אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
המחקר הגדול על מניות או נדל"ן מכריע: קנו דירה. בחו"ל
נתונים מ-130 השנים האחרונות, ומעשרות מדינות, מבהירים שבטווח הארוך השקעה בנדל"ן מניבה תשואה דומה לזו שתקבלו מהשקעה במניות - ושמה שבאמת חשוב כדי לשמור על הכסף זה לפזר אותו
יש שם הנחות לא הגיוניות בהשקעה בנדלן : " בהנחה שתקבולי שכ"ד מושקעים מחדש".... איך בדיוק אפשר להשקיע מחדש 5000 שקל כל חודש בדירה כדי שהיא תניב תשואה? במניות אתה פשוט ממשיך להחזיק וקונה עם הדיבידנדים עוד מניות, אבל עם 5K שאתה מקבל מנדלן איך תשקיע מחדש בנדלן? אלא אם כן הכוונה לזה שקונים מניות עם התקבולים מנדלן ולא נראה לי שבזה מדובר...
יש שם הנחות לא הגיוניות בהשקעה בנדלן : " בהנחה שתקבולי שכ"ד מושקעים מחדש".... איך בדיוק אפשר להשקיע מחדש 5000 שקל כל חודש בדירה כדי שהיא תניב תשואה? במניות אתה פשוט ממשיך להחזיק וקונה עם הדיבידנדים עוד מניות, אבל עם 5K שאתה מקבל מנדלן איך תשקיע מחדש בנדלן? אלא אם כן הכוונה לזה שקונים מניות עם התקבולים מנדלן ולא נראה לי שבזה מדובר...
אופציה אחת זה להשקיע את התקבולים בצורה זמנית במוצרים פחות תנודתיים (למשל אג"חים קצרים) עד שאתה מגיע לסכום מספיק לקנות עוד בית.
אאל"ט הם מדברים על נדל"ן בחו"ל, באזורי השקעה המחירים לרוב נמוכים בהרבה מהארץ ככה שזה לא נדיר למצוא משקיע עם מספר נכסים. ברגע שיש לך מספיק נכסים (מעל 10-15), אתה יכול לקנות כל שנה נכס חדש מהשכ"ד.
מחכה כמה חודשים שיצטבר סכום של כמה עשרות אלפי שקלים (30-50 אלף) ובעזרת מינוף רוכש נכס.
נכון, זה לא שווה ערך להשקעה מיידית של דיבידנדים אבל זה מכניס איזשהו מיצוע בטווח הרחוק.
בחו"ל ניתן לרכוש דירות גם במחיר של 200 אלף ש"ח, עם סכום כזה בארץ לא ניתן אפילו לרכוש חנייה.
ג.נ. אני משתמש בשיטה הנ"ל וממש לא ממליץ עליה לאף אחד.