• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הילד שאוהב נדל״ן

• פותח הנושא פותח הנושא Ghsiku
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
שלום לנדב של ההווה!

שלום לנדב של העתיד!

נעים מאוד, תכירו אחד את השני. נדב של העתיד, אתה רוצה לספר לנדב של הווה עד כמה אין לו מושג כמה בלגן אתה עומד לעשות לו בעשור הקרוב?

נדב של העתיד: אז תשמע - נדב של הווה, בגדול, אני
רציתי להכיר בת זוג, להקים משפחה, וחופש כלכלי ממש ירד בסדר העדיפויות בשנתיים שלוש האחרונות.

בנוסף, הגעתי למסקנה שבגלל סדרי עדיפויות שלי, אני מעדיף ללמוד תואר, זה שתה לי חלק נכבד מהחסכונות. עכשיו אני לומד לתואר שני, ותשמע, זה מרתק. האמת שזה הרחיק את החופש הכלכלי באיזה עשור, אבל זה שווה את זה.

האמת שכשאני מסתכל אחורה עליך, אני די מעריץ את הבטחון שהפגנת בגיל 23. עשית כמה דברים טובים, בעיקר זה שהצבת מטרות. אבל קצת התפספס לך עם השינויים ברצונות שלנו.
היה נעים להכיר, ואני מקווה שנפגש שנינו עם נדב של גיל 43 עוד כמה שנים!

נדב של ההווה: ללא מילים
====================================
בהצלחה לכל הנדבים, של ההווה ושל העתיד. היה מעניין לקרוא. ומרשים למדי לגיל 23.
מקווה מאוד שכבר נדב של 2025/6 ישכיל להבין שהוא "אוהב נדל"ן" לא בגלל שיש בנדל"ן ישראלי משהו מיוחד, אלא כנראה שמדובר בסוג של בועה הסובלת מכשלי שוק ועיוותים. בהנחה שעד 2025/6 יתחיל שינוי סנטימנט משמעותי בגלל משברים כלכליים מתבקשים וכן הלאה.

בכל אופן, נאחל לנדב בהצלחה ונקווה בסתר ליבנו שלא יעזוב אותנו ויהגר מעבר לים, נראה לי שאנחנו דיי תלויים בנדב בן ה-33/43..

עברו 10 חודשים אני כבר בן 26, זמן טוב לעדכון קל.

גר עדיין בגבעתיים, העיר הזאת מתפתחת מהר מאוד ממליץ, למרות שתמיד יש את הfomo על תל אביב, בגדול די משתלב כאן אבל גם קצת מתחיל לדגדג לי לשנות אווירה ואולי לטוס לטיול ארוך בחו״ל, קצת מפחיד לזנוח את הקריירה שהולכת גם לא רע בכלל אז עוד שוקל את הנושא.

מרגיש שצברתי עוד פעם הון יחסית משמעותי (בערך 200k) ומתחיל לחשוב מה לעשות איתו, אני מאוד אוהב את העיסוק בנדלן אבל מרגיש שנדלן ישראלי הוא מרבית ההון שלי ולהגדיל חשיפה יכול להיות בעייתי, חשבתי אולי נדלן חו״ל אבל מרגיש מנותק וכל ההיתרונות שלי לא באים לידי ביטוי מעבר לים (יכולת סגירה מהירה, מיקוח וחקר שוק)
חשבתי אולי להתחיל תיק השקעות מסיבי יותר ולהמשיך לחסוך לתוכו.

הון:
דירה בגבעתיים מוערכת ב3m
דירה בחיפה מוערכת 1m
משכנתאות 2.1m (טעיתי שם בחישובים של הפוסט הקודם או שלא שמתי לב לעוד 0.1m כי עוד לא התחלתי לשלם אותו)
200 במדדים/קרן כספית/עוש
רכב 80 אלף
קופות: 520k
סך הכל: 2.7m אחרי משכנתאות

הכנסות:
עבודה- 33 נטו חודשי
שכירות מהדירה בחיפה 2.4
שכירות מנכס משפחתי 2.6
סך הכל 38

הוצאות:
משכנתאות 12k
בזבוזים הוצאות משתנות אוכל ועוד 6k
חופשות בערך 2k לחודש בממוצע
טוטאל בערך 20

חסכון חודשי ממוצע 18

רעיון יפה, מה עשית כדי לוודא שהוא באמת יצא מהדירה אחרי השנתיים האלו?
אחרי הכל מדובר באדם שהיה צריך כסף באופן דחוף לדברייך, וכבר גר שם הרבה שנים.
נושא חשוב מאוד - עורכת הדין שלי הכניסה חוזה עם בטוחות גבוהות, ערב + יש אצלי בבנק פיקדון מכספו ל3 חודשי שכירות, בינתיים הכל מתנהל טוב ולא שמעתי ממנו למעט בחגים בהם הוא מקפיד לכתוב לי ״חג שמח״.

מקווה מאוד שכבר נדב של 2025/6 ישכיל להבין שהוא "אוהב נדל"ן" לא בגלל שיש בנדל"ן ישראלי משהו מיוחד, אלא כנראה שמדובר בסוג של בועה הסובלת מכשלי שוק ועיוותים. בהנחה שעד 2025/6 יתחיל שינוי סנטימנט משמעותי בגלל משברים כלכליים מתבקשים וכן הלאה.

בכל אופן, נאחל לנדב בהצלחה ונקווה בסתר ליבנו שלא יעזוב אותנו ויהגר מעבר לים, נראה לי שאנחנו דיי תלויים בנדב בן ה-33/43..
אממ אני מגדיר את עצמי אוהב נדלן בעיקר בגלל שזה כיף להתעסק בנדלן, אוהב את הנסיעות את ההסתכלות אוהב שמה שאני עושה בסוף משמש מישהו באמת, לא הצלחתי למצוא את הדברים האלה בהשקעות אחרות בצורה כל כך ישירה עד כה, לגביי החלק השני אל תדאג - אני מאוד אוהב את המקום הזה, מקפיד לעשות מילואים ובכללי לא יכול לדמיין את עצמי בשום מקום אחר, היה לי חודש בניו יורק השנה מתאם העבודה - רק חיזק אצלי את הרצון להיות פה.

תודה רבה על השיתוף. יומן מדהים!
לגבי נדלן חול - אני מתעסק בזה בצורה כזאת או אחרת, ובעיניי החוק הכי חשוב בנדלן זה להכיר את האזור ולהיות עם רגליים על הקרקע, ככה שבעיניי נדלן בחול כל עוד אתה לא גר שם אז עדיף דרך קרנות ריט או מניות של חברות נדלן.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R בעלות הילד על חשבון בנק של הורה מזדקן צרכנות פיננסית 6
א גמל להשקעה על שם הילד - האם כדאי צרכנות פיננסית 64
M כמה כסף עשה הילד שלכם השנה? שנה ל''חיסכון לכל ילד'': תשואות של עד 18% שוק ההון 49
ב איך לא נשכח את הילד ברכב? אוף טופיק 4
nimrodko נעל שגדלה עם הילד אוף טופיק 2
ע נדל"ן קריית ביאליק נדל"ן 8
ע קרן נדל''ן כתחליף לדירה נדל"ן 8
ז החזר הוצאות על שמאי בעסקת נדל"ן שנפלה נדל"ן 4
I קיזוז הפסדים ממכירת נדל״ן מיסים 2
D מניות ריט או רכישת נדל"ן? שוק ההון 6
S קיזוז רווחי נדל"ן עם הפסדי הון מני"ע בחו"ל מיסים 5
G השקעה נדל"ן בארה"ב דרך מכר בנאמנות מיסים 1
T מיסוי על הקעת נדל"ן בארה"ב נדל"ן 1
K נדל"ן בחו"ל - קנייה דרך חברה בע"מ לעומת פרטי נדל"ן 17
F ביקוש / היצע נדל"ן על בסיס יד 2 - כחיזוי מחירים נדל"ן 6
א התלבטות לגבי מהלך נדל"ני נדל"ן 2
מ נדל״ן בבעלות משותפת ונדל״ן בבולגריה נדל"ן 10
S מדריך נדל״ן דומה למאמר מייק, קיים דבר כזה? נדל"ן 13
ת מחפשת המלצה לעו"ד טוב מוכשר ואמין לצורך טיפול בכספים שניתנו כהלוואה נושאת ריבית ליזם נדל"ן נדל"ן 5
A מקורות ידע למיסוי נדל"ן ומס-הכנסה+שוק ההון מיסים 3
L מיסי נדל"ן לידועים בציבור מיסים 3
M בחירת עורך דין לעסקת נדל"ן בחו"ל נדל"ן 5
נ השקעה ארוכת טווח: שוק ההון או נדל"ן? שוק ההון 6
N רכישת מט"ח לקראת עסקת נדל"ן בחו"ל שוק ההון 7
M נדל"ן בישראל ואזרחות אמריקאית מיסים 1
R התייעצות נדל"נית לאור שינוי משפחתי - למכור ולקנות או מה לעשות? נדל"ן 5
O השקעה בקרן חוב נדל״ן נדל"ן 10
הירהורים הרהורי נדל"ן - למכור או לשמור? נדל"ן 48
ש נדל"ן עד 2 מיליון נדל"ן 18
K משקיעים רק בשוק ההון וחוששים כי אין נדל״ן שוק ההון 36
K תשואה על נדל''ן במרכז נדל"ן 12
L המלצה על ספר שעוסק בהקצאת נדל"ן כאפיק בתיק ההשקעות נדל"ן 3
H איך להכניס נדל״ן לתמהיל שלנו? נדל"ן 2
R ת"א נדל"ן לעומת מחירי הדירות נדל"ן 5
O מקפצת נדל"ן נדל"ן 5
F למה בעצם נדל"ן בישראל ולא בארה"ב? נדל"ן 31
C נדל''ן ותשואה נדל"ן 3
R איך מחלקים את ההשקעות בין שוק ההון ובין נדל״ן? שוק ההון 24
E קניית נדל״ן בגיל מבוגר - איך נזהרים? נדל"ן 72
D קורס מומלץ לייעוץ משכנתאות והשקעות נדל"ן שוק ההון 0
צ התייעצות לגבי קניית נדל"ן בחו"ל נדל"ן 2
כ הוצאה מוכרת דרך השקעות במניות או נדל"ן וכו'? (תכנון מס) (איך טראמפ עושה את זה?) שוק ההון 0
A ממתי לא ניתן לחזור מעסקת נדל"ן? נדל"ן 45
epk קרנות מעין-נדל"ניות של גלובלנט קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 15
E השקעת נדל"ן בארה"ב - דוגמא שוק ההון 15
ה השקעת נדל"ן בחו"ל-טיביליסי בגאורגיה נדל"ן 11
ב השקעה ראשונה של נדל''ן בחו''ל נדל"ן 20
Y השקעות נדל"ן בחו"ל - איך מתחילים? נדל"ן 10
P מס רווח הון על מכירת נדל"ן בחו"ל שהתקבל בירושה מיסים 5
Y השקעת נדל"ן תוך לקיחת מינוף נדל"ן 12

נושאים דומים

Back
למעלה