Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
אני בתהליך של לקיחת הלוואה מקרן השתלמות כתוספת למשכנתא.
הבנתי מהסוכן שאין שום יכולת מיקוח על ריבית של הלוואות בקרן השתלמות וזה אחיד לכל העמיתים.
הלמן אלדובי.
זה נכון?
מישהו יודע אחרת?
אני לא מדברת על עמלות דמי ניהול, כן? ריבית על הלוואה מהקרן השתלמות...
אם אני יגיד שאני עוברת, אני לא יוכל לעבור כי יש לי שם הלוואה, עד כמה שאני מבינה....
תודה לכל העונים, אני בתהליך מתקדם של לקיחת ההלוואה ועדיין יכולה לעשות משהו בנידון, אז כל עזרה תעזור!
לפי מה שאת אומרת אין לך שם עדיין הלוואה אלא את בתהליך. זה זמן מצויין להגיד להם שיש לך הצעה אטרקטיבית יותר מבית השקעות אחר.
וגם זמן מצויין באמת להתקשר לבתי השקעות אחרים ולבדוק אילו תנאים הם יכולים להציע לך.
אני אוסיף קצת רקע...
הכסף עוד לא בקרן,
ואני מפקידה אותו בקרן השתלמות נזילה שיש לי על מנת לקבל את ההלוואה הזו לרכישת דירה....
ניהלתי משא ומתן להוריד את דמי הניהול של הקרן,
אבל לא פקפקתי בנתון הזה שהם אמרו, שההלוואה היא אחידה לפי נהלי הקרן.
הכל ניתן למיקוח. כמובן שככל שיש לך יותר כסף יש לך יותר כח מיקוח.
מכיוון שעוד לא לקחת הלוואה את יכולה לעבור לקרן אחרת בכל שלב. אין שום בעיה להתקשר לכולן ולהגיד להן מראש שאת בודקת איזו קרן תתן לך את ההלואה הזולה ביותר ועל סמך זה תחליטי. וכמובן שאפשר עוד להתמקח אחרי סיבוב אחד של טלפונים
אחיד לכל העמיתים זה בטוח לא.
הלמן ספציפית עובדים עם "קרדיטו" שמנהלים להם את כל נושא והריבית היא כביכול בהתאם ל"מאפיינים" שלך. לגבי מיקוח עם קרדיטו, מרגיש שקול ללהתמקח עם מחשב.
אחיד לכל העמיתים זה בטוח לא.
הלמן ספציפית עובדים עם "קרדיטו" שמנהלים להם את כל נושא והריבית היא כביכול בהתאם ל"מאפיינים" שלך. לגבי מיקוח עם קרדיטו, מרגיש שקול ללהתמקח עם מחשב.
לדעתי תוכלי להתמקח. אבל שוב, שווה לבדוק בכמה בתי השקעות במקביל וגם להבהיר להם שזה אחד השיקולים המרכזיים שלך (הריבית על ההלוואה). כמו כן, חשוב שתבררי על איזה מסלולים הם מוכנים לתת את הלוואה. לחלק מבתי ההשקעות יש מגבלות בנושא.
לדעתי תוכלי להתמקח. אבל שוב, שווה לבדוק בכמה בתי השקעות במקביל וגם להבהיר להם שזה אחד השיקולים המרכזיים שלך (הריבית על ההלוואה). כמו כן, חשוב שתבררי על איזה מסלולים הם מוכנים לתת את הלוואה. לחלק מבתי ההשקעות יש מגבלות בנושא.
זה כסף שמיועד להשקעה עד לפרישה.
אז הוא בכל מקרה בהשקעה, לא משנה לי אם הוא בתיק השקעות או בקרן השתלמות...
אני משקיעה במקביל בדירה, כדי לפזר השקעות גם לנדלן.