• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

הבדלים בתשואה בין שתי קרנות העוקבות אחר אותו מדד

• פותח הנושא פותח הנושא Alejandro
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Alejandro

משתמש רגיל
דירוג
26
השקעתי בין היתר בשתי קרנות העוקבות אחר אותו מדד:

VWRA נקוב בדולר (-15.90%) תשואה בשנה האחרונה
VWCE נקוב באירו (-1.00%) תשואה בשנה האחרונה

שתיהן עוקבות אחר Vanguard FTSE All-World UCITS ETF USD Acc

מכיוון ששתי הקרנות עוקבות אחר אותו מדד אני מניח שההפרש המשמעותי בתשואה נובע משינויים בערך המטבע בה הקרן נקובה?

השאלות שלי הן:
1. איך מחושבת התשואה בהינתן מטבעות שונים?
2. אשמח להסבר כמו לילד בן 6 כיצד אוכל להבין ולנהל את הסיכונים הנלווים לאחזקת מטבעות שונים העוקבים אחר אותו מדד.

הגעתי לכאן כדי ללמוד, תודה מראש לכל מי שישקיע מזמנו כדי לעזור לי להסיר את הבורות.
וברכת יום נעים גם לאלו שיגיבו בציניות או ישלחו אותי לקרוא שרשורים שלא הצלחתי להבין בכוחות עצמי...

ובקיצור: אם תמדוד באותו מטבע (נניח כמה שקלים יש לך) תגלה שבשתי הקרנות זה אותו דבר.

ובקיצור: אם תמדוד באותו מטבע (נניח כמה שקלים יש לך) תגלה שבשתי הקרנות זה אותו דבר.
האמת שקראתי כבר את כל הפוסטים ולא הצלחתי להבין, אבל המשפט האחד שלך סידר לי את כל הנושא. תודה רבה!

שאלה:
עשיתי את החישוב (כלומר למדוד באותו מטבע) וגיליתי שבשתי הקרנות אם התחלתי עם 1000 שח, סיימתי את השנה עם 900 שח.
האם זה אומר שהתשואה בפועל היתה (-10) ועליי להתעלם מהתשואות המוצגות בדולר ואירו במקרה ספיציפי זה?

האם יש אתר שנותן את התשואה ה'אמיתית' כמספר פשוט בלי שאצטרך לחשב בעצמי?

האם זה אומר שהתשואה בפועל היתה (-10) ועליי להתעלם מהתשואות המוצגות בדולר ואירו במקרה ספיציפי זה?
התשואה בשקלים הייתה -10.
אין באמת דבר כזה "תשואה בפועל". הכל שאלה יחסית למה אתה מודד.
יש כאלה שמודדים תשואה דולרית, יש כאלה שמודדים שקלית, יש כאלה שמודדים ריאלית שקלית (כלומר מכניסים גם את האינפלציה בשקל לחישוב).
עקרונית אתה יכול למדוד גם ביחידות של ק''ג תפוזים במכולת הקרובה אליך.
זה לא באמת משנה מול מה תמדוד, העיקר שתשים את כל הנכסים על אותו סרגל (כלומר תמדוד מול אותו הדבר).

הבנתי, תודה רבה לשניכם!

1. האם יש אתר שמציג תשואות של קרנות שונות על אותו 'סרגל'? בלי שאצטרך ללכלך את הידיים במתמטיקה (=
2. למעשה מרגע שהפכתי אירו או דולר או שקל או לא משנה מה למניות, אני חשוף אך ורק למניות ולא למטבע בו הקרן נקובה?
3. אז מבחינתי כדי להתנהל בפועל, עליי למדוד את שווי התיק הכולל שלי (כל כמה זמן) במטבע אחד בו אני משתמש ביומיום (במקרה שלי אירו), לחלק ב400 חודשי מחייה (אם החלטתי לפעול לפי כלל ה3% אחוז...) ולהשוות בעמודה אחרת לסך ההוצאות החודשיות שלי באותו מטבע? זה בעצם הדבר העיקרי שמשנה להתנהלות שוטפת, לא?

שוב תודה על הסבלנות.

3. אז מבחינתי כדי להתנהל בפועל, עליי למדוד את שווי התיק הכולל שלי (כל כמה זמן) במטבע אחד בו אני משתמש ביומיום (במקרה שלי אירו)
זה קירוב לא רע.
ה"מטבע" האמיתי הוא סל הקניות החודשי שלך. אם התיק שלך עלה ב-10% אבל מחירי הדברים שאתה קונה עלו ב-8%, אז התשואה שלך 2%.
אבל מן הסתם אין מדד העוקב אחרי סל הקניות האישי שלך, אז מדד המחירים לצרכן בארץ בה אתה גר הוא תחליף סביר.

מן הסתם אין מדד העוקב אחרי סל הקניות האישי שלך
יכול להיות לו, אם הוא עוקב אחרי ההוצאות שלו.
להוציא את אחוז האינפלציה האישי מתוך האקסולידית זה די טריוויאלי.

תודה לכל מי שענה ועזר, הכל ברור עכשיו :)

3. אז מבחינתי כדי להתנהל בפועל, עליי למדוד את שווי התיק הכולל שלי (כל כמה זמן) במטבע אחד בו אני משתמש ביומיום (במקרה שלי אירו), לחלק ב400 חודשי מחייה (אם החלטתי לפעול לפי כלל ה3% אחוז...) ולהשוות בעמודה אחרת לסך ההוצאות החודשיות שלי באותו מטבע? זה בעצם הדבר העיקרי שמשנה להתנהלות שוטפת, לא?
בינגו!
ואם כבר, אמנם לא קשור לכותרת השרשור, ראוי לדעתי לדון מדוע בחרת ב-3%. לדעתי האישית זה נמוך, אבל כמובן תלוי בנסיבות אישיות.

בינגו!
ואם כבר, אמנם לא קשור לכותרת השרשור, ראוי לדעתי לדון מדוע בחרת ב-3%. לדעתי האישית זה נמוך, אבל כמובן תלוי בנסיבות אישיות.
הסיבה היחידה היא כי יש לי כבר את הסכום, כבר פרשתי, לא מסוגל לבזבז יותר מ3%, ואני אוהב מרווח ביטחון גבוה באופן אישי.
אם הייתי היום בשלב החיסכון הייתי הולך יותר לכיוון ה3.25-3.5%

יש כאן סדרת מאמרים מעמיקה על שיעור משיכה 'בטוח':

מניח שהרבה מכם מכירים את זה כבר... בכל אופן השורה התחתונה שלו היא ש4% עלול שלא להספיק מהסיבות הבאות:
1. מחקר טריניטי לקח בחשבון שבסופו הכסף נגמר. 'אוכלים את הקרן'. ומדובר 'רק' ב30 שנה... חלקנו בני 20,30...
2. צפי תשואות נמוך לעומת העבר
3. 4% לא הספיק בחלק מהתקופות ההיסטוריות שנבדקו
וכו.

לעומת זאת, עבור חלקנו 4% זה שמרני מדי...
בקיצור כמו שאמרת זה תלוי בנסיבות האישיות :)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
mk1 הבדלים בין מסלולי השקעה בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
R הבדלים בין כרטיסי אמריקן אקספרס אוף טופיק 3
מ הבדלים בין תעודת סל-לקרן סל )ספצייפים ברמה הפרקטית( שוק ההון 2
N הבדלים בתשואות שלא מצאתי להן סיבה אחרי מעל 40 שעות קריאה שוק ההון 5
Y הבדלים בתשואות קופת גמל להשקעה עוקבות SP500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M SNP500 הבדלים בין ספארק לגוגל שוק ההון 2
ס הבדלים בין CSPX ו VTI שוק ההון 1
P הבדלים עיקריים בין משכנתא לפני קניה, לכזו על בית בבעלות? נדל"ן 8
Aslan הבדלים בהמרת מט״ח - כאל / מקס / ישראכרט צרכנות פיננסית 8
I הבדלים במשכנתא במחיר למשתכן לבין דירה רגילה נדל"ן 13
ו הבדלים בין-דוריים אוף טופיק 19
לאץ' הבדלים בין קרנות מחקות ת"א 125 שוק ההון 0
G הבדלים בין מגן מס בברוקר ישראלי לבין הגשת דוח שנתי בברוקר זר מיסים 9
ת הבדלים בין מור S&P500 למיטב דש S&P500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
L האם יש הבדלים באיכות הבנייה של בניינים חדשים ואיך יודעים איזה בניין איכותי? נדל"ן 35
T הבדלים בין קרן פנסיה כללית למקיפה מחקות SP500 במיטב דש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
ש הבדלים בין קרנות עם נתחי מזומן שונים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
נ VTI מול VOO - הבדלים ותשואות שוק ההון 25
ע הבדלים בין טופס 161 (יתרות פיצויים) לבין דוח נזילות של חברת הביטוח הפנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M הבדלים בדמי ניהול לאורך זמן- פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ה הבדלים בין SSAC לVWRA שוק ההון 7
ח הבדלים בקרן השתלמות בין מור גמל להלמן אלדובי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
T הבדלים בין קרנות אג"ח ארצות הברית של בלאקרוק שוק ההון 9
T הבנת הבדלים בין קרנות מחקות סנופי שוק ההון 6
twister הבדלים בין המתווך inter-il לבין IB האמריקאי שוק ההון 11
I קרנות סל \סנופי\הבדלים שוק ההון 3
Y הבדלים בדמי ניהול בין קרן מחקה מדד עולמי לאמריקאי שוק ההון 3
unrealx הבדלים גדולים בתשואות קרן פנסיה VS קרן השתלמות צרכנות פיננסית 1
A הבדלים בין שני תמהילים למשכנתה נדל"ן 22
S מסלולי ביטוח בקרן פנסיה - הבדלים צרכנות פיננסית 0
G הבדלים בין שמן זית זול ליקר? אוף טופיק 12
B הבדלים בין קרנות מחקות שוק ההון 9
האזרח החשדן הבדלים בין קרנות שונות שוק ההון 11
M הבדלים בין קרנות מחקות שוק ההון 36
פסיוני הבדלים בין קרן סל צרכנות פיננסית 1
S הבדלים משמעותיים בין קרנות נאמנות שוק ההון 4
C מבולבל- מה היתרונות/חסרונות/הבדלים בין השקעה בקרנות נאמנות לבין תיק השקעות בבנק? שוק ההון 2
מ הבדלים בין VT, VTI & VXUS שוק ההון 5
A הבדלים בהשקעה בזהב בין GLD לבין XAUUSD שוק ההון 16
O הבדלים בין קופת גמל החדשה לישנה צרכנות פיננסית 1
B הבדלים בין קרן נאמנות MSCI של מגדל, לבין האינדקס העולמי עצמו שוק ההון 2
מוריה אנא עזרתכם בהבנה- הבדלים בניירות שוק ההון 6
א הבדלים בדמי ניהול בקרנות s&p 500 שוק ההון 7
I הבדלים בדמי ניהול של אותה הקרן שוק ההון 1
M קרן השתלמות עוקבת S&P - הפרשים בדמי ניהול לעומת הפרשים בתשואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
ס איבוד 50% ערך, צורך בתשואה של 100% שוק ההון 38
D מי קונה אג"ח בתשואה לפדיון שלילית, והאם להגדיל נתח המזומן בתיק? שוק ההון 8
R פער בתשואה בין אג"חים ממשלתיים לקרנות אג"חים ממשלתיים שוק ההון 4
B הבדל של 1% בתשואה בין אינטרגמל להלמן-אלדובי במסלול S&P500 שוק ההון 1
בורג אג"ח בתשואה שלילית, טעות או שהשוק חכם שוק ההון 26

נושאים דומים

Back
למעלה