• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

החלטות בנוגע לביטוח מנהלים וקופת גמל

• פותח הנושא פותח הנושא Berry
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Berry

משתמש רשום
דירוג
0
היי,

אני בן 38, שכר באיזור ה-50,000 ש״ח. נכון להיום, אני מנהל את החסכון הפנסיוני שלי בצורה הבאה:

1. קרן פנסיה מקיפה שאליה אני מפקיד עד התקרה. מסלול S&P 500. דמי ניהול: 1% מהפקדה, 0.16% מחסכון.
2. ביטוח מנהלים. נפתח ב-2011. מקדם מובטח של 204. מסלול S&P 500. הפקדה של 1,500 ש״ח בחודש. סכום צבירה של 300,000 ש״ח. דמי ניהול: 0% מהפקדה, 1.2% מחסכון.
3. קופת גמל - מפקיד רק את מרכיב הפיצויים והתגמולים לקופת הגמל. מסלול S&P 500. הפקדה של 3,000 ש״ח בחודש. סכום צבירה של 300,000 ש״ח. דמי ניהול 0% מהפקדה, 0.6% מחסכון.

יש לי 3 שאלות:
1. אני יודע שאני משלם דמי ניהול מאוד גבוהים בביטוח המנהלים. לפני שאני מתמקח עם חברת הביטוח, מה דמי הניהול המיטביים שאפשר להשיג היום בהתחשב השכר שלי וסכום הצבירה?
2. איך אני יכול לקחת החלטה אם כדאי לי להישאר בביטוח המנהלים, או לעבור לקרן פנסיה משלימה? יש הרבה חומר ברשת סביב הנושא הזה אבל לא הצלחתי למצוא סימולטור טוב שכולל את האותיות הקטנות של יתרונות וחסרונות כדי לקבל החלטה. אם אני עובר לקרן פנסיה משלימה, איך אני יכול לדעת בבטחון שהמקדם לא יגדל משמעותית ב-30 שנה הקרובות?
3 האם כדאי לי באמת להפקיד את כספי הפיצויים לקופת גמל? אני זוכר שקראתי בעבר שיש למהלך של הפקדות של כספי הפיצויים לקופת גמל יתרונות. אבל אני כבר לא זוכר מה הם. אשמח לשמוע דעות.

סורי על ההקפצה, אבל ממש אשמח לעזרה (:

לפי מה שאני יודע המדינה אסרה לשווק פוליסות חדשות של ביטוח מנהלים עם מקדם מובטח, כלומר במידה ותעבור לביטוח מנהלים חדש תפסיד את המקדם המובטח (כלומר בעת הפרישה יקבע לך מקדם גבוה מ-204 שאינו ידוע כעת). אני אומר זאת מהסיבה שאני מניח שלא תקבל הצעה אטרקטיבית לניוד כי המוצר לא רווחי לחברות הביטוח.

לפי מה שאני יודע המדינה אסרה לשווק פוליסות חדשות של ביטוח מנהלים עם מקדם מובטח, כלומר במידה ותעבור לביטוח מנהלים חדש תפסיד את המקדם המובטח (כלומר בעת הפרישה יקבע לך מקדם גבוה מ-204 שאינו ידוע כעת). אני אומר זאת מהסיבה שאני מניח שלא תקבל הצעה אטרקטיבית לניוד כי המוצר לא רווחי לחברות הביטוח.
אני לא מתכנן לנייד ביטוח מנהלים לביטוח מנהלים אחר כי אני מבין שדמי הניהול של ביטוח מנהלים הם גבוהים מאוד ביחס לקרן פנסיה משלימה או קופת גמל. השאלה היא האם כדאי לי לנייד את הכספים מביטוח מנהלים לקרן פנסיה משלימה? איך אני יכול להריץ סימולציה שתיקח את כל הפרמטרים האפשריים, כולל איזון אקטוארי ממוצע וכו׳?

אף אחד לא יודע מה יהיה האיזון האקטוארי עוד 30 שנה מעכשיו אז אין הרבה משמעות לתחזיות שלך בנושא.
אפשר לעשות סימולציה שמשקללת הפקדות ודמי ניהול בלבד ולהחליט על סמך התוצאות.
הרבה אנשים בפורום בוחרים בקופת גמל במקום ביטוח מנהלים או פנסיה משלימה.

אני אומר זאת מהסיבה שאני מניח שלא תקבל הצעה אטרקטיבית לניוד כי המוצר לא רווחי לחברות הביטוח
הוא מאד רווחי לחברות הביטוח.

הוא מאד רווחי לחברות הביטוח.
אם ביטוח מנהלים עם מקדם מובטח רווחי לחברות הביטוח מדוע הפסיקו לשווק אותו?
אתה טוען שלחוסך הממוצע עדיף לקנות ביטוח מנהלים ללא מקדם מובטח ולכן המדינה כפתה על חברות הביטוח להפסיק לשווק ביטוח עם מקדם מובטח?

אם ביטוח מנהלים עם מקדם מובטח רווחי לחברות הביטוח מדוע הפסיקו לשווק אותו?
כי הרגולטור הכריח אותם.
אתה טוען שלחוסך הממוצע עדיף לקנות ביטוח מנהלים ללא מקדם מובטח ולכן המדינה כפתה על חברות הביטוח להפסיק לשווק ביטוח עם מקדם מובטח?
כן, אבל זה לא הסיבה למה כפו עליהם.

• אהבתי
Reactions: HHH
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
stevexcx החלטות גורליות התפתחות אישית 1
א החלטות חשובות, אשמח לעזרה שוק ההון 20
T יוקר המחיה בכלל ומשבר הדיור בפרט והשפעתו על קבלת החלטות של הדור הצעיר ביחס למדינה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 31
J זוג צעיר לפני רכישת דירה, עזרה בכמה החלטות פיננסיות בבקשה נדל"ן 16
י.ג החלטות לשנה החדשה התפתחות אישית 7
O התייעצות עם אנשי מקצוע לפני קבלת החלטות פיננסיות משמעותיות? שוק ההון 11
M קבלת החלטות בתחילת הדרך התפתחות אישית 8
H איך אתם מתגברים על החלטות גרועות? אוף טופיק 8
S קבלת החלטות אוף טופיק 19
E התייעצות לגבי משכנתא ושאלה בנוגע ליתרה והחזרים נדל"ן 2
B עם מי כדאי להתייעץ בנוגע לירושה של קופת גמל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
N תחילת העסקה אזרח אמריקאי-ישראלי בישראל - שיקולים בנוגע לפנסיה מקיפה, ביטוח מנהלים, אכע.נכות, ביטוח שארים וכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א שאלה קטנה בנוגע לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
E תיאום ציפיות בנוגע ליועץ פיננסי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
shesek עזרה להדיוטות בנוגע לאגרות חוב שוק ההון 5
S התבלטות בנוגע לאיחוד קרנות השתלמות לקרן IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
F כמה שאלות בנוגע לטופס 134 - נספח להחזר מס לשכירים מיסים 4
I כמה שאלות בנוגע לתמורה בפינוי בינוי על פי חוזה ונספח נדל"ן 12
G שאלה בנוגע לדיווח מס espp ? מיסים 3
I בנוגע לחכירה נדל"ן 15
D התלבטות בנוגע לעסקת פליפ לנדלן ותכנון מיסוי - דירה שניה נדל"ן 6
ז התלבטות בנוגע ללימודי תעשייה וניהול התפתחות אישית 5
Y שאלה והתייעצות בנוגע למסלול בקרן פנסיה שוק ההון 6
B שאלה בנוגע לאינטראקטיב ברוקר צרכנות פיננסית 4
S התייעצות בנוגע להשקעה בקרן אגח אקטיבית שוק ההון 3
B לבטים בנוגע לבחירת מסלול קריירה התפתחות אישית 9
V התכתבות עם הבנק בנוגע להפקדה בקראקן קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
S יעוץ בנוגע להנחות בדמי ניהול/צבירה מהעבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
L התייעצות בנוגע למעבר ממסלול מניות ל-sp500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Z שאלות בנוגע לטופס 1301 לשכיר מיסים 2
הלמד מכל אדם צעיר שלא בדיוק מבין משהו ..... צריך את עזרת הגדולים בנוגע לחיסכון באקסלנס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
G שאלה בנוגע לקרנות מחקות S&P שוק ההון 2
S שאלה בנוגע לביטוח סיעודי צרכנות פיננסית 22
S עצה בנוגע לניהול תיק השקעות שוק ההון 4
Y מספר שאלות בנוגע ל-Interactive Brokers העולמית פוסטים מאיכות נמוכה 1
G שאלה בנוגע לפיקדון בנקאי וקרנות כספיות שוק ההון 2
R למי פונים לייעוץ בנוגע להשקעה בחברת סטארט אפ ? יזמות והגדלת הכנסות 8
M כמה שאלות בנוגע לקופ״ג IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
E שאלה בנוגע לזכויות עובדים אוף טופיק 8
N שאלה בנוגע למיסוי של אופציות ו RSU מיסים 3
נ שאלה בנוגע להחזר מס רווח הון מיסים 3
נ שאלה בנוגע לבעלות בקרן סל ולמקרה בו מדינת ישראל מושמדת פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 119
נ שאלה בנוגע למחקר טריניטי וכלל ה4% פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 30
דר אהבהמוזרה שאלות בנוגע לאסטרטגיית תפעול ואיזון תיק שוק ההון 16
ולנטין כיצד תמליצו לי לפעול בנוגע החזר מס ? מיסים 5
ל דילמה בנוגע ללימודים התפתחות אישית 25
D התיעצות בנוגע למגורים באיזור ביה״ח אסף הרופא אוף טופיק 0
G שאלה בנוגע לכדאיות בהשקעה בנדלן נדל"ן 5
Y ייעוץ בנוגע לרכישת דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 18
R פורסם תזכיר חוק המצמצם את אי הוודאות בנוגע לשאלה מיהו תושב ישראל לצורכי מס פוסטים מאיכות נמוכה 4

נושאים דומים

Back
למעלה