני כן מתנדב כבר תקופה ארוכה כחבר ועד וגזבר במושב שלנו אבל אשמח להתנדב בעוד מקומות וקצת יותר "רחוקים"

התחלתי קצת אפילו תואר שני (ביו-רפואה בטכניון) אבל הבנתי בשבוע הראשון שזה לוקח אותי לכיוון הפוך
כל הלימודים הם אחהצ ובערב ובאופן אבסורדי הכל בזום ודווקא רוצה לצאת מהבית

כן חושב על לחזור אולי בהמשך למשרה חלקית אבל כרגע אין עוד משהו רלוונטי על השולחן

בררתי להתנדב בפעמונים אבל הדרישות הם התנדבות בערב ושוב זה דווקא פחות מה שאני מחפש, יותר מעוניין למלא את הבקרים במשהו משמעותי

ראיתי שיש התנדבות "פוש" בבתי ספר שזה אם הבנתי נכון לעשות שיעורים פרטיים לילדים מרקע סוציואקונומי נמוך, נשמע מעניין נרשמתי לבנתיים
אם מישהו מתנדב בזה אשמח לפרטים / המלצות

מעבר לזה אשמח לעזרה פה של כולם מהניסיון שלכם
אין אתם בונים סדר יום בריא?
ורעיונות להתנדבויות ועיסוקים מעניינים בשעות הבוקר?

תודה רבה!

איך אתם בונים סדר יום בריא?
זה קצת טריקי, כי סדר היום תלוי בכמה פרמטרים שמשתנים בין אדם אחד לאחר. אני אנסה להתייחס לסיטואציה האישית שלך בבקרים:
1. שלושה ילדים קטנים - בישולים, כביסות, נקיונות, קניות, תור לרופא, קשר עם מוסדות החינוך וכו'. המון עבודה ועדיף בשעות שהם לא בבית.
2. הגיל הצעיר שלך - הרבה אנרגיה ורצון לממש פנטזיות של "התרוצצות" שמתנגשות לא פעם עם סעיף 1.
3. בת זוג עובדת - יש להקשיב ולהבין היטב את הרצונות והצרכים שלה ממך ולשלב את מה שאפשרי לתוך סדר היום. זה קשור בעיקר לסעיף 1 אבל לא רק.

אני יכולה להעיד שאצלנו גילינו שזה לא אופטימלי שבן הזוג הוא זה שמתפקד כעקר בית. אחרי 3 שנים גירשתי אותו לעבוד בחוץ ואני נכנסתי הביתה. זאת לא היתה פרישה כי היה לנו עסק תיירותי בבית, אבל תפיסת התפקיד שקשור לענייני הבית היתה לא טובה מבחינתי, בעיקר כי לא הורידה ממני את הנטל של תשומת הלב לילדים (מצבי מחלה או טרום מחלה, הקפדה תזונתית, דאגה לקשרים חברתיים, מצבם במוסדות החינוך וכד').

אני חושבת שעם 3 ילדים קטנים בבית, עדיף לא להוסיף עוד משימות שקשורות לעצמך (התנדבות נוספת למשל או לימודים).
מצד שני, בהתנהלות נכונה אפשר להספיק גם וגם. שעה בישול, חצי שעה ניקיון כזה או אחר, רבע שעה קיפול כביסה, חצי שעה כושר, שעה קריאה/האזנה/בירוקרטיה.
מצד שלישי, הסיבה העיקרית לרצון לפרישה מוקדמת היא הפנטזיה למימוש עצמי, ואצלך היא מתנגשת במציאות של 3 ילדים קטנים ובת זוג רוטנת :)

קודם כל תודה @בת העמק

הציטוטים מישום מה לא עובדים. אז ארשום ידני

בישולים ניקיונות קניות רופאים גנים ברוקרטיה וכו זה כבר אני בהחלט עושה את רוב הדברים בבית לפחות לדעתי (זה גם היה לפני שעוד עבדתי אבל עכשיו זה כמובן יותר)

אבל גם אצלנו כנראה זה לא המצב האופטימלי והרבה פעמים אישתי מעדיפה לעשות בעצמה
כך או כך לדעת השנינו זה לא העיסוק שאני צריך להרחיב להפך אני דווקא מחפש לצקת תוכן איכותי ונוסף (חוץ בית)

דווקא אני ממש נהנה מזה שהילדים קטנים ואני צעיר עוד זה היתה כל המטרה להוריד הילוך ולהיות נוכח מבלי תחושה של רגשות אשמה
ובאמת לדעתי הילדים מקבלים הרבה יותר (לפעמים גם מידי) אותי
כרגע הם עדין בצהרונים בעיקר בשביל הפן החברתי ואני משתדל כל יום לפחות בשאיפה להוציא ילד אחד שיהיה לנו זמן אחד על אחד

חייב להגיד שלא היו לי מטרות לשאיפה למימוש עצמי ולא חיכתי לפרישה המוקדמת בשביל לעשות משהו שתמיד רציתי
עד היום תמיד הצלחתי לשלב עם העבודה
שהיתה תמיד מאוד מעניינית ומאתדגר (מינוס פוליטיקה משרדית שדי מעשתי)

גם הגינה שבהחלט היתה עד לא מזמן עיסוק מבורך נכנסת לתרדמת חורף ובהחלט גם דורשת פחות זמן...

בנתיים גם פוזל לכיוון התנדבות במדא (חרטה כזאת שנשארה לי מהתיכון וגם בצבא שלא יצא לי לצאת לקורס חובשים) אבל המשמרות ארוכות מאוד יחסית 8 שעות וזה די התחייבות לשנתיים שקשה לי כרגע להתחייב לזה

אם יש לך ידיים טובות, יש עמותות שעוזרות למיעוטי יכולת (הרבה פעמים קשישים) בשיפוצים קטנים בבית שהם לא יכולים להרשות לעצמם.
זה יכול להיות דברים מאוד פשוטים (להחליף נורה, מנורה, שקע, ידיות) עד דברים גדולים (אני מניח שאתה כבר לא שיפוצניק, אז הצד הזה של הספקטרום כנראה פחות רלוונטי).
ממה שאני מבין (לא התנסיתי בעצמי עדיין, לצערי הרב), זה יחסית גמיש במובן שזה פרוייקטים, ואחרי שאתה יוצא מפרוייקט אתה לא חייב להכנס לאחד אחר. וגם בגלל שזה עזרה ישירה לבנאדם שאתה רואה מולך, אני מאמין שזאת תחושת סיפוק גדולה.
אני מקווה מאוד שיצא לי לעסוק בזה. אם איכשהו תלך על זה, אשמח אם תעדכן.

נראה לי יעזור אם תרשום באיזה כיוון התנדבות היית רוצה לעזור.
כי אני יודע על עצמי משמעותי ככל שזה יהיה אני לא אתנדב מרצון בלצבוע בתים גם אם זה לשורדי שואה, זה לא הופך אותי לחרא בנאדם ותאמינו לי שאני עושה את הטוב שלי במקום אחר.
אז לצד זה שכן רשמת מה פחות הכיוון (ספורט?) אולי כדאי שתציין מה כן.

אם יש לך ידיים טובות, יש עמותות שעוזרות למיעוטי יכולת (הרבה פעמים קשישים) בשיפוצים קטנים בבית שהם לא יכולים להרשות לעצמם.
האמת זה מעניין
חיפשתי קצת ומצאתי את "ידיים טובות" אבל הוא פועל בעיקר באזור ירושלים ואיוש וזה פחות האזור שלי

וראיתי גם פרוייקט "שעה טובה" של ארגון לתת אבל נראה לי שהוא לא ממש פעיל כבר

אם יש לך המלצה על משהו כזה אני מאוד אשמח

אפשר להתווכח על הידיים הטובות שלי
בכל זאת מהנדס מכונות אז כן יודע לתקן את רוב הדברים
אבל שיפוצניק אני לא וגם אצלי בבית אם צריך משהו שקשור לאסטטיקה זה לא יהיה אני
אבל לעזור לתקן איזה מדף או דלת או מכונת כביסה בהחלט יכול להיות מעניין

@מתחיל צעיר :) האמת שאין לי ממש כיוון מוגדר בשביל זה שואל פה בשביל הרעיונות
מניח שכל מי שהתחיל פרישה מוקדמת נמצא באיזה שהיא צומת דומה ומעניין לשמוע מה אנשים בחרו להתנדב ולהתמיד

אני אוהב פננסים מן הסתם ומדע והנדסה בכלל ואסטרופיסיקה בפרט
אבל באמת פתוח לעשות משהו משמעותי
אני פחות אלך לבשל אולי לחיילים או משהו כזה באופן קבוע אבל זה בהחלט דברים שאני עושה מידי פעם שיש הזדמנות (ולרוב עם אישתי)

לעזור לתקן איזה מדף או דלת או מכונת כביסה בהחלט יכול להיות מעניין
באופן כללי לא מעט נשים חד-הוריות או גרושות עם ילדים זקוקות לעזרה מהסוג הזה. ספציפית לשנה הנוכחית (ועד להשד יודע מתי) יש המון נשים שבעליהן במילואים ארוכים. אתה יכול להציע עזרה כזאת בווטצאפ הישובי ואפילו בישובים סמוכים. אתה יכול גם לפנות לאתר "העוגן למשפחות המילואים" ולהשתבץ שם.
ובשביל הכושר - אולי צריך מתנדבים לקטיף באזורך. החקלאים סובלים מחוסר בידיים עובדות בגלל סגירת הגבול עם יו"ש ועזיבת עובדים זרים.

באופן כללי לא מעט נשים חד-הוריות או גרושות עם ילדים זקוקות לעזרה מהסוג הזה. ספציפית לשנה הנוכחית (ועד להשד יודע מתי) יש המון נשים שבעליהן במילואים ארוכים. אתה יכול להציע עזרה כזאת בווטצאפ הישובי ואפילו בישובים סמוכים. אתה יכול גם לפנות לאתר "העוגן למשפחות המילואים" ולהשתבץ שם.
ובשביל הכושר - אולי צריך מתנדבים לקטיף באזורך. החקלאים סובלים מחוסר בידיים עובדות בגלל סגירת הגבול עם יו"ש ועזיבת עובדים זרים.
להתנדב אצלי במושב אני כן עושה
ויש לנו מערך מעולה לכל המשפחות מילואים

אבל פחות הייתי רוצה לפרסם במושב שאני לא עובד כי לצערי עדין זה משהו שלא יעבור חלק להרבה אנשים (וזה די שוביניסטי כי הפוך בהחלט יש הרבה מאוד מקרים במושב כאלה אבל זה דיון נפרד אולי)

כן נרשמתי להתנדב המועצה האזורית שלנו לדברים כאלה עוד לא התקדם למשהו קבוע עדין
בכללי גם הייתי מעדיף לחפש מסגרת קבועה (נניח כל יום שלישי מ8 עד 12...)

חקלאות וגם בניין יודע שחסרים הרבה ידיים אבל פחות מדבר אלי

באמת פונה פה לכל חברי הפורם שכן כבר בפרישה מוקדמת, מה הסדר יום שלכם?
איך ממלאים את הימים?

באמת פונה פה לכל חברי הפורום שכן כבר בפרישה מוקדמת, מה הסדר יום שלכם?
איך ממלאים את הימים?
מהניסיון שלי כפורש צעיר בזמנו, זה החזיק בזמנו בדיוק שנה. אני פשוט השתעממתי מהחופש, ודי חירפנתי את אישתי (מופתע כל יום מחדש שהיא עדיין מחזיקה מעמד :lol:).
לשאלתך, האיזון שלי מתחלק בין משפחה (בעיקר סופ"שים), עסקים ועבודה (3 ימים בשבוע), התנדבויות וחברים (2 ימים בשבוע).

רעיונות לשעות הבוקר:
1. קבוצות טיול וניקוי שבילים - בעיקר בשעות הבוקר יש קבוצות (לרוב קשישים, לפעמים גם צעירים) אשר הולכים במסלולי טיול ואוספים זבל ממסלולי הטיולים.
אתה יכול להתחיל זאת בשטחים שסובבים את מושב, מבטיח לך שכנראה יצטרפו אלייך ומאוד יעריכו אותך על היוזמה.
2. בתי מחסה לבעלי מוגבלויות - יש מגוון עמותות שעוסקות בסיוע למשפחות עם ילדים בעלי מוגבלויות ומפעילות בתי ספר וצהרונים למענם, עיקר ההתנדבות היא בבוקר בהפעלת קבוצות של ילדים.
3. העברת הרצאות בבתי ספר - תבחר נושא שמעניין אותך והיית רוצה להעביר עליו הרצאה, תבנה את ההרצאה, ותפנה לבתי ספר. הם ישמחו לקבל מתנדבים.
אופציה נוספת היא לפנות לעמותה שכבר פעילה בבתי ספר, ולהצטרף לצוותים שלהם.

רעיונות נוספים שאני מיישם באופן אישי:
התנדבות ביחידת המתמי"דים של המועצה - מדובר בהתנדבות בעיקר בלילות ובערבים, אבל מספק בטירוף. אנשים איכותיים, והרגשת אימפקט יוצאת דופן.
אני מתנדב ביחידה אחת לשבוע.

בנוסף, בעקבות הלחימה התחלתי בפרויקט קטן במושב שאנחנו מבצעים בשעות הבוקר.
קיבלנו תקציב קטן, רכשנו המון שקי יוטה, והתחלנו לבנות חומות שקי חול סביב כל שטח המושב ולחזק את גדרות התיל הישנים. כרגע זה צוות קטן של 6 משוגעים לדבר (שכולם חברי יחידת המתמי"ד ותושבי המושב).

בקיצור, תמיד יש רעיונות להתנדבות. הטיפ הכי טוב שאני יכול לחלוק איתך זה שאם משהו מפריע לך, פשוט קום ותקן אותו, הפסיכים שיעזרו לך יגיעו בהמשך :)

מעבר לזה אשמח לעזרה פה של כולם מהניסיון שלכם
א. קורס חובשים מד"א ותצטרף לכמה שעות עם משמרות בוקר אם יש לך באיזורית נק' הזנקה
ב. בסיס צבאי קרוב לביתך? לך תאמץ יחידת לוחמים.ות ותבשל עבורם
ג. בית אבות? תתן איזה 'הרצאות' [איך לקרוא מיילים, איך לחפש דברים בגוגל...] או תעזור לחברינו המבוגרים בתפעול טכני של דברים.

מכל מקום, בהצלחה!

צפוי לנו גל עליה גדול בסיום המלחמה, בטוח שיהיו דרושים מתנדבים בכל מיני ארגוני סיוע לעולים חדשים.
דרך נהדרת ליצור קשרים חדשים לעניות דעתי, וגם התעסקות יומיומית מגוונת יחסית.

• אהבתי
Reactions: A42
מהניסיון שלי כפורש צעיר בזמנו, זה החזיק בזמנו בדיוק שנה. אני פשוט השתעממתי מהחופש, ודי חירפנתי את אישתי (מופתע כל יום מחדש שהיא עדיין מחזיקה מעמד :lol:).
מזדהה מאוד (-:

1. קבוצות טיול וניקוי שבילים - בעיקר בשעות הבוקר יש קבוצות (לרוב קשישים, לפעמים גם צעירים) אשר הולכים במסלולי טיול ואוספים זבל ממסלולי הטיולים.
האמת הברקה. וגם מזג האוויר עכשיו אופטימלי לזה....

3. העברת הרצאות בבתי ספר - תבחר נושא שמעניין אותך והיית רוצה להעביר עליו הרצאה, תבנה את ההרצאה, ותפנה לבתי ספר. הם ישמחו לקבל מתנדבים.
אופציה נוספת היא לפנות לעמותה שכבר פעילה בבתי ספר, ולהצטרף לצוותים שלהם.
עם 3 ילדים ו6 מסגרות חינוך
יש לנו הרבה פעילות "הורה מעשיר"
אבל כן זה משהו שעושה ורוצה לעשות יותר עם הילדים גם אולי בכיתות לא שלהם...

התנדבות ביחידת המתמי"דים של המועצה - מדובר בהתנדבות בעיקר בלילות ובערבים, אבל מספק בטירוף
כן בתחילת המלחמה הייתי בזה וגם עברתי את הקורס המזורז של מגב והתעודת שוטר מתנדב
איך שהו פינתי בסוף את המקום שלי ל"יותר קרביים" אצלנו

כרגע זה צוות קטן של 6 משוגעים לדבר (שכולם חברי יחידת המתמי"ד ותושבי המושב).
כן לנו יש הרבה יותר משוגעים לדבר הזה
ואצלנו הרימו עם הטרקטורים פשוט מכשולים...
בתקווה שגם נצליח להוסיף גדר סולארית לכל המושב

א. קורס חובשים מד"א ותצטרף לכמה שעות עם משמרות בוקר אם יש לך באיזורית נק' הזנקה
בררתי קצת והבנתי שמשמרת זה מינימום 8-9 שעות
כלומר 6 וחצי עד 15:30
אבל נרשמתי ליום עיון הקרוב שיהיה...

תודה רבה!

בררתי קצת והבנתי שמשמרת זה מינימום 8-9 שעות
משמרת אם אתה אחראי עליה כלומר נהג האמבולנס או משובץ כחובש לידו.
נאמר ואני עשיתי קורס חובשים בנתניה וכעת אני בירושלים,
אין בעיה שאעלה כמה שעות למשמרת של חובשים, זה רק עוד "יד" של מישהו שיכול לעזור.
אני מדבר מניסיון... בכל מקרה לך תעשה את הקורס גם חשוב :-)

• אהבתי
אין אתם בונים סדר יום בריא?
בשבילי, המפתח הוא ספורט ופעילות גופנית, כמה פעמים בשבוע. אני מבין שאתה לא בנאדם של ספורט אבל תחפש תחום ספציפי שכן תופס אותך. למה זה חשוב בעיני?

1. זה מכניס אותך למסגרת וסדר יום (אתה מחוייב לישון טוב יום לפני, צריך להגיע בזמן חדר כושר או לחוג)
2. יוצר הרגשה של התקדמות, אתה תרגיש שאתה מתקדם בכל שבוע, חודש בתחום בו תתאמן, זה יספק לך עוד מימד של משמעות ליום יום
3. משפר את מצב הרוח, הבריאות וההרגשה
4. עשוי לייצר מסגרת חברתית
5. יוציא אותך מהבית

התנדבות ביחידת המתמי"דים של המועצה - מדובר בהתנדבות בעיקר בלילות ובערבים, אבל מספק בטירוף. אנשים איכותיים, והרגשת אימפקט יוצאת דופן.
מסכים, זאת גם דרך להכיר את הקהילה. בימים אלה אתה גם זוכה להערכה מאחרים כשאתה עוסק בזה.

• אהבתי
בשבילי, המפתח הוא ספורט ופעילות גופנית, כמה פעמים בשבוע. אני מבין שאתה לא בנאדם של ספורט אבל תחפש תחום ספציפי שכן תופס אותך. למה זה חשוב בעיני?

1. זה מכניס אותך למסגרת וסדר יום (אתה מחוייב לישון טוב יום לפני, צריך להגיע בזמן חדר כושר או לחוג)
2. יוצר הרגשה של התקדמות, אתה תרגיש שאתה מתקדם בכל שבוע, חודש בתחום בו תתאמן, זה יספק לך עוד מימד של משמעות ליום יום
3. משפר את מצב הרוח, הבריאות וההרגשה
4. עשוי לייצר מסגרת חברתית
5. יוציא אותך מהבית
צודק. מכיר את הכל אבל דוחה את זה...
אבל בהחלט סיכמת יפה
מקווה שעוד בקרוב אתחיל
תודה

להתנדב אצלי במושב אני כן עושה
ויש לנו מערך מעולה לכל המשפחות מילואים

אבל פחות הייתי רוצה לפרסם במושב שאני לא עובד כי לצערי עדין זה משהו שלא יעבור חלק להרבה אנשים (וזה די שוביניסטי כי הפוך בהחלט יש הרבה מאוד מקרים במושב כאלה אבל זה דיון נפרד אולי)

כן נרשמתי להתנדב המועצה האזורית שלנו לדברים כאלה עוד לא התקדם למשהו קבוע עדין
בכללי גם הייתי מעדיף לחפש מסגרת קבועה (נניח כל יום שלישי מ8 עד 12...)

