• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

המכסים של טראמפ

• פותח הנושא פותח הנושא אבא קריר
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
טרנד שהתחיל בארה"ב: יצרניות אופנה סיניות חושפות כמה עולה באמת לייצר את המותגים המובילים, שנמכרים במחירי עושק — למשל טייץ' של Lululemon — ומזמינות את הצרכנים לרכוש את אותו המוצר בדיוק, ישירות מהיצרן הסיני, רק בלי הלוגו.

ובנתיים סוני העלו מחירים על PS5 ב- 10% לאירופה, אושייאנייה והמזרח התיכון.
ארה"ב לל"ש.

כנראה הם מחזיקים הרבה מאוד מלאי בארה"ב. אין שום סיכוי בעולם שהם סופגים 154% מכס. (המפעל בסין)

השמועות אומרות שנינטנדו הזרימו מיליוני יחידות של Switch 2 לארה"ב לפני שמכסים נכנסו לתוקף.

נערך לאחרונה ב:
הכתבה חסומה לי.
אבל בהנחה שהיא מסתמכת על נתונים מסין - היא שווה כקליפת השום.

טוב אז אני לא מחסידיו של טראמפ, ואני אישית לא מבין מה הוא עושה ולמה. אני אישית בדעה שאם משהו לא שבור אז לא צריך לתקן, ונראה שטראמפ רוצה לעשות כל מני רפורמות שאני סבור באופן אישי שהן מיותרות לחלוטין. אני כן מאמין בפלורוליזם ומגוון דעות. יש פה מישהו מהצד הימני של המפה או לפחות כזה שיכול לשים את כובע הMAGA ולהסביר לי מה ההיגיון ארוך הטווח בכל הרפורמות, המכסים ושאר הירוקות שהוא רוצה לעשות?
בדיוק השבוע יצא פודקסט מטעם עיתון הארץ בשם "חוץ לארץ" (זמין באתר, בספוטיפי ועוד..) שם הפרק: ואולי דונלד טראמפ בכלל צודק והעולם באמת ניצל את ארצות הברית?
מרואיין פרופ' אריה קרמפף.
מעניין מאוד לשמוע ונותן תשובה לשאלות שלך.

יש דעות לכאן ולכאן

בינתיים טראמפ הקפיץ את המכס על סין ל-245%

נערך לאחרונה ב:
אני יודע שלא ממש אוהבים לדבר פה על המרות מט"ח, אבל לדעתי, הירידה של הדולר גורמת לסנופי/נאסדק עוד להיראות טוב. אין לי מנוי להארץ, אז אני לא יודע אם מצוין בכתבה, אבל בכתבה משווים בין ה-dax לבין הסנופי. עכשיו, הדקס כמובן מתומחר ביורו וסנופי בדולרים אז השוואה הוגנת יותר היתה מראה שהדקס (בדולר) עלה באיזה 15% לעומת הירידה של הסנופי. אפשר גם לומר ההפך, שסנופי ירד בבערך 16% או 17% ביורו.

NDXEUR ירד בבערך 21% וNDX ירד בבערך 13%.
ניתן להשוות גם לזהב שעלה בבערך 25% מול הדולר, ו"בזהב" סנופי ונסדק הירידות הן באזור ה-30% ירידות.

בלי קשור למחירי המניות, אם המצב במטבע ישאר - האמריקאי הממוצע ישלם על זה בעוד יותר אינפלציה ביבוא וזאת בנוסף למכסים שטראמפ הוסיף.

מלחמת הסחר תגמר מתישהו באופן כזה או אחר,

שני השחקניות הגדולות תלויות זו בזו באופן מהותי ארה"ב בייבוא וסין ביצוא,
השאלה לא רק מי ימצמץ ראשון אלא בעיקר מי צריך את השני פחות,

טראמפ נכנס לעניין גם בגלל שהוא משוכנע שסין צריכה את ארה"ב יותר, וגם בעיקר בגלל אופי... כל אחד יסתכל על כך ממבטו הוא...

