• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הטבת מס רווחי הון לבני 60

• פותח הנושא פותח הנושא jenia30
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

jenia30

משתמש רגיל
דירוג
53
המצב הוא כזה - שני ההורים שלי בני 58, ומשקיעים בבורסה דרכי (מעבירים אלי כסף לחשבון, ואני קונה להם מניות)

ואז ראיתי שיש הטבת מס לבני 60+, ובנוסף אני יודע שאפשר להעביר ני"ע מחשבון לחשבון (בהנחה שמדובר בבני משפחה)

אז השאלה היא - אם הם ילכו לבנק ויפתחו חשבון השקעות, שאליו אעביר מניות עם תשואה גבוהה, הם יוכלו למכור אותן בגיל 60 ולשלם רק 10% מס? (בהנחה ששניהם לא יעבדו אז)
ואם זה אפשרי, אז למה שלא אנהל את כל התיק השקעות שלי דרכם?

כמדומני שכבר קדמוך בפוסט הזה של משקיע בערך, ועל אף שמאז כתיבתו הרבה השתנה ומים רבים ירדו, זרמו והתאדו- מכל מקום הרבה מקלות בגלגלי הקומבינה תוכל למצוא בתגובות לפוסט, עד כדי חוסר רלוונטיות.

למה חוסר רלוונטיות? הטבת המס הזו קיימת.
אני לא יודע מה טיב הקשר בין @jenia30 להוריו, אבל מניח שאפ הציע את זה, אז היחס מספק כדי לקיים את ההצעה שלו.
קראת את הטוקבקים לפוסט שקישרתי?
בגדול הועלו שם מספר קשיים:
1. אמנם אפשר לפתוח ולהפקיד מגיל 60 אך למשוך רק מגיל 67. זו בעיה טכנית שהזמן יכול לפתור, ומסתבר שפות"ש משקיע לטווח מספיק ארוך כדי לדלג מעל המשוכה הזו.
2. העלו שם שה'קומבינה' הזו עלולה להתפרש כהלבנת הון.
3. יש שם תגובה של 'אבישי' שמפרט עוד מהמורות בדרך, נסתמתי מלהבין עד כדי כך בסבך. מה שאולי הבנתי נכון זה שבכדי לקבל את ההטבה במיסוי צריך להוכיח היטב שהכספים שהופקדו אכן לא קיבלו כבר הטבה במס, מה ששוב מקשה מאוד על התרגיל להיראות שלא כהלבנת הון.

עוד סיבות לחוסר רלוונטיות הן שהפוסט נכתב בתקופת חיתולי הIRA והדיונים בבית המשפט בגינו..

גם תיק השקעות רגיל אפשר שההורים יפתחו ויפקידו לשם את כספי הילד (נניח שהעביר להם במתנה.
כמובן שמדובר על כספי הבן, אבל זה בקושי קשור לפוסט שם ולתגובות.
על זה בדיוק הגבתי, שהרעיון לקחת הטבת מס של אדם א ולנצל אותה לטובת כספים של אדם ב, כבר הועלה ויחד איתו הועלו הבעיות שבדבר. מה זה משנה אם זה קופ"ג או תיק? מה פספסתי?

בבקשה למחוק את החלק השני של השאלה. הוא לא ראוי
הוא ראוי ולו רק בגלל שאנשים קוראים את הסיבות למה הוא לא ראוי :)
כל שרשור כאן נקרא ע"י עשרות/מאות/אלפים ולכן טוב שיש הסבר גם לעיניים שלהם ולא רק של הפות"ש.

מסיט את הדיון מהשאלה איך נכון לעזור להורים ולאיזה הטבות מס הם זכאים, שהיא שאלה ראויה.
בבקשה לא להסיט דיון.
אתה מוזמן לפתוח שרשור בנושא.

על זה בדיוק הגבתי, שהרעיון לקחת הטבת מס של אדם א ולנצל אותה לטובת כספים של אדם ב, כבר הועלה ויחד איתו הועלו הבעיות שבדבר. מה זה משנה אם זה קופ"ג או תיק? מה פספסתי?
לא פספסת. זה גם כן מוזכר שם (אבל הרבה ממה שהזכרת שמובא שם, לא קשור. כמו גיל 67, הוכחת הפקדות מכסף ממוסה וכו). קח בחשבון שלפי התיאור שלו, עד היום הוא מנהל את הכסף שלהם בחשבון שלו, זה גם כן לא בדיוק לפי הכללים. בנוסף, כנראה שמדובר על לא כל כך הרבה כסף, כיון שהטבת המס מוגבלת להכנסה בה המס השולי הוא 25% ומעלה.

אני מבין אם בעלת הבית לא מעוניינת בשרשורים עם המלצות למעשים לא חוקיים.
אבל, לא צריך לעשות סיפור מכל דבר... אם.מישהו ייפתח שרשור וישאל לדוגמא
1) האם ההורים שלו צריכים לדווח על עובד משק בית או שכיר והוא על הכנסה, כשהוא עוזר להם (ולא מתגורר בבית) כל שבוע ומקבל על כך תשלום.
2) דוקטורנט עם הכנסה שנתית של 140K ללא חבות מס (מלגה פלוס משכורת נמוכה), מעוניין לתרום 10K לעמותה עם סעיף 46. כיוון שהוא לא יקבל שום הטבת מס, הוא שואל האם הוא יכול לתת את המזומן להורים, והם ייתרמו מחשבונם וכך יקבלו זיכוי מס של 35%.
אני מבין שלא מעוניינים כאן בשרשורים כאלו, אבל תשובה כמו "בוודאי חייבים, ואתם נכנסים לסיכון של העלמת הכנסות, ביטוח לאומי במקרה של פציעות וכדומה, הלבנת הון, קבלת דבר במרמה ואני לא יודע מה עוד" קצת מצחיקה אותיD: יש שאלות שפשוט לא צריך לשאול בפורום פומבי.
תשובות לשאלות כאלו שדנות בפן המוסרי, אני כן מבין.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ד הטבת מס מגיל 60 על רווחי הון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
הדבורה מיה מיקסום הטבת מס להפרשת קהש כשכיר שהוא גם עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
I הטבת מס על תשלום ליועץ פנסיוני צרכנות פיננסית 3
P הטבת מס לפי סעיף 9א (/טופס 161ד) בעיקר לעשירים? צרכנות פיננסית 0
P "הטבת מס ביישובים" גם לדברים שאינם "יגיעה אישית"? צרכנות פיננסית 2
M הטבת מס לאובדן כושר עבודה לעצמאי צרכנות פיננסית 1
G הטבת מס על רווחים שוק ההון 1
I הטבת מס כנגד הוצאות חיפושי גז ונפט שוק ההון 1
זרטוסטרא "ניצול" הטבת מס סוף שנה לקופת גמל שוק ההון 12
מ ביטול הטבת מס עבור משכורת מעל 24.2 אלף שח שוק ההון 36
א ניצול הטבת מס בבורסת לונדון/אירלנד שוק ההון 0
R הטבת יישוב ספר ושהיה בחו"ל מיסים 20
L הטבת משכנתא לעולים חדשים - התלבטות נדל"ן 2
כ שיטות הטבת שער בהמרת מטח שוק ההון 3
H הטבת המס "הנסתרת" לבני 75 ומעלה בפוליסת חיסכון ופיקדונות בנקאיים מיסים 9
S לגור בשדרות ולעבוד בתל אביב בשביל הטבת המס מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 41
N הטבת הצטרפות הלוואה ללא ריבית צרכנות פיננסית 17
Y קרן השתלמות הטבת פטור ממס רווח הון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
M ההצעה לצמצום הטבת המס בקרנות השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
H הטבת מילואים ברשות מקרקעי ישראל נדל"ן 19
M הטבת פתיחת חשבון- מענק או הלוואה צרכנות פיננסית 6
S הטבת משכנתא לאומ בפתיחת חשבון דרך מועדון הוט נדל"ן 1
א פתיחת עוסק פטור עבור הטבת קרן ההשתלמות צרכנות פיננסית 4
O קופת גמל לעצמאי - עד תקרת פטור רווח הון או עד תקרת הטבת המס? שוק ההון 3
מקנולטי פיצול הפקדה לקרן השתלמות מעל תקרת הטבת המס שוק ההון 40
S עסקה בכרטיס אשראי לצורך קבלת הטבת פרימיום צרכנות פיננסית 32
F הטבת קרן השתלמות מלאה לעצמאים בהפקדה חודשית של 100 שקל, האמנם? צרכנות פיננסית 8
A המרת מטח, הטבת שער ומכרזי מכירת מטח - איך זה עובד? צרכנות פיננסית 12
פ הטבת סוף שנה בעמלות צרכנות פיננסית 28
A התחייבות קבלן לשלם את מס הרכישה נדל"ן 6
ב אשמח לטיפים בהתנהלות מול מס רכוש אוף טופיק 0
תום חדד קיוזז מס משני בית השקעות שוק ההון 9
F כמה שאלות בנוגע לטופס 134 - נספח להחזר מס לשכירים מיסים 4
א ניתוק תושבות מס .vs גרירת הפסדי הון + הותרת קרן השתלמות עצמאי מיסים 6
A דחיית המועד להגשת דוח מס 2024 מיסים 7
ס שאלה על החזר מס מיסים 4
ת אני פנסיונר עם תיק עוסק פטור ( ללא הכנסות כעצמאי )וקרן השתלמות עצמאית. האים הפקדה לקרן מזכה להטבות מס? מיסים 1
כ טופס W-8BEN הפחתת מס דיבידנד שוק ההון 1
Nickolai ניקוי מס במקור במניות אמריקאיות שוק ההון 3
מ תאום מס לאחר תק' אבטלה מיסים 0
S לשנות מסלול השקעה לטובת קרנות מגודרות – גם במחיר אירוע מס? שוק ההון 3
P מס שבח - "הקפאת שומה", זמן להגשת ניכויים, ועוד. נדל"ן 0
D מס פדרלי של 3.5% על הוצאת כספים מארה״ב שוק ההון 42
צ מס על אופציות בסטארטאפ קטן מיסים 3
algo.il ניכוי\זיכוי מס לשכר רופא מיסים 3
algo.il זיכוי\ניכוי מס עבור הפקדות שכיר לפנסיה משלימה מיסים 2
Brightside קיזוז מס רווח עם מכירה בהפסד? שוק ההון 2
ט רכישת מספר ניירות ערך למזעור מס במכירה שוק ההון 4
E החזר מס מיסים 5