• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

החלק האג"חי בתיק למי שבונה את התיק שלו בימים אלה - איזו סיבה יש לקנות ולא לחכות?

• פותח הנושא פותח הנושא vieri
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

vieri

משתמש רגיל
דירוג
163
אני יודע שהנושא הזה כבר נטחן ובאמת שקראתי הכל וחשבתי על זה לא מעט, ועדיין לא הצלחתי להגיע להחלטה.

אז בגדול אני בונה תיק השקעות פשוט מחקה מדדים לטווח ארוך. בעצם התחלתי לקנות את החלק המנייתי לפני 3 שנים בסכומים שהרגשתי איתם נוח וככל שלמדתי,קראתי והרגשתי יותר נוח אז המשכתי לקנות עד שהגעתי לסכום הרצוי בחלק המנייתי.

הבעיה היא עם האגח - אני עדיין לא מצליח להבין איזה סיבה יש לי לקנות כרגע את החלק האג"חי בתיק, כשמובטחת לי תשואה אפסית וסיכון להפסדי הון בעליית ריבית. (גם אם אקנה, זה יהיה במחמ בינוני של 2-5). הרי אם אני לא אקנה ואחכה זה לא שאני אפספס איזה ראלי אדיר באג"ח כי גם ככה לא נשאר יותר מדי לאן לעלות.

קראתי כל מיני הסברים כמו "מיתון תנודתיות" וכו', אבל האמת שכל ההסברים האלה שקראתי נשמעו לי יותר כמו נפנופי ידיים מאשר הסברים שהצליחו לשכנע אותי (מבלי לזלזל כמובן).

אז אשמח אם מישהו יצליח להאיר את עיני ולהסביר לי למה מי שבונה את התיק שלו היום צריך לקנות גם את החלק האג"חי ולא לחכות עד שיהיו תשואות נורמליות ואז לקנות. (כן כן, זה ניסיון לתזמן את השוק - נו נו נו לי. אבל זה עדיין לא מסביר...).

מה אם לא תקנה והריבית תרד לריבית שלילית? תמיד יש לאן לרדת.

1. אני לא מבין מה לא ברור בלמתן את התנודתיות. אגח זה נכס שמראה קורלציה יותר חלשה עם שוק המניות, כלומר כשחלק המניות שלך יפול, חלק האגח יבלום את הנפילה.
2. זה בדיוק לתזמן את השוק. כלומר השאלה שלך מכילה מרכיב של ניסיון לקריאת העתיד, שזה משהו שרוב האנשים לא ניחנו בו.
3. כמו שרשמו לך, איך אתה יודע שזה לא ירד עוד? ואני מוסיף ושואל, איך תדע מתי כן הזמן הנכון להיכנס?
4. במחמים קצרים אתה פחות חשוף להשפעות של תנודות הריבית.

אני רחוק מלהיות מומחה גדול אבל שתי נק' לע"ד:
1) בפוסט שלך מובלעת אופטימיות יתרה מהחלופה המנייתית, וזאת, אני מניח, בעקבות שלוש השנים בהן, בדיעבד, כל פרוטה שאינה מנייתית נראית כבזבוז משווע.
2) לגבי האג"חים עצמם, לדעתי, הנושא סבוך ביותר והיחס בין התשואות הצפויות לסביבת הריבית הוא הרבה פחות אינטואיטיבי מכפי שנדמה.

לגבי מה שכתב דוק, אג"ח ממשלתי יכול גם יכול ליפול ביחד עם האפיק המנייתי בתרחיש של העלאת ריבית. מה שכן, הכל עובר חביבי. יש לדעתי נטיה למשקיעים לחשוש דווקא מרגע שפל קיצוני ולחוותו כחזות הכל, למשקיע ארוך טווח זה לא משנה. דבר איתנו 15 שנה לפי שאתה מממש את התיק ונראה היכן אולי מומלץ למזער.

@Benjy
אני בטוח שעשית ניתוח שוק מעמיק. קראת את כל ספרי המקרוכלכלה ו ההיסטוריה. סכנת לעומק את הזירה הגאופוליטית, ואפילו היית בארוחת שישי אצל הגברת פלוק.
אבל,
בספריה שממנה לקחת את הספרים יש עוד מנויים. ואצל קרנית בטח היו עוד כמה אנשים.
אז אז למה מה שאתה מבין, לא מבינים כולם?
המחיר ממשיך לעלות, כלומר מישהו קונה. אז כולם טיפשים? (חלק בטוח, אבל כולם)
דרך אגב, גם המניות בשיא, וזה לא שיש פריחה כלכלית! אפילו תקציב מדינה אין! מה תגיד?

(הסרקסטיות הייתה כנסיון להומור, שוב דבר אישי כמובן)

נ.ב. אם ככה - שורט...

אוקי תודה על התשובות. זה עוזר לחדד כמה דברים.

אז במילים אחרות האג"ח צריך להיות בתיק למקרה שמחר שוק המניות יפול בחמישים אחוז ואז (כנראה, גם לא בטוח) החלק האגחי בתיק יעלה וימתן את הירידות שבחלק המנייתי?

בזמנו פגשתי איזה בלוג השקעות שסיפר שגם ב-2006 מישהו שאל אותו למה הוא מחזיק אגח וב-2007 שוב שאלו.
ב-2009 הוא השתמש בחלק האגחי לרכוש את המניות שוב אחרי שנפל ב-50% (איזון תיק)...

נערך לאחרונה ב:
גם אני רואה את החלק האג"חי כ"מאגר" של כסף שאחרי הקריסה בבורסה יאפשר לי לקנות בזול....

מעניין אם בעוד שנה השאלה הזו תצוץ עוד פעם בפורום בעקבות הורדת הריבית למינוס. :lol:

מי יודע מה הריבית באירופה?
אה.... שלילית. אז אולי הריבית יכולה לרדת?
בחר אסטרטגיה, תגדיר אותה לעצמך ותתחיל לעבוד לפיה.

לדעתי הצנועה ..כמו שנאמר בכתבה בסביבת ריביות כאלה גם לא לעשות משהו - חשוב...לחכות בסבלנות (על מזומן) לשעת כושר כמו קריסת שוק המניות,
ואז לקנות מניות (מדדים!) כמו מטורפים במחירי סוף עונה...

נערך לאחרונה ב:
דעתי האישית בלבד היא שמרכיב האג"ח נכון להיום הוא מיותר בגלל התשואה האפסית שהוא נושא. שכל מי שקונה אג"ח 2-5 שנים שקלי יציץ לרגע ויבחן את התשואה נטו שיקבל בעוד 2-5 שנים אם יחזיק את האג"ח עד סופו. סתם סיכון מיותר.
אז מה הפתרון?
התשובה שלי היא שזה תלוי. אני מפריד בין 3 מצבים:
1. משקיע בתחילת הדרך - הפקדות חודשיות גדולות ביחס לתיק הקיים. משקיע כזה, לדעתי, צריך להשקיע 100% מהתיק במניות. זה שקול (כמעט) לתיק בגודל כפול שמושקע 50/50. ההפקדות החודשיות ממתנות כנגד ירידה חדה בתחילת הדרך. משקיע כזה נמצא בשוק ההון לטווח ארוך וצריך להיות מוכן לסטיות הגבוהות והתוחלת הגבוהה.
2. משקיע עם סכום גדול שרוצה להכנס לשוק ההון - אם ההשקעה לטווח ארוך והמשקיע מאמין ביכולתו הפסיכולוגית ולא צריך את הכסף למחייה - 100% במניות. ההיסטוריה מראה שכניסה מיידית עדיפה על מיצוע כניסה.
3. משקיע עם סכום גדול שרוצה להכנס לשוק ההון אבל מפחד או שבונה על הכסף למחייה - הקטנת הסיכון באמצעות פיזור. מרכיב אג"חי בעיני לא מקיים את התנאי הבסיסי של תשואה חיובית (תשואה = 0) ולכן הייתי נשאר עם מזומן או משהו כמו הלוואות עמית (שאני מתייחס אליהן כאל אג"ח זבל בפיזור גבוה).

להבנתי, ואשמח אם יתקנו אותי, כשהריבית תהיה שלילית התשואה של האג"ח תישאר קרובה לאפס כמו היום. איזה פראייר יקנה אג"ח שמבטיח תשואה שלילית (אלא אם כן זאת קרן שמשקיעה באג"חים!). עדיף לשים את הכסף בכספת.

@c881
@shuli

בקשר למה שאמרתם שאתם רואים בחלק האגחי כ"מאגר" של מזומנים שאיתם, בנפילה, תקנו מניות על מנת לאזן: מי אמר שכשהחלק המנייתי ייפול אז האגח יישאר במקום/יעלה וזאת באמת תהיה פעולת איזון?

כלומר, אולי גם האגח יירד באותו זמן? בגלל זה הגישה הזאת לא כל כך ברורה לי.

נערך לאחרונה ב:
@Benjy מה שקורה בדרך כלל כאשר הבורסה נופלת אנשים בורחים ממנה לנכסים "יותר בטוחים" ולכן האג"חים עולים בתקופה כזאת. כלומר אין קורלציה תמיד בין אג"ח ומניות. (היום האג"חים הם לא מכשיר כל כך בטוח בגלל הריביות הנמוכות) אבל בגדול זה כך ולכן אפשר למכור אג"חים שנחשבים "בטוחים יותר" ולקנות מניות...(מדדים)

הי, גם אני יחסית חדש (משקיע כשנה) ושאלתי שאלה דומה לפני כחצי שנה וקיבלתי את התשובה הבאה:
זה נסיון לתזמון השוק, וכיוון שאף אחד לא יודע מה יהיה בעתיד כל מה שניתן זה לקבוע מדיניות עקרונית של ניהול הסיכון. אם החלטת שאג"ח אמור להיות חלק מהתיק כדי להוריד את התנודתיות והסיכון של תיק מנייתי, אז זה מה שאתה אמור לעשות.

כיוון שכולם דברו על הסיכון שבנפילת האג"ח עם עליית הריבית, קניתי לאט לאט (חילקתי בין קרן מחקה אג"ח וקנייה ישירה). מאוד חששתי. בסוף מה קרה? החלק האגח"י של התיק עלה באיזה 3-4% והריבית ירדה. הדוגמה הזו רק ממחישה שבטווח הקצר באמת לא אפשרי לצפות את העתיד. באותה מידה היה יכול להיות ההיפך והייתי מפסיד. אם תחכה שיעלו את הריבית, מי יערוב לך שיעלו רק פעם אחת? ואז, עד מתי תחכה בדיוק? איך תדע מתי הזמן הנכון? תוכל ככה לחכות גם 5 שנים בהם אתה מפסיד תשואה פוטנציאלית. נכון, אתה גם "מפסיד" ירידות פוטנציאליות בזמן שאתה מחכה. כל העניין הוא בניהול הסיכון, לא בחיזוי העיתוי הנכון.

אחרי כל הנאום הזה, אני חייב לציין שבסופו של דבר התיק שלי לא מאוזן כרגע, ויש קצת פחות אג"ח ממה שאמור להיות. אני אאזן קודם חלקים אחרים לפני שאני מתפנה לקנות אג"ח (גם סחורות אצלי בחסר עכשיו).
כמובן שאני רחוק מלהיות מומחה, ואין בכל מה שאני אומר עיצה או הנחייה.
בהצלחה.

נערך לאחרונה ב:
אהלן חברים,
בהמשך לשאלה שהועלתה מעלה לגבי רכישות אג"ח בזמן של ריבית אפסית.
כדי להתמודד עם הבעיה הנ"ל,
מה המחשבות שלכם בתקופה זו לגבי רכישות אג"ח של מדינות זרות (דגש על מדינות מפותחות) בהן ישנן ריביות יותר גבוהות?

@doc29 @חיפאי

1.
3. כמו שרשמו לך, איך אתה יודע שזה לא ירד עוד? ואני מוסיף ושואל, איך תדע מתי כן הזמן הנכון להיכנס?

אם תחכה שיעלו את הריבית, מי יערוב לך שיעלו רק פעם אחת? ואז, עד מתי תחכה בדיוק? איך תדע מתי הזמן הנכון?

רציתי להתייחס לנק' הזאת ששניכם העלתם: אז זהו, שכביכול (מבלי לנתח את זה לעומק) האינסטינקט הראשוני אמר לי שבעצם כל זמן בזמן עלית ריבית יהיה "נכון", מהבחינה הזאת שכל תשואה אז תהיה עדיפה על התשואה האפסית שיש עכשיו. אבל עכשיו ככל שאני קורא על הנושא הזה יותר אני מבין שלאגח יש עוד תפקידים בעצם.

השאלה היא למה אתה רוצה להחזיק אג"ח מלכתחילה? האם כדי (א) למתן את הסיכון [המטורף] שבאחזקת מניות או (ב) כדי להגדיל תשואה מנכס פיננסי שהוא לא מניות ולא קורלטיבי לשוק המניות?

יש דברים שפשוט אי אפשר להעביר דרך המילה הכתובה. אם מיתון תנודתיות נשמע לך בשלב זה כ"נפנוף ידיים", אני מזמינה אותך להשתמש בשרשור הזה לתיעוד חוויותיך ותחושותיך עם תיק מנייתי ב-100%, במיוחד אחרי תיקון בריא שיחתוך כמה עשרות אחוזים מהשווי הנקי שלך.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
deussex שוקל למכור את החלק האג"חי לקניית המדד עכשיו שוק ההון 31
E הוספת החלק האג"חי לתיק שוק ההון 8
N איך אתם מגדרים את החלק האג"חי שלכם מאינפלציה שוק ההון 11
הטירונית החלק האג"חי בתיק השקעות פאסיבי וסולידי שוק ההון 4
O מה אתם עושים עם החלק האג"חי בתיק? שוק ההון 25
Sesquiterpene התלבטות לגבי החלק האג"חי בתיק שוק ההון 12
ד התלבטות לגבי החלק של האג"ח בהנחה שתהיה אינפלציה שוק ההון 8
N החלק של אגרות חוב בתיק השקעות לאזרח אמריקאי שוק ההון 12
D החלק של מטבעות וירטואלים במניות ה"סטנדרטיות" קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
D מה עושים עם החלק הסולידי בתיק ההשקעות? שוק ההון 18
I האם כדאי למכור את החלק בדירה או לחכות שיסתיים הפינוי בינוי? נדל"ן 15
ע החלק הסולידי בהינתן אפשרות להגירה שוק ההון 0
ריש-לקיש הגדלת אחוז הניכוי של החלק שלי בקרן ההשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
א החלק השקלי בתיק השקעות לאזרחית אמריקאית שוק ההון 1
Y מלכוד בבחירת החלק הסולידי בתיק שוק ההון 14
עצמאית שאלה לגבי החלק הסולידי בתיק קרן כספית או אגח ממשלתי כללי? שוק ההון 10
ב החלק הסולידי בתיק שוק ההון 5
ב החלק המנייתי בתיק שלי שוק ההון 4
Y החלק הסולידי של התיק בפקדון ל5 שנים שוק ההון 22
א קרן השתלמות- אפשר למשוך רק את החלק שמעל התיקרה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
A במה להשקיע את החלק הסולידי של תיק ההשקעות? שוק ההון 10
א יש עוד טעם להשקיע את החלק הכי סולידי בתיק בקרנות של אג"ח ממשלתי? שוק ההון 45
א החלק הרוסי ב acwi שוק ההון 20
א מחשבות על החלק הסולידי של התיק- דעתכם ? שוק ההון 8
milx אם אני לא מעוניין להשקיע באג"ח - לאיפה אתם מקצים את החלק הסולידי של התיק שוק ההון 121
I ניוד החלק ההוני של ביטוח המנהלים לק. גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
1337justme האם להחליף את החלק המנייתי לסנופי בלבד במקום חשיפה עולמית? שוק ההון 34
T שאלות על "החלק הלא ממוסה" בתיק שוק ההון 3
stamEhad אג"ח, החלק הסולידי בתיק - השוואה בין תיק "שוקולד מריר" VS. תיק "שוקולד מריר בטעמים" שוק ההון 10
B MSCI ACWI עבור החלק המנייתי בתיק שוק ההון 30
D הגדלת החלק ה"שמרני" בתיק שוק ההון 5
א החלק האגחי בתיק שוק ההון 21
S האם משכתם את החלק של הפיצויים שלכם מהפנסיה? צרכנות פיננסית 73
Homer איזון החלק המנייתי : האם אתם מאזנים במיקרו או במאקרו? שוק ההון 6
L המלצות לעניין החלק הפאסיבי בתיק + זהב שוק ההון 10
D החלפת החלק האגח"י בתיק שוק ההון 0
D הקצאת החלק האגח"י בתיק. 2.5 שוק ההון 30
S בעקבות המצב, האם הורדתם את החלק המנייתי באופן משמעותי? שוק ההון 18
D התייעצות בפילוח החלק המנייתי בתיק ההשקעות שוק ההון 28
Dinoman חשבון בפפר לטובת החלק הסולידי של התיק שלי, ושאלה בנושא חשבון בנק דולרי בארץ. שוק ההון 3
G החלק הסולידי של התיק רכישת קרן קסם KTF אגח ממשלתי כללי שוק ההון 4
S החלק הסולידי של התיק שוק ההון 1
LenqS תיק השקעות ראשוני - דיון על החלק הסולידי שוק ההון 15
I הלכתי לאיבוד - החלק הסולידי שוק ההון 2
M מה החלק של כלל החברות הנסחרות מתוך התוצר העולמי? שוק ההון 1
1337justme התאמת החלק הסולידי עקב המצב העולמי שוק ההון 54
U השלמת החלק הסולידי בתיק שוק ההון 33
F רעיונות לאיזון החלק המנייתי בתיק פטור שוק ההון 13
G רעיונות לאיזון החלק המנייתי בתיק שוק ההון 7
S סקר למשקיעי מדדים פסיבים על החלק המנייתי בתיק שלכם שוק ההון 67

נושאים דומים

Back