• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הדרכה לתביעה קטנה

aiib

משתמש רגיל
דירוג
37
אני מתכנן תביעה בבית משפט לתביעות קטנות. אשמח להדרכה קטנה:

1. יש לי הוכחות בצורה מוקלטת, האם אני מביא אותם לבית משפט לדיון? מביא תמלול? מצרף בדרך מסוימת בהגשת התביעה?
2. האם אני צריך לחשוף את כל 'הקלפים' שלי בכתב התביעה או שאני יכול לשמור את זה לדיון עצמו? (לדוגמא, אני יודע שהנתבע יטען שאין לו את הסחורה במלאי ולי יש הוכחה שיש לו אותה במלאי, אני צריך לכתוב את זה בכתב התביעה ולתת לו להתכונן לכך או לתת לו לשקר בבית המשפט ואז להפיל אותו בשקר?)

תודה רבה!

העניין עם הדלתות לא הסתדר?

שיהיה בהצלחה.

ממה שאני מכיר ואני אוטוריטה:
1. כן, תתמלל ותוסיף כנספח. ובנוסף תדגיש בכתב התביעה את הציטוטים הרלוונטיים מהתמלול. תהיה מוכן להשמיע במידת הצורך בזמן המשפט.

2. במשפט אמיתי חייב לחשוף. פה אולי יעבוד לך כי בית משפט לתביעות קטנות נועד לאנשים הרגילים ואין אכיפה הדוקה מדי של פרוטוקול - פתוח לשיקול הדעת של השופט. תלך על זה רק אם חושב שתגרום לכל לצאת טבעי. אם השופט יחשוב שאתה תומן לו פח או שתכננת זה יזקף לרעתך. העצה הכללית היא שעדיף לכתוב הכל

אני מתכנן תביעה בבית משפט לתביעות קטנות. אשמח להדרכה קטנה:

1. יש לי הוכחות בצורה מוקלטת, האם אני מביא אותם לבית משפט לדיון? מביא תמלול? מצרף בדרך מסוימת בהגשת התביעה?
2. האם אני צריך לחשוף את כל 'הקלפים' שלי בכתב התביעה או שאני יכול לשמור את זה לדיון עצמו? (לדוגמא, אני יודע שהנתבע יטען שאין לו את הסחורה במלאי ולי יש הוכחה שיש לו אותה במלאי, אני צריך לכתוב את זה בכתב התביעה ולתת לו להתכונן לכך או לתת לו לשקר בבית המשפט ואז להפיל אותו בשקר?)

תודה רבה!
רק שאלה
אם "לא יטען שאין לו את הסחורה במלאי", משמע היתה לו את הסחורה במלאי
האם הוא הפסיד מבחינת העובדות האחרות?

האם אני צריך לחשוף את כל 'הקלפים' שלי בכתב התביעה או שאני יכול לשמור את זה לדיון עצמו? (לדוגמא, אני יודע שהנתבע יטען שאין לו את הסחורה במלאי ולי יש הוכחה שיש לו אותה במלאי, אני צריך לכתוב את זה בכתב התביעה ולתת לו להתכונן לכך או לתת לו לשקר בבית המשפט ואז להפיל אותו בשקר?)
אתה לא חייב לחשוף ראיות שקשורות לטיעונים עתידיים של הנתבע גם אם אתה יכול לנחש אותם. בית משפט לא דורש ממך להיות נביא וגם לא להגיש מראש ראיות לכל הטיעונים האפשריים שהנתבע יכול להציג. אם הטיעונים של הנתבע נמצאים בתמלולים או בראיות שלך רצוי להגיש מראש ראיות שסותרות את זה.

אבל תעשה טובה, אל תנסה להציג את זה בבית משפט כאילו אתה מציג לשופט את ראיית הזהב שתסגור את התיק חד משמעית. שופטים לא אוהבים חוכמולוגים, אבל מאוד מכבדים אנשים כנים שיודעים להציג ראיות ולא סתם לברבר סיפורים.

נערך לאחרונה ב:
רק שאלה
אם "לא יטען שאין לו את הסחורה במלאי", משמע היתה לו את הסחורה במלאי
האם הוא הפסיד מבחינת העובדות האחרות?
איך שידוע לי העובדות הן שהנתבע מסרב לספק לי מוצר ספציפי ונותן לי את האפשרות להחליט בין ביטול העסקה לבין לבחור במוצר אחר [שלדעתי וע"פ יש לי הוכחות לכך, מדובר במוצר נחות באופן קיצוני בן במחיר והן באיכות. אבל זה לא העניין] בטענה שאין לו את המוצר שהוא התחייב עליו לפני שנה וחצי.
כך שלדעתי זה העובדה היחידה שנתונה במחלוקת [מעבר לוויכוח האם התמורה שהוא מציע היא פחותה או לא].

בכתב התביעה תצטט את מה שרלוונטי. ולמשפט תביא את ההקלטה ותשאל את השופט אם הוא מעוניין לשמוע.

למדתי שהדבר הכי חשוב הוא לפעול בתום לב.
תראה לצד השני שיש לך הוכחה כזאת, תן לו הזדמנות לפצות אותך, ותתעד את זה.
רק אחרי התהליך הזה אתה אמור להגיע למצב שאתה מגיש תביעה.
אם תגיע למשפט עם משהו שלא הוצג לנתבע לפני, השופט לא יאהב את זה וזה יפגע בך.

אתה לא חייב לחשוף ראיות שקשורות לטיעונים עתידיים של הנתבע גם אם אתה יכול לנחש אותם. בית משפט לא דורש ממך להיות נביא וגם לא להגיש מראש ראיות לכל הטיעונים האפשריים שהנתבע יכול להציג. אם הטיעונים של הנתבע נמצאים בתמלולים או בראיות שלך רצוי להגיש מראש, ראיות שסותרות את זה.

אבל תעשה טובה, אל תנסה להציג את זה בבית משפט כאילו אתה מציג לשופט את ראיית הזהב שתסגור את התיק חד משמעית. שופטים לא אוהבים חוכמולוגים, אבל מאוד מכבדים אנשים כנים שיודעים להציג ראיות ולא סתם לברבר סיפורים.
אני אשמח לדעת לגבי המקרה הספציפי שלי, האם זה ייחשב חוכמולוג או לא...
זה גם לא עניין לנביאות, ברור שזאת ליבת המחלוקת. השאלה היא האם אני צריך לחשוף לנתבע שיש לי הוכחה שהוא משקר

אני אשמח לדעת לגבי המקרה הספציפי שלי, האם זה ייחשב חוכמולוג או לא...
זה גם לא עניין לנביאות, ברור שזאת ליבת המחלוקת. השאלה היא האם אני צריך לחשוף לנתבע שיש לי הוכחה שהוא משקר
אם עילת התביעה שלך שיש לו, אבל הוא מסרב לספק לך, אז כן, זה חלק מהותי מהתביעה שלך.

שופט בתביעות קטנות יכול להיות שיסלח על זה, אבל זה לא יראה בעין יפה בכל מקרה.

מה עדיף, להביא הקלטה של לקוח שדיבר איתם ואמרו לו שיש במלאי או להביא תצהיר שלו? אם תצהיר, חייב להיות חתום ע"י עו"ד?
האם השופט יראה את זה בצורה שלילית ששלחתי בנאדם להתחזות כלקוח כדי לברר את הנקודה של הזמינות?

מה עדיף, להביא הקלטה של לקוח שדיבר איתם ואמרו לו שיש במלאי או להביא תצהיר שלו? אם תצהיר, חייב להיות חתום ע"י עו"ד?

תגיש תצהיר, תמלול והקלטה.

אם בתשובה לכתב התביעה הנתבע יטען שמדובר על שקר או עדות חלקית, תצטרך להביא את בעל התצהיר למקרה שידרש לעדות.
האם השופט יראה את זה בצורה שלילית ששלחתי בנאדם להתחזות כלקוח כדי לברר את הנקודה של הזמינות?
לא , אבל זה מאוד תלוי בהתרשמות שלו מהנפשות הפועלות.

נערך לאחרונה ב:
ממה שאני מכיר ואני אוטוריטה
לא אוטוריטה. לא. לא. לא. מילה חשובה שהתפספסה...

לדעתי עדיף הקלטה. זה עובדתי. תצהיר זה מידע שעבר פרשנות. וכנראה מי ששלחת חבר שלך אז בכלל מוטל בספק מה הבין ומה רצה להבין.

אני לא חושב שזה שלילי שתשלח מישהו לברר עובדות. אתה לא עושה עבודת משטרה או סוחט הודאות בכח, רק מביא מידע "פומבי" שהמוכר משתף עם כל לקוח שישאל (או כך אני מקווה).

לגבי ההתחזות וכו הכל שאלה של כוונה. אתה צריך לבנות קייס שמראה שאתה לא מעוניין להפיל אותו בתרגיל או לנקום. תראה שאתה ניסית להגיע לפתרון ביניכם ובצורה נעימה ככל הניתן, וזה בסדר לעשות פעולות חוקיות כדי לאסוף מידע לטובת עשיית צדק. שוב, זה לא כדי לדפוק את המוכר אלא כדי להביא מידע לשופט - ותנסח הכל כך שיובן שיש לך עדיפות לפתרון מחוץ לבית המשפט. גם תציין בכתב התביעה מה עשית כדי לעזור להגיע לפתרון.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R הדרכה לפלטפורמת מסחר tws ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
T ייעוץ, הדרכה ו/או טיפול בבעיות תקשורת בין הורה לילדיו. התפתחות אישית 0
א הדרכה *** פוסטים מאיכות נמוכה 2
י הדרכה טכנית להשקעה במניות שוק ההון 3
ל הדרכה באתר אוף טופיק 7
משה הדרכה על מיומנויות למידה ואיך להגביר ריכוז ומוטיבצייה התפתחות אישית 6
c881 סרטון הדרכה של SNL - איך לחסוך ולצאת מחובות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
S נזק לרכב כתוצאה מרשלנות של עובד - האם ישנה עילה לתביעה? אוף טופיק 13
H טיפים לתביעה קטנה בנוגע לרשלנות רפואית אוף טופיק 27
D ביטוח סיעודי - טיפים לתביעה? צרכנות פיננסית 6
י משכנתא קטנה וקצרת טווח איזה מסלול כדאי? נדל"ן 5
ד שאלה קטנה לגבי מערכת המסחר בIBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
E חוק טיבי / תביעה קטנה אוף טופיק 3
N תביעה קטנה נגד מס הכנסה - המלצות לעורך דין מיסים 5
D פינוי מושכר ותביעה קטנה במקביל נדל"ן 4
M תביעה קטנה נגד הוט על בעיות אינטרנט צרכנות פיננסית 6
H איך למצוא ח"פ של מרפאת שיניים עם קוד תאגיד לצורך תביעה קטנה אוף טופיק 3
N IRA עם קרן קטנה. אף חברה לא מוכנה לפתוח לי חשבון.. פוסטים מאיכות נמוכה 13
T מערכת סולארית קטנה ניידת יש דבר כזה ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4