• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

החזרי מס לשכיר לאחר שינוי מקום עבודה

• פותח הנושא פותח הנושא rockafeller
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

rockafeller

משתמש רשום
דירוג
0
שלום לכם,

אתחיל בסיפור קצר:
לפני מספר שנים, לאחר שהתחלתי לעבוד במקום העבודה הראשון שלי החלטתי לבדוק את זכאותי להחזר מס.
בבדיקה מול סימולטור החזר המס של מס הכנסה הגעתי למסקנה שאני זכאי לקבל החזר ופיניתי למחלקת שכר בכדי לשאול לגבי התהליך.
עובדי המשרד אמרו לי שמקום העבודה מבצע קיזוז מס חודש בחודשו עבור שכיריו כך שעד סוף שנת המס, מאזן תשלום המיסים יעמוד על 0
הנחתי שגם אם הם מבצעים את הקיזוז, אין להם אינפורמציה על התקופה שלפני תקופת ההעסקה ולכן החלטתי לנסות להגיש את הבקשה למרות זאת.
לאחר זמן מה, מס הכנסה החזיר לי תשובה שאני זכאי להחזר מס של שקל אחד בודד (שיעשע אותי מאוד, למרות הטרחה :lol:)

מאז ועד היום לא טרחתי להגיש שוב את הבקשה להחזר מתוך הנחה שבכל מקומות העבודה שעבדתי בהם ביצעו את הקיזוז המדובר בצורה תקינה.

אני תוהה - האם קיזוז המס המדובר נהוג בכל מקומות העבודה?
האם עובד שכיר אשר החליף מקום עבודה, הגדיל את שכרו (ושמר על רצף תעסוקתי במשך כל שנת המס) זכאי להחזר מס כלשהו?

תבדיל בין מקום עבודה ראשון לבין האחרים.
כשאתה מתחיל במקום עבודה באמצע שנה ולא עבדת בכלל לפני זה הם יודעים לעשות קיזוז מס בצורה פשוטה - כל המשכורות שלך עד שהתחלת לעבוד שם היו 0. יש לך אפילו שדה מיוחד בטופס 101 שבו אתה יכול לבקש שיתבצע תיאום מס מהסיבה "לא הייתה לי הכנסה מתחילת שנת המס עד לתחילת העבודה אצל מעסיק זה".
לעומת זאת כשאתה מחליף מקום עבודה אין להם את המידע כמה כסף הרווחת במקום הקודם וכמה מס שילמו בשמך שם (וגם אין שדה מתאים בטופס 101)
אני מציע לך לקחת את טפסי 106 ולהזין את הפרטים לסימולטור של מס הכנס, תראה מה הוא אומר.

גם אם עברת עבודה באמצע השנה - יש נוהל אינטרנטי פשוט שמאפשר למעסיק החדש לקבל הנחיות ממס הכנסה כמה להוריד - כמובן בהנחה שהמעסיק מוכן ושאתה מוכן למסור לו את המידע על מקום העבודה הקודם. אין לי פרטים חוץ מזה שעשו עבורי את זה. מדובר במס הכנסה על המשכורת בלבד, בהנחה שעשית המשך פיצויים כך שאין מיסים נוספים.

נערך לאחרונה ב:
לא זכור לי שנתבקשתי לאשר פעולה כזאת... כן זוכר שהגעתי למס הכנסה להצהיר על המשך פיצויים בסיום העסקה.

יש נוהל אינטרנטי פשוט שמאפשר למעסיק החדש לקבל הנחיות ממס הכנסה כמה להוריד
זה נכון, אבל זה לעתים קרובות לא מדויק: פקיד השומה יתן הנחיה שמבוססת על הערכה של מה בערך צריכה להיות מדרגת המס שלך, אבל בסוף השנה סביר מאד שיהיו חריגות מכמות המס שהיית אמור לשלם, ובדרך כלל לרעתך - כי מס הכנסה תמיד מעדיף להיות חייב לך מאשר שאתה תהיה חייב לו. לכן בכל מקרה רצוי לדעתי לבדוק אחרי שנגמרה השנה ויש את כל הנתונים אם מגיע לך החזר, ואם כן להגיש בקשה.

אפשר להשתמש ב-finupp בשביל חישוב יחסית מהיר ומבלי להסתבך עם הסימולטור. מעלים להם 106ים והם מחזירים לך את סכום ההחזר הצפוי. אפשר אח"כ גם להגיש דרכם למס הכנסה (ונדמה לי שהמחירים שלהם סבירים) את הבקשה להחזר, אבל זה לא חובה.

אני מחזיקה בעמדה שכמעט כל ישראלי שעובד ביותר מעבודה אחת זכאי להחזר מס.
או שלא עשה תיאום מס ואז מכל העבודות שאינן העבודה העיקרית ניכו לו ביתר.
או, כפי שכבר כתבו כאן, שעשה תיאום מס, אבל תיאום המס "טועה לטובתך" במובן שלא תהיה חייב כספים למס הכנסה. כך למשל צריך לשער את סך ההכנסות השנתי/חודשי אצל מעסיק מסויים, ולפי זה ונקודות הזיכוי מס נקבע סך ההכנסה החייבת (ולכן מדרגת המס) וכן השיעור שיש לנכות. עם זאת, החישוב הזה לעיתים רבות לא לוקח בחשבון אלמנטים חשובים, כמו למשל הזיכוי במס על ההפקדות לפנסיה.
רק לצורך הדוגמא, אם ההכנסה החייבת (סך ההכנסה לצורך העניין) היא 10,000 בחודש ויש לי 2.75 נקודות זיכוי, המס הכנסה החודשי הוא 619 שקלים.
אבל - יש זיכוי מס בגין הפרשות לביטוח פנסיוני שעומד על 35% מן ההפקדות. נניח שאני מפקידה 6% בחודש, אז יש לי זיכוי של 10000*6%*35% = 210.
ואז המס החודשי עומד על 619-210=409.

כאשר יש מעסיק אחד כל זה נלקח בחשבון כי המעסיק היחיד רואה הכל. כאשר יש יותר ממעסיק אחד זה כאמור לא. בקיצור, שווה תמיד לבדוק. לא תמיד שווה להגיש (תלוי בתוצאות הבדיקה).

לא לשכוח גם החזרים מביטוח לאומי. יש חתיכת הבדל בין המדרגה הראשונה (3.5% להכנסה של עד חצי מהשכר הממוצע) לשנייה (12%), ויש גם תקרה (לא משלמים ביטוח לאומי כלל להכנסה מעבודה שמעל ~50,000 שקלים, לא זוכרת כרגע במדוייק).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S החזרי מס, רוצה לדעת שאני מבין נכון.. מיסים 13
A החזרי מס אחרי מכירת RSU מיסים 1
F החזרי מס - מותר עד 6 שנים אחורה, אבל ברשות המיסים ניתן עד קדימה באפריל מיסים 11
U קבלת החזרי מס בארה"ב לחשבון ב-Interactive Brokers מיסים 1
ג החזרי מס על רווחי שוק ההון שוק ההון 8
G החזרי מס פוסטים מאיכות נמוכה 2
I החזרי מס על עבודה מהבית? מיסים 6
מתכנת רשות המסים תעביר באופן יזום החזרי מס לכ-1,900 הורים לילדים עם מוגבלות שלא מימשו את זכאותם להקלה במס של 2 נקודות זיכוי מיסים 18
נ החזרי מס על עבודה ב2021 מיסים 1
D החזרי מס - הכנסות משכר דירה מיסים 4
ש החזרי מס סעיף 46 מיסים 14
O איך מקבלים החזרי מס? מיסים 2
R החזרי מס בעזרת דוח מקוצר מיסים 10
A החזרי מס בגין עבודה מהבית מיסים 5
P החזרי מס אחרי סגירת חברה? מיסים 2
T החזרי מס בישוב מזכה בתקופת הקורונה אוף טופיק 8
D הגשת תיקון החזרי מס הכנסה-אפשרי? צרכנות פיננסית 1
M ירושת תיק ניירות ערך בהפסד + החזרי מס לאחר המוות צרכנות פיננסית 23
Ramos שאלה | חיסכון על חשבון החזרי מס? מיסים 2
N שאלה לגבי החזרי מס? צרכנות פיננסית 5
A החזרי מס שנתיים לשכירים צרכנות פיננסית 3
M החזרי מס על תואר - אזרחי ארצות הברית צרכנות פיננסית 2
P דחיית החזרי מס (חוקיות, כדאיות?) צרכנות פיננסית 1
נ החזרי מס אוף טופיק 10
מ ריבית על החזרי מס פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 9
Dim החזרי מס רווחי הון שוק ההון 1
D החזרי מס ( ושאלה על יחידות מס) צרכנות פיננסית 2
yossik החזרי מס על רווחי הון לגמלאים צרכנות פיננסית 4
מ "צביעת" הפסדים לצורך החזרי מס עתידיים שוק ההון 1
B החזרי מס עבור תרומות- שאלות כלליות צרכנות פיננסית 3
ט החזרי מס? מתי צפוי התשלום? צרכנות פיננסית 2
O מספר שאלות על החזרי מס שוק ההון 1
hommie החזרי מס על RSUs מיסים 40
ל החזרי מס לפי סעיף 46 שוק ההון 12
B החזרי מס על תרומות- קבלה מודפסת מיסים 6
S החזרי מס אוף טופיק 18
א הסדר חוב וריכוז כל החזרי ההלוואה יחדיו צרכנות פיננסית 1
I כפל ביטוחים ,החזרי ביטוח ותקוף הגשת תביעה. צרכנות פיננסית 0
ט החזרי הלוואות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
R משתלם לדחות החזרי הלוואה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
D מתחיל עסק שמייצא לחו"ל האם אקבל החזרי מע"מ על קניות לעסק פה בארץ? צרכנות פיננסית 16
מ הערכת גובה מס רווחי הון במשיכה שנתית לאחר עצמאות כלכלית מיסים 10
ח הקפאת מדרגות מס הכנסה 2025 מיסים 3
ד הטבת מס מגיל 60 על רווחי הון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
ד מה הכוונה במילה "במקור" בניכוי מס במקור מיסים 1
D מס על דיבידנדים בשוואב מיסים 4
נ ניכויים מקצבה לאחר תיאום מס מיסים 6
A מס ראלי ומכירה בשכבות שוק ההון 0
A הימנעות מאירוע מס - החזקת מניה מחלקת בIB שוק ההון 17
G מכירה וקנייה באותו יום כדי להימנע מתשלום מס הון שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה