• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

המכסים של טראמפ

• פותח הנושא פותח הנושא אבא קריר
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אבא קריר

משתמש רגיל
דירוג
83
טוב אז אני לא מחסידיו של טראמפ, ואני אישית לא מבין מה הוא עושה ולמה. אני אישית בדעה שאם משהו לא שבור אז לא צריך לתקן, ונראה שטראמפ רוצה לעשות כל מני רפורמות שאני סבור באופן אישי שהן מיותרות לחלוטין. אני כן מאמין בפלורוליזם ומגוון דעות. יש פה מישהו מהצד הימני של המפה או לפחות כזה שיכול לשים את כובע הMAGA ולהסביר לי מה ההיגיון ארוך הטווח בכל הרפורמות, המכסים ושאר הירוקות שהוא רוצה לעשות?

נערך לאחרונה ב:
פחות מסחר עולמי -> יותר יצור בארה"ב -> יותר רווחים לבעלי ההון והמפעלים

והציבור האמריקאי ישלם באינפלציה.

ייתכן שיהיו גם יותר משרות בארה"ב.

איך זה משפיע על השווקים וכל מי שמחזיק במדד אמריקאי או עולמי?

האם זה הרגע שבו כל מחזיקי המדד העולמי הולכים להגיד "אמרנו לכם"?

טראמפ שורף את המועדון וככל הנראה כשהירידות יתחזקו הוא ישים את נגיד הבנק המרכזי על המוקד כדי שיוריד ריבית.
לא חושב שיש פה איזו תוכנית קוהרנטית עד הסוף

איך זה משפיע על השווקים וכל מי שמחזיק במדד אמריקאי או עולמי?

האם זה הרגע שבו כל מחזיקי המדד העולמי הולכים להגיד "אמרנו לכם"?
לא. אם ארה"ב נכנסת למלחמת סחר מול כל העולם, כל העולם נפגע.

באופן אישי עוד לא הבנתי אם טראמפ עושה את כל הצעדים שלו כתלות במה שהוא חלם עליו בלילה או שיש לו תוכנית סדורה ומתוכננת
לפחות מנקודת המבט שלי הוא מקדם המון דברים חיוביים בארה"ב, נצטרך לחכות ולראות אולי גם המהלך הזה הוא פשוט עוד מנוף לחץ שהוא מפעיל על העולם כדי להשיג את מה שהוא רוצה

בכללי על מכסים. מכסים אומר בגדול חוסר יעילות, כלומר, שלא מייצרים מוצרים איפה שהכי משתלם לייצר אותם ובמילים אחרות, עליית מחירים.

האם זה הופך את כל המכסים לרעים, לא ממש.

לעיתים מדינה רוצה לשמור על יכולת ייצור פנימית של מוצרים שונים. מזון לדוגמה, אתה לא רוצה שחרם או מלחמה יגרמו לרעב במדינה שלך וזה נכון גם לייצור מתכות או נשק. אפשר לעשות את זה או בעזרת סובסידיות או בעזרת מכסים, על שניהם הציבור משלם. מכסים גם יביאו למכסי מגן אצל המדינות הנפגעות כנגדך.

הבעיה, במכסים על חומרי גלם, נוצר מצב שבו אתה פוגע בתעשיה ברמה גבוהה יותר. לדוגמה, מספנה אמריקאית לא תוכל להתחרות במספנה קוריאנית בייצור ספינות, כי חומרי הגלם העיקריים של בניית הספינה בארה"ב יהיו הרבה יותר יקרים.

לסיכום, מכסים זה משהו שצריכים להשתמש בו מאוד בזהירות, ממשל טראמפ פשוט מחורפן מידי בשימוש של מכסים. אם המכסים ישארו כולם יפגעו גם החברות, בסופו של דבר כח הקניה של האמריקאי הממוצע ירד מה שיוביל לתגובת שרשרת בכל העולם.

טראמפ מייצג פה את האמריקאי העובד הפשוט - זה שהיתה לו עבודה מכובדת במפעל, עד שהייצוא הועבר לסין, המפעל נסגר, והוא נאלץ לעבוד במקדונלד'ס בשכר רעב.
המכס אמור לשפר את היכולת של התעשייה האמריקאית להתחרות מול העולם.

הוא גם אצבע בעין לגלובליסטים - בעלי חברות ענק שהעבירו את הייצור מארה"ב כדי להגדיל עוד קצת את הרווחים.

