• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הגדלת חשיפה למניות small cap

שודד הפינג פונג

משתמש רגיל
דירוג
1,371
אהלן,
כותרת, ובנוסף חשבתי על 1/3 ארה"ב 1/3 שווקים מתעוררים, 1/3 'שאר העולם'.
חשבתי לקנות לצורך כך 3 קרנות:
VBR
VSS
EEMS
שאלות:
1) האם יש לדעתכם דרך זולה או פשוטה יותר?
2) לגבי ה - EEMS הקרן יחסית יקרה (0.71%), וגם קטנה (160M), לגבי הסחירות - אתמול היה שם מסחר רק של 8,000$ (או שמא אני צריך להוסיף שלושה אפסים?), האם יש בזה סיכון לדעתכם?

שבת שלום.

בא לי להמר שלמניות 'קטנות' מגיעה אצלי בתיק חשיפה גדולה יותר ממשקלן ע"פ שווי שוק. זה הכל.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
יש כל מיני בעיות עם קרנות קטנות. אישית לא חושב שזה רעיון טוב (קרנות קטנות). לא מתייחס לקרן הספציפית הזאת.
לגבי VSS שים לב שהיא מכילה כמות נכבדת של מדינות מתפתחות. אלטרנטיבה אחת היא SCZ (ג״נ מחזיק) כדי לקבל חשיפה למניות מפותחות קטנות, אבל אם אני זוכר נכון היא קצת יותר יקרה.

למה ההטיה לערך בארהב אבל לא בשאר?

ערך חוץ ארהב יש בטוח. לא בטוח לגבי שווקים מתעוררים (לפחות משהו נורמלי).
בכל אופן רושמים small cap מהמילה capitalization.

לא מכיר קרן סל שמשקיעה במניות ערך קטנות חוץ ארה"ב.
הכי קרוב שאפשר להגיע לזה זה דרך DFA אבל זה לאמריקאים בלבד.
יש שווקים מתעוררים קטנות עם הטייה לערך\דיבידנדים אבל הקרנות הסל הללו הן קטנות, לא נזילות,יקרות (יחסית) ובלי עבר עשיר של ביצועים. אז אני אישית לא הייתי משקיע בהם.
שים לב ש VBR אינה מכילה "טעינת פקטור" ערך גובה, היא גם מאוד מפוזרת, מה שמחייב ממנה להשקיע גם במניות שהן לא לגמרי בקטגורית הערך.
יש קרנות סל פחות מפוזרות (ויותר יקרות) עם טעינת פקטור גבוה יותר.
אני הייתי לוקח זאת בחשבון, מכיוון שמניות קטנות צמיחה הן כקבוצה בעלות תשואה צפויה נמוכה ביותר מכל פינות השוק.

שים לב ש VBR אינה מכילה "טעינת פקטור"
מה זה טעינת פקטור?
האם לדעתך VBR+VSS זה פתרון טוב כחשיפה גלובלית למניות small cap?
לא אכפת לי ערך או צמיחה האמת, אופטימלית אני רוצה להחזיק את כל המניות הקטנות בפיזור גלובלי כמה שיותר רחב, בדמי ניהול תחרותיים ובקרן סחירה.
מכיר טיקרים שיכולים להיות רלוונטים מלבד אלו שכבר צוינו?

אם לא אכפת לך מערך אז למה vbr ?

שווקים מתפתחים זה בלאגן בפני עצמו... אם כבר, אז אולי עדיף את כל הסגמנט?
אולי. לא אומר שלא.
אני משקיע בין כה וכה בשווקים מתעוררים די הרבה מעבר למשקלם היחסי ע"פ שווי. בעיקר בגלל המאמר הבא ששכנע אותי:
http://www.inbest.co.il/Articles.aspx?PageID=88
נראה לי שסגמנט ספציפי, מסוכן ותנודתי אשר יהא, עשוי דווקא להפחית מהשונות ומהסיכון שלא לעמוד ביעדים (של סיכון שאינו מפוצה בתשואה) בטווח הארוך.
לגבי הסיכון - אני מבין ואני רוצה. מתאים לי סיכון עודף תמורת פוטנציאל לתשואה עודפת. אני מאמין שאני יודע להתמודד עם תנודתיות (לא הייתי ב - 2008, אבל תנודות על סף ה - 20% שחוויתי לא הזיזו לי כהוא זה, ומאמין שגם כשיכאב - אדע לא למכור).
אני סבור כיום שלהחזיק ע"פ שווי שוק זו פשרה (נוחה) ולא מיטבית, ולכן מעוניין בחיזוקית מלמטה.
אני גם מבין שיתכן ועוד 20 שנה כשארצה לממש (נניח), אגלה שאשכרה הפסדתי כסף. ריאלי, נומינלי, ביחס ל - VT, יו ניים איט.

