• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

האם עליות המחירים פוגעת לכם בחיסכון?

• פותח הנושא פותח הנושא may
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

may

משתמש רגיל
דירוג
209
או שאתם מוצאים דרכים לעקוף את זה? גם ככה אלו לא מוצרים שאתם קונים?

עליות מחירים כאלה רוחביות בהכרח פוגעות בחיסכון (לעומת המצב בלעדיהן).
גם אם נבודד רק את העליה במחיר הדלק, השפעתה בעקיפין על כל כך הרבה דברים תראה שאין דרך להימנע לגמרי מההשלכות. אז קל וחומר כשכמעט הכל מתייקר. ונראה שרק התחלנו. וזה גם המצב בעולם לא נראה לי שנתחמק מהרוב, הלחצים בתקשורת והמחאות בציבור יכולים לדעתי רק לדחות קצת, להביא לפריסה מדורגת קצת יותר ואולי למתן מעט תכניות (אצל כאלה שהרהרו) להתפרעות חזירית וניצול בוטה של המצב, אבל בסוף לא מאמין שנברח מזה. העולם בשנתיים האחרונות מאד יצא מאיזון, גם היסטורית בסופן של מגפות (מצב אליו אנו מתקרבים כפי הנראה) קרו דברים מעניינים ופייר אני די אתפלא אם הזעזועים יסתכמו רק בזה.

עלי זה משפיע באופן זניח כי אני חי לבד ללא רכב אז הוצאותיי נמוכות וזה בלי להתאמץ או להחסיר מעצמי משהו מיוחד אז לא הולך להילחם בזה או לקצץ משהו. אבל ניפוח חיסכון מלכתחילה לא מטרה ראשית אצלי.

נערך לאחרונה ב:
בדיוק להיפך.

בצד של ההכנסות:
השכר שלי עלה, וכידוע גם שוקי המניות עלו (כנראה שלאינפלציה יש חלק מסוים בזה).

בצד של ההוצאות:
בזכות הכתבות הבלתי פוסקות בנושא יצא לי לבדוק יותר ביסודיות את סל הקניות, ולמצוא אלטרנטיבות זולות יותר לחלק גדול מהמוצרים.
בסופו של דבר יוצא שאני משלם פחות על קניות.

בהכללה אני חושב שאינפלציה זה דבר נהדר לאנשים שיודעים (ויכולים) לחסוך ולהשקיע.
השכר וההשקעות עולים, ומי שזהיר יכול לגרום לכך שההוצאות שלו יעלו בשיעור נמוך בהרבה.

מבחינת הוצאות בסופר בשוטף, השוויתי את סל הקניות הנוכחי שלי לזה שלפני מספר חודשים, ונראה שאין שם כמעט שינוי, אם בכלל, אבל צריך לעקוב במשך כמה חודשים כדי לראות אם זה עדיין המצב. אולי זה בגלל שאני לא צורך מזון אולטרה-מעובד בכלל (חטיפים, מאכלים קפואים להכנה מהירה, מיצים מתוקים, וכו').

או שאתם מוצאים דרכים לעקוף את זה? גם ככה אלו לא מוצרים שאתם קונים?
אם נלך לכיוון סרטון הבכי האחרון של ש"ס...
אין לי חיות מחמד.
הילדים לא שותים מוגז.
אוהבים מיץ מתרכיז וברגע שהמס על הסוכר הקפיץ את המחיר ב-*2, אז מצטערים, אבל ירד מהרשימה.
עבודה היברידית, אז צריכת הדלק ירדה ב-50%.

מה שכן, עכשיו אפשר גם לקחת למחזור בקבוקים גדולים.
רק שאנשים קצת ילחצו על הבקבוקים ויוציאו אויר...

מבחינת הוצאות בסופר בשוטף, השוויתי את סל הקניות הנוכחי שלי לזה שלפני מספר חודשים, ונראה שאין שם כמעט שינוי, אם בכלל, אבל צריך לעקוב במשך כמה חודשים כדי לראות אם זה עדיין המצב. אולי זה בגלל שאני לא צורך מזון אולטרה-מעובד בכלל (חטיפים, מאכלים קפואים להכנה מהירה, מיצים מתוקים, וכו').
עלו אבל גם מוצרים לא מעובדים כמו אורז וירקות , אולי זה גם בגלל השמיטה אבל פעם בקלות הייתי מוצאת גזר וסלק ב2 שקל או מקסימום 5 שקל ועכשיו בהמון מקומות זה כבר 7 שקל ויש עוד דוגמאות כמובן לא לדבר על ארטישוק שעולה כמעט 20 שקל לקילו ואני מדברת על מחירים גם בשוק

בעיקר מרגיש את זה במסעדות, קונדיטוריות ודלק.
למשל מחיר של עוגה קטנה בחיפה עלה מ22 ל35.
תוך פחות מ4 שנים.

מה שבאמת מייקר עבורי את המחיה זה העבודה מהבית.
צריך לקנות יותר אוכל ופתרונות חימום/קירור זוללים חשמל.

עם הסרטון של ש"ס...
נזכרתי שאצלנו יש לנו כמה קישוטים קבועים לימי ההולדת שכל פעם מקפלים ומוציאים.
יש כלי פלסטיק איכותיים שאנחנו מוציאים לימי ההולדת.

אנחנו רק בתחילתו של הגל האינפלציוני. אינפלציה היא כמו צונאמי בהתחלה יש רעידת אדמה מתחת לים ואחרי שעה - שעתיים מגיע הגל.

בהכללה אני חושב שאינפלציה זה דבר נהדר לאנשים שיודעים (ויכולים) לחסוך ולהשקיע.
השכר וההשקעות עולים, ומי שזהיר יכול לגרום לכך שההוצאות שלו יעלו בשיעור נמוך בהרבה.

אינפלציה זה דבר נהדר ל-10% באוכלוסייה שמחזיקה ברוב הנכסים. כל השאר אוכלים אותה חזק מאוד.

עלו אבל גם מוצרים לא מעובדים כמו אורז וירקות , אולי זה גם בגלל השמיטה אבל פעם בקלות הייתי מוצאת גזר וסלק ב2 שקל או מקסימום 5 שקל ועכשיו בהמון מקומות זה כבר 7 שקל ויש עוד דוגמאות כמובן לא לדבר על ארטישוק שעולה כמעט 20 שקל לקילו ואני מדברת על מחירים גם בשוק
אני חושב שלפעמים קצת קשה לאמוד את זה כי זה תלוי במוצרים שקונים, במקום שקונים ממנו, וכו'. לא הסתכלתי על התייקרות של מוצרים ספציפיים, אלא על ההוצאה החודשית הכוללת על אוכל, שלא ראיתי בה שינוי בינתיים.

בכל מקרה, כפי שציינתי אולי אצטרך לעקוב במשך כמה חודשים כדי לראות אם הסל שלי התייקר ובכמה. מי יודע, אולי עד אז יצליחו אשכרה להעביר רפורמה בתחום הייבוא של תוצרת חקלאית, ואז המחירים ירדו למרות האינפלציה.

אינפלציה זה דבר נהדר ל-10% באוכלוסייה שמחזיקה ברוב הנכסים. כל השאר אוכלים אותה חזק מאוד.
לרוב האנשים בישראל יש דירות ופנסיות -
נכסים שצמחו חזק מאוד בשנה האחרונה, הרבה יותר מאשר עליה במחירים של כמה מוצרים נבחרים.

רוב האנשים גם עובדים, לכן אינפלציה תגיע גם לשכר שלהם בסופו של דבר.

נערך לאחרונה ב:
אינפלציה זה המס הכי רגרסיבי שיש.

לך תגיד לקופאית בסופר או לנהג אוטובוס שזה טוב שהחשמל התייקר ב-5.7% ועלות סל המזון שלהם זינקה.

אינפלציה יכולה להיות טובה לצעירים שנמצאים במקצועות תחרותיים, המשכורות שלהם נמצאות בעלייה מתמדת והפנסיה נמצאת במרחק של 20-25-30 שנה. אינפלציה כמובן מעולה למאיון העליון כי נכסים שלהם הולכים ומתנפחים.

כל השאר במיוחד כאלה שיכולת מיקוח שלהם יותר נמוכה מכל מיני סיבות יורדים ברמת חיים.

נערך לאחרונה ב:
מס עקיף (בלו, עלות מים/חשמל) זה טוב, כי כולם משלמים אותו.
גם מי שעובד בשחור.
חוץ מאלו שגונבים מהשכנים.

הבעיה שאתה משלם אותם פעמיים. פעם אחת בבית בצריכה עצמית ופעם שנייה בחוץ כי כל המוצרים/שירותים מתייקרים.

הבעיה שאתה משלם אותם פעמיים. פעם אחת בבית בצריכה עצמית ופעם שנייה בחוץ כי כל המוצרים/שירותים מתייקרים.
זה לא נחשב פעמיים, אתה משלם לפי מה שצרכת.

בלו על הדלק קשור ישירות לאיך אתה נוהג.
עלות המוצרים בסופר, קשור למה אתה אוכל.
אם תיסע לחנות רחוקה/קרובה, תזמין מהמרלו''ג... וכו'.

זה לא נחשב פעמיים, אתה משלם לפי מה שצרכת.

אבל אתה משלם יותר פעם אחת בבית כי החשמל התייקר ופעם שנייה בסופר כי גם החשמל שלהם התייקר והם מגלגלים את העלויות אליך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א האם הבנק מגלם בפקדונות עליות ריבית צפויות ? שוק ההון 6
P למה מודדים עליות וירידות של מניות באחוזים ? שוק ההון 5
A האם יש באמת עליות של 7% בממוצע במדדי המניות: שוק ההון 49
L השפעות עליות השילוח ובעיות האספקה והשפעתם על השוק שוק ההון 1
A שינוי במשכנתא עקב עליות המדד נדל"ן 2
oferM נתונים על עליות מחירי דירות ושכירות ? נדל"ן 6
I כלכליסט: בלקרוק: "לא צפוי עשור נוסף של עליות במניות" פוסטים מאיכות נמוכה 17
R עליות מחירי הנדלן בעולם - דיון נדל"ן 37
א האם אין סתירה בין עליות השערים בארה"ב לבין החלשות הדולר ? שוק ההון 2
רוני הגנה כנגד מחזור עליות בשוק השכירויות. שוק ההון 25
Z מדד המחירים לצרכן שפורסם ביוני שוק ההון 10
H חלקן של חברות בעליית המחירים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 22
H שאלת הבנה לגבי הקשר בין מדד המחירים לצרכן לאינפלציה צרכנות פיננסית 10
ט מיסוי ביחס למדד המחירים לצרכן מיסים 13
R האם יש דרך לקבל את מדד המחירים לצרכן ב-Google Sheets? מיסים 6
D פיקדון או אג"ח - הצמדה למדד המחירים לצרכן שוק ההון 2
M מדוע מחירי הדירות לא משוקלל במדד המחירים לצרכן ? נדל"ן 77
L מה מקובל היום בשוק בחוזי שכירות מבחינת הצמדה למדד המחירים לצרכן? נדל"ן 36
F שאלה לגביי impact של מיסוי ריאלי צמוד למדד המחירים לצרכן \ צמוד למטבע זר שוק ההון 8
M קרן עוקבת סנופי עם מיסוי צמוד למדד המחירים לצרכן, עקיבה פיסית ומנפיק בינלאומי? שוק ההון 8
flower המחירים עולים? אוף טופיק 25
T האם תיק ההשקעות (+רווחים,ריבית דריבית) צמוד למדד המחירים לצרכן? שוק ההון 2
ע מדד המחירים לצרכן - מייצג נאמנה לדעתכם ? שוק ההון 40
קפה שחור מה יקרה למדד המחירים בחודשים הקרובים? אוף טופיק 34
N מדד המחירים לצרכן בעקבות הקורונה צרכנות פיננסית 12
S קורונה מיתון אבטלה ומדד המחירים צרכנות פיננסית 3
ג חופשה לאוגוסט, דעתכם על הזמנה כעת, והיכן המחירים הטובים? אוף טופיק 10
DavidA פרוייקט שלי לחיזוי שינויים ברכיבים של מדד המחירים לצרכן באמצעות קוד שכתבתי אוף טופיק 22
פשוט WSJ וגרינספן - מדד המחירים לצרכן בארה"ב מוטה מעלה שוק ההון 13
DavidA שאלת מדד המחירים לצרכן צרכנות פיננסית 33
yossik משהו יכול להסביר לי מה ההבדל בין יוקר מחיה לבין מדד המחירים לצרכן? אוף טופיק 34
amit האם דחיית משכנתא פוגעת בדירוג האשראי? צרכנות פיננסית 4

נושאים דומים

Back
למעלה