• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

הישורת האחרונה מול FinUpp - מה דעתכם?

Bonfire

משתמש רגיל
דירוג
74
היי חברים,
בזכות ההמלצה של הסולידית ודיונים נוספים בפורום הגעתי לחברת FinUpp שמחשבת החזרי מס ומטפלת בניירת הדרושה מול מס הכנסה.
אני יכול להצטרף להמלצה בלב שלם - שירות מהיר, שפה ברורה ושקופה, ליווי עד הרגע האחרון ויחס נעים ולא מחרטט/חשבונאי/משפטי מדי.
לשמחתי הם מצאו לי 2 החזרים משמעותיים יחסית שמגיעים לי על השנים 2020-2021. לאחר תשלום ל-FinUpp בהנחה למועדון "חבר", ההחזר לשנתיים האלה יהיה 7,000 שקל שלא היו אמורים לגבות ממני מלכתחילה.

השאלה שלי לפורום היא כזאת - נציגת החברה אמרה לי שעל שנת 2022 מגיע לי החזר נמוך, בערך 160 ש"ח. היא המליצה *לא* לבקש החזר ממס הכנסה על השנה הזו כי "יש סיכוי שהם ימצאו נתונים שאנחנו לא הבאנו בחשבון" ואז חישוב המס המתוקן עלול להיות לרעתי.
מישהו הגיע למצב הזה מול FInUpp או מול מס הכנסה בלי קשר לחברה?
ברור ש-160 ש"ח הם לא סוף העולם, אבל אם כבר שילמתי סכום יפה לחברה הזו אני מעדיף ללכת עד הסוף. אני לא רואה סיבה לוותר על הסכום הזה בגלל הסיכוי הקלוש שאולי ימצאו איזה סעיף שנפל בין הכיסאות. במיוחד כשזה לא דורש ממני שום מאמץ או עיסוק בניירת - בשביל זה שילמתי לחברה.

אני לא רואה סיבה לוותר על הסכום הזה בגלל הסיכוי הקלוש שאולי ימצאו איזה סעיף שנפל בין הכיסאות.
למה החלטת שהוא קלוש?

יש סיכוי שהם ימצאו נתונים שאנחנו לא הבאנו בחשבון
אם אתה יודע בוודאות מה היו הכנסותיך ב2022, ואין סיכוי שימצאו הכנסה כזו שלא התחשבתם בה, ושמהכנסה זו לא נוכה מס במקור, אז אני לא אוהב סתם הפחדות.

אם אתה יודע בוודאות מה היו הכנסותיך ב2022, ואין סיכוי שימצאו הכנסה כזו שלא התחשבתם בה, ושמהכנסה זו לא נוכה מס במקור, אז אני לא אוהב סתם הפחדות.
החברה טוענת שהיא לא יודעת ב100% אתה מצפה מבן אדם ששוכר את שירותיה לדעת?
באופן אישי אני חטפתי ממס הכנסה כשהגשתי החזר מס.
באופן כללי ברגע שפקיד נוגע לך בתיק זה פתח לצרות לא צפויות.
בתור רואה חשבון שאולי יושב כל הדברים שלו פיקס ומודע לכול היבטי המס האפשריים זה לא מפחיד אותך.
לאדם הפרטי לא שווה הסיכון בשביל 160 שקל.

החברה טוענת שהיא לא יודעת ב100%
עם כל הכבוד לחברות האלה, מקצועיות היא לא נר לרגלם, ואני לא הייתי לוקח כחברה שאומרת לי, "לא יודעים"
רוב הסיכויים שהם פשוט לא רוצים לעשות את העבודה תמורת 10%.
באופן אישי אני חטפתי ממס הכנסה כשהגשתי החזר מס.
הכל Facts and circumstances
מי אמר שהמצב שלך דומה לשלו?
ותסלח לי, אבל זה שאתה פספסת משהו (בין אם כי לא ידעת או בין אם כי המצב של מסובך כי יש ריבוי מקורות הכנסה), לא אומר שהמצב שלו לא פשוט הרבה יותר והוא כן יכול להשתכנע שאין סיכון?
בנוסף, מה הcutoff? ב-160 לא משתלם. ב-500? 1000?

למה החלטת שהוא קלוש?
צודקים 100%. לא מגישים החזר בשביל 160 שקל. ה160 האלה עלולים לעלות לך אלפים רבים.
בשנת 2022, לא עבדתי עד יולי ולכן יש משמעותית פחות ניירת ופחות סיכוי שפקיד ממשלה ימצא טעות ענקית בחישובים שלהם. גם לא סביר שיהיה מדובר ב"אלפים רבים".

אם אתה יודע בוודאות מה היו הכנסותיך ב2022, ואין סיכוי שימצאו הכנסה כזו שלא התחשבתם בה, ושמהכנסה זו לא נוכה מס במקור
אכן זה מה שביקשו ממני לוודא מההתחלה ובאמת שלחתי להם את המידע על כל מקומות העבודה.
בתור רואה חשבון שאולי יושב כל הדברים שלו פיקס ומודע לכול היבטי המס האפשריים זה לא מפחיד אותך.
אז אני לא רו"ח אבל אני די פדנטי במה שנוגע לכספים שלי ולמעקב הוצאות, בלי לפחד מהניירת, אז אני די בטוח שלא פספסתי מידע מרכזי משמעותי לחישוב המס. לא כמו אדם מהרחוב שלא יודע איפה קרן הפנסיה שלו.
רוב הסיכויים שהם פשוט לא רוצים לעשות את העבודה תמורת 10%.
תופעה מעניינת שגם נחקרה בספר Freakonomics מאת סטיבן דבנר. הדוגמה שהוא נתן הייתה של מתווכת דירות שלא משתלם לה להרחיב את החיפוש אחר קונה לנכס שלך, כי האחוז שהיא מקבלת מסכום המכירה הוא אבסולוטית נמוך יותר מהכסף שהיא תיאלץ להשקיע בחיפוש.
במקרה שלנו - אם ל-FinUpp מובטחים 12% מתוך 160 ש"ח (19.20 ש"ח), הגיוני שהם לא ירצו להשקיע הרבה זמן בכך.
בנוסף, מה הcutoff? ב-160 לא משתלם. ב-500? 1000?
ההמלצה של נציגת החברה הייתה לא לבקש תיקון מס אם לפי החישובים שלה מגיע לך 500 ש"ח ומטה. זה נראה לי כמו סף לא הגיוני ובהחלט סכומים שבכל תרחיש אחר בחיים הייתי מתעקש לקבל בחזרה.

הנציגה גם אמרה לי שבמקרה שלי, ההסתברות לכך שהתיקון יהיה לרעתי בסופו של דבר היא נמוכה.

דעות נוספות?

ההמלצה של נציגת החברה הייתה לא לבקש תיקון מס אם לפי החישובים שלה מגיע לך 500 ש"ח ומטה
אפשר להסיק שהשכר של הבן אדם שמזין את הנתונים שלך במשך 20 דקות, הוא 180 ש"ח לשעה :)

אז אני לא רו"ח אבל אני די פדנטי במה שנוגע לכספים שלי ולמעקב הוצאות, בלי לפחד מהניירת, אז אני די בטוח שלא פספסתי מידע מרכזי משמעותי לחישוב המס.
אז בשביל מה אתה צריך חברה שתבקש את ההחזר ותיקח עמלה? אם אתה כבר בעיניינים זה באמת עניין של לעשות קופי פייסט מהמסמכים שיש לך לטופס בקשת החזר של מס הכנסה.

בגלל זה אני לא אוהב ולא סומך על השירותים חצי אוטומטיים הללו, בלי הבנה של פרטים ובלי להגדיש זמן ללקוח.
החזר מס פשוט - עושים לבד.
החזר מס מסובך - עושים עם אדם שמבין בתחום ושואל שאלות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D האם יש שם רשמי למפולת של החצי שנה האחרונה? פוסטים מאיכות נמוכה 17
י למה מניות הביוטק נופלות בשנה האחרונה? שוק ההון 11
W למה אג״ח מדינה ארוך טווח נופל בשנה האחרונה ושנה נוכחית? שוק ההון 3
Dinoman השוואה שעשיתי בין הקרן VT לבין אלטשולר שחם מסלול מנייתי לקופת גמל להשקעה בשנה האחרונה שוק ההון 32
unrealx חומר מעניין מהתחזית הרבעונית האחרונה של בנק ישראל שוק ההון 9
unrealx מהודעת החלטת הריבית האחרונה שוק ההון 2
יבגני_ל החל מאיזה תאריך ניתן לשגר דו"ח מס הכנסה מכוון (ט' 1301) לשנה האחרונה? שוק ההון 2
G MSCI World מול NASDAQ - מתקשה להשתכנע שוק ההון 100
K סוכן ישיר מול סוכנות הסדר - תיאום דמי ניהול? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ttmoon סוגי הוצאות בקרן פנסיה אל מול קופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ק דמי ניהול יקרים כנגד תשלום מס על רווחי הון - קרנות ישראליות אל מול זרות שוק ההון 2
ס השוואת פתיחת חשבון בנק בקפריסין מול אנגליה צרכנות פיננסית 2
S IB מול בית השקעות מיסים 1
J סגירת מסלול משכנתא אל מול השקעה בפקדון נדל"ן 9
O דמי ניהול נמוכים מול קרן מחקה S&P פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
R החזרת משכנתא - מסלול פריים אל מול השארת הכסף בקופת גמל להשקעה נדל"ן 5
Y ביטוח מנהלים מול פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
U קרן כספית - שקלית מול דולרית (מה השיקולים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
O חשיבות איזון/גירעון אקטוארי אל מול דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
N מיסוי על ETFs מול REITs כאזרח אמריקאי מיסים 7
מ מחקר טריניטי - אגח מול אופציות שוק ההון 2
א תשואה פנימית מול מחיר כניסה לetf של אגחים שוק ההון 13
S ביטוח מנהלים מ-2012 מול פנסיה משלימה מול ק. גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
4 האם ניתן לקזז הפסד שבח ממכירת דירה מול רווח כלשהו? נדל"ן 4
O איך לחשב כדאיות זכייה במחיר למשתכן מול שכירות ? נדל"ן 9
ס מדד מנייתי עולמי מול מדד מנייתי אמריקאי שוק ההון 57
R כיצד ניתן לקזז הפסדים בשוק ההון, אל מול חישוב מס במימוש רווחים בשנים שאחרי? מיסים 2
ס הסיכון בשליחת ילד לגן ילדים - אל מול המספרים של מקרי ההתעללות בארץ אוף טופיק 26
ב התלבטות ביטוח מנהלים מול פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 23
M הפניקס מניות מול SP500? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ו הגישה של קיוסאקי מול הגישה של הסולידית. אוף טופיק 142
R מדד S&P 500 המקורי אל מול קרן מחקה מדד של iShares שוק ההון 2
S מיסוי RSU וקיזוז מול מגן מס מיסים 4
O מחשבון IRA מול פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M מקמ מול מדד שוק ההון 11
D קיזוז הפסד הון אל מול רווח ממישוש RSU לפני תקופת החסימה (שנה לאחר הענקה) מיסים 1
F קרן כספית שקלית מול קרן כספית שוק ההון 2
D איך אני יכול להמר על השקל מול הדולר? שוק ההון 23
E קרן פנסיה מול גמל IRA - הבדל תשואות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
א קיזוז הפסד הון מול מימוש רווחים באופציות (סעיף 102 מסלול הוני) מיסים 2
S 1159235 מול VWRA בIRA שוק ההון 17
מ אינטראקטיב ברוקרס מול שוואב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
the_newbie קיזוז רווחי הון בנייר סחיר מול הפסד הון ב-RSU מיסים 3
V נדלן מול מדדים במצב של ריבית נוכחית נדל"ן 37
W קרן פנסיה משלימה מול ביטוח מנהלים עם דמי ניהול נמוכים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ה הבהרת נקודות - משיכת פיצויים מול רצף פיצויים לעובד צעיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
C ״השפעת המיסוי הריאלי אל מול הנומינלי חזקה יותר בטווח הקצר״ שוק ההון 3
K אחת ולתמיד ← אג"חים -מול- מדדי אג"חים שוק ההון 30
ז איך לבחור עבודה אל מול שיקולים אחרים התפתחות אישית 8
M מה היתרונות של המדד עולמי(בלאקרוק) אל מול הסנופי? ושאלה על כסף בעו"ש שוק ההון 6

נושאים דומים

Back
למעלה