טראמפ מייצג פה את האמריקאי העובד הפשוט - זה שהיתה לו עבודה מכובדת במפעל, עד שהייצוא הועבר לסין, המפעל נסגר, והוא נאלץ לעבוד במקדונלד'ס בשכר רעב.
זה לא ממש יעזור לו, אולי תהיה לו עבודה במפעל אבל המוצרים יעלו לו יותר, לא במקרה הוא מזמין קניות מאליאקספרס.
המכס אמור לשפר את היכולת של התעשייה האמריקאית להתחרות מול העולם.
דבר ראשון, מכסים מובילים למכסי מגן מהצד השני.
דבר שני, אם המכסים היו רק על מוצרים מוגמרים כמו מכונות כביסה או מכוניות ולא החלפים שלהם, זה לפחות היה נותן איזה יתרון לפחות לשוק המקומי, כאשר אתה עושה מכס גם על חומרי גלם גם היתרון הזה לא יהיה משמעותי.

טראמפ הוא איש עסקים וחושב במונחים של רווח והפסד. הוא משתמש באיומי המכסים על מנת להשיג הישגים מדיניים, אם תעקוב אחרי האיומים תראה שהמכסים שבפועל הוטלו היו נמוכים או שכלל לא הוטלו כיוון שמנהיגי המדינות "הגיעו לפשרה" עם ממשל טראמפ.
לדוגמא, כדרכו של טראמפ, חודש לפני שהושבע הוא איים על מקסיקו וקנדה בהטלת 20 אחוז מכס אם הם לא יתחילו להשקיע בלהגן על הגבול עם ארהב מפני מבריחים ומסתננים, הם כמובן התעלמו בגיחוך. מייד כשנכנס, חתם על צו שמטיל 20 אחוז מכס על כל המוצרים משני המדינות האלו ואיים שתוך חודש הוא יעלה את המכס בעוד 20 אחוז אם לא ינקטו צעדים מצידם. הפלא ופלא תוך פחות משבוע גם קנדה וגם מקסיקו הגיעו להסכם שישקיעו עשרות מליוני דולרים בחיזוק הגבול ובהצבת אלפי שוטרים וחיילים להגנה מהברחות והסתננות. מספר המסתננים ירד דראסטית.
עוד דוגמא, לפני ההשבעה, טראמפ אמר שהוא עומד לאסוף אלפי מסתננים קולומביאנים ולהעביר אותם לקולומביה, נשיא קולומביה התנגד בתוקף, טראמפ איים ב25 אחוז מכס ויעלה את המכס ל50 אחוז תוך חודש. נשיא קולומביה התקפל ואף הציע שקולומביה בעצמה תממן את המטוסים לגירוש המסתננים.
אילו היו מעט דוגמאות שבהם לבסוף לא הוטלו המכסים כיוון שהגיעו להסדר. ארבע שנים של משא ומתן עם ממשל ביידן לא התקדמו לשום מקום כאשר איום במכס הביא לתוצאות תוך מספר ימים.
יש מכסים "מוצדקים" שהוטלו על מקסיקו וקנדה ואירופה כדי לאזן את הסחר. כשקנדה במשך שנים מגינה על היצרנים שלה ומטילה מכסים מצידה על הרבה מאוד מוצרים מארהב אז טראמפ מחזיר באותה מטבע. כשתעשיה עוברת מארהב למקסיקו שם אין תנאים סוציאלים בסיסיים לעובדים ולכן העבודה זולה, המכס על מוצרים אלה הופך את מקסיקו ליעד פחות אטרקטיבי לתעשיינים אמריקאים ומשאיר עבודות צווארון כחול בארהב.
ארהב מטילה מכסים על אירופה כיוון שרגולציות ארופאיות מקשות על ייבוא מוצרים אמריקאים, יחס מסחר הוא לטובת אירופה, והאירופאים מטילים מכסים מצידם על מוצרים אמריקאים על מנת לעודד ייצור מקומי. טראמפ מעוניין לאזן את יחסי המסחר ולכן מטיל מצידו מכסים (או מאיים...) כדי לשפר את תוצאות המשא ומתן עם האיחוד האירופאי.

