• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הגבלת גיל לפוליטיקאים

• פותח הנושא פותח הנושא אקראי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אקראי

משתמש רגיל
דירוג
162
שופטים יכולים לכהן עד גיל 70. האם כדאי להטיל את אותה הגבלה על פוליטיקאים? לדעתי בשיטה פרלמנטרית, שבה לא ממש נוח להטיל הגבלת כהונה, זה פתרון טוב. מה גם שזקנים כנראה יחשבו פחות על העתיד כיוון שהם ממילא לא יהיו פה (אף שלא חסרים מושחתים צעירים).
מה דעתכם?

אצל שופט ואצל פוליטיקאי זה מצב אחר וההקבלה ביניהם בעייתית.
שופט לרוב מדובר באנשים שעשו קריירה במשפט וממשיכים אותה בתור שופטים. עד כמה שאני מכיר, נדירים האנשים שמתמנים לראשונה למשפט בגילאים מבוגרים.

אצל פוליטיקאי, העם יכול להחליט מיהו הנציג שלו, ויכול לשפוט גם לפי גיל. אבל אם העם בחר, מהי הסיבה שדווקא 70 זה הגיל שכבר לא?
גם לפוליטיקה זה נראה לי יותר הגיוני שמצטרפים מאוחר יותר. באיזה גיל הצטרף גנץ? יאיר גולן? אני הייתי מחפש דווקא את האנשים שעשו קריירה בחוץ ומביאים חוכמת חיים כלשהי לכנסת.

מה גם שזקנים כנראה יחשבו פחות על העתיד כיוון שהם ממילא לא יהיו פה (אף שלא חסרים מושחתים צעירים).
לא מסכימה עם ההנחה הזו. אידאליסטים ברמות שונות בכל גיל יקחו בחשבון את החזון שלהם.

אני בעד להגביל, מטעמים בריאותיים אם אפשר לקרוא לזה ככה. 70 נשמע לי שרירותי מדי.
הגבול עובר מבחינתי באופן ברור בגיל 80. אדם צלול ובריא בגיל 80 יכול לייעץ או להיות בתפקיד ייצוגי, אבל נשמע לי כבר פחות כשיר לנהל מדינה.
מעבר לטעם הכשירות הבריאותית לא רואה הצדקה להגביל.

מסכימה גם עם מה שנכתב לפני שההקבלה לשופטים קצת בעייתית.

לא מסכימה עם ההנחה הזו. אידאליסטים ברמות שונות בכל גיל יקחו בחשבון את החזון שלהם.

הגבול עובר מבחינתי באופן ברור בגיל 80. אדם צלול ובריא בגיל 80 יכול לייעץ או להיות בתפקיד ייצוגי, אבל נשמע לי כבר פחות כשיר לנהל מדינה.
מעבר לטעם הכשירות הבריאותית לא רואה הצדקה להגביל.

את מאמינה שהפוליטיקה הישראלית מונעת מאידיאלים?

את מאמינה שהפוליטיקה הישראלית מונעת מאידיאלים?
אני חושבת שיש אידאליסטים וקבוצות אידיאליסטיות בפוליטיקה הישראלית, וחלקם אפילו מיוצגים במפלגות לא זניחות (למשל משיחיים או כאלה שחושבים שישראל יכולה להיות מדינת כל אזרחיה).

אני לא חושבת שאידיאליזם (מכל סוג) הוא טון מרכזי בפוליטיקה הישראלית כיום.

נערך לאחרונה ב:
עיקרון רצון העם סותר הגבלה כזו.
מודה שלא הבנתי לגמרי את הרציונל. אדם בן 70 יכול לחיות סבבה גם עד 90

אצל שופט ואצל פוליטיקאי זה מצב אחר וההקבלה ביניהם בעייתית.
שופט לרוב מדובר באנשים שעשו קריירה במשפט וממשיכים אותה בתור שופטים. עד כמה שאני מכיר, נדירים האנשים שמתמנים לראשונה למשפט בגילאים מבוגרים.
נכון. אז למה ההקבלה בעייתית?
אצל פוליטיקאי, העם יכול להחליט מיהו הנציג שלו, ויכול לשפוט גם לפי גיל. אבל אם העם בחר, מהי הסיבה שדווקא 70 זה הגיל שכבר לא?
כוח צריך להגביל. רצון העם הוא לא מהות הכול. גם אובמה אהוב מאוד בקרב העם, ועדיין נאלץ לפרוש. אבל תאורטית הוא היה נבחר שוב ושוב.
גם לפוליטיקה זה נראה לי יותר הגיוני שמצטרפים מאוחר יותר. באיזה גיל הצטרף גנץ? יאיר גולן?
לא שבעים.

יפה, אז אם יש מספיק אידיאליסטים בכל גיל, אין סיבה שנתעקש על הזקנים.
גיל הפרישה נמוך יותר…
לא הוסבר למה ההקבלה בעייתית.

עיקרון רצון העם סותר הגבלה כזו.
מי אמר?
העם לא באמת בוחר ראש ממשלה. וגם את יושב ראש המפלגה העם לא בדיוק בוחר אלא אך ורק חברי המפלגה.
וגם אני לא חושב שזו פגיעה בלתי מידתית ברצון העם. צריך לבדוק מה הגיל הממוצע שבו נבחרו לראשונה ראשי הממשלה שלנו. בוא נניח שזה בסביבות גיל 60 (ואני מפרגן). 10 שנים זה מעט? בארה״ב זה 8, בצרפת זה 10.
מודה שלא הבנתי לגמרי את הרציונל. אדם בן 70 יכול לחיות סבבה גם עד 90
פשוט להגביל כהונה. וגם כי לדעתי אדם זקן לא צריך לקבוע החלטות שהוא לא יושפע מהן. היבט נוסף הוא הבריאות.

נכון. אז למה ההקבלה בעייתית?
1. שופט מתחיל את הקריירה שלו בגיל יותר מסוים מאשר פוליטיקאי שהמסלול שלו מגוון יותר.
2. פוליטיקאי עובר בחירה ישירה של הציבור וההגבלה על רצון הציבור בפרמטר כמו גיל נראית לי שרירותית.
שיקולים בריאותיים עסקינן? תקיים מנגנון נבצרות. ״אם נבחר הציבור צריך להיות לפחות יומיים בשבוע בבית חולים, הוא נבצר, וישהה את תפקידו״.
הגבלה על כוח לעומת זאת, מסכים איתך שהיא קריטית. כוח משחית.

1. שופט מתחיל את הקריירה שלו בגיל יותר מסוים מאשר פוליטיקאי שהמסלול שלו מגוון יותר.
נכון, אבל אתה יכול להסכים איתי שהמדינה לא צריכה לדאוג לרווחת פוליטיקאים כל כך, לא? הרי מי שרוצה להיות פוליטיקאי – זה על אחריותו. המדינה לא אמורה לדאוג לך שיהיה לך מספיק זמן לעבוד.
2. פוליטיקאי עובר בחירה ישירה של הציבור וההגבלה על רצון הציבור בפרמטר כמו גיל נראית לי שרירותית.
הוא לא, עובדתית הוא לא. קודם כול אנחנו לא ממש בוחרים את הרשימה במפלגות. רובנו לא חברי מפלגה.
שנית אנחנו לא בוחרים את ראש הממשלה אלא כאמור מפלגה. לכן תאורטית ראש הממשלה יכול להיות כל חבר כנסת (וכבר היו מקרים מעולם, בוא נגיד ככה).
שיקולים בריאותיים עסקינן? תקיים מנגנון נבצרות. ״אם נבחר הציבור צריך להיות לפחות יומיים בשבוע בבית חולים, הוא נבצר, וישהה את תפקידו״.
מה אם הוא בן 60 ופתאום שבר את האגן?
הגבלה על כוח לעומת זאת, מסכים איתך שהיא קריטית. כוח משחית.
יפה. אז בשיטה פרלמנטרית בעייתי להגביל כהונה מכיוון שהכנסת נוחה להתפזר לפני תום כהונתה. וממשלות נוחות להתפרק עוד יותר. למעשה היו פה רק שלוש ממשלות, נדמה לי, שסיימו את כהונתן. למרבה האירוניה זה היה אף יותר מתקופת הכהונה, אז גם זה לא מצב רגיל כל כך.
החלופה היא הגבלת שנים לראש הממשלה. אבל נניח תגביל לשמונה שנים. הוא היה שש שנים, ועכשיו הכנסת שוב התפזרה. הוא נבחר שוב, אך כעבור שנתיים הכנסת לא התפרקה. מה עושים? הרי הוא סיים את שמונה השנים שלו, אבל עדיין נותר לו זמן.
לכן לדעתי גיל הוא אופצייה מושלמת. הבעיה הזאת ניכרת הרבה יותר בארה״ב. פה הפוליטיקאים שלנו עוד צעירים יחסית, אז לא נראה לי שמישהו יפסיד מהגבלת גיל של 70 שנים. זה גיל שכבר צריך לפרוש, גם מוסרית.

יפה, אז אם יש מספיק אידיאליסטים בכל גיל, אין סיבה שנתעקש על הזקנים.
צודק, אין סיבה להתעקש על אידאליסטים זקנים :)
אבל הייתי מעדיפה הגבלות שנוגעות למאפיינים של אדם רק כשהנימוק עליהן חזק מספיק.
עצם זה שאדם בן 70, לא נשמע לי מספיק מוצדק כדי למנוע ממנו את הזכות לרוץ ולהיבחר.
תחת ההנחה שבחברה מערבית זה גיל מבוגר, אבל עדיין לא "זקנה" ברמה של פגיעה בתפקוד.

גיל הפרישה נמוך יותר…
גם גיל הפרישה נשמע לי יחסית שרירותי. הוא נקבע תחת חישובים והנחות שכבר לא ברור שהן נכונות (או אפילו ברור שהן לא נכונות היום) ובכל מקרה מתעדכן בקצב שלו כלפי מעלה.

לא הוסבר למה ההקבלה בעייתית.

חוק הגבלת גיל השופטים בארץ למיטב ידעתי נגזר מהשפעת הבריטים ומערכת המשפט האירופאית בכלל.
המטרה שלו לאפשר קריירה מקצועית, למנוע התערבות פוליטית בהארכת קדנציות ובכלל להימנע מהמודל האמריקאי והבעיות שלו.
גם במקרה הזה המספר 70, נקבע בעבר כגבול לתפקוד ראוי ואולי יכול היה להיקבע אחרת היום.

ההשוואה שלך להגבלת גיל לשופטים ברורה, אולי לא הייתי צריכה לרשום בעייתית.
אבל השיקולים בקביעת גיל שופט שונים מהשיקולים שלדעתי צריכים להיות בקביעת גיל פוליטיקאים.
למשל לפוליטקאים אין ממש מימד מקצועי להבדיל משופטים, הגיוני יותר שאנשים יפנו לפוליטיקה בגיל מאוחר אחרי קריירה ראשונה אחרת.
וגם חלק מהמטרה של הגבלת גיל שופטים היא כדי לצמצמם מעורבות פוליטית במערכת המשפט, זה נימוק חזק מאוד ללמה בכלל צריך איזושהי הגבלת גיל אפילו בלי קשר לכשירות מקצועית.

הייתי מעדיפה בהרבה הגבלת קדנציות.

עצם זה שאדם בן 70, לא נשמע לי מספיק מוצדק כדי למנוע ממנו את הזכות לרוץ ולהיבחר.
אני יכול להבין את ההיגיון, אבל לא בכל חוק יש היגיון. למשל בנסיעה בכבישים – למה דווקא מספר הקילומטרים הזה? כי ככה קבע המחוקק.
גם גיל הפרישה נשמע לי יחסית שרירותי. הוא נקבע תחת חישובים והנחות שכבר לא ברור שהן נכונות (או אפילו ברור שהן לא נכונות היום) ובכל מקרה מתעדכן בקצב שלו כלפי מעלה.
איזה כיף יהיה לי להזדקן.
חוק הגבלת גיל השופטים בארץ למיטב ידעתי נגזר מהשפעת הבריטים ומערכת המשפט האירופאית בכלל.
לא חקרתי את הנושא לעומק.
המטרה שלו לאפשר קריירה מקצועית, למנוע התערבות פוליטית בהארכת קדנציות ובכלל להימנע מהמודל האמריקאי והבעיות שלו.
כנראה.
גם במקרה הזה המספר 70, נקבע בעבר כגבול לתפקוד ראוי ואולי יכול היה להיקבע אחרת היום.
יודעת מה? נסכים עד 75. אף שהשופטת נאור חיה רק עד גיל 74.
אבל השיקולים בקביעת גיל שופט שונים מהשיקולים שלדעתי צריכים להיות בקביעת גיל פוליטיקאים.
למשל לפוליטקאים אין ממש מימד מקצועי להבדיל משופטים, הגיוני יותר שאנשים יפנו לפוליטיקה בגיל מאוחר אחרי קריירה ראשונה אחרת.
צריך לעשות מחקר של כמה אנשים נהיו פוליטיקאים בגיל צעיר. אבל כבר יש לי כמה שמות: נתניהו, לפיד, סער, בנט, לבני, רבין, מיכאלי. להמשיך? כמעט כולם צעירים מגיל 70 ועוד לא חסר להם זמן.
הייתי בודק גם את כל ראשי הממשלה, אבל האמת שאין לי כוח, אז תסלחי לי. כמה שמות מהראש: ביבי, ברק, פרס, שרת, רבין, בן־גוריון, לפיד, בנט. שמיר למשל היה בן 68 כשנבחר ב־1983. נשארו עוד שרון ואולמרט, אשכול, גולדה ובגין. אין טעם לבדוק אותם לדעתי כי הבנת את הסיפור.
וגם חלק מהמטרה של הגבלת גיל שופטים היא כדי לצמצמם מעורבות פוליטית במערכת המשפט, זה נימוק חזק מאוד ללמה בכלל צריך איזושהי הגבלת גיל אפילו בלי קשר לכשירות מקצועית.
כן.
הייתי מעדיפה בהרבה הגבלת קדנציות.
מעתק את ההסבר נגד:
בשיטה פרלמנטרית בעייתי להגביל כהונה מכיוון שהכנסת נוחה להתפזר לפני תום כהונתה. וממשלות נוחות להתפרק עוד יותר. למעשה היו פה רק שלוש ממשלות, נדמה לי, שסיימו את כהונתן. למרבה האירוניה זה היה אף יותר מתקופת הכהונה, אז גם זה לא מצב רגיל כל כך.
החלופה היא הגבלת שנים לראש הממשלה. אבל נניח תגביל לשמונה שנים. הוא היה שש שנים, ועכשיו הכנסת שוב התפזרה. הוא נבחר שוב, אך כעבור שנתיים הכנסת לא התפרקה. מה עושים? הרי הוא סיים את שמונה השנים שלו, אבל עדיין נותר לו זמן.
מצרף שלושה מחקרים:
התפרקות ממשלות – https://shakuf.co.il/9346
כהונה ממוצעת של הכנסת – https://www.idi.org.il/articles/8343
הגבלת כהונת ראש הממשלה – https://www.idi.org.il/articles/34207

חחחחח, הטקסט נראה כמו מדרגות.

אני יכול להבין את ההיגיון, אבל לא בכל חוק יש היגיון. למשל בנסיעה בכבישים – למה דווקא מספר הקילומטרים הזה? כי ככה קבע המחוקק.
אמת. יש גם חוקים נוגדי הגיון...
באופן כללי ובלי קשר ספציפית לשאלת הגבלת גיל פוליטיקאים, אני מעדיפה מערכת חוקים והגבלות רזה ככל הניתן. לכן אלא אם אכן יש נימוק חזק להגבלה, אני מעדיפה שפשוט לא תהיה שום הגבלה ושום התערבות.
נראה שאנחנו מסכימים שהחל מגיל מסוים יש נימוק של כשירות.
יודעת מה? נסכים עד 75. אף שהשופטת נאור חיה רק עד גיל 74.
אני מוכנה לחתום על 75 :) (למרות שאין לי הסבר ללמה לא 76 או 77, השרירותיות כנראה בלתי נמנעת).

צריך לעשות מחקר של כמה אנשים נהיו פוליטיקאים בגיל צעיר. אבל כבר יש לי כמה שמות: נתניהו, לפיד, סער, בנט, לבני, רבין, מיכאלי. להמשיך? כמעט כולם צעירים מגיל 70 ועוד לא חסר להם זמן.
הייתי בודק גם את כל ראשי הממשלה, אבל האמת שאין לי כוח, אז תסלחי לי. כמה שמות מהראש: ביבי, ברק, פרס, שרת, רבין, בן־גוריון, לפיד, בנט. שמיר למשל היה בן 68 כשנבחר ב־1983. נשארו עוד שרון ואולמרט, אשכול, גולדה ובגין. אין טעם לבדוק אותם לדעתי כי הבנת את הסיפור.
צודק, כל השמות שהבאת וכנראה גם אחרים התחילו להתעסק בפוליטיקה בגיל מספיק צעיר כדי לפתח קריירה פוליטית עד גיל 70. אבל בהקשר הזה אנחנו עדיין חלוקים על מה טיב ההגבלה.

עם הנימוק השני שלך בנוגע לאינטרסים של פוליטיקאים זקנים, כבר כתבתי שאני לא מסכימה.
לגבי הנימוק העיקרי שלך להגבלת גיל כפתרון עקיף להגבלת כהונה בשיטה פרלמנטרית – לא בטוחה שאני מבינה אותו. לפי השיטה שאתה מציע עדיין אנשים יוכלו להעביר עשרות שנים בפוליטיקה, מה אנחנו בעצם מגבילים ולמה? סתם לצורך ההמחשה, דיי בטוחה שיש מספר חד ספרתי בכנסת הנוכחית מעל 70 (כץ, גפני, גולדקנוף, ביבי, בטוח מפספסת עוד כמה אבל אני אופתע אם זה לא בודדים).

אני כן חושבת שזה יעבוד לא רע אם נדבר רק על הגבלת ראשי ממשלה. שם הגיל נוטה להיות סביב 60-70 (עד כדי בנט, ביבי ורבין? ברק, בן גוריון ושרת שציינת כולם היו סביב ה60, מבחינתי זה דווקא תופס טוב עם ההגבלה עד גיל 70). לדעתי אם מצמצמים את זה רק לראשי ממשלה אז הטענה מתחזקת, ברוב המקרים נקבל הגבלת כהונה לא רעה וזה כלל פשוט וברור יותר מאשר הגבלת שנים, כמו שרשמת. זה כמובן לא יתמודד עם תופעות כמו ביבי...
אם אתה רוצה לגזור מתוך הטעם הזה הגבלה על כלל הפוליטיקאים בשביל הפשטות, כדי שלא יוכל לכהן ראש ממשלה מעל גיל 70 (לא כנבחר, לא כמחליף ולא כל תופעת קצה אחרת), אני נוטה להסכים שההצעה יכולה לעבוד.

מצרף שלושה מחקרים:
התפרקות ממשלות – https://shakuf.co.il/9346
כהונה ממוצעת של הכנסת – https://www.idi.org.il/articles/8343
הגבלת כהונת ראש הממשלה – https://www.idi.org.il/articles/34207
הבעיה הכללית ברורה לי ואין לי שום מחלוקת בנוגע לכך שזו אכן בעיה במערכת פרלמנטרית.
תודה על צירוף המידע התומך.

אמת. יש גם חוקים נוגדי הגיון...
לא הייתי אומר שזה נוגד היגיון אלא שהוא פשוט מועט פה. ההיגיון הוא "אנחנו רוצים שלא יהיו תאונות". העניין הוא שזה מאפשר הרבה מאוד חופש.
באופן כללי ובלי קשר ספציפית לשאלת הגבלת גיל פוליטיקאים, אני מעדיפה מערכת חוקים והגבלות רזה ככל הניתן. לכן אלא אם אכן יש נימוק חזק להגבלה, אני מעדיפה שפשוט לא תהיה שום הגבלה ושום התערבות.
תלוי הגבלה של מה לדעתי. לכתוב ספר? בבקשה. להקים בית חולים? זה כבר משהו אחר. לדעתי גיל 70 זה מספיק זמן לתת לאדם לבנות קריירה.
נראה שאנחנו מסכימים שהחל מגיל מסוים יש נימוק של כשירות.
כן.
אני מוכנה לחתום על 75 :) (למרות שאין לי הסבר ללמה לא 76 או 77, השרירותיות כנראה בלתי נמנעת).
יאללה, תביאי ת'שמפניה.
צודק, כל השמות שהבאת וכנראה גם אחרים התחילו להתעסק בפוליטיקה בגיל מספיק צעיר כדי לפתח קריירה פוליטית עד גיל 70. אבל בהקשר הזה אנחנו עדיין חלוקים על מה טיב ההגבלה.
לא רק שהם בנו קריירה פוליטית לפני גיל 70 אלא הם הנהיגו את המדינה לני גיל 70! זה הטופ של הטופ בקריירה פוליטית. טוב, אולי רק תפקיד השר הנגב, הגליל והחוסן הלאומי זה תפקיד בכיר יותר.
לגבי הנימוק העיקרי שלך להגבלת גיל כפתרון עקיף להגבלת כהונה בשיטה פרלמנטרית – לא בטוחה שאני מבינה אותו. לפי השיטה שאתה מציע עדיין אנשים יוכלו להעביר עשרות שנים בפוליטיקה, מה אנחנו בעצם מגבילים ולמה?
תראי, מספר שהופיע הרבה הוא גיל 60. אני חושב שרוב ראשי הממשלה שלנו נבחרו בגיל 60 או לקראתו. עשר שנים זה לא נורא.
סתם לצורך ההמחשה, דיי בטוחה שיש מספר חד ספרתי בכנסת הנוכחית מעל 70 (כץ, גפני, גולדקנוף, ביבי, בטוח מפספסת עוד כמה אבל אני אופתע אם זה לא בודדים).
כן, אז כפי שתאמרי בהמשך, ההגבלה משפיעה בעיקר על אישיות ראש הממשלה.
אני כן חושבת שזה יעבוד לא רע אם נדבר רק על הגבלת ראשי ממשלה. שם הגיל נוטה להיות סביב 60-70 (עד כדי בנט, ביבי ורבין? ברק, בן גוריון ושרת שציינת כולם היו סביב ה60, מבחינתי זה דווקא תופס טוב עם ההגבלה עד גיל 70).
קודם כול יפה שאנחנו ממש תמימי דעים. שנינו ציינו שרובם באמת נבחרו בגיל 60, ולכן הגבלה עד גיל 70 טובה.
לדעתי אם מצמצמים את זה רק לראשי ממשלה אז הטענה מתחזקת, ברוב המקרים נקבל הגבלת כהונה לא רעה וזה כלל פשוט וברור יותר מאשר הגבלת שנים, כמו שרשמת. זה כמובן לא יתמודד עם תופעות כמו ביבי...
זו השורה שהכי רציתי לענות עליה.
אני חושב שבעייתי לצמצם רק לראש הממשלה כי אז לדעתי יהיה פה ממד אישי יותר, ואני רוצה לבנות מערכת ולא פולחן אישיות. וממילא אם רוב חברי הכנסת מתחת לגיל 70, בפועל אין פה השפעה גדולה. מה גם שהם מתחלפים מהר מכנסת לכנסת, אז ההגבלה כבר לא כזאת מגבילה.
גם מה קורה במצב שיו"ר המפלגה הוא מעל גיל 70? בסופו של דבר מטילים את מלאכת הרכבת הממשלה על יו"ר מפלגה כלשהי. החוק אומר "חבר כנסת", אבל מעולם לא היה מצב שאותו חבר כנסת לא היה יו"ר מפלגתו.

ועכשיו לפסקה החשובה יותר. בסך הכול שיטת המשטר הישראלית היא לא כזאת גרועה. אני אשמח לדון איתך על רפורמות כאלה ואחרות, אבל חשוב לי להבהיר משהו: המטרה היא לא להתמודד עם תקופה מסוימת, אלא לבנות מערכת שתוכל להתמודד עם כמה וכמה תקופות. וזה שיש תקופה רעה, לא אומר שכל המערכת רעה. הדוגמה הטובה ביותר היא הוועדה לבחירת שופטים בראשות שרת המשפטים לשעבר איילת שקד. הייתה שחיתות, אבל זה עבר.
אם אתה רוצה לגזור מתוך הטעם הזה הגבלה על כלל הפוליטיקאים בשביל הפשטות, כדי שלא יוכל לכהן ראש ממשלה מעל גיל 70 (לא כנבחר, לא כמחליף ולא כל תופעת קצה אחרת), אני נוטה להסכים שההצעה יכולה לעבוד.
מתוך פשטות ורצון שזה לא יישמע אישי. חבר כנסת נשמע רך יותר מראש ממשלה.
תודה על צירוף המידע התומך.
בשמחה ובששון! אני אוהב את המכון הישראלי לדמוקרטיה. גם "שקוף" זו עמותה טובה. אחד הנהיגים שלה תומר אביטל התמודד בבחירות המקדימות של "העבודה" (לפני שנהייתה "הדמוקרטים").

לא הייתי אומר שזה נוגד היגיון אלא שהוא פשוט מועט פה. ההיגיון הוא "אנחנו רוצים שלא יהיו תאונות". העניין הוא שזה מאפשר הרבה מאוד חופש.
לא התכוונתי ספיצית לדוגמא שהבאת, אלא באופן כללי.

נראה שהגענו להסכמה. רק כמה חידודים -
אני חושב שבעייתי לצמצם רק לראש הממשלה כי אז לדעתי יהיה פה ממד אישי יותר, ואני רוצה לבנות מערכת ולא פולחן אישיות.
אני לא חושבת שהצמצום לראש הממשלה בלבד הוא בעל מימד אישי. אפשר להפריד את ראש הממשלה משאר חברי הכנסת, במילא הוא מוגדר במעמד מיוחד.

במה שרשמתי כאן -
התכוונתי בדיוק לנקודה הזו:
גם מה קורה במצב שיו"ר המפלגה הוא מעל גיל 70? בסופו של דבר מטילים את מלאכת הרכבת הממשלה על יו"ר מפלגה כלשהי. החוק אומר "חבר כנסת", אבל מעולם לא היה מצב שאותו חבר כנסת לא היה יו"ר מפלגתו.
מאחר ויש הכרח שראש הממשלה יהיה חבר כנסת והבחירה לראשות הממשלה איננה נפרדת, עדיף למנוע מראש את האפשרות של קיום סיטואציות בעייתיות ומקרה קצה. הדוגמא שהבאת ליו"ר מפלגה מעל גיל 70, זה בדיוק אחד המקרים שעדיף להימנע מהם על ידי הגבלת כל הפוליטיקאים מראש.

לא התכוונתי ספיצית לדוגמא שהבאת, אלא באופן כללי.
טוב, אני חושב שיש משהו שכל העם יסכים עליו: אי אפשר לצפות מהפוליטיקאים שלנו להשקעה ולחקר מעמיק.
אני לא חושבת שהצמצום לראש הממשלה בלבד הוא בעל מימד אישי. אפשר להפריד את ראש הממשלה משאר חברי הכנסת, במילא הוא מוגדר במעמד מיוחד.
לא בדיוק, הרי כדי להיות ראש ממשלה צריך קודם כול להיות חבר כנסת. ודאי שהתפקידים עצמם שונים.
מאחר ויש הכרח שראש הממשלה יהיה חבר כנסת והבחירה לראשות הממשלה איננה נפרדת, עדיף למנוע מראש את האפשרות של קיום סיטואציות בעייתיות ומקרה קצה. הדוגמא שהבאת ליו"ר מפלגה מעל גיל 70, זה בדיוק אחד המקרים שעדיף להימנע מהם על ידי הגבלת כל הפוליטיקאים מראש.
איזה יופי שבסוף מסכימים אנחנו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א חסכון / השקעה בבורסה על שם קטין עם הגבלת גיל פתיחה שוק ההון 19
A הגבלת המרת מט"ח בinteractivebrokers? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
S קרן כספית - הגבלת יחידות בקנייה שוק ההון 10
Michel הגבלת סכום קצבת פנסיה כדי להשפיע על גודל הכנסה לצורך חישוב תשלומי ביטוח לאומי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
E חוק הגבלת מזומן ותשלום לקבלן מהשטחים אוף טופיק 38
א האם ניתן לצאת ולחזור למסלול "כללי/תלוי גיל" בפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
G הטבות בתשלום מס רווחי הון להורה מעל גיל 60 שוק ההון 1
M במעבר בקרן פנסיה רכיב פיצויים חוזר למסלול תלוי גיל האם זה תקין ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S גידור במקום דילול מניות? תהייה על מסלולים תלויי גיל שוק ההון 8
Z מס רווח הון לאחר גיל 60 מיסים 3
R תרחיש שינוי גיל פרישה בישראל אוף טופיק 32
A עוד אחד שהגיע למשבר גיל ה 40. התפתחות אישית 13
H העברת קרן י' בביטוח מגדל למסלול תלוי גיל בטופס 780 והעברה בהמשך למסלולים נוספים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
אופק משבר גיל 30, האם הגיע הזמן להיכנס לשוק הנדל׳׳ן נדל"ן 28
I יציאה לפנסיה לפני גיל 67 - משרד החינוך פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
I חוק חינוך חינם עד גיל 3 - יש כזה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 110
Z שאלה לגבי שיעור מרבי למס רווח הון לפני ואחרי גיל 60 פוסטים מאיכות נמוכה 1
כ הקלות מס רווחי הון מעל גיל 60 - כולל קרנות נאמנות? מיסים 35
מ IRA לאחר גיל 67 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
בובין חוט-השני פנסיונר מעל גיל 60 - קרנות השתלמות, קופות גמל והגיון בשיגעון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
י תכנון מס דיבידנד זר מעל גיל 60 מיסים 8
deussex קופות גמל לאישה אחרי גיל פנסיה במקום העבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
ס בניית תיק השקעות-גיל 20 שוק ההון 19
H הפרשה פנסיונית לאחר גיל פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
F לאיזה גיל מתייחס 'פנסיה צפויה' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
J דיווח מאמצע מסע - לקראת גיל 50 יומני מסע אישיים 38
מ יומן מסע אישי - גיל 33 יומני מסע אישיים 10
ע גיל 60 ומיסוי מניות RSU לפי תוכנית 102 מיסים 5
O משיכת כספי פנסיה לפני גיל 67 לבעלי בעיות בריאות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
I משיכת רווחים מהתיק הפרטי לאחר גיל 60 שוק ההון 0
yodo חסכון לכל ילד לאחר גיל 21 שוק ההון 3
B הטבות מס בשוק ההון מעל גיל 60 מיסים 1
ק גיל 40, מצב כלכלי חדש - מה הלאה? יומני מסע אישיים 32
A התייעצות לגבי לימודי מקצועות הייטק - גיל 27 התפתחות אישית 34
D גיל זהב מיסים 11
ה שינוי מקצועי לקראת גיל ה40. התפתחות אישית 11
E באיזה גיל התחלתם להתעסק בשוק הון? שוק ההון 29
M העלאת גיל הפרישה - יש לזה בכלל משמעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
O יציאה לפנסיה לפני גיל 67 - מספר שאלות מטופשות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ס צומת דרכים לקראת משבר גיל 30 יומני מסע אישיים 2
לארוצה משמעות גיל פרישה בעדכון פרטי ביטוח פנסיוני פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 0
D מקדם המרה ודמי הניהול אחרי גיל הפרישה צרכנות פיננסית 1
Mose עצמאות כלכלית עד גיל 30? יומני מסע אישיים 13
I הפקדות פנסיוניות לעובדת קשישה לפני גיל פרישת חובה צרכנות פיננסית 1
O השקעה ראשונית, גיל 23. שוק ההון 6
T אופטימיזציית תוכניות פרישה (גיל 34, משכורת מעל 20K) שוק ההון 13
P מה עלה בגורל התוכנית לרישיונות נהיגה עד גיל 70? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
M לאחר גיל פרישה האם יש הבדל בין קופת גמל נזילה לבין תיק השקעות פרטי? שוק ההון 1
Y מס רווחי הון לקופת גמל שנפתחה לפני 2005 כשהמשיכה לפני גיל פרישה שוק ההון 4
שיר הלל לטבע פרישה מלאה עד גיל 30-35 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 9

נושאים דומים

Back
למעלה