• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

היטל השבחה בתב"ע קיימת

aiib

משתמש רגיל
דירוג
52
רכשתי דירה מקבלן שיש בה בתב"ע אישור לתוספת חדר.
האם בהוצאת היתר אני יחוייב בהיטל השבחה? או שכל היטל השבחה הוא רק על תב"ע [ומחושב במימוש- היתר או מכירה] ובמקרה שלי אין חיוב כי קניתי את הדירה כבר עם תב"ע מאושרת?

תודה רבה

האם בהוצאת היתר אני יחוייב בהיטל השבחה? או שכל היטל השבחה הוא רק על תב"ע [ומחושב במימוש- היתר או מכירה] ובמקרה שלי אין חיוב כי קניתי את הדירה כבר עם תב"ע מאושרת?
אם התב"ע אושרה לפני המועד שרכשת את הדירה אז אין היטל השבחה, כלומר יתכן ויש אבל הוא חל על המוכר.

זה לא משנה מי המוכר, כן יתכן מצב שבו החוזה יעביר את נטל התשלום לקונה אבל זה לא נפוץ.
הסיבה שאני מסתפק היא בגלל שנשמע לי מוזר שהקבלן שילם עבורי היטל השבחה- מדובר בפרויקט מחיר למשתכן והקבלן לא קיבל ממני תוספת מחיר על האופציה ולכן יהיה מוזר אם הוא נתן לי תוספת בניה חינם ושילם עליה לעירייה.

הסיבה שאני מסתפק היא בגלל שנשמע לי מוזר שהקבלן שילם עבורי היטל השבחה- מדובר בפרויקט מחיר למשתכן והקבלן לא קיבל ממני תוספת מחיר על האופציה ולכן יהיה מוזר אם הוא נתן לי תוספת בניה חינם ושילם עליה לעירייה.
היטל השבחה הוא על שינוי תב"ע, לא על בניה.
האם כשביקשת ממנו את ההתוספת הזו, הוא ניגש לשנות תב"ע עבורה?

מה שכן, יש הוצאה מסויימת על היתר בניה, אבל אם הוא כבר בונה פרוייקט גדול, אז מדובר בגרושים

האם כשביקשת ממנו את ההתוספת הזו, הוא ניגש לשנות תב"ע עבורה?
אני לא ביקשתי, כמו שכתבתי מדובר בפרוייקט מחיר למשתכן- אני יכולתי לבחור מתוך מבחר של דירות וכמובן העדפתי את הדירה עם האופציה לתוספת חדר.
אבל הוא לא ביקש במיוחד בשבילי וגם לא היה יכול לבקש.

אני לא ביקשתי, כמו שכתבתי מדובר בפרוייקט מחיר למשתכן- אני יכולתי לבחור מתוך מבחר של דירות וכמובן העדפתי את הדירה עם האופציה לתוספת חדר.
אבל הוא לא ביקש במיוחד בשבילי וגם לא היה יכול לבקש.
בדיוק,
היטל השבחה – מוטל על השבחה שנגרמת משינוי תב"ע.

היתר בניה – כאן אולי אתה משלם כמה גרושים, כי כבר יש תוכנית מפורטת שכולל את זה.
אם היתר הבניה היה צריך גם תכנון ובדיקות של מחלקת ההנדסה, יתכן שהיה תשלום נוסף.

אני משער שהחדר לא מופיע בהיתר של הקבלן.
לכן אם תצטרך להגיש הקלות (לדוגמא קווי בניין, ניוד זכויות או גובה בניין וכו') כדי לאשר את היתר הבניה של החדר אז כן יהיה היטל השבחה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני משער שהחדר לא מופיע בהיתר של הקבלן.
לכן אם תצטרך להגיש הקלות (לדוגמא קווי בניין, ניוד זכויות או גובה בניין וכו') כדי לאשר את היתר הבניה של החדר אז כן יהיה היטל השבחה.
תוכל בבקשה להסביר לי יותר?

נושאים דומים

Back
למעלה