טוב אז אני לא מחסידיו של טראמפ, ואני אישית לא מבין מה הוא עושה ולמה. אני אישית בדעה שאם משהו לא שבור אז לא צריך לתקן, ונראה שטראמפ רוצה לעשות כל מני רפורמות שאני סבור באופן אישי שהן מיותרות לחלוטין. אני כן מאמין בפלורוליזם ומגוון דעות. יש פה מישהו מהצד הימני של המפה או לפחות כזה שיכול לשים את כובע הMAGA ולהסביר לי מה ההיגיון ארוך הטווח בכל הרפורמות, המכסים ושאר הירוקות שהוא רוצה לעשות?
מהלך גאוני שיכול להועיל בטווח הארוך ולהזיק בטווח הקצר (תסמיני גמילה)
הכלכלה האמריקאית חולה. המאזן הוא שלילי במשך זמן רב, מה שאומר שהכסף האמריקאי בורח החוצה.
הצמיחה של ארהב היא מובלת צריכה, ואותה צריכה לרוב באה מבחוץ כלומר היא לא באמת מעודדת צמיחה בארהב. מה שאומר שבעצם הצמיחה העולמית למעשה 'רוכבת' על כספי האמריקאים (בדגש על חובות האמריקאים).
נקודת האור היחידה בסיפור הוא לאור התלות בצריכה האמריקאית הממשל האמריקאי מדפיס עוד כספים ומעמיק את החוב, ולחוב יש דרישה כי בעקבות התלות המטבע העולמי הפך להיות דולר.
למה צריך להיגמל מהעניין?
ביום שבו נקודת האור היחידה תיעלם (וזה יקרה ברגע שהכלכלות הצומחות לא יצטרכו להסתמך על הצרכן האמריקאי) הכלכלה האמריקאית תקרוס. לדולר לא יהיה דורשים.
האם אנחנו קרובים לנקודה הזו?
לטעמי, מאוד.
איך משנים את התמונה?
גורמים לצריכה האמריקאית להיות מושקעת במוצרים אשר מיוצרים בארהב, ובכך מובילים צמיחה פנימית בארהב. עוד מפעלים, עוד עבודות וכו'.
כדי לעשות את זה צריך לגרום למוצרים אשר לא מיוצרים בארהב להיות יקרים יותר מאשר המוצרים האמריקאים, כלומר מכס.
מהם תסמיני הגמילה?
בשלב ראשון הצרכן האמריקאי ירגיש אינפלציה גבוהה, כאשר המוצרים הזולים שהוא רגיל לקנות לא יהיו קיימים/יהיו במחירים גבוהים יותר.
הצריכה תיפול, וארהב תחווה זעזוע.
בנוסף, לאור מכסים נגדיים - הייצור האמריקאי ייפגע. במיוחד סקטורים אשר הייצוא שלהם רגיש למחיר (חקלאות וכו')
איך הגענו לזה?
הגישה של אנשי הממשל הקודמים הייתה שארהב יכולה להפוך להיות כלכלה מבוססת שירותים. להזניח את הייצור, ובעצם להתרכז בהייטק ובבנקאות וכו'.
זה מבוסס מדינות אירופאיות (שוויץ לדוגמא), והגישה הזו קיימת למכביר גם בישראל (במיוחד אצל ביבי).
האם טראמפ נוקט בגישה של מכס טוטאלי?
לא. הגישה שלו אומרת שבעצם כשאין מכס על מדינה מסויימת, היא מרוויחה מזה. על חשבון אמריקה.
לכן, אי-מכס צריך להיות כלפי מדינות אשר הם חברות שלנו, ותורמות לאמריקה בדברים אחרים. יחסי גומלין (זה יכול להיות שמירה על הגבול, לחימה בטרור וכו')