הנקודות שמשחקות לטובת ארה"ב זה ה-IPEF +היכולת לשאת עם מדינות אחרות על מיסוי תמורת שיתוף מהלכים נגד סין
והנקודה שמשחקת לטובת סין זה חוב לאומי נמוך שמאפשר לנשום יותר זמן מתחת למים לעומת חוב לאומי גבוה מאוד של ארה"ב

תראו מופתעים
חזרנו לימי ה-robber barons.

צוקרברג ועשירים נוספים מכרו מניות בשווי מיליארדים לפני ההכרזה על המכסים​

מנכ"ל מטא מארק צוקרברג, מנכ"ל ג'יי. פי. מורגן ג'יימי דיימון ומנכ"לית אורקל צפרא כץ מכרו מניות ברבעון שקדם להטלת המכסים של טראמפ ■ המכירה של נכסים מעלה שאלות לגבי העיתוי והידע שאולי היה בידי המוכרים

סתם תהייה שמנקרת בי, נראה שחלק גדול מהמשתתתפים בדיון רואים בטראמפ "דמון" ובסין יריבת סחר של הדמון, התחושה בין המילים (מעבר לניתוח כלכלי/פוליטי) היא שהרצון הוא לראות את טראמפ כושל במאבק שלו להחלשת הכח של הסינים, זה די מפתיע בהתחשב בשאפתנות הסינית ובתרבות שלהם, כלומר הסינים עושים ככל יכולתם להעמיק את השליטה הכלכלית העולמית שלהם ואני מניח שאף אחד מאיתנו לא ירוויח מכך, הסינים הם אנטי דמוקרטיים אמיתיים ויכולים לרצוח עמים שלמים בלי שום בעיות מוסר כאלו או אחרות.

אני אישית תומך בכל מהלך שיש לו פוטנציאל להחליש את הכח של העם הסיני, בעיני הם תאבי כח וחסרי אמות מוסר מינימליות.

תראו מופתעים
חזרנו לימי ה-robber barons.

צוקרברג ועשירים נוספים מכרו מניות בשווי מיליארדים לפני ההכרזה על המכסים​

מנכ"ל מטא מארק צוקרברג, מנכ"ל ג'יי. פי. מורגן ג'יימי דיימון ומנכ"לית אורקל צפרא כץ מכרו מניות ברבעון שקדם להטלת המכסים של טראמפ ■ המכירה של נכסים מעלה שאלות לגבי העיתוי והידע שאולי היה בידי המוכרים

נו ב'מת, רבעון לפני?! אני גם שיניתי את כל התיק שלי רבעון לפני, גם כי טראמפ נבחר וגם כי השוק היה יקר, אז מה, טראמפ התקשר אלי בחלום ולא ידעתי מזה אפילו?
מילא הייתה כתבה שעשו שורט על השוק, אבל מכרו מניות במכפילים גבוהים?! אין על מה לכתוב יותר.

מרוב תיאוריות קונספירציה כבר לא רואים את היער.

נערך לאחרונה ב:
נו ב'מת, רבעון לפני?! אני גם שיניתי את כל התיק שלי רבעון לפני, גם כי טראמפ נבחר וגם כי השוק היה יקר, אז מה, טראמפ התקשר אלי בחלום ולא ידעתי מזה אפילו?
מילא הייתה כתבה שעשו שורט על השוק, אלב מכרו מניות במכפילים גבוהים?! אין על מה לכתוב יותר.

מרוב תיאוריות קונספירציה כבר לא רואים את היער.

בוא, תסתכל מי עמד ליד טראמפ בהשבעה
זה בדיוק אותה חבורה
זה כל כך in your face ואתה עדיין בהכחשה

סתם תהייה שמנקרת בי, נראה שחלק גדול מהמשתתתפים בדיון רואים בטראמפ "דמון" ובסין יריבת סחר של הדמון, התחושה בין המילים (מעבר לניתוח כלכלי/פוליטי) היא שהרצון הוא לראות את טראמפ כושל במאבק שלו להחלשת הכח של הסינים, זה די מפתיע בהתחשב בשאפתנות הסינית ובתרבות שלהם, כלומר הסינים עושים ככל יכולתם להעמיק את השליטה הכלכלית העולמית שלהם ואני מניח שאף אחד מאיתנו לא ירוויח מכך, הסינים הם אנטי דמוקרטיים אמיתיים ויכולים לרצוח עמים שלמים בלי שום בעיות מוסר כאלו או אחרות.

אני אישית תומך בכל מהלך שיש לו פוטנציאל להחליש את הכח של העם הסיני, בעיני הם תאבי כח וחסרי אמות מוסר מינימליות.
אני דיי חושב שזה מובהר בשרשור הזה, הבעיה היא לא במלחמה בסינים אלא בכל מדינות המערב וזה כדרך אגב לא רק מחליש את המערב, אלא גם מחזק את הסינים. אז אולי אישית אתה בעד, אבל אתה לא ממש צריך לתמוך בטראמפ. טראמפ דיי הוכיח שהוא בין מטומטם למטורף, מה יותר, לא יודע.

בוא, תסתכל מי עמד ליד טראמפ בהשבעה
זה בדיוק אותה חבורה
אז? גם באפט מכר ואני מנחש שהרבה אנשים שלא עמדו שם מכרו, גם אני מכרתי והמניאק לא הזמין אותי. השוק היה יקר וטראמפ איים על מכסים עוד לפני שנבחר. נכון שיכול היה גם לא להטיל אותם, אבל בהחלט הייתה לכך הסתברות.

נכון, הוא דיבר על מכסים.
ונכון, היו עוד אנשים שהתאימו את הפוזיציות המסחריות שלהם בהתאם, כדי להקטין חשיפה.
אבל כל המיליארדים האלה הם במעגל הראשון שלו.
היום הם היו בטקס ההשבעה שלו.
אתה חושב שאף אחד לא נחשף לפלקט הזה עם המכסים כמה שעות - ימים לפני ההצהרה?

נכון, הוא דיבר על מכסים.
ונכון, היו עוד אנשים שהתאימו את הפוזיציות המסחריות שלהם בהתאם, כדי להקטין חשיפה.
אבל כל המיליארדים האלה הם במעגל הראשון שלו.
היום הם היו בטקס ההשבעה שלו.
ראשית, הם לא חברים שלו, רובם שם שיתפו פעולה נגדו בחדווה בכהונת ביידן.
הם פשוט הבינו שהוא הולך לנצח. ולא התחשק להם להיות על הכוונת.

