• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

היתרון במינוף עבור משקיע פסיבי לטווח ארוך

  • פותח הנושא פותח הנושא talmiller
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

talmiller

משתמש רשום
הצטרף ב
16/3/21
הודעות
2
דירוג
5
זה ידוע שמינוף יכול להגדיל את התשואה אבל במחיר של סיכון גבוה יותר. רציתי לבחון כמותית עד כמה זה נכון למשקיע פסיבי לטווח ארוך (משקיע מדדים שלא מנסה לתזמן את השוק).
אנחנו לא יכולים לחזות את העתיד כי הבורסה כאוטית, אבל ההסתברות לכך שמדד כלשהו יעלה גבוהה יותר מאשר שהיא תרד, ולכן לטווח ארוך מספיק אי אפשר להפסיד (בהנחה שהעתיד ימשיך להתנהג כמו העבר, מבחינה סטטיסטית). לכן, דרך לבצע הערכה כמותית לתשואה של תיק מסוים בעתיד על תקופה של נניח 10 שנים, היא להגריל באופן אקראי ריאליזציות של 10 שנים בהן השינוי היומי במחיר כל יום נלקח מיום אקראי מהעבר. זה נקרא bootstrapped Monte-Carlo.

לכל ריאליזציה כזאת של העתיד אפשר לחשב כל מיני גדלים:
1) גודל התיק בסוף (final yield) - זה בסוף הדבר היחיד שחשוב למשקיע רציונלי, עברו 10 שנים, כמה כסף יש לי (יוצג בהמשך בגרף השמאלי). מבחינה הסתברותית נגדיר את מדד הרווח (התשואה הכוללת) להיות החציון של התפלגות ההסתברות הזו, ומדד הסיכון הרציונלי להיות האחוזון ה-5% של התפלגות זו.
2) גודל התיק הכי קטן שהתקבל במהלך תקופה ההשקעה (min yield) - זה מדד לסיכון פסיכולוגי, אולי התיק יתן תשואה גבוהה אבל באמצע נאבד 50% מהכסף שהתחלנו איתו ונפחד, למרות שהמשקיע הרציונלי יתעלם מזה ויזכה בקופה בסוף (יוצג בהמשך בגרף האמצעי).
3) ירידת התיק הכי גדולה מהמקסימום (max drawdown) - זה גם מדד לסיכון פסיכולוגי, אולי התיק עלה פי 10 ואז ירד משם ב-50% "רק" לפי 5 מגודל התיק ההתחלתי, זה גם מפחיד אבל לא רציונלי (יוצג בהמשך בגרף הימני).

אם נחזור על התהליך הזה הרבה פעמים נוכל לקבל התפלגויות הסתברויות על מה יכול לראות לתיק ההשקעה שלנו בעתיד, המבוסס על הסטטיסטיקה האמיתית בעבר. נעשה את זה למדד סנפי (S&P500), כאשר מידע העבר ילקח מ-1989 עד בערך סוף 2020 (בערך 30 שנה של מידע שמכיל גם תקופות טובות וגם משברים). בנוסף, נבדוק מה היה קורה אילו היינו משקיעים בקרן סל ממונפת ברמה יומית (פי 2 או פי 3):


אני לא אכנס ליותר מדי פרטים, אבל אפשר לראות שככל שמגדילים את המינוף (ללא מינוף בירוק, מינוף פי 2 בכחול, מינוף פי 3 באדום) באמת יש סיכוי לקבל תשואה גבוהה יותר, אבל יש "משקל הסתברותי" הרבה יותר גבוה לתשואות נמוכות (שלא נדבר על מדדי הסיכון הפסיכולוגיים גם כן הולכים וגדלים). כלומר, גם מבחינה רציונלית זה לא כדאי למשקיע לטווח ארוך להשקיע במדד מניות ממונף כ-100% מהתיק השקעות.