חקלאות וגם בניין יודע שחסרים הרבה ידיים אבל פחות מדבר אלי

באמת פונה פה לכל חברי הפורם שכן כבר בפרישה מוקדמת, מה הסדר יום שלכם?
איך ממלאים את הימים?
יכול לספר מנסיוני , פורש צעיר בן 47 , שנה וחצי בפרישה , פנסיה תקציבית . .ילדיי כבר גדולים ועצמאים פחות או יותר - הגדולה חיילת , השני לפני והשתיים הקטנות בבית הספר . מאחר ואשתי ממשיכה לעבוד ואני מאוד נהנה ממרבית מטלות משק הבית אני מבצע אותם וסדר היום שלי מתחיל בשבע בבוקר , הכנת אוכל לילדים לבית הספר , קפה וקריאה . שאר היום מורכב מקניות , סידורים , בישול ארוחת צהריים , פגישות עם חברים ובני משפחה , הליכה בחוץ או אימון בחדר כושר 3-4 פעמים בשבוע . אחרי חצי שנה שבה לא עבדתי החלטתי להיות עצמאי ועוסק כמעט שנה במקצוע שמשיק בחלקו למה שעשיתי בקריירה הקודמת . משקיע בזה כ- 15 שעות בשבוע חלקן מחוץ לבית וחלקן במחשב וזה מוסיף לי עוד הכנסה . חוץ מזה הלו"ז כולל בילויים קבועים עם בת הזוג וביקורים אצל ההורים המזדקנים . בזמן האחרון התחלתי לעסוק קצת בנגרות , בניתי כוננית ספרים והזרוע נטויה והתחלתי לצבוע מנדלות . בשורה התחתונה הלו"ז שלי די מלא ולא מוצא עצמי כמעט יושב על הכורסה ובוהה בחלון

אני חייב לומר שנראה מחלק מהתגובות פה שזה לא כזה אושר גדול לצאת לפנסיה מוקדמת
והרבה יותר קשה למצוא סיפוק ותעסוקה
וגם לפעמים זה גורם לחרפן את האשה
אולי פנסיה מוקדמת מתאימה יותר לנשים..;)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A המלצות לקופת גמל להשקעה: דגש על מדד S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
A המלצות מערכת מסחר רק מניסיון שוק ההון 0
A תמהיל משכנתא כדאי, דעות חוות דעת המלצות 1.56M נדל"ן 3
ה המלצות להשקעה לכסף שאני חי ממנו שוק ההון 6
M המלצות לספרים/קורסים אינטרנטיים/הרצאות על ניהול משא ומתן? התפתחות אישית 3
השועל השקעה בקריות - המלצות/דיס המלצות נדל"ן 8
K פרויקט פריסייל-המלצות נדל"ן 4
Lag המלצות על ספרים/מקורות מידע בנושא כלכלה בארגונים אוף טופיק 1
B המלצות לקרן דיבידנדים שוק ההון 15
N המלצות לתהליך פרישה יומני מסע אישיים 29
ה נמאס לי מהבנק ה"גדול". המלצות? צרכנות פיננסית 6
Y המלצות ליווי משקיעים נדל"ן 4
N תביעה קטנה נגד מס הכנסה - המלצות לעורך דין מיסים 5
de dud המלצות לקייטרינג חלבי לבר מצווה אוף טופיק 0
H המלצות והמשך דרך התפתחות אישית 75
I אבא חטוב - המלצות? פוסטים מאיכות נמוכה 21
YoniLevy אילו המלצות יש לכם לבן 19? פוסטים מאיכות נמוכה 9
OiNK חודש הספר - המלצות קריאה התפתחות אישית 32
מ המלצות על עבודה מול מתווכים (או בלעדיהם) למוכרים וגם לקונים נדל"ן 19
S Bluetooth בלוטות' לרכב - המלצות פוסטים מאיכות נמוכה 6
ח מבקש המלצות ליועץ השקעות עצמאי וישר צרכנות פיננסית 5
ה מערכת בינה מלאכותית שסורקת את המסלקה הפנסיונית שלי ונותנת המלצות אובייקטיביות כתחליף לייעוץ פנסיוני? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ת המלצות לספרי השקעה בשוק ההון כחול-לבן אוף טופיק 13
U המלצות על ניהול אישי במגדל או ב- slice פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
N המלצות לבנק בחו"ל עבור חשבון קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
מ המלצות על מחשב נייד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
de dud המלצות לכיסא עבודה לבית צרכנות פיננסית 2
P המלצות לעו"דים לרשלנות מקצועית של עו"ד? פוסטים מאיכות נמוכה 2
ס המלצות לספרים בנושא שוק ההון פוסטים מאיכות נמוכה 3
מ המלצות על סים ראוטר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
mudale222 מחפש המלצות ומידע על שכירות בפתח תקווה והסביבה נדל"ן 1
ה המלצות לחיסכון בטיול גדול מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
Y המלצות לבנק (וכרטיס אשראי?) בארה"ב צרכנות פיננסית 1
L המלצות לעניין החלק הפאסיבי בתיק + זהב שוק ההון 10