אני גם מבין שיתכן ועוד 20 שנה כשארצה לממש (נניח), אגלה שאשכרה הפסדתי כסף. ריאלי, נומינלי, ביחס ל - VT, יו ניים איט.
אני חושב לשים VSS בתיק ל 6-12 שנה (לא ממליץ), יש לו דמי ניהול של 0.17% והוא מפוזר היטב, אני צופה בחינת המשך החזקתו באמצע הדרך (לאחר 6 שנים)

מה זה טעינת פקטור?

Factor loading זה (לפי הבנתי) נתון סטטי שמצביע על קשר בין פקטור מסוים לתוצאה מסוימת.
לדוגמא: Small minus Large - פקטור מניות קטנות (SmL) לתשואה של קרן.
אפשר לבדוק זאת דרך https://www.portfoliovisualizer.com/factor-analysis
כך שלפי התאוריה, קרן שמכילה טעינת פקטור ערך יותר גבוה מאחרת, צריכה להניב תשואה יותר גבוהה עקב פרימיום הערך.
יש מצב שאני ממש לא הבנתי את זה כראוי, אני סתם ילד בן 22 שקרא כמה ספרים.

האם לדעתך VBR+ VSS זה פתרון טוב כחשיפה גלובלית למניות small cap?
לא יודע :lol:, תעשה את המחקר שלך.http://www.etf.com/etfanalytics/etf-finder

אולי. לא אומר שלא.
אני משקיע בין כה וכה בשווקים מתעוררים די הרבה מעבר למשקלם היחסי ע"פ שווי. בעיקר בגלל המאמר הבא ששכנע אותי:
http://www.inbest.co.il/Articles.aspx?PageID=88
נראה לי שסגמנט ספציפי, מסוכן ותנודתי אשר יהא, עשוי דווקא להפחית מהשונות ומהסיכון שלא לעמוד ביעדים (של סיכון שאינו מפוצה בתשואה) בטווח הארוך.
לגבי הסיכון - אני מבין ואני רוצה. מתאים לי סיכון עודף תמורת פוטנציאל לתשואה עודפת. אני מאמין שאני יודע להתמודד עם תנודתיות (לא הייתי ב - 2008, אבל תנודות על סף ה - 20% שחוויתי לא הזיזו לי כהוא זה, ומאמין שגם כשיכאב - אדע לא למכור).
אני סבור כיום שלהחזיק ע"פ שווי שוק זו פשרה (נוחה) ולא מיטבית, ולכן מעוניין בחיזוקית מלמטה.
לאף אחד אין כדור בדולח (כולל אותי כמובן).
קח בחשבון שהתשואה הגבוהה בשווקים מתעוררים משקפת את ריווחי הגלובליזציה והשקט הבטחוני היחסי בעולם בעשורים האחרונים. אי שקט פוליטי יחתוך עשרות אחוזים מהשווי במדינות האלו הרבה לפני שזה יקרה בארה"ב.
לא אומר כמובן שזו השקעה רעה, אלא שצריך לחשוב טוב על הכיוון שאליו אתה מעריך שהעולם הולך היום לפני ששמים סכומים נכבדים במדינות אינדונזיה או סין.

אהלן,
כותרת, ובנוסף חשבתי על 1/3 ארה"ב 1/3 שווקים מתעוררים, 1/3 'שאר העולם'.
חשבתי לקנות לצורך כך 3 קרנות:
VBR
VSS
EEMS
שאלות:
1) האם יש לדעתכם דרך זולה או פשוטה יותר?
2) לגבי ה - EEMS הקרן יחסית יקרה (0.71%), וגם קטנה (160M), לגבי הסחירות - אתמול היה שם מסחר רק של 8,000$ (או שמא אני צריך להוסיף שלושה אפסים?), האם יש בזה סיכון לדעתכם?

שבת שלום.
שים לב שהפרמיום של small cap לא גדול. לעומת זאת הפרימיום של small value גדול יותר ולכן אם כבר להמר על חשיפת יתר לפלח מסויים אני הייתי הולך על זה (מבלי לייעץ כלום).

אבל תחשב טוב האם תוספת התשואה (ממה שזכור לי בערך 0.3 אחוז לשנה לקטנות ובערך 0.7 אחוז לערך קטנות) מצדיקה את סיכון העקיבה (או יותר נכון אי העקיבה) ואת עלויות דמי הניהול המוגברת (אני מעריך סביב 0.2 אחוז יותר לשנה).

VB - 0.08% VSS - 0.017% כך שמבחינת דמי ניהול זה סבבי.
לגבי ערך או צמיחה, אין לי מושג ואני מניח שזה יכול יכול להשתנות, לכן בחרתי פיזור מקסימלי בין קטנות. בעיקר הנחה אותי הרעיון שאני מעדיף חשיפה קצת פחות מוטה גדולות בין תתי האפיקים, אינטואיטיבית זה נשמע לי הגיוני. ברור שיכול ואפסיד מזה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Q הגדלת הון עצמי שוק ההון 8
F הגדלת משכנתא קיימת - אפשרי? נדל"ן 1
D מחשבות על הגדלת סכום המשיכה בפרישה מוקדמת ללא תוספת סיכון פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 88
Y כדאי למכור מניות לפני הגדלת מס יסף? שוק ההון 8
C הגדלת הפנסיה החודשית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 40
י הגדלת ההפרשה לקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
M הצעת עבודה שתאפשר הגדלת הכנסה - כן או לא ??!! יזמות והגדלת הכנסות 11
ריש-לקיש הגדלת אחוז הניכוי של החלק שלי בקרן ההשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ש הגדלת הפרשת חלק עובד לקרן השתלמות מעבר ל-2.5% פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
T הגדלת הוצאות לשיפור איכות החיים התפתחות אישית 39
א פורום חדש מדוייק בשבילי :-) הגדלת הכנסות יזמות והגדלת הכנסות 47
מ יכולת השתכרות או הגדלת חסכון התפתחות אישית 12
ג הגדלת האפיק צמוד מדד שוק ההון 22
C הגדלת מסגרת אשראי צרכנות פיננסית 27
D הגדלת החלק ה"שמרני" בתיק שוק ההון 5
G ייעוץ לגבי גרייס ומיחזור משכנתא למטרות הגדלת הון ההשקעה נדל"ן 3
מומו הברווז הגדלת הפרשה לקה"ש + התחייבות לדמי ניהול בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
O העלאת ברוטו למען הגדלת הפקדה לIRA שוק ההון 12
ע פתיחת קופת גמל מול הגדלת תיק השקעות קיים שוק ההון 5
Yuvalbuz3 הגדלת סיכון ותשואה ע"י משקל עודף שוק ההון 14
Y הגדלת הפרשה לקרן השתלמות שוק ההון 1
D.Aristocrats הודעה משמחת על הגדלת תקרה של סכום חד פעמי עבור העברות לחשבון אקראי שוק ההון 9
Y הגדלת פיזור לנכס "יקר" שוק ההון 5
G הגדלת הפרשות פנסיוניות - כיצד זה משפיע על הפרשת 18.3% בגמל? שוק ההון 5
ע הגדלת ההפרשה מהברוטו לקרן השתלמות עבור שכיר שאינו מגיע לגובה הפטור צרכנות פיננסית 2
ש הגדלת הכנסה וקרן השתלמות אוף טופיק 8
ס הגדלת ההשקעה בחו״ל? שוק ההון 13
C חשיפה מוגברת למזרח אירופה שוק ההון 6
ב איך לקרוא התפלגות חשיפה, ודמי ניהול על קרן השתלמות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
F אלטרנטיבה לנייר 1096650 (חשיפה לסחורות) שוק ההון 0
B חשיפה לשוק באמצעות חוזים עתידיים שוק ההון 2
E חשיפה לשווקים זרים וישראל דרך מדדים בבורסה בארהב שוק ההון 2
N השקעה בדולרים בלי חשיפה למס עיזבון שוק ההון 7
ש מנגנון חשיפה למט״ח בקרן מחקה שוק ההון 4
שיר הלל לטבע חשיפה דולרית ישירה ל-S&P שוק ההון 7
N שינוי חשיפה מנייתית בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M מניעת חשיפה למס ירושה אמריקאי שוק ההון 7
D חשיפה לשינויי מט"ח ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
י 80% חשיפה למניות שוק ההון 26
R חשיפה לסל מדדי מניות עולמיים עם קרן מובטחת - האם כדאי? שוק ההון 32
ה הקטנת חשיפה בתיק השקעות פרטי שוק ההון 5
SolidAce בניית תיק השקעות - חשיפה לנדלן, אבטחת מידע וחשיפה למט"ח שוק ההון 0
Y איך נכון לחשב אחוז חשיפה לנדלן כשיש דירה עם משכנתא? שוק ההון 1
SolidAce פתיחת תיק עבור צעיר עם חשיפה גבוהה לשוק המניות (העולמי) שוק ההון 8
T איך לייצר חשיפה למדד תשומות הבנייה? נדל"ן 0
S חישוב חשיפה באחוזים לשוק המניות האמריקאי במסלולים פנסיונים מנוהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה חשיפה לדולר צרכנות פיננסית 2
לאץ' חשיפה לs&p לטווחי זמן שונים שוק ההון 3
א חשיפה מוגזמת לsnp? שוק ההון 45
ב חשיפה פשוטה להשקעות ב-Private Equity קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1

נושאים דומים

Back
למעלה