נוסיף אלמנט נוסף לסיפור. לאג"ח יש אנטי-קורלציה קטנה למניות, כלומר כשהמניות נופלות המצב היותר סביר הסתברותית הוא שהאגח יעלה, ולהיפך (ספציפית עכשיו במרץ 2021 הכל נופל בו זמנית, אבל למשקיע הפסיבי שלא מנסה לתזמן את השוק זה לא אכפת). לכן, אם נבנה תיק של 50/50 מניות ואג"ח (אגח אמריקאי ממשלתי לטווח ארוך) ונדאג לאזן את התיק, אולי יהיה אפקט פיצוי שיאפשר לתיק הממונף להצליח יותר טוב:


אפשר לראות ש"המשקל ההסתברותי" של תשואות נמוכות הוא כבר לא כזה גדול, ויש תועלת גדולה במינוף, כמעט בלי להגדיל את מדד הסיכון.

נרחיב את התרגיל הזה למגוון של תיקים באחוזים שונים של מניות (מדד סנפי) לעומת אגח בין 0% ל-100% בקפיצות של 5% (בגרף הבא המספר שמופיע לצד כל נקודה מימין למעלה הוא אחוז המניות בתיק), כאשר ללא מינוף יהיה בשחור, מינוף פי 2 בירוק, מינוף פי 3 באדום (מהנקודות הכחולות תתעלמו לצורך הדיון הנוכחי כדי שלא נסתבך עוד יותר):



אז מה רואים? ב-3 הגרפים ציר ה-y הוא מדד הרווח שלנו, ובציר x מדד הסיכון (בגרף השמאלי זה הסיכון הרציונלי ובשני הגרפים האחרים אלה מדדי הסיכון הפסיכולוגיים).
אם נסתכל על הנקודות השחורות, אפשר לראות שכאשר נעים מ0% מניות עד 100% מניות פוטנציאל הרווח גדל, אבל הסיכון הרציונלי קודם יורד ואז עולה חזרה. כלומר, התיק האופטימלי של מניות+אגח מבחינת מזעור הסיכון הוא בערך באזור של 50/50 (efficient frontier).
עכשיו נמנף את זה, ונקבל שהרווח עולה משמעותית, אבל הסיכון (הרציונלי) לא עולה כל כך הרבה ביחד איתו, אם מסתכלים על התיקים שמשלבים מניות+אגח (אזור ה-35-45% מניות בתיק). יתרה מכך, אם המשקיע הפסיבי היה מוכן לקחת על עצמו סיכון של 100% מניות (כי הוא לא הכיר את האופציה של המינוף), אז התיק הממונף של מניות+אגח הוא *פחות מסוכן*.
אז המסקנה היא כזו: מי שבנוח עם 100% מדד מניות סנפי לטווח ארוך, צריך לשקול לעבור לתיק של קרנות סל ממונפות פי 3 (בתיק משולב). מבחינת סיכון פסיכולוגי, רואים שהתיק הממונף פי 3 מביא עימו "טלטלה" משמעותית יותר לאורך הדרך ולכן זה אולי לא יתאים לכל אחד. אבל, אם המשקיע הפסיבי כן מוכן לחיות עם הסיכון הפסיכולוגי של 100% מניות סנפי, אז מינוף פי 2 (לתיק המשולב) מאפשר לקבל רווח גבוה יותר בלי להגדיל סיכון, *לא רציונלי ולא פסיכולוגי*.

אגב, החישובים פה מניחים תיק לא ממוסה (קרן השתלמות IRA), אבל המסקנות לא משתנות גם בתיק ממוסה, שזה נחמד מאוד.
ועוד אגב, מדד הנאסדק100 מנצח את הסנפי מכל הבחינות.
למי שמעוניין בפרטים נוספים אפשר להסתכל ב- arXiv:2103.10157 .
 
ברוך הבא לפרורם.
מענייו, האם אתה יכול לספר משהו על עצמך?
 
ניתוח מעניין אבל כמה דברים שלא בטוח שנלקחו בחשבון:
1. מ89 עד היום היו שני משברים כלכליים גדולים, ב98 וב2008, אבל לא היה "משבר ענק" (1929 כדוגמה). אני לא בטוח מה הייתה ההשפעה של "משבר ענק" התוצאות.
2. בעשור האחרון אנחנו נמצאים במציאות שלא הכרנו בעבר, של ריבית אפסית (ולפעמים שלילית). האם המודלים לוקחים את זה בחשבון? ומה יקרה אם הריבית תעלה במתינות? או בחדות? עליית ריבית משפיעה הן על מחיר המינוף(מתייקר) והן על הבורסה (ריבית גבוהה מקושרת לירידות בבורסה).
3. כלכלת ארה"ב הייתה הדומיננטית בעולם במשך כל המאה ה20, אבל יש אפשרות שבעוד x שנים זה לא יהיה המצב. לא בטוח שמישהו יכול להעריך בצורה טובה מה ההשפעה של שינוי כזה על התיק.
 
הרעיון הזה הוא כמעט אחד לאחד hedgefundie excellent adventure, תיק ושרשור עצום בפורום bogleheads. ממליץ לקרוא למתעניינים

הבעיה המרכזית בניתוח שלך בעיניי היא:
א. 30 השנה האחרונות אופיינו ע"י ירידת ריבית משמעותית בממוצע. מאוד ייתכן עליית ריבית רצינית בשנים הקרובות שתרסק במקביל את המניות והאג"ח הארוך טווח. הקורלציה השלילית בין השניים במקרה הנ"ל בהחלט יכולה לא להחזיק מה שיביא למחיקת התיק או ירידה מאוד משמעותית.

ב. אני לא בטוח שזה מודל סטטיסטי תקף לקחת ימים באקראי ממאגר של 30 שנה ולהתעלם מהקשר שלהם בזמן. זה יכול לגרום לתיקים להראות יותר בטוחים ממה שהם באמת.

לסיכום, אין ספק שהתיק הנ"ל היה נהדר ב30 שנה האחרונות, עדיין, הוא תיק ממונף פי 3 ולכן הייתי נזהר מלהשליך שהוא יהיה כזה נהדר/בטוח ב30 שנה הקרובות.
 
לחיות עם הסיכון הפסיכולוגי של 100% מניות סנפי, אז מינוף פי 2 (לתיק המשולב) מאפשר לקבל רווח גבוה יותר בלי להגדיל סיכון, *לא רציונלי ולא פסיכולוגי*.
וגם לא נכון.
אתה לוקח נתוני עבר ומסיק מהם מסקנות לגבי העתיד וזה טעות.
מצטרף למה שבוגל-ראש אמר.
. לאג"ח יש אנטי-קורלציה קטנה למניות,
גם לא נכון, גם קורולציה משתנה כל הזמן וגם תלוי איך אתה מודד אותה (יומי? שבועי? שנתי?).
 
קרן ממונפת פי 2 יכולה להיות שימושית בתנאים מסויימים ולחלק מהתיק.
לא הייתי נוגע בקרנות פי-3, ולא לכל התיק.
פתחתי פעם שרשור על תיק LevelUP עם מתאר מאד דומה.

אחת הבעיות העיקריות שאתה לא יכול למדל זה את הפסיכולוגיה של המשקיע.
לא חושב שזה תיק טוב.
 

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ברוך הבא לפרורם.
מענייו, האם אתה יכול לספר משהו על עצמך?
תודה רבה, שמח להצטרף. דוקטורנט לפיזיקה, בעברית.

ניתוח מעניין אבל כמה דברים שלא בטוח שנלקחו בחשבון:
1. מ89 עד היום היו שני משברים כלכליים גדולים, ב98 וב2008, אבל לא היה "משבר ענק" (1929 כדוגמה). אני לא בטוח מה הייתה ההשפעה של "משבר ענק" התוצאות.
2. בעשור האחרון אנחנו נמצאים במציאות שלא הכרנו בעבר, של ריבית אפסית (ולפעמים שלילית). האם המודלים לוקחים את זה בחשבון? ומה יקרה אם הריבית תעלה במתינות? או בחדות? עליית ריבית משפיעה הן על מחיר המינוף(מתייקר) והן על הבורסה (ריבית גבוהה מקושרת לירידות בבורסה).
3. כלכלת ארה"ב הייתה הדומיננטית בעולם במשך כל המאה ה20, אבל יש אפשרות שבעוד x שנים זה לא יהיה המצב. לא בטוח שמישהו יכול להעריך בצורה טובה מה ההשפעה של שינוי כזה על התיק.
1. הסימולציה לא יודעת שום דבר חוץ מהסטטיסטיקה של הדאטא שנלקח בחשבון. לכן, היא לא כמובן יודעת לחזות מה יקרה בתרחישים שלא היו קיימים בדאטא. ככל שהחלק של המשברים בדאטא הוא יותר גדול, ככה התוצאות יהיו עגומות יותר. הדגמתי את זה במאמר בפרק 4.4.5 בתור bearish scenario שבו להחזיק מניות זה גרוע יותר מאג"ח לטווח הארוך , אבל עדיין השוואתית המינוף עזר. כמו כן, אם הדאטא לא מייצג את העתיד בשום צורה, אז הסימולציה לא תהיה טובה. אבל למרות זאת, אנשים עדיין ישקיעו במניות ובאגח כי כך עשו מאז ומתמיד באמונה שהעתיד לא כל כך שונה מהעבר. וכמו שכתבתי במבוא של המאמר, להניח סטטיסטית את מה שהיה בעבר זו הפרדיקציה עם הכי מעט הנחות לגבי העתיד. אני מזכיר שזה מונטה-קרלו ולא backtest.
2. אם הריביות יעלו בצורה משמעותית לאורך המון המון שנים ובצורה חדה, אז אנחנו בטריטוריה לא מוכרת ואי אפשר לדעת כלום, אולי עדיף גם לא להשקיע כלל ולחכות שהכל יעבור. אבל בכל זאת רק כדוגמא נגדית (שלא מוכיחה כלום לכאן או לכאן), אפשר להסתכל במאמר על איורים 3,4, ושם אפשר לראות שבין 1992 ל-2000 או בין 2003 ל-2008 הריבית עלתה או הייתה קבועה, והאג"ח-TR המשיך לעלות.
3. נראה לי שהבורסה האמריקאית מייצגת חברות דיי גלובאליות, לכן לפחות מבחינת המניות זה בסדר. אבל עקרונית אפשר ליישם את זה למדד מניות אחר ומדד אג"ח אחר (אולי לא דרך קרנות סל ממונפות יומית אם הן לא קיימות כרגע, אבל דרך margin debt אפשר, כמו שהדגמתי במאמר).

הרעיון הזה הוא כמעט אחד לאחד hedgefundie excellent adventure, תיק ושרשור עצום בפורום bogleheads. ממליץ לקרוא למתעניינים

הבעיה המרכזית בניתוח שלך בעיניי היא:
א. 30 השנה האחרונות אופיינו ע"י ירידת ריבית משמעותית בממוצע. מאוד ייתכן עליית ריבית רצינית בשנים הקרובות שתרסק במקביל את המניות והאג"ח הארוך טווח. הקורלציה השלילית בין השניים במקרה הנ"ל בהחלט יכולה לא להחזיק מה שיביא למחיקת התיק או ירידה מאוד משמעותית.

ב. אני לא בטוח שזה מודל סטטיסטי תקף לקחת ימים באקראי ממאגר של 30 שנה ולהתעלם מהקשר שלהם בזמן. זה יכול לגרום לתיקים להראות יותר בטוחים ממה שהם באמת.

