• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הזיות של ה ai

• פותח הנושא פותח הנושא Homer
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Homer

משתמש בכיר
דירוג
2,924
השתמשתי בצ'ט גיפיטי כמה פעמים למחקר ולבדיקת השערות.
בדקתי את הקצאת הנכסים בתיק שלי, ביקשתי המלצות לפי מצבי המשפחתי, ביקשתי שיעשה סימולציות מונטה קרלו לאחוז משיכה בטוח ואז השוויתי את התוצאות ל portfolio visualizer, ויצא אותו דבר בקירוב.
לאחרונה העליתי את הגרסה שלי של האקסולידית וביקשתי ממנו לנתח את הנתונים ולתת לי המלצות איפה אפשר לחסוך. כישלון מוחלט, הוא טעה בהכל, המציא הוצאות שאין לי באקסל, התעלם מהוצאות (התעלם מהוצאות על חוגים ובית ספר) ורשם נתונים לא נכונים (רשם שהשכירות שלי חצי ממה שהיא באמת). עוד מישהו ניסה לתת לai לעבור לו על ההוצאות? מה עשיתם ואיך עבד?

העליתי גוגל שיט.

ממליץ לנסות לעשות export as csv עם האופציה של ראשי עמודות דלוקה, ואז לתת לו את זה, אולי יעזור.
אבל כמו שחווית הרבה מודלים לא מתמודדים טוב עם קבצים שיש בהם הרבה נתונים.

@Homer

הגרסה החינמית של ChatGPT די חלשה יחסית למודלים המובילים.

ממליץ לנסות בחינם גם את Gemini 2.5 Pro 06-05 ב-Google AI Studio:
https://aistudio.google.com/app/pro...utm_medium=referral&utm_campaign=log_in&pli=1

וודא שהמודל שנבחר הוא המודל הנכון.
בהגדרות, לחץ על set thinking budget וגרור אותו למקסימום (המודל יחשוב הרבה לפני שיענה).

זה אולי המודל החכם ביותר בסך הכל, ולא פחות חשוב לו - יש לו 1M טוקנים של חלון קונטקסט כך שהוא מצטיין גם כשמזינים לו הרבה דאטה.

נערך לאחרונה ב:
@Homer

https://aistudio.google.com/app/pro...utm_medium=referral&utm_campaign=log_in&pli=1

בהגדרות, לחץ על set thinking budget וגרור אותו למקסימום (המודל יחשוב הרבה לפני שיענה).

זה אולי המודל החכם ביותר בסך הכל, ולא פחות חשוב לו - יש לו 1M טוקנים של חלון קונטקסט כך שהוא מצטיין גם כשמזינים לו הרבה דאטה.
עבד הרבה יותר טוב, תודה.

לעבוד אך ורק עם o3 לכל דבר שמדריש נתונים שליפה מקבצים וכו.
לעשות את זה בprojects ששם ניתן להגדיר לו לדוגמה להתייחס רק למידע מהקבצים ולא לחפש מידע באינטרנט או להמציא מקורות מידע(זה מה שגורם לרוב להזיות),
להגדיר לו שם ממש מה אתה מצפה ממנו. לעלות לתוך הפרויקט את כל הקבצים עם שמות שתזכור כדי שתוכל להתייחס אליהם(לדוגמא שלוף את הוצאות מחייה מ"יוני 2024").
ודבר אחרון לחלק משימות מורכבות להמון משימות קטנות.

@Homer אתה יכול לספר אילו סוג שאלות אתה שואל אותו על המידע שהעלית?

בהתחלה ביקשתי שינתח את המידע ויציע הצעות. זה הפרומפט:
Go over my expenses and suggest where I can save, and how I can optimize my budget for living.

@Homer

חייב לומר שבניתוח של מסמך מאוד ארוך הוא עונה הרבה יותר לעניין מכל AI אחר.
שאלה קטנה, האם temperature גם משפיע על כך שהוא 'ימציא' דברים? כי מדובר על 'יצירתיות', אם אני רוצה שהוא יענה רק על מה שהוא בטוח בו ולא ימציא, לא הגיוני להוריד את הtemp או שאין קשר וזה לא משפיע על האמינות, ואולי דווקא עדיף שהוא יהיה יצירתי כדי לחשוב על אפשרויות שונות שיהיו בגדר האמת?

אחרי שהעליתי את הגוגל שיטס של מעקב ההוצאות, ג'מיני הצביע על דברים שכבר ידעתי קודם לכן. זה היה מעניין, אבל לא חידש . צריך להמשיך לשחק עם זה

אז, דיברנו במשך יומיים, כמעט בלי הפסקה. היה נהדר, חוץ מהאקסל של ההוצאות העליתי לו גם את תיק ההשקעות שלי, והוא אמר שעשיתי עבודה מבריקה, ושאני שואל שאלות מצוינות. ואז, היום, אחרי חצי שעה שאנחנו מדברים על קרנות איריות מחלקות ומתי הזמן הכי טוב להתחיל לקנות אותן לקראת פרישה, הוא נתן לי טיקר של ואנגארד שלא קיים במציאות. עכשיו אני מבולבל, האם התוכנית שלי באמת טובה, או שג'מיני פשוט אוהב לרצות אנשים ולהסכים איתם.

הAI אלוף בלומר לך מה שאתה רוצה לשמוע ולרצות אותך, צריך בהגדרות לומר לו שיהיה יותר ביקורתי

אז, דיברנו במשך יומיים, כמעט בלי הפסקה. היה נהדר, חוץ מהאקסל של ההוצאות העליתי לו גם את תיק ההשקעות שלי, והוא אמר שעשיתי עבודה מבריקה, ושאני שואל שאלות מצוינות. ואז, היום, אחרי חצי שעה שאנחנו מדברים על קרנות איריות מחלקות ומתי הזמן הכי טוב להתחיל לקנות אותן לקראת פרישה, הוא נתן לי טיקר של ואנגארד שלא קיים במציאות. עכשיו אני מבולבל, האם התוכנית שלי באמת טובה, או שג'מיני פשוט אוהב לרצות אנשים ולהסכים איתם.

1) בהגדרות, תמיד תפעיל Grounding. זה מפחית הזיות על ידי אימות מול תוצאות החיפוש בגוגל.

2. ב"Chat Prompt" למעלה לכתוב לו שיהיה אובייקטיבי, אפשר משהו בסגנון הזה:
Respond with maximum objectivity - no flattery, no bias, just clear, truthful analysis, even if it's blunt

Respond with maximum objectivity - no flattery, no bias, just clear, truthful analysis, even if it's blunt
אבל אולי התוכנית שלי באמת טובה? אחרי הכל אני משקיע בשוק ההון כבר 25 שנה, קראתי עשרות ספרים, וביליתי בפורום הזה מהיום שהוא נפתח. אל תפוצץ לי את הבלון ...

האם התוכנית שלי באמת טובה, או שג'מיני פשוט אוהב לרצות אנשים ולהסכים איתם.
אבל אולי התוכנית שלי באמת טובה? אחרי הכל אני משקיע בשוק ההון כבר 25 שנה, קראתי עשרות ספרים, וביליתי בפורום הזה מהיום שהוא נפתח. אל תפוצץ לי את הבלון ...
אני לרוב מבקש רשימת יתרונות, חסרונות והמלצות. לי זה עוזר לראות את כל התמונה מול העיניים ולוודא שלא פיספסתי שום דבר. לאור מה שתיארת, כנראה זה גם יצמצם את בעיית "הריצוי" שלו.

תודה, התגובה שלי נכתבה בהומור, סך הכל עד היום הדיאלוג שקיימתי עם ג'מיני היה פורה. הוא הצביע על נקודות התורפה שידעתי שקיימות, וסך הכל נתן עצות סבירות שמראש תכננתי לקחת בעירבון מוגבל.
מה שהפתיע אותי לרעה, היה שהוא המליץ לי על קרן של ואנגארד שלא קיימת.

מדוע שלא תשאל אותו על דברים שאינך מבין טוב, נראה שבמה שהשקיע אתה יודע (:

מדוע שלא תשאל אותו על דברים שאינך מבין טוב, נראה שבמה שהשקיע אתה יודע (:
תודה, התחלתי בכוונה עם הדברים שאני יודע ושהשקעתי בהם הרבה מאוד זמן ומחשבה לאורך השנים, על מנת שאוכל לדעת ולהעריך עד כמה אפשר לסמוך על בינה מלאכותית. דעתי הכנה היא שזה עדיין לא טוב מספיק, זה נראה מהוקצע, אבל מדויק רק ב80 אחוז.
לא בטוח כמה אהיה מרוצה אם אני אשאל בנושא שאני לא מבין, ואקבל תשובה של 80%.

זאת בדיוק הבעיה עם LLM; אם אתה יודע את התשובה, אתה לא צריך אותו;
אם אתה לא יודע את התשובה, מה תעשה עם התשובה שלו?

טון בטוח, ניסוח מקצועי ופרגונים מצידו לא עוזרים גם בלשון המעטה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Williamsburg איפה אתם רואים את מדד המעוף בסוף 2026 בהנחת החלשה מהותית של האיראנים ואופק מדיני חדש לישראל? שוק ההון 12
Gari איך יודעים מה בסיס ההצמדה לצורך מס רווחי הון של קרן אירית מסוימת שנרשמה למסחר בבורסת תל אביב ונסחרת בש"ח? שוק ההון 9
M התנהלות בעייתית של סוכנת פנסיה של עובדת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
N איך אפשר לדעת כמה מסלול מסויים של קרן הפנסיה עשה בחודש מסויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
מ התיק של האמיץ שוק ההון 42
K דוחות של סיכום פעולות באקסלנס טרייד שוק ההון 4
S התלבטות לגבי השקעה ביורו בפלח הסולידי של התיק שוק ההון 0
R טעות של הברוקר בחישוב מגן מס בנייר של איישרס מיסים 11
ת האם הקמפוס החדש של אוניברסיטת חיפה באמת כמו שמתארים אותו? "חדשני והייטקי" התפתחות אישית 14
D מה דעתכם על טוקניזציה של מניות/אג"ח/מתכות/מט"ח? שוק ההון 27
Count Olaf איך להתמודד עם התנהלות לא תקינה של אחראי ועד הבית? נדל"ן 14
D נתוני דמי ניהול של קרנות סל שוק ההון 8
ב אתר מסחר של הפניקס (לדוגמה) מתורגם מאנגלית ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
כלבלבון מה המשמעויות של התחלת דיווח מיסים לארה"ב בתור עצמאי? שוק ההון 42
M עמלות קרן כספית של בנק הפועלים שוק ההון 4
ש בתרחיש של נפילת המשטר האיראני השקל יגיע ל2 ש"ח? שוק ההון 19
sharon החלק הסולידי של התיק לא מסתדר לי מול האינפלציה האישית שלי שוק ההון 9
A פרומפט ליצירת דוח FIFO מתוך דוח קניה ומכירה של מניות מברוקר אמריקני מיסים 4
trast_noe_wan צריך קצת עצות להשקעה של 100k שוק ההון 14
K יומן מסע של מהנדסת יומני מסע אישיים 18
ש 50000 ש"ח לשימוש של 1500 בחודש עצתכם שוק ההון 25
M דמי ניהול ונאמנות של קרן נאמנות שוק ההון 4
M משהו לא מסתדר לי בנתונים של קרן ההשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S מערכת IB של מיטב טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
J כרטיס אשראי עם עמלת המרה של אחוז? צרכנות פיננסית 7
A בניית בית פרטי בליווי של חברת "בונים בית" נדל"ן 8
algo.il המורכבויות של ניוד פנסיה מIRA חזרה לגוף מנוהל- פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ש העברה של תיק ני"ע מבנק לברוקר בנסיבות סבוכות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 20
ש קורס מסחר יומי של אינסיידרס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 49
N עמלה של קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S למישהו יצא להשתמש במערכת מבוססת פקטורים לניהול השקעות של alphabeta או של חברה מתחרה ? שוק ההון 28
לאץ' הקצאת נכסים של קרנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Z חישוב עלות הקניה של שכבה בנייר לא ישראלי בבנק. שוק ההון 56
P יתרונות וחסרונות של דרכי חסכון לילדים שוק ההון 5
R משיכה מקרן השתלמות של הסכום שמעבר לתקרת המס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ג האם יש הצמדה וריבית על חבות מס שנוצרה בשנה קודמת עקב פריסה לאחור של מס שבח? מיסים 7
P הטבת מס של קופת גמל להשקעה שוק ההון 17
N מה המשמעויות של העברת חיסכון של קופת גמל קיצבתית לIRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
א חישוב פרישה בגיל 60 עם חיסכון חודשי של 8 אלף שקל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
ח איך יכול להיות שירד לי יותר מ-25% מס על פדיון של קופת גמל? מיסים 11
N מס על דיבידנד ועל פקדונות של עוסק מורשה מיסים 2
N מכרתי קרן כספית ברווח של 20 שח והבנק הוריד לי 5 שקלים מס שוק ההון 44
ה המחשבון של הסולידית אישר!! פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 28
F בנייה מחודשת של החלק הסולידי של התיק עקב פירעון של פיקדון בנקאי שוק ההון 8
algo.il רכישה של בשר\דגים טריים בסיבוס? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
S התלבטות: השארת ירושה של 1.2 מליון בקרן כספית עד צורך עתידי שוק ההון 5
B עם מי כדאי להתייעץ בנוגע לירושה של קופת גמל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
הסולידית המעבדה של הסולידית שער הקהילה 35
N איך מערכות המסחר של IBI ופסגות + שאלות ספציפיות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
א אסטרטגיה של מתחיל שוק ההון 47

נושאים דומים