Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
חשבון מסחר באקסלנס טרייד: סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן.
רואה בעיקר ספורט וסדרות. ראיתי שאפשר למצוא טלוויות לד של חברה טובה (סמסונג LG) גם סביב 3000 שקל. על QLED או OLED צריך להוסיף אבל לא בטוח אם זה שווה את זה. יש למישהו המלצה על דגם ספיציפי?
לדעתי שווה להוסיף ל-OLED או QLED, מהסיבה הפשוטה שטלוויזיה זה מוצר שיכול להחזיק מעמד שנים רבות ולכן כדאי להשקיע.
דווקא הטלוויזיות הזולות מתקלקלות מהר יותר, לכן גם אם לא קונים OLED/QLED כדאי לקנות טלוויזיה בינונית ולא את הזולה ביותר.
אני חושב שאם יש התלבטות בין איכות לבין גודל, כדאי לדעתי לבחור בגודל. יותר כיף לדעתי לצפות בטלוויזיה בטכנולוגיה בינונית בגודל 75 אינץ מאשר ב-OLED בגודל 55 אינץ׳.
הנסיון האנקדוטלי שלי מראה אחרת.
מכיר מותגי מדבקה וטלוויזיות מהסדרות "הנמוכות" שמחזיקים עשור פלוס - מהכרותי עם הנושא אין קורלציה גבוהה בין מחיר לתוחלת חיים של מוצר חשמלי כיום.
הטלוויזיה הבאה שלי תהיה OLED כי אני שונא שהרקע אפור והפרטים לא ברורים בסצינות חשוכות.
TV טוב תעלה לך משמעותית יותר.
OLED לא מספיק בשל לדעתי, יש בעיה של צריבות והם לא בהירות מספיק, רלוונטי בעיקר בHDR.
הQLED/MINI LED החדשות מעולות, תתעקש על TV עם LOCAL DIMMING לשם השגת איכות תמונה טובה.
הQN85 וה90 של סמסונג מעולות.
יש לי את ה90, חלום.
לגבי הבהירות זה תלוי בתנאי הסביבה בה אתה מתכנן להציב את הטלוויזיה
לגבי הצריבות זו לא בעיה ממשית כיום - יותר תיאורטית. מקרה השימוש המציאותי היחיד בו זה רלוונטי הוא כאשר משתמשים בטלוויזיה כמסך מחשב.
אני חושב שזה מאוד תלוי איך אתה משתמש בה -
אם אתה צופה רק בחדשות, אקטואליה וסרטי דרמה, טלנובלה, מצוירים - היתרונות של QLED/OLED פחות רלוונטים אליך.
אם אתה צופה בסרטי טבע וסרטי קולנוע כמו הסרטים של מארוול - אז סיכוי יותר גבוה שתשים לב להבדל.
מה המרחק צפייה? להורים שלי יש LG OLED 77 Inch והיא די סבבה במרחק צפייה של 4 מטר (לדעתי אפילו מעט קטנה). ה-65 אינץ שהייתה להם לפני הייתה ממש קטנה וכל הזמן קירבנו את הטלוויזיה אלינו באמצעות הזרוע.
מה המרחק צפייה? להורים שלי יש LG OLED 77 Inch והיא די סבבה במרחק צפייה של 4 מטר (לדעתי אפילו מעט קטנה). ה-65 אינץ שהייתה להם לפני הייתה ממש קטנה וכל הזמן קירבנו את הטלוויזיה אלינו באמצעות הזרוע.
יש על זה דיונים שלמים. לדוגמה כאן או הסבר מפורט יותר כאן
זה כנראה תלוי מי היבואן של הטלוויזיה אבל הדעה הרווחת ממה שקראתי בפורומים שמה שיש בארץ זה פאנל אחר לגמרי מאשר מה שמגיע ב90B.
לפי הסרטון הפאנל בארה"ב הוא VA ולכן אין הבדל בסקירה באתר שאליו הפנית בין המסכים. תבדוק אם כתוב לך מאחורי הטלוויזיה איזה פאנל יש לה.
לנו יש LG OLED G2.
טלוויזיה חלום. HDR מדהים. מרחק 2.5 מטר. יותר בהירה מ C1 פלוס כל היתרונות של OLED. הסאונד לא משהוא, הייתי קורא לו אפילו עלוב.
אבל בחדר יעודי לטלוויזיה, לא בסלון מואר ומחוברת למערכת 7.1. רואים סרטים 4k כמו בקולנוע אם לא טוב יותר.
דרך אגב אם אתה מסתמך על הרשת לסרטים של 4k, תוודא חיבור מהיר של הטלוויזיה לרשת. כבל או wifi6 וחיבור אינטרנט של לפחות 100. אם לא מדובר בסרטים כאלה אזי הטלוויזיות שציינת זה over kill בענק.
מעניין!
בסלון יש לי את הA מיבוא פרללי, בחדר שינה B מיבוא רשמי.
אני יכול לומר לך שהם ברמה מאד גבוהה, בסלון זה החליף לי את הR הישנה שגם הייתה טובה והשיפור משמעותי מאד.
בחדר שינה החליף לי TV פשוט של סמסונג והשיפור עצום.
אנחנו כבר די קרובים לקצה גבול היכולת של העיניים שלנו ומפה והלאה השיפורים ככל שיהיו יהיו קטנים ביותר, צוואר הבקבוק הוא בחומר המקור.
מי שסקרן לראות ניתוח מעמיק (מאוד) של הבדלים באיכות תמונה בין OLED ל-Mini Led/QLED אז צפו בסרטון המצורף. הוא אומנם עושה השוואה בין מסכי מחשב, אבל העיקרון זהה:
מחיה את השרשור כי בכל זאת עברה כמעט שנה.
אני מחפש גודל אבל גם לא רוצה להתפשר על האיכות כי הטלויזיה תהיה מיועדת בעיקר לגיימינג וסרטים.
מהו מחיר סביר לטלוויזיה בגודל של כ75" כזאת? אשמח להמלצות.