• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

היעלמות טוטאלית של מכוניות קטנות וזולות מההיצע בישראל

• פותח הנושא פותח הנושא Shnizelia
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Shnizelia

משתמש בכיר
דירוג
2,024
אני יודע שאנחנו בפורום שמטיף למינימליזם ואנטי צרכנות, אבל רציתי לפתוח דיון בנושא שהוא לא בדיוק "מינימליסטי" אבל בעיני משמעותי לא פחות במדינה נטולת תחבורה ציבורית וזה היעלמות של מכוניות קטנות וזולות. פעם, בעבר הלא רחוק, יבואני רכב ישראלים הציעו מכוניות חדשות בטווח מחירים בין 60 עד 80 אלף שקלים.

הרכב הנוכחי שלי פיג'ו 208 נרכש ב-83,000 אלף "על הכביש" ב-2017. מדובר במנוע 1.2 טורבו וגיר אוטומט 6 הילוכים. באותה תקופה היה ניתן למצוא גם מכוניות ב-60 אלף.

בוא נסתכל על היצע הרכב הישראלי בשנת 2023:

דאצ'יה סנדרו שהיה ניתן לרכוש ב-2017-2018 חדשה ב-55 אלף ירדה לחלוטין מההיצע של היבואן. היום הדגם הכי זול של היבואן מתחיל מ-115,000 אלף עבור דאצ'יה דאסטר.
פיג'ו הציעו פעם את ה-208 ידנית ב-70 אלף ו-80 אלף אוטומט. בשנת 2023 פיג'ו 208 החדשה נמכרת ב-130 אלף. (כן, כן, מנוע טורבו בנזין, גיר אוטומט ושאר הצלצולים אבל 130 אלף!!!)
רנו הציעו עד לפני שנה את הקליאו בגרסה ידנית ב-80 אלף. היום הרכב הכי זול של היבואן קליאו אוטומט נמכרת החל מ-110 אלף. רנו טווינגו שבעיני רכב מקסים לא משווק יותר בישראל.
שברולט הפסיקו לייצר את הספארק, אבל עדיין משווקים את הדגם היוצא ב-93 אלף על הכביש (מחיר השקה לפני כמה שנים טובות היה בסביבות ה-70 אלף לגרסה הפשוטה)
קיה פיקנטו 93 אלף. (בעבר המאוד לא רחוק היה אפשר לרכוש חדשה ב-70 אלף)
פיאט השיקו את ה-500 החשמלית ב-100 אלף לגרסה 180 קילומטר ו-120 אלף לגרסה 320 קילומטר. היום מוכרים רק את הדגם עם טווח נסיעה גדול יותר ב-160 אלף
והלאה והלאה

יונדאי צדיקים בסדום מביאים את ה-i10 ידנית ב-77 אלף. לדעתי אפשר לספור על יד אחת כמה יחידות הם מוכרים ממנה בשנה.

אני יודע שרכישת רכב חדש נוגד את עקרונות המינימליזם, אבל התייקרות בקטגורית החדשות משמעותה זינוק מחירים בקטגוריה יד 2. ברור לי שיבואני רכב יגידו "לא היה ביקוש" בלה בלה בלה, אבל במדינה עם מחירי רכב בין הגבוהים בעולם הייתה מצפה ליותר תודעה צרכנית בתחום.

בעיני המצב מאוד מתסכל

נערך לאחרונה ב:
זה לא רק עניין של היעדר תחרות. הבעיה היא בצרכנים שבמקום לקנות דגמים קטנים וזולים יותר קונים את המכוניות היותר גדולות והיקרות מה שגורם להיעלמות של האופציות הזולות מההיצע. בנוסף יבואנים דוחפים את המחירים כלפי מעלה גם באותה קטגורית מחיר ע"ע אינפלצית מחירים של קיה פיקנטו שבמשך השנים טיפסה מ-70 אלף ל-93.

קח לדוגמא טויוטה קורולה רכב שבעבר המאוד לא רחוק נמכר באזור ה-130 אלף. החדשה נמכרת ב-160 אלף. בעיני זה פשוט מטורף שרכב שנחשב האמאמא של המשפחתיות העממיות משווק בישראל ב-160 אלף.

