• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

המדען הראשי השקיע 2 מיליון שקל בחומוס של שטראוס ללא חומרים משמרים

yossik

מודרטור
הצטרף ב
24/1/15
הודעות
13,731
דירוג
15,793
מכירות הסלטים של שטרוס ירדו בכ 14% בגלל מודעות הציבור לרעל שיש בהם - חומרים משמרים, חומרים מייצבים, חומרים מדגישי טעם ועוד כל מיני חולרות.(אני הפסקתי לקנות סלטים מוכנים כבר למעלה מ5 שנים, כל כך קל להכין בבית וזול יותר למעט שטיפת כילים...).
לכן החליטו בשטראוס לתקן את העוולה ולצאת עם חומוס חדש ללא חומרים משמרים.
אני שואל את עצמי למה 'המדען הראשי' פתח במיזם 'מימון ההמונים' (ז"א על חשבון המיסים שלנו) ולעזור לשטראוס שהיא חברת על בינלאומית ולא חסר לה כסף? אם איני טועה, שטראוס קנתה חברה אירופאית שכבר מתמחה ביצור חומוס נקי מכול החולרות ב 9 מיליון יורו. אז למה משלם המיסים בארץ אמור לסבסד את שטראוס? אסכים לזה אם החומוס החדש של שטראוס יכנס לרשימת המוצרים בפיקוח, למשל חצי קילו חומוס ב 5 שקלים שגם כך זה יותר מפי 2 ממתכון ביתי.
אה, שכחתי - מה עם סלט טחינה, כרוב, ת"א, חצילים ועוד. האם יקבלו שוב 2 מיליון שקלים מהמדען הראשי עבור כול סלט?
בסוף נגיע למצב שאזרחי ישראל יסבסדו לשטראוס את הרכש האחרון שלהם...
הכתבה
 
לכן החליטו בשטראוס לתקן את העוולה ולצאת עם חומוס חדש ללא חומרים משמרים.

טעמתי אתמול את הגירסה העשירה בטחינה גולמית.
מבחינת המרכיבים, החומוס מכיל מרכיבים איכותיים כמו שמן קנולה ורמות הנתרן עומדות על כ-420 ל-100 גרם (די גבוה).
הטעם מעט מאכזב - טעם אופייני לחומוס תעשייתי.
המחיר גם הוא לא זול, בסביבות ה-35 ש״ח לקילו.

מסקנה: להכין בבית או לקנות מחומוסיה.
 
טעמתי אתמול את הגירסה העשירה בטחינה גולמית.
מבחינת המרכיבים, החומוס מכיל מרכיבים איכותיים כמו שמן קנולה ורמות הנתרן עומדות על כ-420 ל-100 גרם (די גבוה).
הטעם מעט מאכזב - טעם אופייני לחומוס תעשייתי.
המחיר גם הוא לא זול, בסביבות ה-35 ש״ח לקילו.
מסקנה: להכין בבית או לקנות מחומוסיה.
למה להוסיף שמן קנולה? ממתי מוסיפים שמן לחומוס? הרי זה מוצר זול שרק מנפח ללא סיבה.
הרי הטחינה מכילה כמות מכובדת של שמן והוספת שמן קנולה היא תחליף זול להוספת טחינה באחוז ניכר.
את החומוס מגישים עם שמן זית, פפריקיה, שום כתוש ופטרוזיליה מעל ולא עם שמן קנולה מובנה.
 
למה להוסיף שמן קנולה?

מסכים, שטראוס ניסו לחסוך והדבר מתבטא בפגיעה בטעם. עם זאת, שמן קנולה הוא אולי זול אך מאוד בריא.
 
שמן קנולה הוא אולי זול אך מאוד בריא.
בריא, בריא אבל מה חלקו במסורת החומוס של מאות שנים?
עד לפני 10-15 שנים לא ידעו בכלל מה זה שמן קנולה והוא (אני חושב) הומצא בקנדה כשמן מכונות עד שמצאו שיטה לזכך אותו שיתאים למאכל אנוש.
בסך הכל טריק תעשייתי להגדיל נפח ומשקל.
שיוסיפו טחינה במקום קנולה.
אצלי במטבח אין שמן קנולה בכלל, רק שמן זית אסלי או תרסיס חמאה (לא כול כך בריא אבל גרם אחד בחביתה לא יהרוג אותי.
 
כמו שעמידר משכירות חלק נכבד מהנדלן שלהן לחברות עמידות, ולגופים שהמרחק בינם לבין עוני גדול מאוד, בעוד שלנזקקים אין להם כסף לתת במשך 10 שנים לתקן חור בתקרה.
אז המצב לא שונה בשאר הגופים. במקום לתת כסף לסטארטפים קטנים/עסקים קטנים/מיזמים חברתיים, חלק מהכסף הולך לחברות ענק וגופים שכלל לא צריכים עזרה.

אותי זה לא מפתיע בכלל, מעטים הדברים שעובדים נכון במדינה הזאת.
הרבה סטארטפים עברו לאנגליה כי אנגליה נותנת להם מענקים ומימון . בארץ ירקו עליהם.
 
שמן קנולה הוא אולי זול אך מאוד בריא
זול - כן.
בריא - לא.

מניח ששטראוס הצליחו למכור לממשלה שהם צריכים עזרה או שהם פושטים רגל וה-2 מליון המדוברים הם בבחינת "להציל מקומות עבודה לעובדים הפשוטים" - זול יותר מלהתחיל לתת להם דמי אבטלה והסבה.
 
חומרים משמרים, חומרים מייצבים, חומרים מדגישי טעם ועוד כל מיני חולרות
מסכים עם כל מילה ומילה...
אבל, עד המצאת הלחם הלבן - אשה נשארה בבית ונמדדה ביכולתה לאפות לחם.
אז נכון שעדיף בלי חומרים משמרים, מייצבים וכו', אבל היתה סיבה ראשונה למה חיפשו אותם ולמה משתמשים בהם.
הלוואי והיינו יכולים לחיות כמו באיזה כפר אוזבקי - כל משפחה עם הפרה/תרנגולות וגידולי שדה שמספיקים לכל אחד...
הקדמה גומרת אותנו.
 
מסכים עם כל מילה ומילה...
אבל, עד המצאת הלחם הלבן - אשה נשארה בבית ונמדדה ביכולתה לאפות לחם.
אז נכון שעדיף בלי חומרים משמרים, מייצבים וכו', אבל היתה סיבה ראשונה למה חיפשו אותם ולמה משתמשים בהם.
הלוואי והיינו יכולים לחיות כמו באיזה כפר אוזבקי - כל משפחה עם הפרה/תרנגולות וגידולי שדה שמספיקים לכל אחד...
הקדמה גומרת אותנו.
אף אחד לא עוצר אותך. הקדמה היא אופציונלית.
 
מסכים, שטראוס ניסו לחסוך והדבר מתבטא בפגיעה בטעם. עם זאת, שמן קנולה הוא אולי זול אך מאוד בריא.
ראה הארה שלי משרשור אחר באותו נושא של שמן הקנולה, הוא נחשב לא בריא בגלל האופן שבו מפיקים אותו
 
ראה הארה שלי משרשור אחר באותו נושא של שמן הקנולה, הוא נחשב לא בריא בגלל האופן שבו מפיקים אותו

אני מכיר ומכבד את דעתך אבל לא אפעל על פיה.

אני סומך על אוניברסיטת הרווארד וארגון הבריאות העולמי יותר מאשר על סרטוני יוטיוב וטוקבקיסטים.

חמאה ושמן קוקוס אינם מומלצים. שמן קנולה כן. אם אתה סבור שאתה מבין בתחום התמחותם יותר מהם או חושד באמינותם - שיבושם לך.
 
נערך לאחרונה ב:
  • אהבתי
Reactions: Roi
אוניברסיטת הרווארד וארגון הבריאות העולמי
אשמח לקבל הפניות למחקרים שלהם אם יש לך, אני לא מגדיר את עצמי כמומחה, תמיד שמח ללמוד משהו חדש
 
אף אחד לא עוצר אותך. הקדמה היא אופציונלית.
הקידמה המציאה לנו גם את המקרר והפריזר.
ואם נחזור לחומוס, לאחר השרייה ובישול, חלק עף לפריזר לעיבוד נוסף בעתיד וכמות סבירה נכנסת לבלנדר להכנת מספר מנות ל 3-4 ימים.
עוד מתכון לחומוס ביתי זה לא סלט או ממרח אלא גרגירים שלמים, 3/4 מבושלים. מניחים על מגבת, מפזרים מלח שולחני ופלפל גרוס. עוטפים, משקשקים ואוכלים בעודו חם. חטיף בריא וטעים.
מה שמפליא אותי שעם השנים נעלם לנו התורמוס שגם הוא בריא ומזין. מכינים ממש כמו חומוס (השרייה ללילה, ובישול ארוך עם כמות נכבדה של מלח), מיבשים ואוכלים בטמפרטורת החדר עם או בלי הקליפה.
 
אשמח לקבל הפניות למחקרים שלהם אם יש לך,

בשמחה.

מתוך הדיאטה הבריאה של ארגון הבריאות העולמי שגובשה בסוף 2014:
Less than 30% of total energy intake from fats (1, 2, 3). Unsaturated fats (e.g. found in fish, avocado, nuts, sunflower, canola and olive oils) are preferable to saturated fats (e.g. found in fatty meat, butter, palm and coconut oil, cream, cheese, ghee and lard) (3).

מתוך מאמר מסכם של אוניברסיטת הרווארד על שומנים וכולסטרול:
    • “Good” unsaturated fats — Monounsaturated and polyunsaturated fats — lower disease risk. Foods high in good fats include vegetable oils (such as olive, canola, sunflower, soy, and corn), nuts, seeds, and fish.
    • “Bad” fats — trans fats — increase disease risk, even when eaten in small quantities. Foods containing trans fats are primarily in processed foods made with trans fat from partially hydrogenated oil. Fortunately, trans fats have been eliminated from many of these foods.
    • Saturated fats, while not as harmful as trans fats, by comparison with unsaturated fats negatively impact health and are best consumed in moderation. Foods containing large amounts of saturated fat include red meat, butter, cheese, and ice cream.
ובמאמר של הרווארד על שמן קוקוס מ-2016:
But, for now, I'd use coconut oil sparingly. Most of the research so far has consisted of short-term studies to examine its effect on cholesterol levels. We don't really know how coconut oil affects heart disease. And I don't think coconut oil is as healthful as vegetable oils like olive oil and soybean oil, which are mainly unsaturated fat and therefore both lower LDL and increase HDL. Coconut oil's special HDL-boosting effect may make it "less bad" than the high saturated fat content would indicate, but it's still probably not the best choice among the many available oils to reduce the risk of heart disease.

עם גוגל תגיע לדפים המקוריים ולהפניות ממחקרים אקדמיים.
 
אני סומך על אוניברסיטת הרווארד
אתה מתכוון לזה למשל :
Most canola is chemically extracted using a solvent called hexane, and heat is often applied which can affect the stability of the oil’s molecules, turn it rancid, destroy the omega-3s in it, and can even create trans fats.
Oil Trans Content (%)
Soybean* 0.4-2.1%
Walnut* 2.0-3.9%
Sunflower 1.1%
Canola* 1.9-3.6%
Olive 0.5%
PH soybean oil** 43.6-50.2%

וזה רק חלק מבמאמר - השאלה שלי, למה לצרוך קנולה ולא שמן זית בכבישה קרה?
למה להעדיף משהו שעבר תהליך כימי על משהו שיחסית הינו טבעי ?
  • Virgin and extra virgin olive oils are good choices. There is ample evidence they are healthy alternatives. They are not extracted with solvent and are not deodorized.
 
ם גוגל תגיע לדפים המקוריים ולהפניות ממחקרים אקדמיים.
חבל שלא טרחת לספק קישורים, כמו כן המידע על שמן קוקוס לא אומר כלום, כיוון אין מספיק מידע בנושא וזה לא נבדק לעומק.
בכל מקרה אני חושב שעדיף שמן זית בכבישה קרה, פחות מעובד מבחינתי בדרך כלל יותר טוב, אם אתה חולק על זה אז באמת שחבל על הדיון
 
נערך לאחרונה ב:
מתוך מאמר מסכם של אוניברסיטת הרווארד על שומנים וכולסטרול:
דרך אגב, מצאתי את הקישור , לא יודע עם קראת את המקורות אבל הכי עדכני היה משנת 2010 והכי ישן 1996, המדע התקדם קצת ב6 שנים אחרונות ויצאו מחקרים חדשים, שווה לקרוא אם אתה מעריך דעת "מומחים"
 
וזה רק חלק מבמאמר - השאלה שלי, למה לצרוך קנולה ולא שמן זית בכבישה קרה?

שניהם בעלי ערכים תזונתיים מצויינים והסיבה לצרוך את שניהם היא לשם הגיוון, כפי שהוא חותם במאמר שהבאת:
In general, variety is a good strategy in nutrition, and thus consuming a variety of oils is desirable, for example using extra virgin oil when the special flavor is desired and canola oil or soybean oil for other uses. Both canola and soybean oils provide ω-3 fatty acids that are important to include in an overall diet.
 
@Roi משתדל להמנע מויכוחים על מה לאכול ואיך.
לא תשכנע את המשוכנעים.
@Waler עוצרים...
קוראים לזה חיי משפחה וההבנה שאם אני משנה את דרכי לא אומר שהיתר מוכנים...
אז עושים מה שאפשר.
 
@OnTheVerge אפרופו חמאה, מגזין TIME הוציא על זה כתבה שנה שעברה ואמר שהם טעו לגבי איסור אכילת שומנים רווים
Time-Saturated-fat-Butter-cover-sm.jpg
 
Back
למעלה