• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

הגעתם לגיל 65 - אבל בלי פנסיה. מה עכשיו?

• פותח הנושא פותח הנושא עש לילה
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

עש לילה

משתמש בכיר
דירוג
2,349
(אז נכון שזה לא בדיוק "פרישה מוקדמת", אבל זה הפורום המתאים ביותר לדעתי, ובסופו של דבר זה תרחיש שיכול לקרות גם, או בעיקר, לפורשים מוקדמים שלא הספיקו לצבור פנסיה משמעותית...)

מה הייתם עושים אם הגעתם לגיל פרישה, אין לכם פנסיה מצד אחד (או פנסיה מינימלית בלבד), אבל יש די הרבה כסף שחסכתם מצד שני שאמור להספיק לכיסוי ההוצאות שלכם לכ-30 שנה, תוך כדי "אכילת" הקרן. איך הייתם מתנהלים מכאן ואילך?

האם מנהלים את הכסף בעצמכם, בתיק שמטרתו שימור ערך (איך הוא היה נראה?), ומושכים ממנו "קצבה" חודשית לצרכי מחייה ובכך משאירים לעצמכם חופש פעולה מלא אבל מסתכנים בניהול לא נכון או בזבוז של הכסף מוקדם מהצפוי?

האם מפקידים את הכסף לקופת גמל/תוכנית אנונה (מה האפשרות הכדאית ביותר?) ובכך מבטיחים לעצמכם את הקצבה אבל מאבדים שליטה על הכסף ואת היכולת להשתמש בו מעבר לקצבה במקרי חירום?

אולי משהו בין לבין (חלוקת הכספים בין תוכניות שונות), או לגמרי שונה?

נערך לאחרונה ב:
אין הגיון בהחלטה בינארית
בכל אפיק עש סיכון והם לא תלויים
אני הייתי מחשב פנסיית מינימום
מקזז את הנטו שמקבלים מביטוח לאומי (או חצי ממנו לבטחון) ואת זה היייתי מגדר דרך קופג(קצבה)
ואת הייתר בהשקעה עצמית
שצריכה לדעתי לצאת מנקודת מבט של תוחלת חיים ארוכה עם גידור לבעיות בריאות/סיעוד
(מה שאומר שאם אין לפורש גידור ביטוחי בתחום הוא יצטרך לרתק סכום גדול גם עבור זה בעצמו)
בנוסף אולי על הפורש למצוא עבודה לעוד מספר שנים
(כתלות בהון שיש לו)

האם מנהלים את הכסף בעצמכם, בתיק שמטרתו שימור ערך (איך הוא היה נראה?), ומושכים ממנו "קצבה" חודשית לצרכי מחייה ובכך משאירים לעצמכם חופש פעולה מלא אבל מסתכנים בניהול לא נכון או בזבוז של הכסף מוקדם מהצפוי?
שילוב של תיק אג"חי בעיקרו, דירה להשקעה (או 2) בארץ ואולי קצת מניות דפנסיביות עם תשואת דיבידנד גבוהה.

(אז נכון שזה לא בדיוק "פרישה מוקדמת", אבל זה הפורום המתאים ביותר לדעתי, ובסופו של דבר זה תרחיש שיכול לקרות גם, או בעיקר, לפורשים מוקדמים שלא הספיקו לצבור פנסיה משמעותית...)

מה הייתם עושים אם הגעתם לגיל פרישה, אין לכם פנסיה מצד אחד (או פנסיה מינימלית בלבד), אבל יש די הרבה כסף שחסכתם מצד שני שאמור להספיק לכיסוי ההוצאות שלכם לכ-30 שנה, תוך כדי "אכילת" הקרן. איך הייתם מתנהלים מכאן ואילך?

האם מפקידים את הכסף לקופת גמל/תוכנית אנונה (מה האפשרות הכדאית ביותר?) ובכך מבטיחים לעצמכם את הקצבה אבל מאבדים שליטה על הכסף ואת היכולת להשתמש בו מעבר לקצבה במקרי חירום?

כדי לענות מדויק יותר, צריך לדעת מה עלויות המחייה החודשיות, ומה הסכום שעומד לרשותך, לאחר מכן יהיה ניתן לקבוע כיצד להשקיע ובאיזה רמת סיכון כדי להגיע ליעד המחייה החודשית.

יש די הרבה כסף שחסכתם מצד שני שאמור להספיק לכיסוי ההוצאות שלכם לכ-30 שנה, תוך כדי "אכילת" הקרן. איך הייתם מתנהלים מכאן ואילך?
אם לא יהיה לי מספיק בשביל לחיות מתיק השקעות בלי לאכול את הקרן אז אני אנסה לחזור לשוק העבודה (גם אם זה אומר שאני אהיה השומר בכניסה לסופר הקרוב).
לעניות דעתי, אדם שמתכנן לפרוש מוקדם צריך שתיק ההשקעות שלו יהיה מסוגל לספק לו את כל הוצאות המחיה השנתיות שלו (כולל מותרות שהוא מעוניין בה) בלי לאכול את הקרן עצמה.
עבור אותו אדם גם פנסיה מינימלית תהיה מספקת כי היא והקצבה שהוא יקבל מהמדינה יופנו לבלת"מים במידת הצורך.

האם מנהלים את הכסף בעצמכם, בתיק שמטרתו שימור ערך (איך הוא היה נראה?),
כן - תיק שמורכב ב-100% ממניות דיבידנד.

מושכים ממנו "קצבה" חודשית לצרכי מחייה ובכך משאירים לעצמכם חופש פעולה מלא אבל מסתכנים בניהול לא נכון או בזבוז של הכסף מוקדם מהצפוי?
אני אמשוך רק מהדיבידנדים שמתקבלים מהתיק ובכך אני אקטין את הסיכוי שהכסף יעלם מוקדם מהצפוי לרמה אפסית.

אין שום סיכוי!

לא - אני מעדיף שליטה.

לעניות דעתי, אדם שמתכנן לפרוש מוקדם צריך שתיק ההשקעות שלו יהיה מסוגל לספק לו את כל הוצאות המחיה השנתיות שלו (כולל מותרות שהוא מעוניין בה) בלי לאכול את הקרן עצמה.
אני מסכים לגבי פרישה מוקדמת אליה התייחסת (ובכל מקרה אין הבדל גדול בין משיכה של ריבית בלבד וקרן+ריבית במשך 50 שנה).
כשפורשים בגיל הפרישה או בסמוך לו, אני לא רואה שום בעיה בהסתמכות על הקרן. אם אדם בן 70 יודע שהקרן שלו תאזל בעוד 35 שנה, זה לא נורא.

, אדם שמתכנן לפרוש מוקדם צריך שתיק ההשקעות שלו יהיה מסוגל לספק לו את כל הוצאות המחיה השנתיות שלו (כולל מותרות שהוא מעוניין בה) בלי לאכול את הקרן עצמה.
גובל בבלתי אפשרי לאדם מן הישוב.

אני לא רואה שום בעיה בהסתמכות על הקרן. אם אדם בן 70 יודע שהקרן שלו תאזל בעוד 35 שנה, זה לא נורא.
הסתמכות על הקרן אומרת שאין לך מרווח תמרון במידה וטעית.
אני מעדיף להסתמך על הדיבידנד ולמשוך מהקרן במידה וההוצאות גדלו מעבר לצפוי.

גובל בבלתי אפשרי לאדם מן הישוב.
למזלנו אנחנו בפורום שמעודד חסכון אגרסיבי ורמת הוצאות נמוכה עם הרבה דוגמאות מהחיים של אנשים "מן הישוב הסולידי" שעבורם זה בהחלט אפשרי :)

הסתמכות על הקרן אומרת שאין לך מרווח תמרון במידה וטעית.
אין שום דבר קדוש בקרן.
כשאתה לא פוגע בה אתה בעצם אומר שאתה רוצה להוריש סכום מסויים לילדים. למה לא יותר מזה? למה לא פחות מזה?

כשאתה לא פוגע בה אתה בעצם אומר שאתה רוצה להוריש סכום מסויים לילדים.
לא - אני אומר שהיא מהווה מרווח תמרון במידה וההוצאות יהיו גדולות מהצפוי (בנוסף לפנסיה/קצבה וכו').

אתם יוצאים מנקודת הנחה שכושרכם הפיזי והמנטלי לא ידרדר עם השנים מה שיעשה אותכם למטרה קלה להתעללות פיננסית. צריך לקחת את זה בחשבון לא חסרות נשמות טובות עם כוונות קרימינליות מטפלים שכנים ילדים וכו

אתם יוצאים מנקודת הנחה שכושרכם הפיזי והמנטלי לא ידרדר עם השנים מה שיעשה אותכם למטרה קלה להתעללות פיננסית. צריך לקחת את זה בחשבון לא חסרות נשמות טובות עם כוונות קרימינליות מטפלים שכנים ילדים וכו

בתור מי שבודק עכשיו למספר אנשים שקרובים לגיל פרישה וחלקם עברו אותו אפשרויות קצבה, אני יכול לומר שקרנות הפנסיה לא מקבלות אנשים בגיל פרישה, (לפי בדיקה שלי למשל עם הלמן אלדובי, הם מקבלים לקרנות הפנסיה רק עד גיל 55 - לא יודע אם הנתון הזה מבוסס, זה מה שאמר לי הנציג שלהם), ולכן מי שרוצה תכנית קצבה מובטחת צריך לפנות לגופים אחרים.

להבנתי יש מספר תכונות חשובות שצריך לבדוק בנושא קצבה:
1. גובה הקצבה והאם היא יכולה להשתנות לרעה
2. תקופת הקצבה המובטחת, בעניין הזה, לדעתי זה נחלק לתקופה שהקופה מוכנה להבטיח את הקצבה, ואם רוצים שהיא תובטח לתקופה נוספת צריך לשלם ביטוח אריכות ימים אשר מפחית את הקצבה המתקבלת.
3. דמי הניהול שהגוף הפיננסי גובה מהמבוטח והאם הוא רשאי להעלות אותם
4. מיסוי
הבעיה במוצרים הללו שהם מתחילים להיות מסובכים, וצריך לראות שהקצבה אכן כדאית.
היתרון הגדול הוא שהכסף נכנס כמו שעון, בדומה לביטוח לאומי, לא צריך להתעסק עם גבייה / ניהול תיק וכדומה. כמובן, שהמחיר הוא תשואה נמוכה יותר.

בתור מי שבודק עכשיו למספר אנשים שקרובים לגיל פרישה וחלקם עברו אותו אפשרויות קצבה, אני יכול לומר שקרנות הפנסיה לא מקבלות אנשים בגיל פרישה, (לפי בדיקה שלי למשל עם הלמן אלדובי, הם מקבלים לקרנות הפנסיה רק עד גיל 55 - לא יודע אם הנתון הזה מבוסס, זה מה שאמר לי הנציג שלהם), ולכן מי שרוצה תכנית קצבה מובטחת צריך לפנות לגופים אחרים.

להבנתי יש מספר תכונות חשובות שצריך לבדוק בנושא קצבה:
1. גובה הקצבה והאם היא יכולה להשתנות לרעה
2. תקופת הקצבה המובטחת, בעניין הזה, לדעתי זה נחלק לתקופה שהקופה מוכנה להבטיח את הקצבה, ואם רוצים שהיא תובטח לתקופה נוספת צריך לשלם ביטוח אריכות ימים אשר מפחית את הקצבה המתקבלת.
3. דמי הניהול שהגוף הפיננסי גובה מהמבוטח והאם הוא רשאי להעלות אותם
4. מיסוי
הבעיה במוצרים הללו שהם מתחילים להיות מסובכים, וצריך לראות שהקצבה אכן כדאית.
היתרון הגדול הוא שהכסף נכנס כמו שעון, בדומה לביטוח לאומי, לא צריך להתעסק עם גבייה / ניהול תיק וכדומה. כמובן, שהמחיר הוא תשואה נמוכה יותר.
אני לא מכיר גוף שנותן קצבה מובטחת, כל הקצבות משתנות לפי התשואה של התיק.

