• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

הלוואה בריבית פריים ומטה

• פותח הנושא פותח הנושא הקיפוד ה.
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

הקיפוד ה.

משתמש רשום
דירוג
2
אהלן,
עלה בדעתי לפרוע את מסלול הפריים במשכנתא שלי (כ-150 אלף לעשר שנים), באמצעות הלוואה מהבנק. זה מסלול במשכנתא לכל מטרה ולכן הוא בריבית גבוהה (פריים פלוס 1.2).
הבנק מציע פריים פלוס 0.5 שזה עדיף אבל הפער לא כזה גדול. ראיתי שוואן זירו מציעים בפריים, כביכול, אבל הם מוכנים להגיד כמה הם נותנים לי רק אחרי שאפתח אצלם חשבון. מעצבן.
למישהו יש רעיון נוסף? רקורד האשראי שלנו הוא ללא רבב וההכנסות שלנו יציבות (סביב 27K לחודש)
תודה

תבדוק הלוואה על חשבון פנסיה \ השתלמות

בדקתי . זה נכון שהן בריבית עדיפה אבל ההלוואות האלה ניתנות לעד שבע שנים ואני צריך לעשר. צלצלתי - זה לא נתון למו"מ

אתה יכול גם להתחיל עם הלוואה בריבית 0 בפתיחת חשבון איפשהו ולקצר תקופה או להקטין החזר.

בדקתי . זה נכון שהן בריבית עדיפה אבל ההלוואות האלה ניתנות לעד שבע שנים ואני צריך לעשר. צלצלתי - זה לא נתון למו"מ
אתה לא יכול להגדיל קצת את ההחזר החודשי שלך ולקחת ל7?
מה לגבי הלוואת בלון ל7 שנים? (בולט יותר נכון).

אם אתה באמת לא יכול להקטין את ה10 ל7 (תבדוק את ההבדל בהחזר החודשי, הוא לא אמור להיות גדול) אז תיקח מהם הלוואה ל7 אבל בסכום יותר קטן, ותפרע רק אותו.

עלה בדעתי לפרוע את מסלול הפריים במשכנתא שלי (כ-150 אלף לעשר שנים), באמצעות הלוואה מהבנק. זה מסלול במשכנתא לכל מטרה ולכן הוא בריבית גבוהה (פריים פלוס 1.2).
הבנק מציע פריים פלוס 0.5 שזה עדיף אבל הפער לא כזה גדול. ראיתי שוואן זירו מציעים בפריים, כביכול, אבל הם מוכנים להגיד כמה הם נותנים לי רק אחרי שאפתח אצלם חשבון. מעצבן.
למישהו יש רעיון נוסף? רקורד האשראי שלנו הוא ללא רבב וההכנסות שלנו יציבות (סביב 27K לחודש)
תודה
תרשום פה את כל המסלולים, אולי שווה לך לעשות מחזור מלא או חלקי.

ההלוואה הראשית שלי היא ע"ס כ-850 אלף (זו היתרה, זו הלוואה בת חמש בערך), והיא מחולקת - שני שלישים בקל"צ של בערך 3.5 אחוז, ושליש בפריים מינוס אחוז.זו הלוואה שנותרו לה עוד כ-13 שנה ולמיטב הבנתי לא כדאי לי לפרוע אותה כרגע.

ההלוואה הנוספת שלקחתי היא בתנאים גרועים בהרבה: 300 אלף בקל"צ 6%, ו-150 אלף בפריים פלוס 1.2. הכל לעשר שנים.
הסיבה שהיא בתנאים כאלה היא שזו משכנתא לכל מטרה. לכן אני מתמקד רק בחלק הפריים של ההלוואה הזו.
ההבדל בין 10 ל-7 שנים הוא משמעותי בהחזר.
לגבי פירעון רק של חלק באמצעות הלוואה מקרן ההשתלמות, אני לא לגמרי מבין את התוכנית - אם אקח חלק קטן ואפרע אותו, עדיין תהיה לי הלוואה ל-7 שנים שאני צריך להחזיר מהר

לגבי פירעון רק של חלק באמצעות הלוואה מקרן ההשתלמות, אני לא לגמרי מבין את התוכנית - אם אקח חלק קטן ואפרע אותו, עדיין תהיה לי הלוואה ל-7 שנים שאני צריך להחזיר מהר
הכוונה הייתה לקחת הלוואה מהקרן השתלמות כך שההחזר הכולל (קרן השתלמות + יתרת המשכנתא פריים+1.2) יהיה שווה לכמה שאתה רוצה.
ככה במקום שכל ההחזר החודשי יהיה ל-10 שנים, חלק ממנו יהיה ל-7 שנים, ול-3 שנים יישאר לך החזר קטן יותר.

, ושליש בפריים מינוס אחוז.זו הלוואה שנותרו לה עוד כ-13 שנה ולמיטב הבנתי לא כדאי לי לפרוע אותה כרגע.
אפשר לנסות למחזר אותה למקסימום שנים ולקצר תקופה של הפריים פלוס 1.2% בהתאם וזאת בנוסף למה שיעקב הציע.

כשלוקחים הלוואה על חשבון קופ"ג או קרן השתלמות, למה לא לבקש אחרי 7 שנים עוד 7 שנים? אין סיבה שיסרבו

כשלוקחים הלוואה על חשבון קופ"ג או קרן השתלמות, למה לא לבקש אחרי 7 שנים עוד 7 שנים? אין סיבה שיסרבו
יש הרבה סיבות אבל זה לא משנה, אתה יכול לנסות אבל אתה לא יכול לבנות על זה.

תשאל אנשים מה קרה להם ב2020-2021.
אנשים היו עם 6 ספרות, בנו על גלגול, ונאלצו למצוא מקורות לסגור את זה תוך חודש.

אתה יכול גם להתחיל עם הלוואה בריבית 0 בפתיחת חשבון איפשהו ולקצר תקופה או להקטין החזר.
ניסיתי לקבל כזאת לפני כמה חודשים, והתברר לי שההגדרה ל"ללא ריבית" השתנתה - לפחות בבנק שלי - מללא ריבית, ללא ריבית בנוסף על הפריים. כך שכן צריך לשלם ריבית פריים.

מעדכן - אם זה מעניין מישהו - שבבנק שלי (הבינלאומי) הסכימו לתת לי לאחר לחץ נוסף הלוואה בריבית פריים לעשר שנים. ללא כל בטוחות או ערבים. אני חושב שאסתפק בזה ולא אלווה חלק מקופת הגמל, זה מצד אחד זול יותר (חצי אחוז פחות, וגם בגלל המשך שמוגבל ל-7 שנים), אבל מצד שני יעלה את ההחזר ואני לא חושב שזה שווה את זה.
לגבי מחזור כולל של כל ההלוואה - @אורי ג. , למה כוונתך במחזור למקסימום שנים? זה לא מייקר מאוד את ההלוואה?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A לקיחת הלוואה מ"כלל" בריבית פריים מינוס חצי צרכנות פיננסית 2
S פרעון הלוואה מוקדם של הלוואת דיור (לא משכנתא) בריבית משתנה כל 5 שנים צמודת מדד צרכנות פיננסית 1
M חישוב החזר עבור הלוואה בריבית משתנה/צמודה צרכנות פיננסית 1
Princess_Peach סגירת הלוואה בריבית גבוה כשאין הכנסות/חסכונות צרכנות פיננסית 21
A שימוש ב-3 כרטיסי אשראי בשביל להשיג הלוואה בריבית 0% שוק ההון 168
ג מס על הלוואה בריבית קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
L לקחתי הלוואה בריבית אפס צמודה... טעות? צרכנות פיננסית 3
W שאלה לגבי הלוואה בריבית 0 שוק ההון 24
Y האם אפשר היום לקחת הלוואה בריבית קבועה ולהתחיל לשלם אותה רק עוד כמה שנים? צרכנות פיננסית 5
P יש לכם אפשרות לקחת הלוואה בריבית שלילית, מה אתם עושים? שוק ההון 75
nicepo1 הלוואה בריבית חשכ"ל צרכנות פיננסית 2
yoyo פתיחת קרן השתלמות או לקיחת הלוואה מהקרן לצורך סגירת משכנתא שוק ההון 24
GeraltOfHaifa משכון נכס בחו"ל לצורך הלוואה - מי עושה את זה בארץ? צרכנות פיננסית 1
S הלוואה על קרן השתלמות ופנסיה צרכנות פיננסית 3
ה הלוואה כנגד נכס צרכנות פיננסית 4
ב לקיחת הלוואה לטובת השקעה שוק ההון 4
Y הלוואה לצורך רכישת רכב צרכנות פיננסית 15
A הלוואה של יאן יפני לישראלים עם חשבון אינטרקטיב ארה"ב שוק ההון 15
U החזר מס רווחי הון כנגד ריביות הלוואה מיסים 1
M הלוואה מקרן השתלמות או פנסיה צרכנות פיננסית 8
Y שאלה לגבי מיסוי קרן נדל"ן בחו"ל - מסלול הלוואה מיסים 1
E הלוואה כנגד נכס בכדי לקנות עוד נכס נדל"ן 3
H כך תקבלו הלוואה בחינם מפייבוקס - ועוד ישלמו לכם על זה! צרכנות פיננסית 53
U הלוואה מול קרן השתלמות וקופ"ג פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
R הלוואה בשביל השקעה בדיבדנדים שוק ההון 2
ל הלוואה מהפנסיה רק לפי ת.ז. ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
O הלוואה ללא ריבית האם כדאי גם אם אין צורך צרכנות פיננסית 8
yoyo לקיחת הלוואה כנגד נכס קיים לצרכי מינוף והשקעה נדל"ן 26
ח פירעון הלוואה בקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y חישוב תשואה סולידית על הלוואה שוק ההון 4
ב האם לקחת הלוואה מבוססת פריים או צמודה למדד על בסיס קרן ההשתלמות? צרכנות פיננסית 4
mudale222 איזו הלוואה עדיפה? צרכנות פיננסית 2
G גלגול הלוואה מקרן השתלמות צרכנות פיננסית 12
ה ניכוי ממס רווחי הון כנגד ריבית על הלוואה מבית השקעות מיסים 1
א הלוואה לרכישת דירה עד מכירת דירה נדל"ן 16
Y הלוואה או מימוש ניירות ערך? צרכנות פיננסית 5
ה הלוואה ללא ריבית ומשכנתא נדל"ן 6
S האם כדאי לפתוח קרן השתלמות של 380 אל"ש לקנית דירה ראשונה או לקחת הלוואה/משכנתא פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
M לקיחת הלוואה לפני או אחרי משכנתא נדל"ן 1
G כמה ריבית על הלוואה צרכנות פיננסית 7
נגב הלוואה לסטודנטית לרפואה, חד הורית צרכנות פיננסית 5
א תשלומים למחיר למשתכן - לקיחת הלוואה לפני משכנתא נדל"ן 2
R כיסוי הלוואה משתנה כל 5 במשכנתא או השקעה נדל"ן 12
I קניית רכב - תשלום אחד או הלוואה? צרכנות פיננסית 7
חצי פנסיון הלוואה על חשבון קרן השתלמות IRA נדל"ן 2
ת נתינת הלוואה ליזם נדלן נדל"ן 17
I הלוואה על חשבון קרן השתלמות/פנסיה צרכנות פיננסית 2
Z הלוואה כנגד קופת הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N הטבת הצטרפות הלוואה ללא ריבית צרכנות פיננסית 17
שלמה פ הלוואה מול קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1