• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

הזדהות מול בית ההשקעות על מנת להעביר ני"ע

זבלן אוקראיני

משתמש סולידי
דירוג
35
שלום,
בימים אלו אני מנסה להעביר את החשבון מסחר שלי מפסגות לאקסלנס.
פסגות טוענים שעל מנת שאוכל להעביר את הני"ע + מזומן ישירות לאקסלנס אצטרך להגיע למשרדי החברה להזדהות (מכיוון שפתחתי את החשבון דיגיטלית)
האלטרנטיבה שהם מציעים היא להעביר את הכל לחשבון הבנק (שבו בכלל אין לי חשבון מסחר)
מישהו נתקל במשהו דומה?
נשמע כמו תרגיל בשביל להשאיר לקוחות שבויים

אולי תציע להם הזדהות בפני עו''ד ולשלוח את זה בדואר (אצלי זה עבד בהקשר אחר, ומצאתי עו''ד שהסכים לעשות זאת ב150 ש''ח)

יש קטע כזה. כשאתה פותח חשבון באופן דיגיטלי אז הם מחוייבים להעביר כספים אך ורק לחשבון בנק מוגדר על שמך. זה כנראה מחשש להלבנת הון. אז או שתבצע העברה לחשבון הבנק ומשם לאקסלנס או שתשקיע קצת זמן ותיסע להזדהות.

נשמע כמו תרגיל בשביל להשאיר לקוחות שבויים
זה לא תרגיל, זה על פי צו לפי חוק איסור הלבנת הון
סעיף 8 לצו איסור הלבנת הון (חובות זיהוי, דיווח וניהול רישומים של חבר בורסה למניעת הלבנת הון ומימון טרור), התשע״א–2010

כאשר סעיף 8 מדבר על מערכת סגורה, וסעיפים אחרים בדגש על סעיף 4 וסעיף 9 מדברים על זיהוי ופרטי זיהוי.

אולי תציע להם הזדהות בפני עו''ד ולשלוח את זה בדואר (אצלי זה עבד בהקשר אחר, ומצאתי עו''ד שהסכים לעשות זאת ב150 ש''ח)
החוק מחייב זיהוי פנים אל פנים, ראה סעיף 9 לצו המקושר לעיל, לא חושב שעורך דין יתפוס כאן.

זה לא תרגיל, זה על פי צו לפי חוק איסור הלבנת הון
סעיף 8 לצו איסור הלבנת הון (חובות זיהוי, דיווח וניהול רישומים של חבר בורסה למניעת הלבנת הון ומימון טרור), התשע״א–2010

כאשר סעיף 8 מדבר על מערכת סגורה, וסעיפים אחרים בדגש על סעיף 4 וסעיף 9 מדברים על זיהוי ופרטי זיהוי.

החוק מחייב זיהוי פנים אל פנים, ראה סעיף 9 לצו המקושר לעיל, לא חושב שעורך דין יתפוס כאן.
דווקא הם כן טענו שזיהוי מול עורך דין יכול להחליף הגעה למשרדים.
אגב, התקשרתי גם לאקסלנס והם אכן אישרו שתהליך כזה קיים.
בקיצור, ירדתי מהרעיון. אנסה להתמקח עם אקסלנס על החזר בעמלות שאני הולך לאכול מהבנק על כל הסיפור הזה :)

תודה לכולם!

לא הבנתי למה אבל מקשים על לקוחות ודורשים מהם להגיע לתל אביב להזדהות אין להם עוד סניפים או נציגים במקומות אחרים בארץ?

מנסיוני עם מיטב זה אכן ככה. אלו הן תקנות של הרשות לני״ע בהקשר למערכת הסגורה שפותחים בה חשבונות מקוונים ולאחר מכן אפשר לצאת ממנה אך ורק לאחר הזדהות. אפשר לעשות זאת (במיטב לפחות) בעזרת עו״ד, אני אישית בחרתי להגיע למשרדים ולעשות את זה מולם. מה שיותר נוח לך.

דווקא הם כן טענו שזיהוי מול עורך דין יכול להחליף הגעה למשרדים.
אגב, התקשרתי גם לאקסלנס והם אכן אישרו שתהליך כזה קיים.
בקיצור, ירדתי מהרעיון. אנסה להתמקח עם אקסלנס על החזר בעמלות שאני הולך לאכול מהבנק על כל הסיפור הזה :)

תודה לכולם!
אין לך אף חבר או בן משפחה שהוא עורך דין? זו עבודה של 5 דקות שלא צריך להרגיש לא נעים לבקש מחבר .

אנסה להתמקח עם אקסלנס על החזר בעמלות שאני הולך לאכול מהבנק על כל הסיפור הזה
דווקא להוציא את המניות מהבנק זה זול, משהו כמו 5 ש"ח לנייר ועד 50 ש"ח לכל התיק אם אני זוכר נכון, לא כולל מניות זרות.
אפשרות אחרת היא למכור את התיק אם כל המניות בהפסד או ברווח מאוד נמוך ולקנות מחדש בברוקר השני.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M הזדהות פתוחה מול סגורה בבית השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
כנשר האם כדאי להירשם למערכת הזדהות ממשלתית? אוף טופיק 10
W קיזוז רווח והפסד בשוק ההון בארץ מול חו"ל מיסים 26
B קופת גמל להשקעה מסלול עוקב מדד S&P 500 מול מסחר עצמאי שוק ההון 7
ס דיווח+קיזוז הפסדי הון מול רווחי דיב' באותה שנת המס מיסים 27
מ פטור ממשיכת פיצויים במעבר מקום עבודה - פנסיה מול מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
גימפל הפקדה לקרן פנסיה מול קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
B קופת גמל הונית מול קצבתית בניהול IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S דירה למגורים אל מול שוק ההון נדל"ן 7
N קרנות נאמנות ישראליות מול קרנות סל איריות שוק ההון 10
L קרן פנסיה מול קופת גמל - מה חסין יותר מפני מדיניות ממשלתית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ד טווח השקעה קרן אירית מול אמריקאית שוק ההון 19
ד גרימת נזק לרכוש פרטי - התנהלות מול רשות מקומית אוף טופיק 9
ב שכר גבוה מול סיפוק בעבודה התפתחות אישית 20
אופק מדד ת''א 125 מול מדד הבנקים שוק ההון 7
D מימוש ומכירת קרן כספית מול קרן נאמנות, מה מומלץ שוק ההון 5
K קרן גידור בנאמנות מול תיק מנוהל שוק ההון 14
W לקחי מלחמת העולם השנייה והפייסנות המודרנית מול ציר הרשע החדש פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 17
Y התלבטות לגבי מימוש רווחים בקרן כספית מול תעודות סל מנייתיות שוק ההון 8
M איך אפשר להיחשב כמה חשוב גירעון האקטוארי מול דמי הניהול בבחירת קרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
T בעיה מול חברת האשראי - חיוב לא חוקי? צרכנות פיננסית 6
WRLD מדעי המחשב - תל אביב מול רייכמן התפתחות אישית 9
I ביטוח מנהלים מול פנסייה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
B איך עובדת קומבינציה מול יזם ? נדל"ן 3
L דמי ניהול אל מול תשואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
P נקודות זיכוי אל מול רווחי הון מיסים 10
D פעולת limit מול פעולת market שוק ההון 28
ס קיזוז אוטומטי ע״י הברוקר/בנק של רווח בשקלים מול הפסד בדולרים מיסים 8
שלמה פ הלוואה מול קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
W קיזוז רווח והפסד בשוק ההון בארץ מול חו"ל - והעברת ההפסד לשנים הבאות מיסים 11
בובין חוט-השני שמאות מקדימה מול בדק בית בדירת יד שנייה נדל"ן 21
D כדאיות עסקת מחיר מטרה (מבואות דרומיים חיפה) אל מול דירה יד שניה נדל"ן 11
א RSU - רווחים מול הפסדים שוק ההון 11
M דירה בהנחה מול דירה בשוק החופשי להשקעה נדל"ן 3
L קופת גמל אל מול השקעה בבורסה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
B קיזוז רווח והפסד בין ברוקרים שונים (ישראלי מול זר) מיסים 4
O מודל CAPM מול Fama–French three-factor model והאם יש משהו טוב יותר מתיק השוק שוק ההון 6
B מניות בודדות מול מדד S&P500 שוק ההון 2
לאץ' מס הכנסה מול מס רווח הון מיסים 11
ל עזרה מול המנהל אוף טופיק 8
S עבודה מול מעסיק בחו"ל - מה הדיבור? מיסים 2
A גביית ביטוח שארים למרות קיום מסמך המבטל זאת - איך להתנהל מול הגוף המנהל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
N פריסייל מול יד 2 נדל"ן 3
ש קרן השתלמות לעצמאי/ת כדאית אל מול הפרשה לחשבון פרטי ממוסה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
א מצליחים להזדהות איתי בהרגשה שלי מול הבנק? צרכנות פיננסית 38
מ מיסוי - הפקדות לפנסיה מול הפקדה לקופת ג בניהול אישי מיסים 1
ס השוואת קופת גמל להשקעה מול מסחר עצמאי שוק ההון 15
M מדד עולמי מול ACWI+שווקים מתפתחים בתיק חדש שוק ההון 14
AbuNafha מחשבון אקסל - השקעה בנדל"ן מול השקעה בשוק ההון שוק ההון 20
L אינבסקו מול בלקרוק (ישראל) שוק ההון 6

נושאים דומים

Back
למעלה