קונה דירת מגורים בישראל במזומן למרות השוק הבועתי, משכיר את הדירה בשכירות חודשית ובנוסף לוקח משכנתא הפוכה מהבנק במידה והשכירות לא מספיקה.

אני הייתי מחלק בין השקעה אישית, קופ"ג/אנונה, נדלן למגורים
בצורה כזו אתה לא ננעל על אפיק אחד בלבד ויש לך גם ביטוח אריכות חיים
החולקה הנאיבית של 1/3 1/3 1/3 היא נקודת ההתחלה , רמת הסיכון להתיק השקעות היא לפי כלל 100 פחות גיל, אבל גם זה לא תורה מסיני (אני הייתי מגדיל קצת ל 50/50)

אין שום דבר קדוש בקרן.
כשאתה לא פוגע בה אתה בעצם אומר שאתה רוצה להוריש סכום מסויים לילדים. למה לא יותר מזה? למה לא פחות מזה?
נכון מאוד.
אני בכ"ז שואף פחות או יותר לחיות מתשואת הקרן, אז אסביר מדוע:
קשה מאוד לחשב תשואות עתידיות של עשרות שנים. תלוי ביותר מידי משתנים בלתי ידועים. תחת ההנחה שאני כן רוצה להוריש סכום משמעותי, ותחת ההנחה שאני רוצה לחיות מתשואת חסכונותי בעתיד, השאיפה של חיים מהקרן נראית לי סבירה. זה לא באמת משנה אם לפי כלל ה - 25 או ה - 33, זה סתם מספרים. לא נורא מהותי לי להוריש 1/2 2/3 או 1.5/1, העיקר לחיות מההון, להזרים את העניין הלאה, ולקחת מקדם ביטחון שמאפשר זאת בסבירות גבוהה. במובן זה הבנצ'מרק של הקרן עצמה כמדד יחוס שנשאף לא לגרוע ממנו מהותית, נשמע לי סביר.
כמובן שאם יש לך עצה טובה יותר לשקלל את הסיפור אשמח מאוד לשמוע.

אל תשכח את תיקון 190 למס הכנסה, ודי לחכימה ברמיזה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B הגעתם לעצמאות כלכלית, מה הלאה? התפתחות אישית 12
אנא-אל איך הגעתם לתחום? יומני מסע אישיים 28
S ניהול סיכונים ככל שמתקרבים לגיל הפרשיה - אשמח לשמוע עצות פרקטיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
י מקדם קצבה לגיל 90 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
רולי חסכון לגיל פרישה בדמי ניהול נמוכים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
C תשלומים לעוזרת בית (מעל לגיל פרישה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
S השקעות רלוונטיות קרוב לגיל פרישה בלי פרישה? שוק ההון 2
מ שינוי בתיק ההשקעות בהתאם לגיל שוק ההון 1
א קצבת נכות בעת הגעה לגיל פרישה צרכנות פיננסית 6
ויטל שינוי מקצוע- מתקרב לגיל 30 התפתחות אישית 4
ע תיק השקעות בהתאם לגיל שוק ההון 1
1337justme ביטוח בריאות פרטי לגיל הזהב צרכנות פיננסית 36
סטרבו הגעה לגיל פרישה - שאלות צרכנות פיננסית 23
מ הפרשת פנסיה של עובד שהגיע לגיל הפנסיה צרכנות פיננסית 1
yossik מצלמת אבטחה לגיל שלישי+ אוף טופיק 6
כ חזרה לגיל 20 יומני מסע אישיים 10
I מעוניין להתחיל להשקיע דרך IB(חשבון לגיל עד 25) שוק ההון 3
מ קרן פנסיה - במקרה של מוות לפני פרישה - גרוש ללא ילדים מתחת לגיל 21 צרכנות פיננסית 21
adamshalev עזרה עם כניסה לגיל פרישה של הורה צרכנות פיננסית 20
waskindalost מחפש דרך פסיבית להשקיע לילדים עד לגיל לימודים Vanguard 529 שוק ההון 5
Y מחיר למשתכן, זכאות של זוג לא נשוי ומתחת לגיל 35 נדל"ן 10
S מפחד ממס ירושה אבל כבר קניתי קרנות אמריקאיות שוק ההון 22
S בן 35 רוצה אבל מפחד לעזוב את הבית של ההורים אוף טופיק 32
T נושא חרוש אבל יש לי כמה תהיות על המדד העולמי והאמריקאי שוק ההון 14
ס השקעה לטווח הארוך במדד הs&p 500 אבל עם אופציות גידור למשברים שוק ההון 5
T יש לי הון להשקיע בדירה חדשה. אבל מרגיש תקוע נדל"ן 27
A אני מנסה לפתוח חשבון באינטרקטיב ברוקרס אבל אני ניתקל בדברים לא מובנים: ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
נגב עצמאי שאינו מכניס הכנסות אבל מעוניין להפקיד לקרן ההשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ס חסיד של שוק ההון אבל הנדל"ן קורץ שוק ההון 102
G אם היו לי הפסדים גדולים שנה שעברה, אבל בשנה הזאת הרווחתי קצת - אני צריך לשלם מס כרגיל? מיסים 3
E s&p 500 , נסד"ק 100, מדד עולמי, יש לי את כולם. אבל במה עדיף להשקיע? שוק ההון 23
מ מדד עולה אבל קרן יורדת? שוק ההון 3
H מנסה לקנות CSPX ב IB אבל רשום לי שאין לי מספיק כסף? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
F 1322: חשבון IB, יש הפסד רווח הון, אבל על דיבידנדים שולם מס במקור - למלא 2 טפסים? מיסים 7
F החזרי מס - מותר עד 6 שנים אחורה, אבל ברשות המיסים ניתן עד קדימה באפריל מיסים 11
GeraltOfHaifa יש קריירה, יש כסף. אבל מרגיש ריקנות. מה עכשיו? התפתחות אישית 83
D לבעלי חניה בבניין,. לא ביקשנו חלף חניה בתמ'א פינוי בינוי , לאחר תכנון וחתימה אבל טרם חתימה סופית., מה הכי טוב כרגע לעשות? נדל"ן 4
R גידור דולר/שקל אבל עם טוויסט שוק ההון 4
L משכנתא 50% לדירה שניה, אבל מאיזה מחיר זה נגזר? נדל"ן 3
ה רוצה להעביר את הקרן השתלמות, קופת הגמל, והפנסיה מאלטשולר, למקום אחר למסלול עוקב מדד s&p. בסלייס יש מסלול כזה עם דמי ניהול 0.3 אבל הבנתי שלא ככ מומלץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
P מע"מ בהוצאה מתועדת אבל ללא חשבונית מס? מיסים 5
Z בשקעה בניירות ערך זרים אם אדם שהפסיד 30,000 ש"ח הפסד נומינלי אבל עליית שער החליפין מיתן את ההפסד ל20,000 ש"ח האם יוכר לו מלא הפסד הנומינלי לקיזוז? פוסטים מאיכות נמוכה 2
D זוג בני 30 רוצים לקפוץ לבריכה, אבל חוששים יומני מסע אישיים 6
E שוקל להחליף מקצוע מצלם לנדל"ן, אבל ההתלבטות קשה. מה אומרים? אוף טופיק 34
B אף פעם לא הייתי מיליונר, אבל הייתי שמח לעשות תכנוני מס מורכבים. מיסים 6
freakazoid קרן מחקת מדד ת"א 35 מומלצת אבל... שוק ההון 4
Y חדר כושר צריך להחזיר לי כסף בשל ביטול מנוי אבל דורש פרטי חשבון בנק צרכנות פיננסית 4
ד שאלות של משקיעה מתחילה שרוצה להתחיל להשקיע אבל אין לה את האומץ ויש לה הרבה שאלות שוק ההון 37
O יש כסף, יש רצון, יש הבנה בסיסית, אבל מה תכלס? נדל"ן 10
M עוד פוסט של איך להתחיל, דומה אבל אולי קצת שונה שוק ההון 12

נושאים דומים

Back
למעלה