אמ;לק זוג בני 30 מחפשים עיר/שכונה להשתקע בה לקראת הבאת ילדים.
היי,
זקוק לקצת חוכמת המונים:
אשתי ואני, בני 30 (כרגע ללא ילדים), גרים בת"א, עובדים בת"א (אני בחברת הייטק, אשתי באוניברסיטה) וגם לומדים באוניברסיטת ת"א.
מתכננים כל הנראה להרחיב את המשפחה בשנה הקרובה, ובעקבות המלחמה האחרונה מעוניינים לעבור לדירה עם ממ"ד. בעוד שאנחנו סובלים בקושי את הריצה למקלט, ממש לא מעוניינים לעשות את זה עם תינוק.
מכיוון שאנחנו לא רוצים לשלם הון על שכירות בת"א לדירה עם ממ"ד, ככל הנראה נצא מהעיר ומתלבטים לגבי העיר הכי עדיפה מבחינת:
1. תחבורה לתוך ת"א, בייחוד לאזור האוניברסיטה.
2. שכירות סבירה.
3. חינוך טוב (עתידית לילדים).
4. עיר ושכונה עם צביון ליברלי/חילוני, עדיפות למקומות שאשכרה יהיו פתוחים בשבת.
האופציות שעלו עד כה על הפרק:
1. רחובות
2. כפר סבא
3. הוד השרון
4. ראשון לציון
5. פתח תקווה
6. הרצליה
7. ר"ג/גבעתיים
(השניים האחרונים גבוליים מבחינת שכ"ד בעיניי, לפחות במצב השוק כרגע. יכולים לשלם את זה, אבל מעדיפים שלא שמעדיפים להתפשר על מרחק בשלב הזה).
אשמח לשמוע מחברי הפורום שגרים באזורים האלה על המלצות/דיסהמלצות (או לחילופין ממליצים על אזור אחר שהם גרים בו המתאים בעיניהם).
היי,
זקוק לקצת חוכמת המונים:
אשתי ואני, בני 30 (כרגע ללא ילדים), גרים בת"א, עובדים בת"א (אני בחברת הייטק, אשתי באוניברסיטה) וגם לומדים באוניברסיטת ת"א.
מתכננים כל הנראה להרחיב את המשפחה בשנה הקרובה, ובעקבות המלחמה האחרונה מעוניינים לעבור לדירה עם ממ"ד. בעוד שאנחנו סובלים בקושי את הריצה למקלט, ממש לא מעוניינים לעשות את זה עם תינוק.
מכיוון שאנחנו לא רוצים לשלם הון על שכירות בת"א לדירה עם ממ"ד, ככל הנראה נצא מהעיר ומתלבטים לגבי העיר הכי עדיפה מבחינת:
1. תחבורה לתוך ת"א, בייחוד לאזור האוניברסיטה.
2. שכירות סבירה.
3. חינוך טוב (עתידית לילדים).
4. עיר ושכונה עם צביון ליברלי/חילוני, עדיפות למקומות שאשכרה יהיו פתוחים בשבת.
האופציות שעלו עד כה על הפרק:
1. רחובות
2. כפר סבא
3. הוד השרון
4. ראשון לציון
5. פתח תקווה
6. הרצליה
7. ר"ג/גבעתיים
(השניים האחרונים גבוליים מבחינת שכ"ד בעיניי, לפחות במצב השוק כרגע. יכולים לשלם את זה, אבל מעדיפים שלא שמעדיפים להתפשר על מרחק בשלב הזה).
אשמח לשמוע מחברי הפורום שגרים באזורים האלה על המלצות/דיסהמלצות (או לחילופין ממליצים על אזור אחר שהם גרים בו המתאים בעיניהם).