ובגלל שהם מכירים אותו - הם הבינו שהוא רציני, ובאמת מתכנן לעשות (מה שלהבנתו מוגדר כ)סדר חדש בנושאי הכלכלה של ארה"ב.
אתה חושב שאף אחד לא נחשף לפלקט הזה עם המכסים כמה שעות - ימים לפני ההצהרה?
נניח שנחשפו 4 ימים לפני.
אבל אתה הבאת כתבה על מכירה ברבעון לפני.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R השפעת המכסים של טראמפ על שער שקל דולר שוק ההון 2
נ בעקבות הטלת המכסים שוק ההון 31
F תשואות של מדד עולמי לטווח הארוך שוק ההון 6
ח בלוג ההשקעות של שלומי ארדן שוק ההון 13
Y גמל נט - הבנה של התפלגות סוגי נכסים שוק ההון 2
D אני חדש לפורום - איפה אני יכול למצוא ניתוח של הרכבי תיק שונים כדי להרכיב את התיק הנכון עבורי? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 6
ר מתקשה במציאת זוגיות רצינית עקב מצב כלכלי של הוריי, מה כדאי לעשות ? אוף טופיק 223
מ טופס 867 של אינטרארקטיב שוק ההון 7
נ יומנו של נחלאי פיקח יומני מסע אישיים 32
A חוות דעת של שכונת נאות פרס בחיפה נדל"ן 0
T איך להשתפר במיומנות של problem solving התפתחות אישית 54
B יומנו של דפנסיב יומני מסע אישיים 1
F הודעה עצובה על לכתו בטרם עת של yossik מעמודי התווך הכי משמעותיים של קהילת "פורום הסולידית" שער הקהילה 109
שבוזי מלחמת הסחר של טראמפ - להמתין או לקנות? שוק ההון 3
ח עוול של ביטוח לאומי?! מיסים 22
R חסר פה שרשור של בייק המשקיע המתחיל קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
M יש קרן אירית של מדד DAX? שוק ההון 9
ד בדיקת גלרי לגילוי מוקדם של סרטן אוף טופיק 2
E שאלה: חוב של חצי מיליון ש"ח למע"מ אוף טופיק 3
C ניהול תיקים של מיטב שוק ההון 3
מכל מלמדי השכלתי ההשפעה של 'מרד מיסים' על כלכלת ישראל פוסטים מאיכות נמוכה 54
ע חוות דעת על קורס סייבר של אינפיניטילאבס או ג'ון ברייס טאלנט התפתחות אישית 8
P איזון אקטוארי של פורשים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י שאלה לגבי דמי ניהול ועמלה של קרן נאמנות שוק ההון 8
c881 זוכרים את השרשורים של "זוכי דירה למשתכן"? נדל"ן 79
D התלבטות לגבי מהלך - קרן של אינווסקו או אירית צוברת זולה - סחירות ועלות שוק ההון 4
P מספר תווים בהערה של העברה בנקאית? צרכנות פיננסית 8
N החלק של אגרות חוב בתיק השקעות לאזרח אמריקאי שוק ההון 12
N שאלות של אזרחי אמריקאי שוק ההון 3
ב קריאת דו״חות של ריט (סלע נדל״ן) שוק ההון 14
ד רזרבת הביטקוין של ארה"ב קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
M מה עתידם של בניינים ישנים? נדל"ן 4
L מכירה וקניה של קרן נאמנות באותו יום מסחר וארוע מס מיסים 1
ש הבדל בין בנקים בדמי ניהול של קרנות נאמנות בגידור שוק ההון 0
Z משלוח של חבילה לחו״ל אוף טופיק 0
P הצמדה של קצבה מביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N האם יש הבדל שאתם יודעים בין ביטוח אובדן כושר עבודה של הראל לעומת של חברות אחרות? צרכנות פיננסית 3
NeonDrift ההשפעה של הציוצים של טראמפ על השוק – מה דעתכם? (צייץ אתמול על XRP-SOL-ADA) קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 18
פ מה המשמעות של נכסי המסלול יהיו חשופים ל....?? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
D איך לממן תשלום של 400K – משיכת כספים מהבורסה או מהקרן השתלמות? שוק ההון 25
esho קניה ישירה של אגח ממשלת ארה"ב שוק ההון 0
I הבחירות בגרמניה וחזרתו של מרץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 222
W העברה של זיכוי חו"ל לשנה הבאה מיסים 8
S מתי כבר מישהו יטפל בחוסר המקצועיות של הלמ"ס? נדל"ן 67
S סעיף בדו"ח שנתי - "העברתי במשך 12 חודשים כספים אל מחוץ לישראל בסכום כולל של 500,000 אש"ח או יותר" מיסים 20
JBUZZ השכונות החדשות של ישראל: איפה הכי כדאי לקנות דירה באזור המרכז נדל"ן 12
M איך מקבלים מפרט בנייה מלא של בית חדש נדל"ן 0
D החלק של מטבעות וירטואלים במניות ה"סטנדרטיות" קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
ע שאלה בנושא ניוד פוליסה ותיקה של מנורה - עדיף- עם מקדם קצבה 157.63 . קרן י'. לפוליסה מחקת מדדים או פוליסה אחרת ללא מקדם קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
hommie תהייה לגבי ה-Dashboard של ESOP שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה