Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
ההנחה הרווחת כאן היא שרוב האנשים יכולים ללמוד להשקיע בכוחות עצמם טוב יותר ובזול יותר ממה ש"מומחי ההשקעות" יכולים. אם תפרט קצת על המצב שלך, ההתלבטויות שלך והרקע הפיננסי שלך זה יעזור למקד אותך.
האם קראת את הבלוג של הסולידית? לוקח זמן ללמוד את השפה הפיננסית אבל זו השקעת זמן מוצלחת. האם קראת ספרי השקעות?
יש לי דירה להשקעה בפריפריה חדשה אבל אני לא מצליח למצוא שוכר שאני סומך עליו - אוכלוסיה שלא הייתי רוצה להתעסק איתה. אני חושב למכור אותה - זה כבר מתחיל להימאס. קניתי אותה ב-860000 לפני 7 שנים. היום להערכתי שווה 1600000. שילמתי 68000 מס רכישה (דירה שניה שלי)+ עוד הוצאות כמו מזגן, עו"ד ותקופה של לפחות שנה וחודשיים שבה הדירה היתה ריקה. עכשיו שוכר עזב והיא שוב ריקה. יש לי 760000 שסגורים בפק"מ לשנה.ועוד 740000 זמינים. אם אמכור אז אפסיד להערכתי בסביבות 140000 על מס שבח אבל אני לא בקיא בזה - אולי אני טועה. אני מתלבט מה לעשות. כואב להפסיד 140000. אם אמכור אז אני באמת לא יודע איפה להשקיע. עוד פעם לשלם 8% מס רכישה. בשביל מה אני עובד? לשלם מיסים? לא מוצא שום דבר כדאי. אולי פק"מ?
כן, נכון. אבל זה ריבית ריאלית שלילית.זה לא פתרון.
להבנתי לשואל יש כספים גדולים שהוא מחפש להם פתרון לטווח ארוך. @אייל אלבז
נכון, להשקעה בדירות יש הרבה חסרונות, בינהם מס מוגדל, עלויות עסקה ותחזוקה ועוד. תלמד להשקיע בשוק ההון, אם אתה פתוח לזה. יש אנשים שיכולים ללוות אותך. אבל תצטרך לעשות גם הרבה עבודה בעצמך.
אתה מודע לכך שאין הבדל בין להפסיד כסף על דירה שעומדת ריקה ובין הפסד כספי על תשלום מס שבח, כן?
אמנם בראשון זה כסף שלא נכנס לחשבון ובשני זה כסף שיוצא מהחשבון, אבל התוצאה הסופית אותה תוצאה.
למיטב זכרוני פתחת כבר מספר שרשורים בעבר בנושא, והמסקנה הייתה שאינך ישן טוב בלילה עם ההשקעה הנוכחית.
במצב זה הייתי חותך את ההשקעה, גם אם זה כרוך בתשלום מסים (ומנגד, אתה מממש רווח יפה על עליית הערך).
OK ומה עושה ? איפה להשקיע? לשים סכומים כאלה בשוק ההון זה קצת מטורף לא? אני מחפש משהו בטוח. ופק"מ זה שחיקה של הכסף. אין עליית ערך. אז עדיף להשאיר את הדירה ריקה?
OK ומה עושה ? איפה להשקיע? לשים סכומים כאלה בשוק ההון זה קצת מטורף לא? אני מחפש משהו בטוח. ופק"מ זה שחיקה של הכסף. אין עליית ערך. אז עדיף להשאיר את הדירה ריקה?
תיארת שני פתרונות שאתה לא אוהב - לשים הכל במניות ולשים הכל בפק"מ. אולי הפיתרון הוא לשלב את שני הדברים שאתה לא אוהב.
האם שילוב של 'מזומן' (פקמ) ומניות 'בטוח' יותר מאשר לשים הכל בשוק ההון? האם זה בטוח/מסוכן יותר מדירה ריקה?
ביל זה תצטרך להגדיר מהן המטרות שלך ומזה לגזור כמה כסף תצטרך בכל תקופה בחייך.
ככל שהתקופה ארוכה יותר (נניח עשור ומעלה), יש יותר היגיון ללכת לנתיב מנייתי - נניח מדד מפוזר דוגמת s&p500. סכומים שתצטרך לטווחים קצרים יותר עדיף לשים באפיקים עם סיכון נמוך יותר, וחלק מזה בהחלט יכול להיות פק"מ או אג"ח. אם יש חשש משחיקת הכסף, יש אפיקים צמודי מדד.
ואפשרות נוספת היא כמובן לרכוש דירה במקום אחר בו יהיה לך קל יותר להשכיר לשוכרים אמינים.
בכל מקרה הנקודה היא שאין הכרח לקיד הכל באותו אפיק אלא אפשר לפזר, ובלי לדעת מה המטרות שלך יהיה קשה לתת עצות מועילות.