Stoic Sage
משתמש רגיל
- דירוג
- 274
לא קיבלתי כספים משמעותיים מההורים (כמה מאות שקלים פה ושם לכל היותר) והיה לי מעט כסף שחסכתי בתקופה קצרה של קבע, אז 99% זה כסף שהרווחתי, התחלתי לעבוד ממש חודש אחרי השחרור. עם השחרור הנטו היה קצת יותר גבוה בגלל הטבות מס. בסה"כ אני עובד קצת פחות מ-5 שנים.תודה על השיתוף, מעורר השראה.
חבל שבמקום ללמוד משהו אנשים בחרו להתמקד במשהו לא רלוונטי כמו עניין המסחר.
קצת כמו בנאדם שמצביע על הירח ומסביר עליו, ואז בשלב השאלות האנשים שואלים "למה האצבע שלך כל כך ארוכה?".
יש רק חתיכה שחסרה לי בפאזל המיליון שקל חיסכון תוך 5 שנים (אני מניח שלא חסכת סכומים משמעותיים לפני הצבא), המספרים לא מסתדרים לי כל כך.
האם חוץ מהכסף שחסכת, היה לך גם חסכונות או כספים שקבלת מההורים?
ציינת שאתה מוציא 500 שקל בחודש אבל לא ציינת שאתה גר אצל ההורים (זה מה שאני מניח, ואין עם זה שום בעיה, להפך, סחתיין, אני רק מנסה להבין את המספרים)
האמת שברגע שהשתחררתי עברתי לגור לבד. היום מבחינת ההוצאות שלי, בערך 2500 הולך על שכ"ד וחשבונות שאני עושה חצי-חצי עם הבת זוג, ועוד 1000 (החצי שלי) בחודש פלוס מינוס על ההוצאות המשותפות שלנו (קניות בסופר, בילויים, אימונים משותפים וכו'), לפעמים קצת יותר. ההוצאות שלי היו 2000-3000 באשראי עד שכאמור התחילו הירידות בבורסה ואז הידקתי את החגורה ואני מוציא כיום בערך 500-1000 באשראי הפרטי.
זה ממש בחישוב גס, היו חודשים שגם הייתי בחו"ל (כמה פעמים באירופה וחודש אחד במרכז אמריקה שלקחתי בשבילו חל"ת), גם קנינו כמעט את כל הריהוט לבית (בעיקר באיקאה ובמחירים טובים אבל הכל קנינו חדש), שילמתי גם משהו כמו 30 אלף לרופאי שיניים וכו'
אני גם עובד לפעמים בעבודות מהצד שיכולות להכניס לי עוד 1000-2000 נטו בחודש ועם הסכום הזה מרשה לעצמי להתפנק קצת יותר ולחסוך יותר מהמשכורת.
החלק החסר בפאזל זה כנראה התשואות הנחמדות שהקה"ש והפנסיה עשו, הן שוות יותר מ430 אלף (כנראה לכיוון ה450 אחרי העליות האחרונות, אבל הן מתעדכנות בדילאיי) והתיק שלי נכון להיום שווה 581 אלף (סה"כ הפקדתי 537 אלף)
נערך לאחרונה ב: