• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הטבת הצטרפות הלוואה ללא ריבית

• פותח הנושא פותח הנושא nir1999
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

nir1999

משתמש סולידי
דירוג
20
שלום לכולם, אני בן 24, הכנסה ממוצעת של כ 7500 ש"ח (עובד שמשמרות אז זה משתנה מעט), ללא ילדים, חובות, תשלומים וכדומה.
בזמן האחרון אני משתעשע ברעיון של הצטרפות לבנק מסויים בשביל הטבת הצטרפות של הלוואה ללא ריבית על סך 30,000 ש"ח למשך 24 חודשים (1250 ש"ח בחודש).
התנאים הם העברת משכורת של מינימום 5,000 ש"ח נטו וחיובים האשראי של הבנק על סך 1,000 ש"ח- שני הדברים מתקיימים אצלי באופן שוטף.
האסטרטגיה שחשבתי עליה היא:
  1. קניית קרן כספית בכל סכום ההלוואה.
  2. בכל חודש בו עמדתי בהחזר אמשוך 1250 ש"ח ואעביר אותה להשקעה בקרן סל מחקה מדד.
  3. כל סכום מעל 1250 ש"ח שימשכו מהקרן הכספית שאוכל אוסיף להשקעה.
על פניו יש כאן איזושהי הגנה מפני מצבים משתנים בחיים כמו משברים בשוק ההון או פיטורים- במידה ויפטרו אותי ולא אוכל לעמוד בהחזר פשוט אמשוך כל חודש את ההחזר מהקרן או לחילופין אחזיר את כל הקרן שנשארה.

השאלה היא האם לדעתכם זה שווה את הכאב ראש? והאם יש משהו שאני מפספס כאן?

נערך לאחרונה ב:
השאלה היא האם לדעתכם זה שווה את הכאב ראש? והאם יש משהו שאני מפספס כאן?
נדמה לי שבשרשור דומה אחר, אם התנאים לא התקיימו אז פתאום הבנק הקפיץ את הריבית על ההלוואה.
זה גם מונע ממך לעבור לבנק אחר במידה ותרצה.
אני נמנע ממתנות כאלה באופן כללי.

נדמה לי שבשרשור דומה אחר, אם התנאים לא התקיימו אז פתאום הבנק הקפיץ את הריבית על ההלוואה.
זה גם מונע ממך לעבור לבנק אחר במידה ותרצה.
אני נמנע ממתנות כאלה באופן כללי.
היי, תודה על ההתייחסות. מספר שאלות:
1. הבנק יכול להקפיץ את הריבית רטרואקטיבית?
2. הבנק מקפיץ את הריבית ישר בחודש הראשון שהתנאים לא התקיימו? או שנותן התראה כלשהי?
3. אם למשל לאחר שנה לא הכנסתי 5,000 ש"ח אלא 4,000 ש"ח לצורך הדוגמה אז מן הסתם אני אדע, אז בעצם אוכל לפרוע את ההלוואה מיידית לפני יום קבלת המשכורת, לא?

היי, תודה על ההתייחסות. מספר שאלות:
1. הבנק יכול להקפיץ את הריבית רטרואקטיבית?
2. הבנק מקפיץ את הריבית ישר בחודש הראשון שהתנאים לא התקיימו? או שנותן התראה כלשהי?
3. אם למשל לאחר שנה לא הכנסתי 5,000 ש"ח אלא 4,000 ש"ח לצורך הדוגמה אז מן הסתם אני אדע, אז בעצם אוכל לפרוע את ההלוואה מיידית לפני יום קבלת המשכורת, לא?
אין לי מושג, תצטרך לקרוא את החוזה מולו.

הבנק יכול להקפיץ את הריבית רטרואקטיבית?
ברוב הדוגמאות שראיתי, זה לא רטרואקטיבית, מראש הבנק אומר, הריבית היא X%, ויש זיכוי של X% כל עוד עומדים בתנאים מסוימים.

ברוב הדוגמאות שראיתי, זה לא רטרואקטיבית, מראש הבנק אומר, הריבית היא X%, ויש זיכוי של X% כל עוד עומדים בתנאים מסוימים.
כלומר זה לא בדיוק שההלוואה היא ללא ריבית, פשוט מזכים אותי?

למה אתה עוצר בקרן הכספית כל כך הרבה זמן?
למה לא תתחיל עם
קרן סל מחקה מדד
לגבי
אני בן 24, הכנסה ממוצעת של כ 7500 ש"ח (עובד שמשמרות אז זה משתנה מעט), ללא ילדים, חובות, תשלומים וכדומה
ולכן ב-3 שנים הקרובות, אם לא תהיה מעורב בתאונה חס וחלילה/ מחלה קשה - לא חושב שיש משהו שמונע ממך למצוא עבודה אחרת בתנאים זהים ו/או/ טובים יותר.

או חצי חצי קרן מניות/ קרן כספית - כדי להתכונן לגרוע מכל.

למה אתה עוצר בקרן הכספית כל כך הרבה זמן?
למה לא תתחיל עם
אני לא אשקיע את ההלוואה בקרן סל מחקת מדד בבת אחת כי אם השוק ייפול (מן הסתם אני לא יכול לדעת אם זה יקרה או לא ומעדיף לא לנסות את מזלי )ויפטרו אותי בו זמנית אז תהיה לי בעיה בהחזר ההלוואה.

לא חושב שיש משהו שמונע ממך למצוא עבודה אחרת בתנאים זהים ו/או/ טובים יותר.
לגבי זה, אני לומד צילום והעבודה שלי מאפשרת לי גמישות יוצאת דופן שטרם ראיתי במקומות אחרים שעבדתי בהם. גם לאחר שאסיים את הלימודים, אני לא חושב שאתפטר אלא אנצל את הגמישות לטובת התפתחות כעצמאי לצד עבודה שתאפשר לי סכום מינימלי למחייה.

כלומר זה לא בדיוק שההלוואה היא ללא ריבית, פשוט מזכים אותי?
מזכים אותך כל חודש אחרי המחשב מוודא שעמדת בתנאים.
הלוואה ללא ריבית זו מתנה נחמדה ואני מנצל כאלה בעצמי.
כעת אני בלאומי הוט - מחזיר הלוואה של 30 אשח ללא ריבית ב30 תשלומים.

לא חושב שיש משהו שמונע ממך למצוא עבודה אחרת בתנאים זהים ו/או/ טובים יותר.
לדעתי "הכנסה" היא לא רק העברת מס"ב - גם הפקדת צ'ק או העברה בנקאית תופסת כחלק מההכנסה החודשית. כדאי לבדוק מול הבנק.

לדעתי "הכנסה" היא לא רק העברת מס"ב - גם הפקדת צ'ק או העברה בנקאית תופסת כחלק מההכנסה החודשית. כדאי לבדוק מול הבנק.
ברוב הבנקים, עבור שכיר הבנק מתייחס רק להעברות בנקאיות עם קוד משכורת בתור הכנסה לצורך עמידה בתנאי ההטבות.

אני לא אשקיע את ההלוואה בקרן סל מחקת מדד בבת אחת כי אם השוק ייפול (מן הסתם אני לא יכול לדעת אם זה יקרה או לא ומעדיף לא לנסות את מזלי )ויפטרו אותי בו זמנית אז תהיה לי בעיה בהחזר ההלוואה.
נראה לי שהסיכוי לכל הברבורים השחורים שלך בו זמנית די נמוך... אבל זו החלטה שלך.

לגבי זה, אני לומד צילום והעבודה שלי מאפשרת לי גמישות יוצאת דופן שטרם ראיתי במקומות אחרים שעבדתי בהם. גם לאחר שאסיים את הלימודים, אני לא חושב שאתפטר אלא אנצל את הגמישות לטובת התפתחות כעצמאי לצד עבודה שתאפשר לי סכום מינימלי למחייה.
גמישות של החלפת משמרת מעכשיו לעוד 5 דקות?
ימי הלימוד לא קבועים?
אתה רווק בלי ילדים... הדרישות שלך לגמישות לא מתקרבות לדרישות בעתיד.

לקחתי הלוואה דומה של מועדון הוט בבנק לאומי הלוואה היא 70000 ל-70 תשלומים ללא ריבית. כמובן שצריך להכניס משכורת של 12אלף לפחות ולהשתמש בכרטיס אשראי של מועדון הוט 2000 שקלים. כיום אני באמצע הדרך וממשיך להתמיד. אבל שוב במצב שונה ממך מבחינת גיל (37).

אמרת שאתה בן 24, זה גיל שבו אתה עדיין לא ממש יציב וגם ההכנסה שלך היא לא גבוהה (יחסית לממוצע) בשוק. כלומר לפי דעתי מדובר על ההצעה שהיא מסנדלת אותך ויכולה להפוך את ההלוואה ללא כדאית בכל רגע שלא תעמוד בא, וכל ההתעסקות עם הבנק "רגע חודש הבא אני בדיוק מתחיל לעבוד במקום חדש והכסף ייכנס" זה מצב לא נעים וסתם יכעיס אותך ולא ייתן לך תחושה של קידום.

לפי דעתי אם היית אומר לי שאתה כבר אחרי לימודים טיול ארוך ואתה לקראת חתונה, הייתי אומר לך על זה, כי 24 חודשים בתקופות האלה זה ממש בקטנה מבחינת התחייבות להכנסה קבועה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
כ שיטות הטבת שער בהמרת מטח שוק ההון 3
H הטבת המס "הנסתרת" לבני 75 ומעלה בפוליסת חיסכון ופיקדונות בנקאיים מיסים 9
ד הטבת מס מגיל 60 על רווחי הון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
S לגור בשדרות ולעבוד בתל אביב בשביל הטבת המס מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 41
Y קרן השתלמות הטבת פטור ממס רווח הון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
M ההצעה לצמצום הטבת המס בקרנות השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
H הטבת מילואים ברשות מקרקעי ישראל נדל"ן 19
M הטבת פתיחת חשבון- מענק או הלוואה צרכנות פיננסית 6
הדבורה מיה מיקסום הטבת מס להפרשת קהש כשכיר שהוא גם עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S הטבת משכנתא לאומ בפתיחת חשבון דרך מועדון הוט נדל"ן 1
א פתיחת עוסק פטור עבור הטבת קרן ההשתלמות צרכנות פיננסית 4
J הטבת מס רווחי הון לבני 60 שוק ההון 13
I הטבת מס על תשלום ליועץ פנסיוני צרכנות פיננסית 3
O קופת גמל לעצמאי - עד תקרת פטור רווח הון או עד תקרת הטבת המס? שוק ההון 3
P הטבת מס לפי סעיף 9א (/טופס 161ד) בעיקר לעשירים? צרכנות פיננסית 0
P "הטבת מס ביישובים" גם לדברים שאינם "יגיעה אישית"? צרכנות פיננסית 2
מקנולטי פיצול הפקדה לקרן השתלמות מעל תקרת הטבת המס שוק ההון 40
S עסקה בכרטיס אשראי לצורך קבלת הטבת פרימיום צרכנות פיננסית 32
M הטבת מס לאובדן כושר עבודה לעצמאי צרכנות פיננסית 1
F הטבת קרן השתלמות מלאה לעצמאים בהפקדה חודשית של 100 שקל, האמנם? צרכנות פיננסית 8
A המרת מטח, הטבת שער ומכרזי מכירת מטח - איך זה עובד? צרכנות פיננסית 12
פ הטבת סוף שנה בעמלות צרכנות פיננסית 28
G הטבת מס על רווחים שוק ההון 1
I הטבת מס כנגד הוצאות חיפושי גז ונפט שוק ההון 1
זרטוסטרא "ניצול" הטבת מס סוף שנה לקופת גמל שוק ההון 12
מ ביטול הטבת מס עבור משכורת מעל 24.2 אלף שח שוק ההון 36
א ניצול הטבת מס בבורסת לונדון/אירלנד שוק ההון 0
M הצטרפות למועדון הצרכנות הוט, למרות שחבר הייטקזון? צרכנות פיננסית 1
M הסכם הצטרפות של ברוקרים - להיות רגוע? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 23
iTayb הטבות הצטרפות לחשבונות בנק צרכנות פיננסית 4
M הצטרפות לאקסלנס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
I מועדון הוט - כדאיות הצטרפות לחברי הייטקזון צרכנות פיננסית 1
ptom הצטרפות לסטארטפ בשלב מוקדם התפתחות אישית 30
M ניצול הטבות בשביל מתנת הצטרפות - ואז לבטל אוף טופיק 20
C שאלה לגבי מילוי טופס הצטרפות לקרן השתלמות צרכנות פיננסית 2
S הצטרפות לקרן פנסיה שלא מבצעת חיתום צרכנות פיננסית 2
ג מה הצפי של הצטרפות IB כחבר בורסה רחוק ? שוק ההון 63
מ פנסיה ברירת מחדל - מיטב דש הצטרפות צרכנות פיננסית 45
A הצטרפות לפנסיה מקיפה של מיטב ד"ש בתנאים הדיפולטיים צרכנות פיננסית 0
Erap הצטרפות לבית השקעות - דרך האינטרנט? שוק ההון 4
TunaGolem מענק הצטרפות לבעלי כתובת דיוור בארה"ב שוק ההון 2
Y חישוב תשואה סולידית על הלוואה שוק ההון 4
ב האם לקחת הלוואה מבוססת פריים או צמודה למדד על בסיס קרן ההשתלמות? צרכנות פיננסית 4
S פרעון הלוואה מוקדם של הלוואת דיור (לא משכנתא) בריבית משתנה כל 5 שנים צמודת מדד צרכנות פיננסית 1
mudale222 איזו הלוואה עדיפה? צרכנות פיננסית 2
G גלגול הלוואה מקרן השתלמות צרכנות פיננסית 12
ה ניכוי ממס רווחי הון כנגד ריבית על הלוואה מבית השקעות מיסים 1
א הלוואה לרכישת דירה עד מכירת דירה נדל"ן 16
Y הלוואה או מימוש ניירות ערך? צרכנות פיננסית 5
ה הלוואה ללא ריבית ומשכנתא נדל"ן 6

נושאים דומים

Back
למעלה