אני יכול להבין את ההיגיון, אבל לא בכל חוק יש היגיון. למשל בנסיעה בכבישים – למה דווקא מספר הקילומטרים הזה? כי ככה קבע המחוקק.
אמת. יש גם חוקים נוגדי הגיון...
באופן כללי ובלי קשר ספציפית לשאלת הגבלת גיל פוליטיקאים, אני מעדיפה מערכת חוקים והגבלות רזה ככל הניתן. לכן אלא אם אכן יש נימוק חזק להגבלה, אני מעדיפה שפשוט לא תהיה שום הגבלה ושום התערבות.
נראה שאנחנו מסכימים שהחל מגיל מסוים יש נימוק של כשירות.
יודעת מה? נסכים עד 75. אף שהשופטת נאור חיה רק עד גיל 74.
אני מוכנה לחתום על 75

(למרות שאין לי הסבר ללמה לא 76 או 77, השרירותיות כנראה בלתי נמנעת).
צריך לעשות מחקר של כמה אנשים נהיו פוליטיקאים בגיל צעיר. אבל כבר יש לי כמה שמות: נתניהו, לפיד, סער, בנט, לבני, רבין, מיכאלי. להמשיך? כמעט כולם צעירים מגיל 70 ועוד לא חסר להם זמן.
הייתי בודק גם את כל ראשי הממשלה, אבל האמת שאין לי כוח, אז תסלחי לי. כמה שמות מהראש: ביבי, ברק, פרס, שרת, רבין, בן־גוריון, לפיד, בנט. שמיר למשל היה בן 68 כשנבחר ב־1983. נשארו עוד שרון ואולמרט, אשכול, גולדה ובגין. אין טעם לבדוק אותם לדעתי כי הבנת את הסיפור.
צודק, כל השמות שהבאת וכנראה גם אחרים התחילו להתעסק בפוליטיקה בגיל מספיק צעיר כדי לפתח קריירה פוליטית עד גיל 70. אבל בהקשר הזה אנחנו עדיין חלוקים על מה טיב ההגבלה.
עם הנימוק השני שלך בנוגע לאינטרסים של פוליטיקאים זקנים, כבר כתבתי שאני לא מסכימה.
לגבי הנימוק העיקרי שלך להגבלת גיל כפתרון עקיף להגבלת כהונה בשיטה פרלמנטרית – לא בטוחה שאני מבינה אותו. לפי השיטה שאתה מציע עדיין אנשים יוכלו להעביר עשרות שנים בפוליטיקה, מה אנחנו בעצם מגבילים ולמה? סתם לצורך ההמחשה, דיי בטוחה שיש מספר חד ספרתי בכנסת הנוכחית מעל 70 (כץ, גפני, גולדקנוף, ביבי, בטוח מפספסת עוד כמה אבל אני אופתע אם זה לא בודדים).
אני כן חושבת שזה יעבוד לא רע אם נדבר רק על הגבלת ראשי ממשלה. שם הגיל נוטה להיות סביב 60-70 (עד כדי בנט, ביבי ורבין? ברק, בן גוריון ושרת שציינת כולם היו סביב ה60, מבחינתי זה דווקא תופס טוב עם ההגבלה עד גיל 70). לדעתי אם מצמצמים את זה רק לראשי ממשלה אז הטענה מתחזקת, ברוב המקרים נקבל הגבלת כהונה לא רעה וזה כלל פשוט וברור יותר מאשר הגבלת שנים, כמו שרשמת. זה כמובן לא יתמודד עם תופעות כמו ביבי...
אם אתה רוצה לגזור מתוך הטעם הזה הגבלה על כלל הפוליטיקאים בשביל הפשטות, כדי שלא יוכל לכהן ראש ממשלה מעל גיל 70 (לא כנבחר, לא כמחליף ולא כל תופעת קצה אחרת), אני נוטה להסכים שההצעה יכולה לעבוד.
הבעיה הכללית ברורה לי ואין לי שום מחלוקת בנוגע לכך שזו אכן בעיה במערכת פרלמנטרית.
תודה על צירוף המידע התומך.