• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הון עצמי - היתרון העיקרי בקניית דירה למגורים?

אבי אבי רכב ישראל

משתמש רשום
דירוג
1
אני קורא ולומד הסולידית כבר שנים רבות אבל כעת צצה לפתוח שאלה.
ההורים רוצים לעזור לכל האחים (וכבר עזרו לחלק) בקניית דירה, למגורים בלבד כמובן. מבחינתי לא הייתי נכנס לשוק ההון בגלל אותם שיקולים של הסולידית (עסקה מורכבת, יקרה, לא נזילה וכו') אבל כשמציעים לך כמה מאות אלפי ש"ח חינם, אתה בכל זאת מהסס...
ככול שאני קורא, בסולידית וגם בבלוגים כותבות אחרות, נראה שעיקר העלות של קניית דירה היא העלות האלטרנטיבית - רוצה לומר הרווח שיכולת לקבל על אותו סכום לו היה מושקע בשוק ההון. בהנחה שכל ההון הראשוני מגיע מההורים, האם יש עוד עלות משמעותית אחרת שאני מפספס?

תודה!

לשוק ההון
התכוונת - לשוק הנדל"ן

לעניין השאלה: חוץ מעלות אלטרנטיבית, אתה משלם משכנתא -> משלם די הרבה ריבית. עלות משמעותית מאוד שלולא הכניסה לעסקת נדל"ן לא היית משלם (זו העלות של מינוף, רק שבמשכנתא היא כנראה יותר יקרה מאשר בהלוואה מ- IB כנראה, אבל כנראה זולה מאלטרנטיבות מינוף אחרות).

בהנחה שעלות המשכנתא החודשית זהה לשכר הדירה, לכאורה עלות הריבית לא משנה לי. יש עוד משהו חוץ מהריבית?

משנה לך מאוד, אם הריבית במשק עולה, הריבית שלך על המשכנתא תעלה, לא בטוח ששכר הדירה יתיישר כמו שאתה חושב.

מעבר לזה, עלויות מס עתידות להיות משמעותיות.
לדוגמא: נניח ואתה רוצה לעבור דירה, יתכן ויהיה מס שבח משמעותי. כמובן שיש גם מיסים אחרים שעשויים לחול. בשוק ההון זה די פשוט, מס 25% על הרווח, וזהו.

מעבר לזה, עלויות מס עתידות להיות משמעותיות.
לדוגמא: נניח ואתה רוצה לעבור דירה, יתכן ויהיה מס שבח משמעותי. כמובן שיש גם מיסים אחרים שעשויים לחול
בהנחה שזאת תיהיה הדירה היחידה שלך אז הפוך

אין לך מיסוי גם בקניה (פתור ממס רכישה עד מדרגה מסויימת ואחריה גם יחסית נמוך)
אין לך מס על שכר דירה עד 5K בחודש, כמובן שאם גר בדירה אז בכלל אין מס על זה
אין מס במכירה (כן מס שבח, בהנחה שתמכור את הדירה לא יהיה לך או לזוגתך לעתיד עוד דירה)

דווקא בשוק ההון אתה משלם 25 אחוז על הרווחים + דמי ניהול מה שלא קיים בנדל"ן
בארץ המצב האבסורדי הוא שלדעתי היום בסיכון מול סיכוי התשואה על דירה יותר טובה משוק ההון (בגלל המיסוי)
החיסרון העיקרי זה שאין פיזור

במקרה שלך בגלל ש"קיבלת מתנה" אז הבחירה די קלה לדעתי האישית
אבל 3 דברים לקחת בחשבון שאולי יכולים לפגוע בך

1. עלויות לווינים (תשלום לעורך דין, למתווך, לשיפוץ לפני מגורים, לטאבו וכו וכו) - יכול להוסיף עוד כמה עשרות אלפי שקלים לא מתוכננים לקניה
2. פחת ותיקונים, תלוי כמובן דירה - אבל אם מחר פתאום נשבר משהו זה אתה מתקן, אינסטלציה יכולה להיות סיפור מאוד יקר לדוגמא, אז אם קנית דירה ישנה ולפעמים גם חדשה יכול להיות שפתאום יהיה לך הוצאה של 100 אלף שזה קשה
3. חוזר פיזור סיכונים, מחר בשכונה שלך היה שינוי והיא נהפכה להיות גרועה והמחירים נפלו (לדוגמא עכו / לוד אחרי המהומות האחרונות) , בניין לקוי שפתאום נגרר לתביעות משפטיות, רעידת אדמה או כל אסון כזה או אחר - סיכון קטן אבל קיים

אתה מקבל ב IB הלוואה של מעל מליון שח, ל 30 שנים בפחות מ 2.5 אחוז ריבית?
אם יש לך מספיק כסף שם, אז כן

וכמובן שאתה גם תצטרך להיזהר מ-margin call, אבל זה כבר חלק מניהול הסיכונים שלך.

ההורים רוצים לעזור לכל האחים (וכבר עזרו לחלק) בקניית דירה, למגורים בלבד כמובן.
עד כמה זה יעליב אותם אם אחרי כמה שנים תמכור את הדירה ותחזור לשכירות? בהנחה שאתה מעדיף להשקיע בשוק ההון ולא בנדל"ן.

הלוואה של ש"ח מIB היא בריבית של 5% בלא תלות בסכום.
כן. אבל איזו סיבה יש לקחת את זה? ולא את הדולרים ב- 1.6 (ולהמיר אצלם בזיל הזול)?

(ואם חוששים לענייני מט"ח, אפשר לגדר. לא?)

אני מניח שהאלטרנטיבה במקרה הזה היא שההורים יתנו לך את מה שהם נתנו לאחים האחרים בירושה, עוד הרבה מאוד זמן. עד אז הכסף יהיה שווה הרבה פחות כמובן.
אז אם הסכום שהם מציעים באמת מספיק לרוב ההון הראשוני הדרוש לרכישה באזור בו אתה רוצה לגור, לדעתי כדאי לך מאוד לקחת אותו, להגיד תודה, ללמוד את הנושא לעומק, ולרכוש דירה שתתאים לצרכיך.

במידה ותיקח משכנתא עם החזר חודשי בגובה השכירות הנוכחית שלך (לא בהכרח הדבר הנכון), אז עוד 20+- שנים תהיה לך דירה בבעלותך, בלי שהשקעת סכום גדול ובלי ששינית משמעותית את ההוצאות שלך.

עד כמה זה יעליב אותם אם אחרי כמה שנים תמכור את הדירה ותחזור לשכירות? בהנחה שאתה מעדיף להשקיע בשוק ההון ולא בנדל"ן.
חצי יעליב - מראש הדירה מיועדת למגורים ולא להשקעה, אבל האפשרות קיימת (למשל, סרבו לאפשרות של דמי מפתח, כך שכן רוצים שיהיה לי נכס ביד).

אני מניח שהאלטרנטיבה במקרה הזה היא שההורים יתנו לך את מה שהם נתנו לאחים האחרים בירושה, עוד הרבה מאוד זמן. עד אז הכסף יהיה שווה הרבה פחות כמובן.
אז אם הסכום שהם מציעים באמת מספיק לרוב ההון הראשוני הדרוש לרכישה באזור בו אתה רוצה לגור, לדעתי כדאי לך מאוד לקחת אותו, להגיד תודה, ללמוד את הנושא לעומק, ולרכוש דירה שתתאים לצרכיך.

במידה ותיקח משכנתא עם החזר חודשי בגובה השכירות הנוכחית שלך (לא בהכרח הדבר הנכון), אז עוד 20+- שנים תהיה לך דירה בבעלותך, בלי שהשקעת סכום גדול ובלי ששינית משמעותית את ההוצאות שלך.
לצערי אני מעדיף אזור מאוד יקר, כך שהסכום שלהם לא ממש מספיק לקניה באזור זה, כך שאו שאצטרך לעבור לאזור פחות נוח לי, או להוציא מהחסכונות שלי...

אתה מוכן להתפשר על איזור המגורים שלך, ואחרי X שנים נניח להשתדרג לאיזור אחר?

