כלומר האכע המובנה בפנסיה לא פעיל אם לא מפקידים כספים לקרן? גם אם אני בהסדר ריסק בלי להפקיד לקרן?
כלומר, כל עוד אני מובטל בהסדר ריסק, אין טעם לעשות מטריה?
לא הגדרתי נכון, אתה צריך להיות עמית מבוטח כדי שהמטריה תשלם לך.
האכע המובנה פעיל כל עוד אתה בהסדר ביטוח זמני.
כלומר היתרון באכע פרטי, כפי שזה משתמע, הוא שאתה יכול להיות מבוטח גם כשאתה מובטל ללא תנאים מיוחדים חוץ מהמשך תשלום לביטוח, בניגוד לפנסיה שם אתה חייב להמשיך להפקיד לפנסיה כדי ל'הנות' מהביטוח אכע?
כן
אתה יכול להמשיך להפקיד לפנסיה כעצמאי, כדי להיות מבוטח.
כשעושים מטריה האם גם עושים חיתום רפואי? או שהם מקבלים את החיתום שנעשה במועד ההצטרפות לקרן הפנסיה?
עושים חיתום בנפרד למטריה, ויכולים להחריג לך דברים.
בהצטרפות לקרן פנסיה בדרך כלל אין חיתום, יש תקופת אכשרה של 5 שנים על מחלות קיימות.
כלומר, במשך 5 שנים הקרן לא תכסה מקרה אכע שנובע ממחלה שהיתה קיימת לפני ההצטרפות לקרן.
אם אתה מפסיק הפקדות ואין לך הסדר ביטוח זמני, תקופת האכשרה מתחילה מחדש.
במטריה אתה יכול לרכוש כיסוי לתקופת האכשרה למחלות קיימות.
ועוד שאלה פחות קשורה אבל עדיין בנושא קרוב:
ביטוח סיעודי, האם יש כדאיות לעשות בגיל 32? (הבנתי שאפשר רק דרך קופת החולים בגלל שבוטל הפרטי).
אם יש אכע (אפילו בלי עיסוק ספציפי), אז אני מניח שמצב סיעודי הוא בהכרח מקרה ביטוח נכון? מרגיש קצת כמו כפל ביטוחי.
ובנוסף בסיעודי של השבן הפרמיה מתייקרת כל הזמן עם הגיל, כך שאין טעם להצטרף בגיל צעיר כדי "לשריין" פרמיה קבועה וזולה לגיל פרישה או לצבור ערכי סילוק. תקן אותי אם אני טועה ועדיין יש טעם לעשות ביטוח סיעודי כלשהו בגילי.
סיעודי של הקופה הוא ממש זול ביחס למחירים של סיעודי פרטי שהיו.
זה ביטוח די מוגבל, הוא ל 5 שנים בלבד, אתה לא יכול לבחור סכומי כיסוי, והוא לא מכסה מקרה סיעודי שנובע מתאונת דרכים או מתאונת עבודה.
במקרה סיעודי העלויות שלך יגדלו משמעותית מאשר רק במקרה אכע רגיל, לכן כדאי.
אם מדברים על ביטוחים, אז יש כמה ביטוחים זולים שנותנים לך כיסויים משמעותיים מאוד:
> ביטוח תרופות מיוחדות - כיסוי של 2 עד 6 מליון תלוי בחברה
> הרחבה לתרופות ביולוגיות לסרטן - כיסוי של חצי מליון עד מליון שח, בחלק מהחברות הכיסוי הוא רק בסכנת חיים.
> השתלות וטיפולים מיוחדים בחול - כיסוי של 5 מליון
> ניתוחים ומחליפי ניתוח בחול - כיסוי של בערך חצי מליון
רשימת הביטוחים האלה מאוד זולה, בערך בין 50 ל 100 שח לכולם יחד לגיל 30-40, ומכסה אותך מקטסטרופות. לילדים זה אפילו עוד יותר זול, בערך 20 שח לכל הביטוחים האלה.
> ביטוח ניתוחים ומחליפי ניתוח בישראל זה כיסוי של בערך עד 200 אלף שח והוא יחסית יקר כי הסבירות שתשתמש בו גבוהה יותר, לכן אם יש לך כסף בצד למקרה חירום אפשר לשקול לוותר עליו.
> מחלות קשות - זול וחשוב במיוחד לילדים כי במקרה של מחלת ילד ההכנסה של ההורים נפגעת כי הם צריכים לטפל בו, זה עולה בערך 10 שח לחודש לכל 100 אלף פיצוי עד גיל 21.