לסיכום, אין ספק שהתיק הנ"ל היה נהדר ב30 שנה האחרונות, עדיין, הוא תיק ממונף פי 3 ולכן הייתי נזהר מלהשליך שהוא יהיה כזה נהדר/בטוח ב30 שנה הקרובות.
נכון ו-hedgefundie מצוטט במאמר.
א. נכון, כמו שכתבתי בתשובה מעל, bootstrapped monte carlo זו האסטרטגיה עם הכי מעט הנחות לגבי העתיד (אלא אם כן יש לכם הצעות לשיפור).
ב. הבורסה כאוטית, אין קורלציות משמעותיות בין יום אחד ליום אחר או בין שבוע אחד לשבוע הבא בתור. אם היו כאלה, השוק היעיל היה מעלים אותן. אדגיש שאני כן לוקח בחשבון קורלציות בתוך יום, כלומר אם אני מגריל את השינוי היומי מתוך יום אקראי מהעבר, אני לוקח גם את המניות וגם את האג"ח מאותו היום כדי לשמר את הקורלציות בין הנכסים (וגם את הריבית אני מגריל מאותו היום למען הקונסיסטנטיות).

וגם לא נכון.
אתה לוקח נתוני עבר ומסיק מהם מסקנות לגבי העתיד וזה טעות.
מצטרף למה שבוגל-ראש אמר.

גם לא נכון, גם קורולציה משתנה כל הזמן וגם תלוי איך אתה מודד אותה (יומי? שבועי? שנתי?).
אם אין לי באגים, המסקנה היא התוצאה תחת ההנחות שבוצעו (כמו בכל מודל), ומבלי לייפות את זה. כמו שכתבתי למעלה, אנחנו לא יודעים מה יהיה בעתיד, ולכן אפשר רק להסתכל על העבר כדי להגיד משהו ממוצע ואפקטיבי על העתיד. אם הריבית תעלה וכל העולם יקרוס, אז אולי כדאי שנמכור הכל ונחכה כמה שנים. או שנאמין שהכל יתכנס לממוצע בטווח הרחוק, ונמנף את זה.
הקורלציה שהתכוונתי אליה היא ה-covariance בין השינויים היומיים של מדד מניות-TR למדד אג"ח-TR ב-30 שנה האחרונות בהן השתמשתי. המספר שהגדרתי עכשיו הוא בודד ומוגדר היטב, והינו שלילי.

קרן ממונפת פי 2 יכולה להיות שימושית בתנאים מסויימים ולחלק מהתיק.
לא הייתי נוגע בקרנות פי-3, ולא לכל התיק.
פתחתי פעם שרשור על תיק LevelUP עם מתאר מאד דומה.

אחת הבעיות העיקריות שאתה לא יכול למדל זה את הפסיכולוגיה של המשקיע.
לא חושב שזה תיק טוב.
התייחסתי לפסיכולוגיה במדדי הסיכון הפסיכולוגיים לעומת מדד הסיכון הרציונלי. עם זאת, זאת לא הבעיה של שיטת הניתוח אם המשקיע (שיכול להיות גם אני) מפסיק להאמין באסטרטגיה ומוכר כשהכל נופל כי יש לו paper hands.
 
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ האתר החדש של מועדון טוב: מישהו הבין מה היתרון? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
S מה היתרון בבעלות על דירה בזמן שלוקחים משכנתא? נדל"ן 12
ר מה היתרון ברכישת דירה שניה לעומת שוק ההון? נדל"ן 21
ה מה היתרון של קרן אג"ח ממשלתית לעומת קרן כספית? שוק ההון 12
L היתרון בקופת גמל לפרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M מקסום סכום מושקע בקרנות IRA? (נראה שמפסידים את היתרון בדמי ניהול בהפסד תשואה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
א הון עצמי - היתרון העיקרי בקניית דירה למגורים? נדל"ן 19
M777 אג"ח ממשלתי לא צמוד - מה היתרון באחזקתו ובאיזה הרכב מומלץ למשקיע הפאסיבי? שוק ההון 52
A מה היתרון בנדל"ן נדל"ן 39
Mamaof היתרון בקרן שמשקיעה חזרה את הדיבידנדים שוק ההון 21
י שוק חופשי מדומה - היתרון (המשך לאשכול הקודם) אוף טופיק 3
ה תצוגה יפה על הסכנות במינוף שוק ההון 48
ג השקעה במינוף - בדיקת שפיות שוק ההון 25
O רכישת אג"ח ארה"ב במינוף דרך Interactive Brokers שוק ההון 7
M הסיכונים במינוף בנדל"ן נדל"ן 13
A התייעצות לגבי הערכת סיכונים במינוף שוק ההון 12
כ צעדים ראשונים במינוף נדל"ן 14
י התלבטות במינוף לבית קרקע של 5M נדל"ן 15
F התחשבות במינוף בחישוב סכום היעד לפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 20
O קניית דירה להשקעה במינוף מלא נדל"ן 2
ח דירה להשקעה במינוף גבוהה נדל"ן 9
M "מעל מחצית מהמשכנתאות שניטלו באפריל היו במינוף של מעל 60%-רמה שלא מצאנו בכל ההיסטוריה" נדל"ן 8
ג עצתכם: רכישה דירה במינוף גבוה, כיסוי משכנתא ביחידות דיור נדל"ן 13
Fitch חישוב משכנתא מקסימלית על דירה שניה במינוף מלא נדל"ן 26
קפה שחור ETF-ים במינוף יומי שוק ההון 29
adamshalev איך בתכלס קונים חוזה עתידי על סנופי במינוף רצוי ? שוק ההון 44
S איך לשלם מיסים עבור מטבעות דיגיטליים? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
S ניוד קרן פנסיה לקופת גמל עבור מי שלא מתגורר בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
M חישוב חלקיות משרה עבור חלק מחודש אוף טופיק 4
algo.il הפרשות קה"ש מעל התקרה החודשית - רק עבור חצי שנה קלנדרית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
עידו ג החזר מס עבור מס שבח / מס רכישה מיסים 36
ג תשלום מס הכנסה עבור מישהו אחר מיסים 28
א סקר שוק מול יועצים/סוכנים עבור אבא שלי, שמעוניין כעת להפעיל את הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
N עוד בנושא קרנות ללא TICKER עבור מעקב בפורטפוליו שוק ההון 1
flower עבודה ביום מנוחה - התחמקות מתגמול עבור יום עבודה ביום שישי אוף טופיק 17
י טופס 101 - עבור מי ששכיר ומקבל פנסיה בו זמנית מיסים 2
A לאיזה שנת מס שייכים דמי אבטלה עבור דצמבר? מיסים 5
A מילוי טופס 1322 ו 1324 עבור הכנסות מדיבידנדים מ- RSU מיסים 12
M מיסוי בIB לפי שער מט"ח והעברת ני"ע לברוקר מקומי עבור מיסוי לפי אינפלציה? מיסים 9
עידו ג השקעה בבנק / בבית השקעות עבור ההורים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
deussex שאלה עבור אימי "כתב ויתור וסילוק מוחלט של תביעות" בסוף העסקתה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T שימוש בכרטיס אשראי עבור תשלומי ביטוח לאומי ומס הכנסה כעצמאי לצבירת נקודות והטבות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
מ דיווח שנתי למס הכנסה - מס עבור שינוי שער המט"ח מיסים 2
י דוח שומא לעוסק זעיר עבור הנחה בארנונה, מישהו יכול לעזור? נדל"ן 0
Amiora חבות במס על הכנסות מקרן הסיוע במילואים עבור שכירים מיסים 1
C שווי מוצר משומש מחו"ל עבור הרחבת ביטוח תכולה למלחמה - ביטוח רשות לחפצים ביתיים של מס רכוש מיסים 1
G מיסוי רווחים והפסדים מIB עבור אזרח אמריקאי. מי מקבל מה? מיסים 30
W מילוי טופס 1301 - החזר עבור פרמיה לאכ"ע מיסים 2
N קבלת כסף מחו"ל בדולרים עבור יעוץ יזמות והגדלת הכנסות 5
algo.il זיכוי\ניכוי מס עבור הפקדות שכיר לפנסיה משלימה מיסים 2

נושאים דומים

Back
למעלה