האמת ההפך - אני מוכן לשלם היום יותר בשביל נוחות ואוכלוסיה איכותית לילדים וכשיגדלו לעבור לדירה מרוחקת יותר... לך תסביר להורים - אמרו אז תקנה פה ותמכור עוד 10+ שנים...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I דיון | כמה הון עצמי כדאי לשים נדל"ן 6
M איך לרכוש דירה ללא הון עצמי? נדל"ן 2
ע הון עצמי גבוה התלבטות ללקיחת משכנתא נדל"ן 2
M זכייה במחיר למשתכן עם הון עצמי יחסית גבוה - התלבטות נדל"ן 69
ע הון עצמי גבוה מה לעשות ברכישת דירה ראשונה נדל"ן 34
ב השקעת הון עצמי לבית - מחיר למשתכן שוק ההון 6
L הון עצמי במחיר מטרה נדל"ן 4
V הון עצמי לקניית דירה - מאיזה מסלולי השקעה עדיף למשוך? נדל"ן 0
T החלפת דירה ללא הון עצמי נדל"ן 0
M דירה ראשונה- הון עצמי+ מתנה נדל"ן 12
B יותר הון עצמי או משכנתא בעולם של ריבית גבוהה נדל"ן 14
ר התלבטות מה לעשות עם תיק ההשקעות שלי בהיבט הון עצמי לקניית דירה להשקעה שוק ההון 2
I קרן השתלמות ופנסיה לעצמאים עם הון עצמי של 600K פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S משכנאת מול הון עצמי נדל"ן 1
L הון עצמי ומשכנתא?דירה בהנחה. נדל"ן 18
I חילוץ הון עצמי מנכס קיים ב2022 נדל"ן 6
ש התייעצות לגבי דירה ראשונה מינוף או הון עצמי נדל"ן 2
B הון עצמי האם לרכוש דירה או להשקיע נדל"ן 5
N תשלום משכנתא לפני הון עצמי נדל"ן 8
A גירוד הון עצמי נדל"ן 39
Skazi דרישת הון עצמי גבוהה בפרוייקטים חדשים נדל"ן 8
M הון עצמי של 500K לדירת מגורים נדל"ן 9
F הון עצמי לדירה - מכירת מניות, margin, הלוואה כנגד קה"ש או "למשכן" דירה של הורים? נדל"ן 13
T 3 דרכים להקצאת הון עצמי לדירה להשקעה - מה עדיף? נדל"ן 24
י החזר הון עצמי בהעדר ראיית תשלום נדל"ן 12
כ השקעה בנדל"ן 400K להגדלת הון עצמי - ייעוץ על כיוון (בנייה בדירה עם זכויות\שטח במכרז\לפני פינוי בינוי\מחולקת) נדל"ן 24
ה יתרונות וחסרונות בהשארת הון עצמי ולקיחת משכנתא נדל"ן 6
A הון עצמי נמוך קניית דירה נדל"ן 21
P 150K הון עצמי כול השאר משכנתא. מה הסיכון בעצם? נדל"ן 17
R משכנתא או הון עצמי - אשמח לתובנות המקצוענים שוק ההון 5
S השקעה בדירה ללא הון עצמי שוק ההון 37
Y מינוף על 20% הון עצמי ללא ריבית - איך לפעול שוק ההון 11
G משכנתא - להגדיל הון עצמי? שוק ההון 6
D הון עצמי וחישוב מסוגלות לפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
S משכנתא או הון עצמי back to back נדל"ן 17
נ קניית נכס להשקעה - ללא הון עצמי נדל"ן 31
mr.mo מימון דירה ראשונה להשקעה הון עצמי מול משכנתא נדל"ן 26
R הון עצמי גבוה נדל"ן 14
מ השקעה עם הון עצמי נמוך שוק ההון 2
breezblock משכנתא או הון עצמי? שוק ההון 21
ה הון עצמי נמוך אל מול הרצון להשקיע שוק ההון 5
1337justme רווק עם הון עצמי - האם לקנות דירה למגורים או לשכור? נדל"ן 68
מ התייעצות קיזוז מס ריווחי הון עם הפסד שוק ההון 7
R הצהרת הון ואינטרקטיב ברוקרס שוק ההון 2
L תשלום מס רווח הון על השקעה בסטארטאפ מיסים 2
מ מיסוי מקמים - ריבית מול רווחי הון מיסים 7
M איך מדווחים בדוח השנתי על מס רווחי הון 15% נומינלי שנוכה במשיכת פיצויים שחוייבו במס בהפקדה? מיסים 5
עכבר אסטרטגיה לשנה בה מומשו רווחי הון גדולים שוק ההון 35
tsachi123 חישוב מס רווחי הון מיסים 4
R ביטול הצהרת הון מיסים 0

נושאים דומים

Back
למעלה