נערך לאחרונה ב:
אם יש לך סבלנות, אתה יכול לייבא רכב לבד, בייבוא אישי.

אני קניתי ספייס סטאר, המחיר שלה עלה ב10 אלף יום אחרי שסגרתי..

יש לזה חשיבות שהיא לא רק כלכלית, הרכבים הגדולים (SUV) מסוכנים יותר, יש פחות שדה ראייה, הם מתהפכים בקלות, ובתאונה חזיתית עם רכב קטן הרכב לא שורד.

הרכבים האלה הומצאו על ידי השוק האמריקאי כדי לעקוף רגולציה, ואנחנו מקבלים שאריות של השוק האמריקאי..

הבעיה היא בצרכנים שבמקום לקנות דגמים קטנים וזולים יותר קונים את המכוניות היותר גדולות והיקרות מה שגורם להיעלמות של האופציות הזולות מההיצע.
מסתבר שיש בארץ הרבה פרייארים....
מי משלם את מחירי העושק האילו?

זה חלק מתופעת הלואי של המעבר לרכבים חשמלים. במכוניות הקטנות פשוט אין מספיק מקום לסוללה נורמלית, או שזה לא משתלם.
אז מעדיפים למכור לך משפחתית ענקית עם סוללה ב 200 אלף או משהו 'זול' יותר ב 150.
אני עדיין חושב שיש מקום לרכב בנזין בשנים הקרובות, החשמלי עדיין לא עשה את הקפיצה הגדולה בניצולת סוללה ובמחיר יצור.

היצע וביקוש, אנשים מפונקים ולא קונים את הקטנות והפשוטות.
היבואן מעדיף למכור במחירי עושק את המכוניות הגדולות והיקרות כי שם יש לו שולי רווח גדולים יותר.
אם הצרכן הישראלי לא היה קונה, היינו רואים את המכוניות הפשוטות.
פתרון מסויים זה לא לקנות רכב/לקנות רכב יד שניה עם כמה שנים טובות על הכביש, אני בדעה שהרכבים של היום עמידים ולקנות רכב עם 80 אלף קמ זה לא נורא כמו שהיה פעם.

בתור מי שכרגע מחפש רכב משפחתי קומפקטי וסוקר את שוק הרכבים, אני יכול לומר שאני מזדהה עם התסכול.

לצערי הטרנד היום זה רכבי פנאי, היברידי וחשמלי. ואם חס וחלילה אתה מנסה למצוא רכב בנזין זה חייב לבוא עם פשרה.

החיפוש שלי מכוון לשנים 2019-2020, שם עדיין ייבאו רכבים קטנים משפחתיים אבל זה מקשה על החיפוש שהיבואנים פשוט הפסיקו ליבא רכבים כאלה ב-3 שנים האחרונות וגם אלה שייבאו, המלאי מאוד מוגבל בגלל הקורונה. למשל פורד פוקוס ויונדאי i30 החדשות בקושי רואים על הכביש

מה שזול רק זבל של ציי רכב כמו יונדאי אקסנט, הונדה סיטי ומיצובישי אטרז׳ שהם רכבים ללא אבזור, רמת בטיחות ירודה והמחיר שלהם נמוך רק ביחס לשאר אבל מופקע ביחס לרכב.

פתרון מסויים זה לא לקנות רכב/לקנות רכב יד שניה עם כמה שנים טובות על הכביש, אני בדעה שהרכבים של היום עמידים ולקנות רכב עם 80 אלף קמ זה לא נורא כמו שהיה פעם.
אני גם בדיעה שעדיף לקנות משהו טוב ולהחזיק תקופה ארוכה מאוד. במקום לקנות יד 2 ולהחליף כל שנתיים-שלוש.
בסוף אם אתה מטפל בזמן אין סיבה שלא יחזיק גם 10 שנים על הכביש

אני גם בדיעה שעדיף לקנות משהו טוב ולהחזיק תקופה ארוכה מאוד. במקום לקנות יד 2 ולהחליף כל שנתיים-שלוש.
10? אני מצפה מרכב להחזיק 20+
יש רכבים גם של 30

למה לקנות יד 2 בא ביחד עם להחליף כל שנתיים שלוש?
אולי שווה לקנות רכב ממישהו שמחליף כל שנתיים שלוש…
את הרכב שלי קניתי ב2015 שהיה 6 שנים על הכביש, עד היום הוא אצלי.

זה לא רק עניין של היעדר תחרות. הבעיה היא בצרכנים שבמקום לקנות דגמים קטנים וזולים יותר קונים את המכוניות היותר גדולות והיקרות מה שגורם להיעלמות של האופציות הזולות מההיצע. בנוסף יבואנים דוחפים את המחירים כלפי מעלה גם באותה קטגורית מחיר ע"ע אינפלצית מחירים של קיה פיקנטו שבמשך השנים טיפסה מ-70 אלף ל-93.

קח לדוגמא טויוטה קורולה רכב שבעבר המאוד לא רחוק נמכר באזור ה-130 אלף. החדשה נמכרת ב-160 אלף. בעיני זה פשוט מטורף שרכב שנחשב האמאמא של המשפחתיות העממיות משווק בישראל ב-160 אלף.
הקורולה לא דוגמא טובה , הדגם שאתה מדבר עליו היברידי עם מנוע 1.8 ו140כ"ס , זו לא הקורולה הסטנדרטית שאותה הפסיקו להביא/לייצר.

אתה צריך להשוות לרכב שעדיין נותן 110 כ"ס עם מנוע 1.6 לא היברידי.

הקורולה לא דוגמא טובה , הדגם שאתה מדבר עליו היברידי עם מנוע 1.8 ו140כ"ס , זו לא הקורולה הסטנדרטית שאותה הפסיקו להביא/לייצר.

אתה צריך להשוות לרכב שעדיין נותן 110 כ"ס עם מנוע 1.6 לא היברידי.

גם קורולה היוצאת הייתה היברידית ועלתה 135 אלף. אנחנו מדברים על עליית מחיר של 20%.

• אהבתי
Reactions: Gek
גם קורולה היוצאת הייתה היברידית ועלתה 135 אלף. אנחנו מדברים על עליית מחיר של 20%.

יש גם וגם.
במחירון יד2 יש קורולה 2023 לא היברידית ,מנוע 1.5 והמחירון 125,000 .

היעלמות של מכוניות קטנות וזולות. פעם, בעבר הלא רחוק, יבואני רכב ישראלים הציעו מכוניות חדשות בטווח מחירים בין 60 עד 80 אלף שקלים.
אתה מדבר רק על חדשות מהיבואן או בכלל?...

משום מה אוהב לנהוג רק במכוניות קרטינג.
מרגיש לי הכי נכון, וכיפי ומתאים לי ובעלים גאה של מכוניות מיני-קומפקטיות קטנות, כולן ידניות, חסכוניות וזולות ואמינות להחריד.
רנו 5, מודל 1991, מנוע 1,400, תיבת הילוכים ידנית (החזקתי 3 שנים מאחרי הצבא ונמכרה במעבר לעוניברסיטה) >>>
רנו קליאו B, מודל 2001, מנוע 1,400, תיבת הילוכים ידנית (החזקתי אותה 11 שנים) >>>
פיז'ו 108, מודל 2015, מנוע 1,200, תיבת הילוכים ידנית (הנוכחית).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
J השקעה בקרנות סל של מניות דיבידנד, ללא גידור מטח, מישראל בשקלים שוק ההון 2
א איך הביצועים של הקרנות הישראליות? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 15
T תעודת סל של הביטקוין/אתריום באינטרקטיב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
I איך יכול להיות שמחירי דירות של 22.9 השתנו, ומגמות שונו במדלן? נדל"ן 4
צ השוואת תשואה של תיקי השקעות שוק ההון 23
L IRA של קרנות עוקבות סינטתיות- שווה את זה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
A תוכנית השאלת מניות של ******************* ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
Y מיסוי המקרה של "משחק" באופציות מיסים 12
N יש אתר עם גרפים של מניות שאפשר לשים עליו שתי מניות להשוואה? שוק ההון 6
N עוד מישהו חושב שמערכת המסחר של אקסלנס לא טובה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
H מיסוי במכירה של נדל"ן במדינות עם מטבע שעובר פיחות (הונגריה וכו') מיסים 8
Z יומנו של הייטקיסט צעיר יומני מסע אישיים 4
A ביטוח רשות של חפצים ביתיים מפני נזקי מלחמה מטעם המדינה מיסים 21
א עמלת המרת מט"ח גם במקרה של ביטול עיסקה. חוקי? צרכנות פיננסית 8
C שווי מוצר משומש מחו"ל עבור הרחבת ביטוח תכולה למלחמה - ביטוח רשות לחפצים ביתיים של מס רכוש מיסים 0
Z ניירות ישראלים בחשבון IB של תושב חוץ שוק ההון 1
א מתי יש מס ייסף במקרה של RSU ? שוק ההון 13
T פתרון מילוי אוטומטי של טופס 134 מיסים 0
Z שער דולר של קרן כספית דולרית חשופה שוק ההון 7
א איך למסלול של אינפיניטי יש תשואה גבוהה יותר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א קביעת שער סגירה של מניה שוק ההון 5
L העברת בעלות של נכס באנגליה נדל"ן 3
Homer הזיות של ה ai אוף טופיק 21
נ במקרה של תקיפה באיראן שוק ההון 313
א כרטיס אשראי סודי של ישראכרט – ללא עמלת מט"ח צרכנות פיננסית 23
ב התיק של טריגו - הארי בראון גלובאלי (ולא רק אמריקאי) שוק ההון 25
JBUZZ הפרוייקט של גנדי שדה דב - צמוד מדד תשומות? נדל"ן 1
Y המלצה למערכצ אונליין לניהול חשבונות של חברה קטנה בע"מ מיסים 6
א כרטיס חדש של מקס בשם "כלל" צרכנות פיננסית 0
divorce+5 המסע אל התייצבות אחרי שנים ארוכות של משבר סביב גירושין ופירוק חיים יומני מסע אישיים 82
M בתום 49 שנים שכחתי לחדש חכירה ל-49 השנים הבאות - תשלום דמי שימוש ראויים על שנה של איחור ברישום נדל"ן 0
E מיסוי של RSU לאזרח אמריקאי וישראלי מיסים 3
ToshavHozerVatik הצהרת הון של תושב חוזר ותיק? מיסים 15
D מס פדרלי של 3.5% על הוצאת כספים מארה״ב שוק ההון 53
M קרנות אינדקס והעלויות של איזון מחדש שוק ההון 17
מ השוואה של 2 מסלולי פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
מ עלות של אכ"ע - מעבר לתשלום עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ז שאלה לגבי החזרה של כסף לישראל מחשבון השקעות בין לאומי שוק ההון 4
algo.il חלוקה נכונה של השקעות בשוק ההון במספר מוצרים פיננסיים שונים לתא משפחתי שוק ההון 10
S שאלה לגבי כדאיות מכירת ביטקוין פיזי לאחר שכבר קניתי קרן מחקה של ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
ג יתרונות של עצמאי במכשירים פנסיונים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N חוות דעת לגבי תמהיל משכנתא "סולידית" של 700K נדל"ן 3
מ קנייה של MLP ע"י אזרח ישראלי מיסים 8
N השקעות פאסיביות והמקרה של הnikkei היפני שוק ההון 9
JBUZZ פטירה (מוות) של אחד מהשותפים בחשבון בנק צרכנות פיננסית 3
O קרן פנסיה נבחרת / ברירת מחדל של מיטב דש - העלו לי דמי ניהול ללא ידיעתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
ה ארנק קר אישי או ארנק מנוהל של Bit of gold? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
F תשואות של מדד עולמי לטווח הארוך שוק ההון 6
ח בלוג ההשקעות של שלומי ארדן שוק ההון 105
Y גמל נט - הבנה של התפלגות סוגי נכסים שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה