• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

המלצה על מומחה להשקעות

מצב
הנושא נעול.

אייל אלבז

משתמש סולידי
דירוג
5
שלום, מבקש המלצה למומחה שיעזור לי להחליט במה להשקיע: נדל"ן, שוק ההון ....
מישהו שמבין ב-2 התחומים
תודה

מישהו שמבין ב-2 התחומים
תודה
שמעתי שיש אחת שכתבה בלוג שלם שעוזר לאנשים להחליט במקרים כאלה.

מישהו שמבין ב-2 התחומים
תודה
ההנחה הרווחת כאן היא שרוב האנשים יכולים ללמוד להשקיע בכוחות עצמם טוב יותר ובזול יותר ממה ש"מומחי ההשקעות" יכולים. אם תפרט קצת על המצב שלך, ההתלבטויות שלך והרקע הפיננסי שלך זה יעזור למקד אותך.

האם קראת את הבלוג של הסולידית? לוקח זמן ללמוד את השפה הפיננסית אבל זו השקעת זמן מוצלחת. האם קראת ספרי השקעות?

יש לי דירה להשקעה בפריפריה חדשה אבל אני לא מצליח למצוא שוכר שאני סומך עליו - אוכלוסיה שלא הייתי רוצה להתעסק איתה. אני חושב למכור אותה - זה כבר מתחיל להימאס. קניתי אותה ב-860000 לפני 7 שנים. היום להערכתי שווה 1600000. שילמתי 68000 מס רכישה (דירה שניה שלי)+ עוד הוצאות כמו מזגן, עו"ד ותקופה של לפחות שנה וחודשיים שבה הדירה היתה ריקה. עכשיו שוכר עזב והיא שוב ריקה. יש לי 760000 שסגורים בפק"מ לשנה.ועוד 740000 זמינים. אם אמכור אז אפסיד להערכתי בסביבות 140000 על מס שבח אבל אני לא בקיא בזה - אולי אני טועה. אני מתלבט מה לעשות. כואב להפסיד 140000. אם אמכור אז אני באמת לא יודע איפה להשקיע. עוד פעם לשלם 8% מס רכישה. בשביל מה אני עובד? לשלם מיסים? לא מוצא שום דבר כדאי. אולי פק"מ?

בקרן כספית אתה מקבל היום 4.5% ובלי טובות של אף שוכר.
כן, נכון. אבל זה ריבית ריאלית שלילית.זה לא פתרון.
להבנתי לשואל יש כספים גדולים שהוא מחפש להם פתרון לטווח ארוך.
@אייל אלבז
נכון, להשקעה בדירות יש הרבה חסרונות, בינהם מס מוגדל, עלויות עסקה ותחזוקה ועוד.
תלמד להשקיע בשוק ההון, אם אתה פתוח לזה. יש אנשים שיכולים ללוות אותך. אבל תצטרך לעשות גם הרבה עבודה בעצמך.

לא ייעוץ לא המלצה

אני מתלבט מה לעשות. כואב להפסיד 140000. אם אמכור אז אני באמת לא יודע איפה להשקיע. עוד פעם לשלם 8% מס רכישה. בשביל מה אני עובד? לשלם מיסים?
אתה מודע לכך שאין הבדל בין להפסיד כסף על דירה שעומדת ריקה ובין הפסד כספי על תשלום מס שבח, כן?
אמנם בראשון זה כסף שלא נכנס לחשבון ובשני זה כסף שיוצא מהחשבון, אבל התוצאה הסופית אותה תוצאה.
למיטב זכרוני פתחת כבר מספר שרשורים בעבר בנושא, והמסקנה הייתה שאינך ישן טוב בלילה עם ההשקעה הנוכחית.
במצב זה הייתי חותך את ההשקעה, גם אם זה כרוך בתשלום מסים (ומנגד, אתה מממש רווח יפה על עליית הערך).

OK ומה עושה ? איפה להשקיע? לשים סכומים כאלה בשוק ההון זה קצת מטורף לא? אני מחפש משהו בטוח. ופק"מ זה שחיקה של הכסף. אין עליית ערך. אז עדיף להשאיר את הדירה ריקה?

OK ומה עושה ? איפה להשקיע? לשים סכומים כאלה בשוק ההון זה קצת מטורף לא? אני מחפש משהו בטוח. ופק"מ זה שחיקה של הכסף. אין עליית ערך. אז עדיף להשאיר את הדירה ריקה?
תיארת שני פתרונות שאתה לא אוהב - לשים הכל במניות ולשים הכל בפק"מ. אולי הפיתרון הוא לשלב את שני הדברים שאתה לא אוהב.
האם שילוב של 'מזומן' (פקמ) ומניות 'בטוח' יותר מאשר לשים הכל בשוק ההון? האם זה בטוח/מסוכן יותר מדירה ריקה?

בש
ביל זה תצטרך להגדיר מהן המטרות שלך ומזה לגזור כמה כסף תצטרך בכל תקופה בחייך.
ככל שהתקופה ארוכה יותר (נניח עשור ומעלה), יש יותר היגיון ללכת לנתיב מנייתי - נניח מדד מפוזר דוגמת s&p500. סכומים שתצטרך לטווחים קצרים יותר עדיף לשים באפיקים עם סיכון נמוך יותר, וחלק מזה בהחלט יכול להיות פק"מ או אג"ח. אם יש חשש משחיקת הכסף, יש אפיקים צמודי מדד.
ואפשרות נוספת היא כמובן לרכוש דירה במקום אחר בו יהיה לך קל יותר להשכיר לשוכרים אמינים.
בכל מקרה הנקודה היא שאין הכרח לקיד הכל באותו אפיק אלא אפשר לפזר, ובלי לדעת מה המטרות שלך יהיה קשה לתת עצות מועילות.

מישהו בכל זאת יכול להמליץ על איזשהוא יועץ שימליץ לי מה לעשות? מה אני צריך? עועץ השקעות? יועץ נדלן?

חוקי הפורום אוסרים על מתן/בקשת ייעוץ.
ננעל

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M המלצה חדשה של וואנגרד למשקיעים שלה שוק ההון 3
T המלצה ליועץ השקעות יזמות והגדלת הכנסות 6
D המלצה לקרן אירית במט״ח שוק ההון 7
ב ב IBKR המלצה על קניית קרן כספית דולרית וביורו פוסטים מאיכות נמוכה 1
O מחפש המלצה למימוש פרקטיקה של שיטת השכבות שוק ההון 6
H המלצה על פמילי אופיס פוסטים מאיכות נמוכה 1
G המלצה לברוקר בארץ/בעולם למסחר ב CFD ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ת מחפשת המלצה לעו"ד טוב מוכשר ואמין לצורך טיפול בכספים שניתנו כהלוואה נושאת ריבית ליזם נדל"ן נדל"ן 5
D המלצה על בית-חולים/רופא לניתוח לסת (אורתוגנטי)? פוסטים מאיכות נמוכה 0
W המלצה ליועץ לעסקת קומבינציה בישראל נדל"ן 3
Count Olaf המלצה למסנן מים מאבנית לברז בשירותים? אוף טופיק 2
קפיטליסט מרושע המלצה: "כסף קטן" - ספרוני חינוך פיננסי לילדים של בנק ישראל התפתחות אישית 0
L המלצה על ספר שעוסק בהקצאת נדל"ן כאפיק בתיק ההשקעות נדל"ן 3
Jane Doe המלצה על החישוק - מיזם חביב שהוקם כדי להוריד את יוקר המחיה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
the_newbie [בקשה] המלצה ליועץ מס \ רואה חשבון המתמחה ברילוקיישן מיסים 5
Count Olaf מבקש המלצה בפרטי לבנק אמריקאי פוסטים מאיכות נמוכה 1
Roi המלצה על סרט Dumb Money פוסטים מאיכות נמוכה 1
A המלצה לספרים על ליווי התפתחותי אוף טופיק 3
H מחפשים המלצה על מדיח טוב לבית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 25
אנא-אל המלצה על טלפון ללא אור כחול מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
D המלצה לרו"ח - אזרחית אמריקאית מיסים 10
Fitch המלצה לשואב אבק אלחוטי פוסטים מאיכות נמוכה 9
Fitch המלצה לשעון חכם לילדים פוסטים מאיכות נמוכה 17
י המלצה להשקעה בתעודה עוקבת נאסדק בדולרים שוק ההון 4
D המלצה לרו"ח עבור מכירת RSU מיסים 2
M המלצה למוסד לימודים מעודף לתואר שני במדעי המחשב התפתחות אישית 58
N מחפשת המלצה לקופת גמל לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
flower מכתב המלצה ממנהל המחלקה אוף טופיק 6
E המלצה לקרן/נייר דיבידנד ביורו פוסטים מאיכות נמוכה 1
S מחפש המלצה למיקרוגל דיגיטלי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
ג למי שקצת טכני - המלצה על שירות חסימת פרסומות בענן אוף טופיק 11
י המלצה על מיטב דש השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
L המלצה לקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
K המלצה על מזרן פוסטים מאיכות נמוכה 1
מ המלצה להשקעה או חיסכון פוסטים מאיכות נמוכה 3
ק המלצה על בנק / פלטפורמת מסחר למי שלא חי בישראל(נוודים דיגיטליים) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
N המלצה לאסטרטגיית משיכה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 32
סשה המלצה על קרנות מחקות גז טבעי שוק ההון 11
ג המלצה על מתכנן פיננסי + פרישה צרכנות פיננסית 1
C המלצה לנתב קווי עד 250₪ מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
N המלצה למניה דומה שוק ההון 1
כ המלצה על חברת שילוח מאנגליה לישראל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
א המלצה על רואה חשבון פוסטים מאיכות נמוכה 3
A המלצה על רואה חשבון מיסים 2
לב מישקין המלצה על מטפל/ת לליווי וייעוץ להתפתחות אישית התפתחות אישית 0
A המלצה לתמהיל משכנתא ע"ס 600,000 ש"ח נדל"ן 1
Michel המלצה לטלוויזיה 65 אינץ' ? האם חשוב OLED/QLED ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 30
I המלצה לטבלת/אייפד לילד צרכנות פיננסית 3
ט המלצה על מגהץ מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
mk1 המלצה לספר/קורס להשקעות ערך במניות התפתחות אישית 2

נושאים דומים

Back
למעלה