• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם קופ"ג להשקעה היא הפתרון הנכון עבורי?

• פותח הנושא פותח הנושא מישו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

מישו

משתמש רשום
דירוג
1
הי, אני חדש פה אז סליחה אם זה לא המקום הנכון לכתוב בו את זה (ואודה לכם אם תעבירו למקום הנכון).

יש לי בבנק תכנית חיסכון שהריבית השנתית עליה היא מתחת ל-3.5%. יש לה תכניות יציאה, וכמובן שהיא נטולת סיכון, אבל התכנית הזו בבנק נגמרה (פתחתי לפני שהיא נגמרה) וכיום הבנק מציע תכנית הרבה פחות אטרקטיבית, גם בפחות מ-3.5% ריבית לשנה, והקאץ' בה הוא שהמינימום להתחייב בה הוא לשנתיים. כמובן שבתוך זה יש גם עמלות של הבנק, עמלת שורה על כל הפקדה, עמלת שורה על משיכה חלקית או משיכה מלאה, ובקיצור הבנק לא הכי משתלם. עם זאת, בבנק כמובן אין שום סיכון בכלל.

להבדיל מהבנק, קופ"ג להשקעה באחד מהחברות שעוסקות בתחום, בשנה שעברה במסלול הסולידי ביותר הניבה תשואה של 7% לפי מה שהם כתבו באתר שלהם. בחודש האחרון של השנה שעברה היה אמנם הפסד, אבל ב-overall קופת הגמל להשקעה עשתה רווח יפה בעיניי, ומן הסתם 7% בשנה על התכנית הסולידית ביותר זה מאוד מרשים בהשוואה למה שהבנק מציע לי.

פניתי לבנק וביקשתי להעלות את הריבית. אני מאמין שאתם כבר יודעים מה התשובה שקיבלתי, רק אוסיף שבדרך הייתה גם נימה של זלזול בי ואפילו התנשאות ("וכמה מס אתה משלם על הקופת גמל אתה יודע???", השבתי שאני לא יכול להשיב ב"שלוף" כי אני לא רוצה לטעות באחוז והיא השיבה "אתה רואה? אז אתה לא יודע. בבנק אתה לא משלם כזה מס גבוה" - וזה שקר, בבנק למיטב זכרוני אני משלם 15% מס. בקופ"ג אני משלם 25%, אם אני מוציא לפני גיל פנסיה). עשרה אחוז יותר זה בהחלט הרבה אבל זה לא שהבנק פילנתרופ ונותן לי פטור מוחלט ממס... מנגד, התשואה גבוהה יותר גם במסלול הכי פחות "פגיע", ללא חשיפה למניות.

קופת הגמל מציעה ל-5 שנים ראשונות (ובתנאי שאני לא שובר במהלכן את הקופה או מעביר לאחרת) דמי ניהול של אפס אחוז מהפקדה ו-0.80% מהצבירה. פתחתי את קופת הגמל ובאמת היא עשתה רווח לא רע בכלל (את מה שתוכנית החיסכון בבנק עשתה ב-3 חודשים, קופת הגמל עשתה בחודש אחד).

עכשיו אני בצומת דרכים. מצד אחד, אני נותן יותר אמון בקופת הגמל מאשר בבנק, הבנק זלזל בי וקופת הגמל הוכיחה את עצמה בטווח הקצר כרווחית יותר. מצד שני, אני לא רוצה לקחת את כל מה שיש בתכנית החיסכון בבנק לקופת הגמל כי אין לדעת מה צופה העתיד בשוק. מצד שלישי, בבנק הכסף מת.

האם כדאי לעשות הפקדות קטנות (סכומים נמוכים יחסית) כל חודש לקופת הגמל, או "לשבת על הגדר" ולחכות ולראות מה יקרה עם הכסף שכבר שמתי בקופ"ג, ולתת לשאר הכסף להישחק בבנק עד שאדע לאן נושבת הרוח? האם קופ"ג להשקעה היא אפיק חיסכון חכם?

המטרה היא להשאיר את קופת הגמל ברקע ובעתיד לפנות לעוד השקעות במקביל, כי ברור לי שקופ"ג פחות משתלמת לעומת מסחר עצמאי בבורסה, אבל אני עדיין לא שם וכרגע קופ"ג להשקעה הרבה יותר יעילה וטובה מלתת לבנק לדרוך עליי ולייבש את הכסף עם תשואה עלובה

תודה על כל תובנה, דעה ותגובה שתתנו לי

כי ברור לי שקופ"ג פחות משתלמת לעומת מסחר עצמאי בבורסה, אבל אני עדיין לא שם
אם אתה לא רוצה מסחר עצמאי אז קופגלה זו אפשרות סבירה עד שתלמד.

כפי שציינת, ייתכן (בסיכוי נמוך) שהקופה תפסיד, ביחס לרווח הקטן והבטוח בבנק.
ככה זה תמיד בהשקעות, בלי לקחת סיכון אי אפשר להרוויח.

בקופת גמל להשקעה או פוליסת חיסכון אין דמי ניהול מהפקדה, אלא דמי ניהול על כל הסכום מידי שנה.
אתה בטוח שלוקחים לך רק מהצבירה ולא גם מהקרן?

בקופת גמל להשקעה או פוליסת חיסכון אין דמי ניהול מהפקדה, אלא דמי ניהול על כל הסכום מידי שנה.
אתה בטוח שלוקחים לך רק מהצבירה ולא גם מהקרן?
בקופת הגמל שאני נמצא בה יש גם דמי ניהול מהפקדה, אבל אני קיבלתי כהטבה פטור ל-5 שנים (0%). לפי מה שקראתי גם בחברה שבה אני הקמתי את הקופ"ג וגם בחברות אחרות, החוק מגביל לעד 4% מהפקדה ועד 1.05% מהצבירה, ובטווח הזה הן יכולות לקבוע איך וכמה הן רוצות לקחת.
אם אתה לא רוצה מסחר עצמאי אז קופגלה זו אפשרות סבירה עד שתלמד.

כפי שציינת, ייתכן (בסיכוי נמוך) שהקופה תפסיד, ביחס לרווח הקטן והבטוח בבנק.
ככה זה תמיד בהשקעות, בלי לקחת סיכון אי אפשר להרוויח.
בשלב זה לא רוצה מסחר עצמאי (או: רוצה אבל לא יכול להרשות לעצמי, כי חוסר ידע, לא מספיק שם וכו').
הרווח הקטן והבטוח בבנק גם יותר יקר לדעתי בסופו של דבר ממה שאני מפסיד בקופ"ג.
עם זאת הבנתי שקופ"ג לא טובה כמו מסחר עצמאי אבל עדיין לא הבנתי למה, כי כן יש עמלות קניה ומכירה במסחר עצמאי, לא? (בנוסף למס)
תודה!

הרבה פחות מהקופ"ג.
אגב, נדמה לי שאתה מתבלבל בין קופת גמל וקופת גמל להשקעה. לא אותו דבר.
לא, זה קופ"ג להשקעה, אני פשוט כותב קופ"ג כי זה נוח... באתר שלהם היה כתוב לי במפורש שגובים גם מההפקדה ויש לי הטבה ל-5 שנים ללא דמי ניהול מהפקדה. או שלא הבנתי נכון?
גם בגוגל חיפשתי ומצאתי שגובים גם מהפקדה

עריכה:
הנה גם כאן > https://www.kolzchut.org.il/he/דמי_ניהול_בקופת_גמל_להשקעה

עם זאת הבנתי שקופ"ג לא טובה כמו מסחר עצמאי אבל עדיין לא הבנתי למה, כי כן יש עמלות קניה ומכירה במסחר עצמאי, לא? (בנוסף למס)
כי דמי הניהול שאתה משלם הרבה יותר יקרים מאשר מה שתשלם במסחר עצמאי,
בקופת הגמל שאני נמצא בה יש גם דמי ניהול מהפקדה, אבל אני קיבלתי כהטבה פטור ל-5 שנים (0%). לפי מה שקראתי גם בחברה שבה אני הקמתי את הקופ"ג וגם בחברות אחרות, החוק מגביל לעד 4% מהפקדה ועד 1.05% מהצבירה, ובטווח הזה הן יכולות לקבוע איך וכמה הן רוצות לקחת.
מותר להם לקחת אבל זה ממש לא נהוג, כך שזה נחמד שהם נתנו לך הטבה לחמש שנים, אבל המציאות היא שלא אמורים לגבות בכלל, וגם 0.8 מהצבירה זה יחסית יקר ואפשר לקבל יותר זול

כי דמי הניהול שאתה משלם הרבה יותר יקרים מאשר מה שתשלם במסחר עצמאי,

מותר להם לקחת אבל זה ממש לא נהוג, כך שזה נחמד שהם נתנו לך הטבה לחמש שנים, אבל המציאות היא שלא אמורים לגבות בכלל, וגם 0.8 מהצבירה זה יחסית יקר ואפשר לקבל יותר זול
אני לא חושב שאני בעמדת מיקוח מולם כי לא שמתי הרבה כסף... אפשר לומר שהסכומים ששמתי עונים על ההגדרה "סכומים נמוכים", וכרגע אני גם לא עושה הפקדה שוטפת אלא רק הפקדות חד"פ כי אני מחכה לראות איך דברים יתקדמו

שבדרך הייתה גם נימה של זלזול בי ואפילו התנשאות ("וכמה מס אתה משלם על הקופת גמל אתה יודע???", השבתי שאני לא יכול להשיב ב"שלוף" כי אני לא רוצה לטעות באחוז והיא השיבה "אתה רואה? אז אתה לא יודע. בבנק אתה לא משלם כזה מס גבוה" - וזה שקר, בבנק למיטב זכרוני אני משלם 15% מס. בקופ"ג אני משלם 25%, אם אני מוציא לפני גיל פנסיה).
אין מה להתנהל עם הבנקים בזה, או להתרגש. זה דומה ללעבוד עם משרד ממשלתי ארכאי שמבקש שתשלח פקס, במקום חברה מודרנית ששולחת קובץ לחתום וירטואלית.

הם לא ישתנו בזמן הקרוב, כי יש להם את הכוח, והם מסואבים במובן הזה. רק אם יהיה שינוי שיקח לעולמות הבלוקצ'יין וכו'. ולכן צריך לדעת איפה להלחם את המלחמות ואיפה לא.

עכשיו אני בצומת דרכים. מצד אחד, אני נותן יותר אמון בקופת הגמל מאשר בבנק, הבנק זלזל בי וקופת הגמל הוכיחה את עצמה בטווח הקצר כרווחית יותר.
זאת טעות - קופת הגמל היא רק כלי להשקעה (במניות במקרה זה), אין בה שום בטחון. גם הבנק הוא רק כלי להשקעה בפקדונות, אבל הוא מחויב חוקית לתת את התשואה שכתובה.
לכן, קודם כל ברמה הכי בסיסית - תוציא מהלקסיקון, כמו שאמרתי, את ענייני הכבוד. הבנק לא ישתנה, אין מה להתרגש. יותר נעים בקופת גמל, לשגר ולשכוח.
אבל - אין לזה קשר למכשירים עצמם - קופ"ג זה מכשיר מנייתי או אג"חי - לפי בחירתך - ללא כל בטחון, פקדון בבנק זה מכשיר עם תשואה מובטחת.

אתה רק צריך לבחור איזה סיכון אתה מוכן לקחת, ומתי אתה צריך את הכסף, זה הכל.
דרך אגב - אם אתה מחפש לקבל תשואה (כמעט) בטוחה כמו הבנק, ולנטרל את היחס המזלזל - יש קרן כספית. היא משקיעה בעיקר באגרות חוב של המדינה לטווח קצר.
בסופו של דבר המדינה היא זאת שמגבה את התחייבויות הבנקים, אז אין בטוח מזה. כמובן שכלום בחיים לא בטוח מלבד המוות.

חשוב מאוד להבדיל בין אפיק השקעה - בטוח, לא בטוח, ספוקלטיבי, לבין גוף\כלי ההשקעה, זה יכול להיות בנק משה בע"מ, זה יכול להיות קופ"ג, זה יכול להיות קרן כספית.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ט קופ"ג להשקעה - פרספקטיבה יחודית למי שאין ולא יהיו ילדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
א מה עדיף: חשבון מסחר עצמאי או קופ"ג להשקעה בדמי ניהול זולים? שוק ההון 4
A מס רווחי הון מופחת לגלאי 60+ אל מול קופ"ג להשקעה מיסים 11
א תיק עצמאי + קופ"ג להשקעה שוק ההון 1
א תיק עצמאי + קופ"ג להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
T בעל קופ"ג להשקעה, שוקל לעבור לאופי השקעה אחר וחייב יעוץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
D קופ"ג להשקעה עם דמי ניהול מופחתים שוק ההון 4
P מכירת קופ"ג להשקעה ומעבר לחשבון השקעות שוק ההון 21
ע בדיקת כדאיות לרכישת מניות + קופ"ג להשקעה שוק ההון 3
aeh הפקדה מעל לתקרת קופ"ג להשקעה שוק ההון 58
E העברת כספים מהבנק לאינטרגמל - קופ"ג להשקעה שוק ההון 34
N משקיע מתחיל - קופ"ג להשקעה מול תיק בניהול עצמי שוק ההון 34
S שתי שאלות של מתחילים - קופ"ג להשקעה וקרן השתלמות צרכנות פיננסית 2
P קופ"ג להשקעה: היוון מלא אחרי פרישה רק אם יש קצבת מינימום? צרכנות פיננסית 22
פ פורסמה הבהרה לעניין קופ"ג להשקעה שוק ההון 65
R שילמת סכום מסובסד לרופא פרטי דרך משלים קופ"ח. תוכל לקבל על הסכום המסובסד 80% החזר מביטוח בריאות פרטי? צרכנות פיננסית 7
א האם הפקדות לפנסיה/השתלמות/קופ"ג נכנסות אצלכם לקרן חירום? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
L מורים -קרן השתלמות, קופ״ג, דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
NachYur קופ"ג וקה"ש, חשבון השקעות, 1301 ו-1040 צרכנות פיננסית 1
NachYur קופ"ג וקה"ש בדוח ה-1040 של תושב ישראל מיסים 10
S ביטוח סיעודי של קופ"ח מכבי לחייל שמתגייס לשירות סדיר צרכנות פיננסית 0
בובין חוט-השני קופ"ח כללית עשו טעות ואני משלם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 19
S העברת קופ"ג וקה"ש ל-IRA עבור אמא + תכנון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N פתיחת חשבון מסחר לטובת קופ"ג IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ברזילרו עזרה במיטוב קופ"ג ישנה שוק ההון 9
TheOneTech לקוחות קופ"ח מכבי שצורפו לביטוח סיעודי ללא ידיעתם צרכנות פיננסית 6
E דמי ניהול קופ"ג קה"ש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
G קופ"ג או IRA ל-100K פנויים בבנק שוק ההון 4
ס כדאיות העברת קה"ש ואו קופ"ג לחיסכון לניהול אישי ב-IRA שוק ההון 17
J סדר בתוכנית לעתיד (קופ"ג, השתלמות, פנסיה וביטוחים להמשיך החיים ותיכנון סגירה המשכנתא מוקדם) צרכנות פיננסית 7
H קופ"ג חדשה עוקבת S&P - מיטב דש שוק ההון 5
N בחירת קרן פנסיה/קופ"ג/קרן השתלמות ודמי ניהול צרכנות פיננסית 5
dorian העברת קופ״ג - השוואה בין בתי השקעות+מסלקה כתנאי שוק ההון 0
L האם קופ״ג מחייבת אובדן כושר עבודה עפ״י תיקון 14 צרכנות פיננסית 18
A ביטוח סיעודי - קופ"ח/פרטי? צרכנות פיננסית 63
ל עזרה - העברת קופ״ג ללא אישור שוק ההון 3
ג קופ"ג IRA לעומת ניהול עצמי מחוץ לקופ"ג שוק ההון 73
פרנצ'סקה ביטוח קופ"ח/ בריאות/ סיעודי- הלכתי לאיבוד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
W קופ"ג ישנות שוק ההון 18
P פדיון רעיוני של פוליסות חסכון/קופ"ג לצורך אופטימיזצית מס לפי 125ד וכד'? צרכנות פיננסית 33
C קופ"ג בתיקון 190 לעומת מסחר עצמאי שוק ההון 6
N האם ניתן לאחד בין קופ"ג שכיר לקופ"ג עצמאי? צרכנות פיננסית 6
י שיקולים במשיכת קופ"ג עם צבירה נמוכה בפטור ממס שוק ההון 27
liranviper קופ"ג ללא מס החל מגיל 60 - למוכרי דירות שוק ההון 13
רולי קופ"ג IRA מניות בודדות שוק ההון 1
S שאלה על תכנון קרנות השתלמות, תיק השקעות, קופ״ג ופנסיה שוק ההון 23
L ביטוח בריאות פרטי לעומת המשודרגים של קופ"ח צרכנות פיננסית 2
מתכנת מה ההבדלים בין ROTH IRA בארה"ב לבין קופ"ג IRA הישראלית? שוק ההון 12
G קופ"ג / קה"ש מחקה מדדים ב-IBI - פיצול מסלול שוק ההון 10
wa11a בחירת קופ"ג, קרן פנסיה וקרן השתלמות צרכנות פיננסית 2

נושאים דומים

Back