ארהב מטילה מכסים על אירופה כיוון שרגולציות ארופאיות מקשות על ייבוא מוצרים אמריקאים, יחס מסחר הוא לטובת אירופה, והאירופאים מטילים מכסים מצידם על מוצרים אמריקאים על מנת לעודד ייצור מקומי. טראמפ מעוניין לאזן את יחסי המסחר ולכן מטיל מצידו מכסים (או מאיים...) כדי לשפר את תוצאות המשא ומתן עם האיחוד האירופאי
לא ממש נכון. ארה"ב מטילה יותר מכסים על מוצרים אירופים:
"In 2023, the US collected approximately €7 billion of tariffs on EU exports, and the EU collected approximately €3 billion on US exports."
אכן באירופה יש יותר רגולציה אבל זה בעיקר כדי להגן התושבים שלהם מזיהום, גם ברמה של איכות סביבה וגם מבחינת דרעק של רשתות חברתיות ומניעת מונופולים שפוגעים בתחרות. האמריקאים בהחלט יכולים להתאים את עצמם רגולטורית רק שהם לא ממש מעוניינים, בעיקר מהפחד שכל מה שהם יתנו לאירופאים האמריקאים ירצו גם כן.

הסיבה שארה"ב בגרעון מסחרי מול אירופה זה כי ארה"ב שוק יותר עשיר וגדול מאירופה.
יש מכסים "מוצדקים" שהוטלו על מקסיקו וקנדה ואירופה כדי לאזן את הסחר.
אין מכסים מוצדקים, טראמפ הטיל מכס על הכל ואין גם גירעון מסחרי גדול מול קנדה, לא פעם בעשורים האחרונים הם החליפו בינהם את הגרעון לפעמים ארה"ב הייתה בגרעון ולפעמים קנדה.
כשקנדה במשך שנים מגינה על היצרנים שלה ומטילה מכסים מצידה על הרבה מאוד מוצרים מארהב אז טראמפ מחזיר באותה מטבע.
קנדה לא מטילה מכסים על ארה"ב, במסגרת הסכם סחר של טראמפ בקדנציה הקודמת.

היא כן מסבסדת ייצור מזון ואנרגיה, כמו שאמרתי יש תעשיות שאתה רוצה להגן עליהם, היתרון בסובסידיות שזה לא מייצר מלחמת סחר וסיבסוד תעשיית האנרגיה של קנדה אפילו עוזרת לארה"ב שהיא יבואנית אנרגיה עיקרית מקנדה(עליה טראמפ גם הטיל מכס מוקטן כדי לשמור על מחירים נמוכים בארה"ב).
כשתעשיה עוברת מארהב למקסיקו שם אין תנאים סוציאלים בסיסיים לעובדים ולכן העבודה זולה, המכס על מוצרים אלה הופך את מקסיקו ליעד פחות אטרקטיבי לתעשיינים אמריקאים ומשאיר עבודות צווארון כחול בארהב.
התעשיה האמריקאית התמוטטה הרבה לפני ההסכמים עם מקסיקו והמעבר של יצור שם. היא התמוטטה מול התחרות מיפן בשנות ה 80-90. מקסיקו בהרבה מובנים הצילה אותה ואיפשרה לתעשיה האמריקאית לשרוד וזאת של יפן ליפול (השאיר עבודות פיתוח וייצור חלקים מסויימים בארה"ב).

נערך לאחרונה ב:
טוב אז אני לא מחסידיו של טראמפ, ואני אישית לא מבין מה הוא עושה ולמה. אני אישית בדעה שאם משהו לא שבור אז לא צריך לתקן, ונראה שטראמפ רוצה לעשות כל מני רפורמות שאני סבור באופן אישי שהן מיותרות לחלוטין. אני כן מאמין בפלורוליזם ומגוון דעות. יש פה מישהו מהצד הימני של המפה או לפחות כזה שיכול לשים את כובע הMAGA ולהסביר לי מה ההיגיון ארוך הטווח בכל הרפורמות, המכסים ושאר הירוקות שהוא רוצה לעשות?
מהלך גאוני שיכול להועיל בטווח הארוך ולהזיק בטווח הקצר (תסמיני גמילה)
הכלכלה האמריקאית חולה. המאזן הוא שלילי במשך זמן רב, מה שאומר שהכסף האמריקאי בורח החוצה.
הצמיחה של ארהב היא מובלת צריכה, ואותה צריכה לרוב באה מבחוץ כלומר היא לא באמת מעודדת צמיחה בארהב. מה שאומר שבעצם הצמיחה העולמית למעשה 'רוכבת' על כספי האמריקאים (בדגש על חובות האמריקאים).
נקודת האור היחידה בסיפור הוא לאור התלות בצריכה האמריקאית הממשל האמריקאי מדפיס עוד כספים ומעמיק את החוב, ולחוב יש דרישה כי בעקבות התלות המטבע העולמי הפך להיות דולר.

