לא חשוב שמות
משתמש רגיל
- דירוג
- 381
ערב מסתורי לכולם,
אני מכין בימים אלו את ערכת הטפסים המתקדמת שלי לבקשת החזרי מס, אותה אגיש לפקיד השומה.
במסגרת המדריך, מאתר רשות המיסים, נתקלתי במספר סעיפים לא ברורים והייתי שמח לבקש את דעתכם בנושא:
אז קודם כל, קישור למדריך: https://taxes.gov.il/IncomeTax/Pages/IncomeTaxGuides/IncomeTaxGuideHehzerMas.aspx
שנית כל, קישור לטופס "דין וחשבון שנתי מקוצר לשנת המס 2017" אותו ברצוני להגיש:
https://taxes.gov.il/TaxesFormsList/itc135_2017.pdf
ואלו הם הסעיפים בהם אני זקוק להבהרות/דעות/אינפורמציה:
פרק: "הכנסות חייבות בשיעורי מס מיוחדים (חלק ד לדוח)":
- בנוסף, לא הבנתי למה הכוונה במילים אלו: "בסעיף זה, יש לרשום את ההכנסה החייבת, כולל הכנסות ילדיך עד גיל 18, לפני ניכוי ו/או פטור לבעלי הכנסות נמוכות ולמבוגרים (ניכוי לפי סעיפים 125ד ו- 125ה לפקודה)"?
פרק: "נקודות זיכוי (חלק ח לדוח)":
פרק: "זיכויים אישיים (חלק ט לדוח)":
- דבר נוסף, מי אמור למלא את זה בדיוק? למה הסעיף הזה מתכוון בדיוק?
- אם באחד ממקומות עבודתי, הפרישו בחודש-חודשיים האחרונים שלי (בלבד) לאיזושהי קרן שהם פתחו מלבד הפנסיה ויש לי שם איזשהו סכום זהום של כמה מאות, האם העניין רלוונטי לסעיף זה?
פרק: "מחזור, מקדמות וניכויים במקור (חלק י' בדוח)":
- האם הוא רלוונטי לאנשים פרטיים, שכירים, בעלי תוכנית חיסכון בבנק?
- האם עלי למלא סעיף זה עקב הריבית שאני מקבל מתוכנית החיסכון?
- למי הסעיף הזה מופנה?
- למה הכוונה ב-"ומקצבאות שנוכו ממך ומבן/בת הזוג"?
- באיזה סעיף בטופס 106 ניתן לדלות את האינפורמציה הזאת?
לכל דעה או אינפורמציה בנושא יותר מאשמח,
תודה
אני מכין בימים אלו את ערכת הטפסים המתקדמת שלי לבקשת החזרי מס, אותה אגיש לפקיד השומה.
במסגרת המדריך, מאתר רשות המיסים, נתקלתי במספר סעיפים לא ברורים והייתי שמח לבקש את דעתכם בנושא:
אז קודם כל, קישור למדריך: https://taxes.gov.il/IncomeTax/Pages/IncomeTaxGuides/IncomeTaxGuideHehzerMas.aspx
שנית כל, קישור לטופס "דין וחשבון שנתי מקוצר לשנת המס 2017" אותו ברצוני להגיש:
https://taxes.gov.il/TaxesFormsList/itc135_2017.pdf
ואלו הם הסעיפים בהם אני זקוק להבהרות/דעות/אינפורמציה:
פרק: "הכנסות חייבות בשיעורי מס מיוחדים (חלק ד לדוח)":
- יש לי תוכנית חיסכון, לפי טופס 867 לא נוכו מיסים מתוכנית זו. היא כמובן עוד לא הסתיימה/השתחררה. מה עלי למלא בסעיפים אלו אם כך?שדות 078, 126, 142: ריבית על פקדונות ותוכניות חסכון (סעיפים 14-16)
יש לרשום הכנסה מריבית על פיקדונות ותוכניות חיסכון, החייבת במס בשיעורים של 15%, 20% או 25%, לפי העניין.
הסכומים יועתקו מתוך טופס 867 שניתן לך ע"י הבנק או ע"י משלם אחר.
בסעיף זה, יש לרשום את ההכנסה החייבת, כולל הכנסות ילדיך עד גיל 18, לפני ניכוי ו/או פטור לבעלי הכנסות נמוכות ולמבוגרים (ניכוי לפי סעיפים 125ד ו- 125ה לפקודה).
הסברים לחישוב הניכוי לפי סעיף 125ד ו/או הפטור לפי סעיף 125ה - מפורטים בחוברת "דע זכויותיך וחובותיך".
- בנוסף, לא הבנתי למה הכוונה במילים אלו: "בסעיף זה, יש לרשום את ההכנסה החייבת, כולל הכנסות ילדיך עד גיל 18, לפני ניכוי ו/או פטור לבעלי הכנסות נמוכות ולמבוגרים (ניכוי לפי סעיפים 125ד ו- 125ה לפקודה)"?
פרק: "נקודות זיכוי (חלק ח לדוח)":
- המצב הוא כזה, אני רוצה לשלוח בקשה להחזר מס עבור שנת 2017. בשנה זו ששלחתי בקשה להקלה במס בגין סיום לימודים. בטופס אישור זכאות לתואר מצוין התאריך 15.01.2017 המדיניות של מס הכנסה (אם זכור לי נכון) אפשר להגיש בקשה רק שנה לאחר סיום התואר, כך שהתחלתי ליהנות מההקלה רק ב-2018. כאשר זהו המצב, האם עדיין עלי למלא סעיף זה בבקשת החזר מס עבור שנת 2017? על-פניו סיימתי לימודים בינואר 2017, בפועל קיבלתי הקלה במס רק ב-2018. אפשר אף לשאול את השאלה בצורה אחרת, במידה ולא אמלא את הסעיף הזה, האם קיים חשש שהם יטענו כי העלמתי מידע כשבפועל עבור שנת 2017 כלל לא יכולתי להגיש בקשה להקלה במס בגין תואר אקדמי? אשמח לביאור העניין.נקודות זיכוי למסיימי לימודים אקדמיים או לימודי מקצוע (סעיף 41)
יש למלא את טופס 119, בהתאם לדברי ההסבר בטופס ולהעתיק לשדה המתאים בדוח (181/182).
פרק: "זיכויים אישיים (חלק ט לדוח)":
- בטופס, שדות 269/268 מופיעות בסעיף 46 ולא 44, ללא צמד המילים "קופת גמל". מדובר בסעיף המוקדש לעצמאי דווקא ולא לשכיר. סעיף אחד מעליו, 45, מדבר לשכירים. ברצוני לוודא שלסעיף זה מתכוונים במדריך?בשדה 268 / 269: תשלומים לקופת גמל לקצבה, כ"עמית שכיר" (סעיף 44)
בשדה זה יש לרשום סכומים ששולמו לקופת גמל לקצבה כ"עמית עצמאי". ראה סעיף 2.6.2 לעיל.
הסברים לגבי חישוב הזיכויים המפורטים לעיל - ניתן לראות בחוברת "דע זכויותיך וחובותיך".
- דבר נוסף, מי אמור למלא את זה בדיוק? למה הסעיף הזה מתכוון בדיוק?
- אם באחד ממקומות עבודתי, הפרישו בחודש-חודשיים האחרונים שלי (בלבד) לאיזושהי קרן שהם פתחו מלבד הפנסיה ויש לי שם איזשהו סכום זהום של כמה מאות, האם העניין רלוונטי לסעיף זה?
פרק: "מחזור, מקדמות וניכויים במקור (חלק י' בדוח)":
- מי אמור למלא סעיף זה?שדה 294: (סעיף 51)
המחזור הינו סך התקבולים וההכנסות ואינו כולל מע"מ. יש לרשום את סך המחזור מהשכרה, מריבית ומהכנסות אחרות החייבות בשיעורי מס רגילים, כגון שכר סופרים ומרצים. אין לכלול הכנסות מעבודה ומקצבאות.
- האם הוא רלוונטי לאנשים פרטיים, שכירים, בעלי תוכנית חיסכון בבנק?
- האם עלי למלא סעיף זה עקב הריבית שאני מקבל מתוכנית החיסכון?
- למה מתכוונים כאן?שדה 042: (סעיף 52)
יש לסכם מתוך טופסי 106 את סכום ניכויי המס במקור מהכנסות מעבודה ומקצבאות שנוכו ממך ומבן/בת הזוג.
- למי הסעיף הזה מופנה?
- למה הכוונה ב-"ומקצבאות שנוכו ממך ומבן/בת הזוג"?
- באיזה סעיף בטופס 106 ניתן לדלות את האינפורמציה הזאת?
לכל דעה או אינפורמציה בנושא יותר מאשמח,
תודה

נערך לאחרונה ב: