• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הוראת מרקט?

• פותח הנושא פותח הנושא Mortal
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Mortal

משתמש סולידי
דירוג
10
עיינתי בשרשורים בנושא, אבל לא ממש הצלחתי להגיע להבנה חד-משמעית אם יש סיכון במתן הוראת מרקט במהלך יום המסחר עבור הניירות VT, SWDA ו-EIMI (האם הם נחשבים לסחירים?). אני לא מחפש לתזמן או להתעסק עם זה יותר מדי. שגר ושכח, מה שנקרא.

כמו כן, רציתי לדעת אם אני מבין את עניין שעות המסחר בימי חול:
לגבי VT (שנסחרת ב-NYSE Arca) שעות המסחר לפי שעון ישראל (נכון לעכשיו) הן 16:30-23:00.
לגבי SWDA ו-EIMI (שנסחרות בבורסת לונדון) שעות המסחר לפי שעון ישראל (נכון לעכשיו) הן 10:00-18:30.

האם ישנה עדיפות כלשהי לשעות מסוימות, אשר במהלכן היקף המסחר גדול יותר?

אם יש סיכון במתן הוראת מרקט במהלך יום המסחר עבור הניירות VT, SWDA ו-EIMI (האם הם נחשבים לסחירים?). אני לא מחפש לתזמן או להתעסק עם זה יותר מדי. שגר ושכח, מה שנקרא.
אני יודע שפה בפורום מקובל לומר שמשקיעים פאסיביים יכולים לקנות בMKT בלי בעיה.

אבל בכל מה שקשור בהכנסה של כסף לתיק, איך בכלל ניתן לקנות בMKT?
אם רוצים להכניס 1000$ למשל, ויחידה עולה 20$, צריך 50 יחידות. אבל אם היא תעלה אפילו ל20.5, אתה נכנס למינוס של 25$ בחשבון. לא יודע איך זה טוב למשקיע פאסיבי....

למיטב ידיעתי, אי אפשר לקנות תעודות/קרנות סל במחיר השוק לפי כמות הדולרים שמכניסים, רק לפי כמות היחידות שקונים.

זה עוד יתרון של קרנות נאמנות על פני תעודות סל, ברמת הנוחות (אפשר אפילו לעשות הוראת קבע) של הקנייה.

המצב הנורמלי לדעתי של משקיע פאסיבי, הוא לברר במקום שנותן מחיר זמן אמת את המחיר (אני משתמש בtradingview, אשמח לשמוע על דרכים חינמיות נוספות), ולשים LMT על המחיר הנוכחי. כמעט תמיד העסקה תתבצע מיד.

האם הם נחשבים לסחירים?
אתה יכול להסתכל עבור כל אחת על הAverage Spread, זה נתון שמצביע באופן דיי מובהק על הסחירות.
למשל כאן עבור VT.

האם ישנה עדיפות כלשהי לשעות מסוימות, אשר במהלכן היקף המסחר גדול יותר?
אם אתה קונה באירופה תעודה העוקבת אחרי שוק אמריקאי עדיף לך לתת את ההוראה בשעות שיש חפיפה בשעות המסחר בין השוק האירופאי לישראלי.
בנוסף עדיף לך אן אתה עובד עם IB להשתמש בIBALGO בשילוב עם MKT, אולי תקבל מחיר טוב יותר.

אם אתה קונה באירופה תעודה העוקבת אחרי שוק אמריקאי עדיף לך לתת את ההוראה בשעות שיש חפיפה בשעות המסחר בין השוק האירופאי לישראלי.
מדוע?

עוד שאלה - מה זה אומר כאשר הפוזיציה שלי היא מסוג margin (בניגוד ל-cash)?

כי סביר להניח שהSPREAD יהיה גבוה יותר בשעות שאין חפיפה.
עוד שאלה - מה זה אומר כאשר הפוזיציה שלי היא מסוג margin (בניגוד ל-cash)?
אם יש לך כסף בחשבון לבצע את הפעולה אז כלום.
אם יש לך כסף בחשבון שעדיין לא נסלק אז אתה תשלם ריבית חובה על סכום הכסף הנ"ל למשך יום/יומיים.

כי סביר להניח שהSPREAD יהיה גבוה יותר בשעות שאין חפיפה.
לא יותר הגיוני חפיפה בין השוק האירופאי לאמריקאי?

אם יש לך כסף בחשבון לבצע את הפעולה אז כלום.
אם יש לך כסף בחשבון שעדיין לא נסלק אז אתה תשלם ריבית חובה על סכום הכסף הנ"ל למשך יום/יומיים.
אם מופיע לי ב-buying power זה אומר שכבר נסלק?

לא יותר הגיוני חפיפה בין השוק האירופאי לאמריקאי?
לא הבנתי אבל לסיכום: SPREAD נמוך בשעות שיש חפיפה.
אם מופיע לי ב-buying power זה אומר שכבר נסלק?
לא, זה בכמה כסף אתה יכול לקנות כאשר אתה משתמש במינוף מקסימלי.
לא מכיר דרך ONLINE לבדוק מתי זה נסלק סופית.
עדיף לך לחכות 2 ימי עסקים אחרי הפעולה ולמהדרין 3.

כתבת "חפיפה בשעות המסחר בין השוק האירופאי לישראלי".

עדיף לך לחכות 2 ימי עסקים אחרי הפעולה ולמהדרין 3.
בגדול מדובר בכסף שכבר היה לי בתיק מתחילת השבוע, אבל המרתי אותו לדולר רק היום. זאת אומרת שיש סיכוי שעדיין לא נסלק? כמה ריבית זה יוצא למשך יומיים? :S

כתבת "חפיפה בשעות המסחר בין השוק האירופאי לישראלי".
טעות סופר.
בגדול מדובר בכסף שכבר היה לי בתיק מתחילת השבוע, אבל המרתי אותו לדולר רק היום. זאת אומרת שיש סיכוי שעדיין לא נסלק? כמה ריבית זה יוצא למשך יומיים? :S
הוא בוודאות לא נסלק. המרת מט"ח זה 2 ימי עסקים לא כולל יום ההמרה. ריבית החובה הדולרית היא 3.41% לשנה כלומר 3.41%/365 ליום.

הוא בוודאות לא נסלק. המרת מט"ח זה 2 ימי עסקים לא כולל יום ההמרה.
טעות של טירון...

ריבית החובה הדולרית היא 3.41% לשנה
מאיפה הנתון? בהסכם שלי עם הברוקר כתוב 7.7%. הריבית הולכת לברוקר שלי (IBI)? שיט, הפסדתי 1.40 ש"ח על שכר לימוד.

מאיפה הנתון? בהסכם שלי עם הברוקר כתוב 7.7%. הריבית הולכת לברוקר שלי (IBI)? שיט, הפסדתי 1.40 ש"ח על שכר לימוד.
סליחה חשבתי שאתה מדבר על IB. אין לי מושג מה החוקים והסיכום שלך עם IBI, תבדוק איתם.

סליחה חשבתי שאתה מדבר על IB. אין לי מושג מה החוקים והסיכום שלך עם IBI, תבדוק איתם.
לפי מה שהבנתי מהם, הם מבצעים את ההמרה באופן מרוכז בשעה 14:00-15:00, ואז כבר אפשר להשתמש בדולר לצורכי מסחר.

אתה בטוח?
ממה שאני יודע (לפחות לגבי IB), ברגע שהכסף מופיע בחשבון (בין אם הוא כבר נסלק או לא) אתה יכול להשתמש בו בלי לשלם ריבית. ריבית אתה משלם רק אם אין לך כסף בחשבון בכלל.

כלומר אם אני ממיר היום שקלים לדולרים ומוציא אותם מייד אחרי זה לחשבון דולרי אני לא משלם שום ריבית. (לקנות מניה זה לא חוכמה, גם היא נסלקת רק אחרי כמה ימים :-) )
אם לעומת זאת אני מוציא היום דולרים לחשבון בנק ורק מחר מבצע המרה משקלים לדולרים אז אני אשלם ריבית על יום אחד.

אתה בטוח?
ממה שאני יודע (לפחות לגבי IB), ברגע שהכסף מופיע בחשבון (בין אם הוא כבר נסלק או לא) אתה יכול להשתמש בו בלי לשלם ריבית. ריבית אתה משלם רק אם אין לך כסף בחשבון בכלל.
לא דיברתי על "כסף שהופיע", כתוצאה מהעברה, בזה"ב למשל הסליקה היא מיידית, דיברתי על כסף כתוצאה מהמרת מטח ו/או מכירת מניות, בזאת אני בטוח כי גבו ממני בפועל ריבית חובה על כזה דבר + וידאתי זאת בצ'ט מולם שגם הסבירו לי את החישוב.
כלומר אם אני ממיר היום שקלים לדולרים ומוציא אותם מייד אחרי זה לחשבון דולרי אני לא משלם שום ריבית. (לקנות מניה זה לא חוכמה, גם היא נסלקת רק אחרי כמה ימים :) )
אתה כן!
אם לעומת זאת אני מוציא היום דולרים לחשבון בנק ורק מחר מבצע המרה משקלים לדולרים אז אני אשלם ריבית על יום אחד.
להפך, אתה תשלם ריבית על כמה ימים טובים.

סליקה לרוב הצמדים זה T+2:
https://www.interactivebrokers.com/en/index.php?f=709

גם למניות זה T+2

נערך לאחרונה ב:
אבל בכל מה שקשור בהכנסה של כסף לתיק, איך בכלל ניתן לקנות בMKT?
אם רוצים להכניס 1000$ למשל, ויחידה עולה 20$, צריך 50 יחידות. אבל אם היא תעלה אפילו ל20.5, אתה נכנס למינוס של 25$ בחשבון. לא יודע איך זה טוב למשקיע פאסיבי....
Limit לא פותר את הבעיה.

Limit לא פותר את הבעיה.
למה לא?
אני יודע בדיוק באיזה מחיר אני אקנה (בטח שלא אקנה ביותר ממנו - זו מהות הLMT), ולכן אעשה תרגיל חילוק פשוט לפני שאתן את הפקודה, ואשים רק את כמות היחידות שיש לי כסף לקנות. כך בהכרח לא אכנס למינוס.

(אני עשוי להגיע למצב שיכולתי אולי לקנות עוד מספר יחידות בודדות - כלומר פלוס לא רצוי, אבל לא מינוס)

מצד שני יש סיכון שלא תקנה בכלל כי הלימיט שלך היה גבוהה מידי.
אני מניח שאתה מתכוון נמוך מידי.
אם תיכנס לאתר שנותן נתונים בזמן אמת, ותשים כלימיט את מה שהוא נותן כמחיר הנוכחי, כנראה שתצליח לקנות במקום.
לפחות במשהו מספיק סחיר....

אתה מקריב תשואה אלטרנטיבית על העקרון של לא להיות לעולם במינוס.
לא מצליח להבין מה האלטרנטיבה שתיתן לך יותר תשואה.
ה3 דקות שייקח לי להיכנס, לראות את המחיר, ולהכניס את הפקודה?

אם המחיר יירד בפתאומיות אחרי שנתת את הפקודה, והערכת את כמות היחידות שאתה יכול לקנות לפני כן, הרי תקנה אותו דבר בMKT ובLMT, זה לא שבMKT הוא יקנה לך עוד כמה יחידות רק כי ירד המחיר ואתה יכול.

אם המחיר יעלה בפתאומיות אחרי שנתת את הפקודה, בMKT תקנה במחיר גבוה ממה שחשבת ותיכנס למינוס, ובLMT הפקודה לא תתבצע, אתה תראה את זה, ובהנחה שאתה לא מחליט לתזמן פתאום, תוכל להכניס פקודה חדשה, עם המחיר החדש, ועם כמות היחידות שאתה יכול לקנות בהתאם לכסף שיש לך.

(אני מניח שאתה לא מדבר על לקנות כמה יחידות נוספות, ולהיכנס למינוס בכוונה - זה כבר מינוף לכל דבר!)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אם המחיר יעלה בפתאומיות אחרי שנתת את הפקודה, בMKT תקנה במחיר גבוה ממה שחשבת ותיכנס למינוס, ובLMT הפקודה לא תתבצע, אתה תראה את זה, ובהנחה שאתה לא מחליט לתזמן פתאום, תוכל להכניס פקודה חדשה, עם המחיר החדש, ועם כמות היחידות שאתה יכול לקנות בהתאם לכסף שיש לך.
אבל מה שאתה עושה זה בדיוק תזמון.
אתה שוכח שהמחיר דינמי ומשתנה. מספיק שהמחיר עלה בקצת מעל מה שחישבת ולא יורד אח"כ וכבר הפסדת קניה.
ועד שאתה רואה שהפקודה לא תפסה ואתה מעדכן פקודה המחיר יכול לעלות עוד, וכל פעם שהוא עולה (אם הוא לא יורד שוב עד שאתה קונה) אתה בעצם הפסדת כסף (הפקודה החדשה שתכניס תיהיה במחיר גבוהה יותר ממה שהיית יכול לקנות בפקודת מרקט מקורית).

שלא תבין לא נכון, אני אישית קונה בד"כ בלימיט, בין הייתר מהסיבה שציינת. אבל חשוב שתבין שיש סיכון באסטרטגיה כזאת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ג הוראת קבע חודשית מסחר עצמאי מיטב שוק ההון 0
R הוראת ניהול בנקאי תקין 461 שוק ההון 7
A משמעות של ביטול הוראת שעה מס רכישה נדל"ן 31
ב הוראת קבע באינטרקטיב ישראל ורכישה אוטומטית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ס הוראת קבע לתיק השקעות שוק ההון 8
P הוראת מע"מ לגבי ציון ת"ז לקוח בחשבוניות? מיסים 0
M הוראת קבע שגר ושכח ל 20 שנה - לקניית MSCI WORLD או מוצר מחקה MSCI WORLD פוסטים מאיכות נמוכה 3
Y מסלול סלולר ללא הוראת קבע? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
TheOneTech ביטול הוראת קבע ליתר ביטחון? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
B שרות לקוחות מיטב דש - הוראת קבע שנתתי וכלום לא קרה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
כ דחיית הוראת מכירה באורדרנט שוק ההון 8
T הוראת קבע לקניית s&p500, מה הכי יעיל ומשתלם ? שוק ההון 11
J משיכת קרן השתלמות לא נזילה לפי הוראת שעה צרכנות פיננסית 4
S השקעה בצורת הוראת קבע שוק ההון 17
M פיצול הוראת מכירה וגבייה עבור כל חלק שוק ההון 4
ר בית השקעות שמסכים לקבל הוראת קבע צרכנות פיננסית 3
Y סלולר ללא הוראת קבע מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
א הוראת limit שלא בוצעה שוק ההון 1
ת הוראת קבע לira שוק ההון 10
F הוראת קבע בחשבון IRA שוק ההון 0
ה השוואת כדאיות הוראת קבע שוק ההון 27
S ביטול תשלום הוראת קבע לביטוח חיים שלא על שמי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
מ השקעה במדדים באמצעות הוראת קבע שוק ההון 45
ס הוראת קבע חודשית לקופת גמל להשקעה או לקרן נאמנות שוק ההון 1
ח הארכת הוראת השעה שמאפשרת למשוך עד 7,000 ש"ח צרכנות פיננסית 2
א "פולי מרקט" בכאילו - בהקשר ישראלי פוסטים מאיכות נמוכה 21
I אם אי אפשר לתזמן את השוק איך מרקט מייקר עושים כסף? שוק ההון 11
O סיכון בפקודת מרקט בהמרת מט"ח גדולה שוק ההון 11
adamshalev הכוורת מרקט מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2

נושאים דומים

Back
למעלה