למה צריך להיגמל מהעניין?
ביום שבו נקודת האור היחידה תיעלם (וזה יקרה ברגע שהכלכלות הצומחות לא יצטרכו להסתמך על הצרכן האמריקאי) הכלכלה האמריקאית תקרוס. לדולר לא יהיה דורשים.

האם אנחנו קרובים לנקודה הזו?
לטעמי, מאוד.

איך משנים את התמונה?
גורמים לצריכה האמריקאית להיות מושקעת במוצרים אשר מיוצרים בארהב, ובכך מובילים צמיחה פנימית בארהב. עוד מפעלים, עוד עבודות וכו'.
כדי לעשות את זה צריך לגרום למוצרים אשר לא מיוצרים בארהב להיות יקרים יותר מאשר המוצרים האמריקאים, כלומר מכס.

מהם תסמיני הגמילה?
בשלב ראשון הצרכן האמריקאי ירגיש אינפלציה גבוהה, כאשר המוצרים הזולים שהוא רגיל לקנות לא יהיו קיימים/יהיו במחירים גבוהים יותר.
הצריכה תיפול, וארהב תחווה זעזוע.
בנוסף, לאור מכסים נגדיים - הייצור האמריקאי ייפגע. במיוחד סקטורים אשר הייצוא שלהם רגיש למחיר (חקלאות וכו')

איך הגענו לזה?
הגישה של אנשי הממשל הקודמים הייתה שארהב יכולה להפוך להיות כלכלה מבוססת שירותים. להזניח את הייצור, ובעצם להתרכז בהייטק ובבנקאות וכו'.
זה מבוסס מדינות אירופאיות (שוויץ לדוגמא), והגישה הזו קיימת למכביר גם בישראל (במיוחד אצל ביבי).

האם טראמפ נוקט בגישה של מכס טוטאלי?
לא. הגישה שלו אומרת שבעצם כשאין מכס על מדינה מסויימת, היא מרוויחה מזה. על חשבון אמריקה.
לכן, אי-מכס צריך להיות כלפי מדינות אשר הם חברות שלנו, ותורמות לאמריקה בדברים אחרים. יחסי גומלין (זה יכול להיות שמירה על הגבול, לחימה בטרור וכו')

המקצוע של טראמפ הוא הנחיית ריאליטי. לעשות דברים חשובים, כמו להעלות מיסים כדי לסגור את החוב הלאומי, זה לא פופולרי וגם קשה, וטראמפ לא אוהב לעשות דברים קשים, להאבק ולהיכשל ולנסות שוב. זוכרים את תוכנית הבריאות שלו בתחילת הקדנציה הקודמת? אמר שיבטל את אובמהקר, ניסה פעם אחת, נכשל, ושכח מזה.

הטלת מכסים, בניגוד להעלאת מיסים, זה קל. אפשר לעשות את זה מהיום להיום. אפשר לתרץ את זה בצורך בסגירת החוב הלאומי, למרות שזו הכנסה זניחה. אפשר להעמיד פנים שבאיום על מכסים נפתרה בעיית ההגירה ממקסיקו. אלה דברים שעושים כותרות וטראמפ חי מכותרות ומתדמית של איש עסקים כוחני ויעיל.

מהלך גאוני שיכול להועיל בטווח הארוך ולהזיק בטווח הקצר (תסמיני גמילה)
הכלכלה האמריקאית חולה. המאזן הוא שלילי במשך זמן רב, מה שאומר שהכסף האמריקאי בורח החוצה.
הצמיחה של ארהב היא מובלת צריכה, ואותה צריכה לרוב באה מבחוץ כלומר היא לא באמת מעודדת צמיחה בארהב. מה שאומר שבעצם הצמיחה העולמית למעשה 'רוכבת' על כספי האמריקאים (בדגש על חובות האמריקאים).
נקודת האור היחידה בסיפור הוא לאור התלות בצריכה האמריקאית הממשל האמריקאי מדפיס עוד כספים ומעמיק את החוב, ולחוב יש דרישה כי בעקבות התלות המטבע העולמי הפך להיות דולר.

למה צריך להיגמל מהעניין?
ביום שבו נקודת האור היחידה תיעלם (וזה יקרה ברגע שהכלכלות הצומחות לא יצטרכו להסתמך על הצרכן האמריקאי) הכלכלה האמריקאית תקרוס. לדולר לא יהיה דורשים.

האם אנחנו קרובים לנקודה הזו?
לטעמי, מאוד.

איך משנים את התמונה?
גורמים לצריכה האמריקאית להיות מושקעת במוצרים אשר מיוצרים בארהב, ובכך מובילים צמיחה פנימית בארהב. עוד מפעלים, עוד עבודות וכו'.
כדי לעשות את זה צריך לגרום למוצרים אשר לא מיוצרים בארהב להיות יקרים יותר מאשר המוצרים האמריקאים, כלומר מכס.

מהם תסמיני הגמילה?
בשלב ראשון הצרכן האמריקאי ירגיש אינפלציה גבוהה, כאשר המוצרים הזולים שהוא רגיל לקנות לא יהיו קיימים/יהיו במחירים גבוהים יותר.
בנוסף, לאור מכסים נגדיים - הייצור האמריקאי ייפגע. במיוחד סקטורים אשר הייצוא שלהם רגיש למחיר (חקלאות וכו')

איך הגענו לזה?
הגישה של אנשי הממשל הקודמים הייתה שארהב יכולה להפוך להיות כלכלה מבוססת שירותים. להזניח את הייצור, ובעצם להתרכז בהייטק ובבנקאות וכו'.
זה מבוסס מדינות אירופאיות (שוויץ לדוגמא), והגישה הזו קיימת למכביר גם בישראל (במיוחד אצל ביבי).

האם טראמפ נוקט בגישה של מכס טוטאלי?
לא. הגישה שלו אומרת שבעצם כשאין מכס על מדינה מסויימת, היא מרוויחה מזה. על חשבון אמריקה.
לכן, אי-מכס צריך להיות כלפי מדינות אשר הם חברות שלנו, ותורמות לאמריקה בדברים אחרים. יחסי גומלין (זה יכול להיות שמירה על הגבול, לחימה בטרור וכו')
תשמע אני מבין את ההיגיון. אני כן סקפטי לגבי זה שזאת התוכנית. לי זה נראה שהוא פשוט מונע מגחמות רגעיות. זה פשוט הפרסונה שלו, אני לא בטוח מתי הוא רציני ומתי הוא לא. הבנדאם הפשוט הזיה. אין דרך אחרת להגיע לכל מה שאתה מתאר בלי להפוך לasshole הכי גדול בעולם ולירוק בפרצוף של כל בנות הברית שלך?

תשמע אני מבין את ההיגיון. אני כן סקפטי לגבי זה שזאת התוכנית. לי זה נראה שהוא פשוט מונע מגחמות רגעיות. זה פשוט הפרסונה שלו, אני לא בטוח מתי הוא רציני ומתי הוא לא. הבנדאם הפשוט הזיה. אין דרך אחרת להגיע לכל מה שאתה מתאר בלי להפוך לasshole הכי גדול בעולם ולירוק בפרצוף של כל בנות הברית שלך?
ביקשת תומך MAGA , קיבלת.
אני לא חושב כמוך. טראמפ לדעתי שקול ומחושב מאוד. רואים את זה יפה בדרך שבה הוא מנהל את הסכסוך האוקראיני-רוסי.
הוא איש עסקים, החברה שלו זה ארה"ב. אין לו שיקולים 'לא עסקיים' כמו אתיקה, מוסר או חברות עם מנהיגים/מדינות. בניגוד לקודמיו, הוא לא רואה ערך בלעודד את האיחוד האירופאי או כל גורם 'דמוקרטי' אחר. מבחינתו זה עסקים בלבד.
אני גם חושב ככה על יחסיו עם ביבי. אין פה ידידות אמת. יש פה מפגש של אינטרסים.

ביקשת תומך MAGA , קיבלת.
אני לא חושב כמוך. טראמפ לדעתי שקול ומחושב מאוד. רואים את זה יפה בדרך שבה הוא מנהל את הסכסוך האוקראיני-רוסי.
הוא איש עסקים, החברה שלו זה ארה"ב. אין לו שיקולים 'לא עסקיים' כמו אתיקה, מוסר או חברות עם מנהיגים/מדינות. בניגוד לקודמיו, הוא לא רואה ערך בלעודד את האיחוד האירופאי או כל גורם 'דמוקרטי' אחר. מבחינתו זה עסקים בלבד.
אני גם חושב ככה על יחסיו עם ביבי. אין פה ידידות אמת. יש פה מפגש של אינטרסים.
טוב אני אענה בשני חלקים:

1) אני ממש לא חושב שלהביך את נשיא אוקראינה (שהוא לדעתי אחד האנשים יותר פשוטים וכנים שיש בפוליטקה העולמית) בשידור חי ולהפוך אותו מworld leader לשק חבטות ברגע אחד רק בגלל שהוא אמר משהו שלא אהבת, זה לנהל את הסכסוך באחריות. יש זמן ומקום לדברים וזה דברים שסוגרים בחדרים סגורים. לא מוציאים את הכביסה המלוכלכת החוצה. עכשיו כל מנהיג מדינה יודע שאם הוא לא מתנחף לטראמפ, יקחו לו כל סיוע צבאי אפשרי. איזה תרבות זה יוצר בעולם?

2) מדינה היא לא עסק. זה הרבה מעבר. אני אשים בצד את זה שאני לא בטוח כמה המיתוס סביבו שהוא איש עסקים מצליח אמיתי (גם ווארן באפט איש עסקים מצליח. מדבר ומתנהג כמו ג'נטלמן ולא בריון שכונתי) ואגיד שאי אפשר לנהל את העולם כשהאסטרטגיה המדינית שלך זה "הכל עסקים". המערב הצליח בדיוק בגלל ערכים כמו דמוקרטיה ולא בגלל שהפכנו את עצמינו לעבדים להון. אם הכל עסקים, מה מונע מכל עובדי המדינה שהוא פיטר עכשיו ללכת ולספר את כל מה שהם יודעים למרבה במחיר?

טוב אני אענה בשני חלקים:

1) אני ממש לא חושב שלהביך את נשיא אוקראינה (שהוא לדעתי אחד האנשים יותר פשוטים וכנים שיש בפוליטקה העולמית) בשידור חי ולהפוך אותו מworld leader לשק חבטות ברגע אחד רק בגלל שהוא אמר משהו שלא אהבת, זה לנהל את הסכסוך באחריות. יש זמן ומקום לדברים וזה דברים שסוגרים בחדרים סגורים. לא מוציאים את הכביסה המלוכלכת החוצה. עכשיו כל מנהיג מדינה יודע שאם הוא לא מתנחף לטראמפ, יקחו לו כל סיוע צבאי אפשרי. איזה תרבות זה יוצר בעולם?

2) מדינה היא לא עסק. זה הרבה מעבר. אני אשים בצד את זה שאני לא בטוח כמה המיתוס סביבו שהוא איש עסקים מצליח אמיתי (גם ווארן באפט איש עסקים מצליח. מדבר ומתנהג כמו ג'נטלמן ולא בריון שכונתי) ואגיד שאי אפשר לנהל את העולם כשהאסטרטגיה המדינית שלך זה "הכל עסקים". המערב הצליח בדיוק בגלל ערכים כמו דמוקרטיה ולא בגלל שהפכנו את עצמינו לעבדים להון. אם הכל עסקים, מה מונע מכל עובדי המדינה שהוא פיטר עכשיו ללכת ולספר את כל מה שהם יודעים למרבה במחיר?
1. מי דיבר על אחריות? בעסקים אתה נמדד בתוצאה. והתוצאה יפה מאוד. טראמפ הוכיח לעולם שכל מי שמתנגד למה שהוא אומר מתקפל תוך כמה ימים, מבקש סליחה ויורד על ארבע. זה מסר שיהדהד לכל נשיא שיבוא בעתיד לבית הלבן. תרבות ? לא באג'נדה של טראמפ.
2. אני לא חושב שהוא איש עסקים מוצלח. אבל אני כן חושב שהוא נשיא מוצלח שחושב בגישה עסקית. למה הוא לא הצליח בעסקים? לא חקרתי.
המערב הצליח בגלל דמוקרטיה? הרבה יחלקו עליך פה.
מה מונע מהם ללכת ולספר? מה שמונע מאדם לבצע פשע זה עונש. אל תטעה לחשוב שזה בגלל המוסר וה'ההסכם החברתי'.

הסיבה העיקרית בגללה הממשל האמריקאי צריך להדפיס עוד כסף היא בעיקר בגלל חסר בגביית מיסים,בעיקר מהמעמד הגבוה שלו את האפשרות הכי קלה להוציא את הכסף מחוץ לארה"ב לאיפה שהכי משתלם לו, דבר שהתחיל בעידן רייגן, שהיה עוד גאון כלכלי שלא הבין את המשמעויות לטווח ארוך של המהלכים שלו. נכון להיום ארה"ב גובה הכי פחות מיסים ביחס ל gdp שלה בעולם המערבי (מלבד אירלנד):
המשק האמריקאי נמצא בתעסוקה מלאה, ברגע שאתה עוצר את ההגירה ומטיל מכס גם על חומרי גלם, אומר שכל תוספת העבודה תגיע מהכיס של הצרכן האמריקאי שירצה בתורו תוספת שכר מה שיגרום שוב לעבודה מחוץ ארה"ב להיות אטרקטיבית (כי גם ככה חומרי הגלם תחת מכסים) ואינפלציה.
כפי שאתה מבין זה סייקל שיגרום בעיקר לירידה בצריכה , בכלכלת העולם כולו כולל זו של ארה"ב. מאוד יתכן שארה"ב תפגע קצת פחות, אבל זה בטח לא יעזור לפועל הפשוט.
וזה הצליח להם, המשק האמריקאי נמצא בתעסוקה מלאה והצליח פחות כשארה"ב ניסתה להאחז בתעשיות שאין לה יתרון בהם (מאוד דומה למה שקרה בארץ עם תעשיית הטקסטיל). מה שלא הצליח להם זה מיסוי/רגולציה לעשירים/חברות כדי למנוע מההון לברוח מעבר לים.

וזה לא שטראמפ רק טועה, יש גם הרבה דברים נכונים שהוא עושה. הדרישה שלו מחברות נאטו לעמוד בחובות הבטחוניות שלהם לנאטו (מה שכמובן שתורם ליתרון כלכלי על ארה"ב)ולצמצם אתה ההוצאות הבטחוניות של ארה"ב. מאבק בסמים וההגירה, גם המכסים על סין הגיוניים כי סין מסבסדת את היצוא שלה ויוצרת מחירי היצף כדי לפגוע בתעשיות מחוצה לה (גם האירופים התחילו להבין את זה).

אבל הנזק הכי גדול שלו הוא אחר. ברגע שטראמפ מבטל בצורה חד צדדית עסקאות שארה"ב חתמה ,ולפעמים החתימה אפילו שלו, הופך את העולם לחסר אמון בארה"ב וחוסר רצון לעשות איתה עסקים, ואם עושים איתה אתה תדרוש מחיר יקר יותר, כמו שעושים עם כל מדינה שהשלטון שלה מפוקפק וזה נזק שיהיה מאוד קשה לתקן.

נערך לאחרונה ב:
1. מי דיבר על אחריות? בעסקים אתה נמדד בתוצאה. והתוצאה יפה מאוד.
חשוב למדוד גם תוצאות ארוכות טווח. אם אנחנו מסתכלים עכשיו על תוצאות החלטותיו מהבחירות ב2016, לגבי ישראל(כי יותר קל לנו להעריך), איך היית מעריך אותם? כולל גם בנושא הגרעין?

טראמפ הוכיח לעולם שכל מי שמתנגד למה שהוא אומר מתקפל תוך כמה ימים, מבקש סליחה ויורד על ארבע. זה מסר שיהדהד לכל נשיא שיבוא בעתיד לבית הלבן. תרבות ? לא באג'נדה של טראמפ.
2. אני לא חושב שהוא איש עסקים מוצלח. אבל אני כן חושב שהוא נשיא מוצלח שחושב בגישה עסקית.
למה הוא לא הצליח בעסקים? לא חקרתי.
מה מונע מהם ללכת ולספר? מה שמונע מאדם לבצע פשע זה עונש. אל תטעה לחשוב שזה בגלל המוסר וה'ההסכם החברתי'.

נערך לאחרונה ב:
1. מי דיבר על אחריות? בעסקים אתה נמדד בתוצאה. והתוצאה יפה מאוד. טראמפ הוכיח לעולם שכל מי שמתנגד למה שהוא אומר מתקפל תוך כמה ימים, מבקש סליחה ויורד על ארבע. זה מסר שיהדהד לכל נשיא שיבוא בעתיד לבית הלבן. תרבות ? לא באג'נדה של טראמפ.
2. אני לא חושב שהוא איש עסקים מוצלח. אבל אני כן חושב שהוא נשיא מוצלח שחושב בגישה עסקית. למה הוא לא הצליח בעסקים? לא חקרתי.
לדידך, family, god & country שלא שווה יריקה יותר?

וזה גם חתיכת פרשנות. בנתיים אני רק רואה בהלה בשווקים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R השפעת המכסים של טראמפ על שער שקל דולר שוק ההון 2
נ בעקבות הטלת המכסים שוק ההון 31
מ טופס 867 של אינטרארקטיב שוק ההון 7
נ יומנו של נחלאי פיקח יומני מסע אישיים 32
A חוות דעת של שכונת נאות פרס בחיפה נדל"ן 0
T איך להשתפר במיומנות של problem solving התפתחות אישית 54
B יומנו של דפנסיב יומני מסע אישיים 1
F הודעה עצובה על לכתו בטרם עת של yossik מעמודי התווך הכי משמעותיים של קהילת "פורום הסולידית" שער הקהילה 108
שבוזי מלחמת הסחר של טראמפ - להמתין או לקנות? שוק ההון 3
ח עוול של ביטוח לאומי?! מיסים 16
R חסר פה שרשור של בייק המשקיע המתחיל קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
M יש קרן אירית של מדד DAX? שוק ההון 9
ד בדיקת גלרי לגילוי מוקדם של סרטן אוף טופיק 2
E שאלה: חוב של חצי מיליון ש"ח למע"מ אוף טופיק 3
C ניהול תיקים של מיטב שוק ההון 3
מכל מלמדי השכלתי ההשפעה של 'מרד מיסים' על כלכלת ישראל פוסטים מאיכות נמוכה 54
ע חוות דעת על קורס סייבר של אינפיניטילאבס או ג'ון ברייס טאלנט התפתחות אישית 8
P איזון אקטוארי של פורשים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י שאלה לגבי דמי ניהול ועמלה של קרן נאמנות שוק ההון 8
c881 זוכרים את השרשורים של "זוכי דירה למשתכן"? נדל"ן 79
D התלבטות לגבי מהלך - קרן של אינווסקו או אירית צוברת זולה - סחירות ועלות שוק ההון 4
P מספר תווים בהערה של העברה בנקאית? צרכנות פיננסית 8
N החלק של אגרות חוב בתיק השקעות לאזרח אמריקאי שוק ההון 12
N שאלות של אזרחי אמריקאי שוק ההון 3
ב קריאת דו״חות של ריט (סלע נדל״ן) שוק ההון 14
ד רזרבת הביטקוין של ארה"ב קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
M מה עתידם של בניינים ישנים? נדל"ן 4
L מכירה וקניה של קרן נאמנות באותו יום מסחר וארוע מס מיסים 1
ש הבדל בין בנקים בדמי ניהול של קרנות נאמנות בגידור שוק ההון 0
Z משלוח של חבילה לחו״ל אוף טופיק 0
P הצמדה של קצבה מביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N האם יש הבדל שאתם יודעים בין ביטוח אובדן כושר עבודה של הראל לעומת של חברות אחרות? צרכנות פיננסית 3
NeonDrift ההשפעה של הציוצים של טראמפ על השוק – מה דעתכם? (צייץ אתמול על XRP-SOL-ADA) קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 18
פ מה המשמעות של נכסי המסלול יהיו חשופים ל....?? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
D איך לממן תשלום של 400K – משיכת כספים מהבורסה או מהקרן השתלמות? שוק ההון 25
esho קניה ישירה של אגח ממשלת ארה"ב שוק ההון 0
I הבחירות בגרמניה וחזרתו של מרץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 222
W העברה של זיכוי חו"ל לשנה הבאה מיסים 8
S מתי כבר מישהו יטפל בחוסר המקצועיות של הלמ"ס? נדל"ן 61
S סעיף בדו"ח שנתי - "העברתי במשך 12 חודשים כספים אל מחוץ לישראל בסכום כולל של 500,000 אש"ח או יותר" מיסים 20
JBUZZ השכונות החדשות של ישראל: איפה הכי כדאי לקנות דירה באזור המרכז נדל"ן 12
M איך מקבלים מפרט בנייה מלא של בית חדש נדל"ן 0
D החלק של מטבעות וירטואלים במניות ה"סטנדרטיות" קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
ע שאלה בנושא ניוד פוליסה ותיקה של מנורה - עדיף- עם מקדם קצבה 157.63 . קרן י'. לפוליסה מחקת מדדים או פוליסה אחרת ללא מקדם קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
hommie תהייה לגבי ה-Dashboard של ESOP שוק ההון 3
J פגיעה בקצבה מקרן פנסיה במקרה של קריסה בשוק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
C מניות בודדות בתיק לטווח של 20 שנה שוק ההון 37
C פסק דין חדש: גידופים חוזרים כלפי משכיר יכולים להצדיק פינוי של שוכר נדל"ן 27
M המלצה חדשה של וואנגרד למשקיעים שלה שוק ההון 7
B תשואות של אינפיניטי בקרן השתלמות שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה