• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

האם ניתן להפסיד בקניית מגרש?

• פותח הנושא פותח הנושא 4461vegeta
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

4461vegeta

משתמש סולידי
דירוג
10
יצא לי לדבר עם דוד שלי והוא אמר לי שחקניות מגרש זה די בטוח רווח כי כולם צריכים מגרשים ואפשר להשכיר... עכשיו האמתשזה גם נשמע לי מצוין אבל הייתי רוצה לשמוע את דעתכם כי בעיניי מה צריך סתם שטח...
אבל דוד שלי אמר לי שזה לא סתם מגרש אתה יכול להשכיר לדוגמא לחברת משאיות או להשכיר למישהו יצתרך מחסן או דברים כאלו...
מה חושבים קניית שטח ה טוב או לא? והאם יש מצב להתקע עם שטח בלי השכרה והאם זה נותן(כי בעיניו כל עוד אתה קונה במקום סבבה זה הכנסה די בטוחה)

א. תמיד יש חשש של תשואה אלטרנטיבית כלומר מה האפשרות השנייה לעשות עם הכסף, לדוגמא: יש לי דירה בלב תל אביב ואני משכיר אותה ב1000 ש"ח לחודש אני מרוויח?
ב. יכול להיות שתמכור את המגרש הוא ירד/יעלה.
ג. לגבי האם יעמוד ריק או לא תלוי איפה? איך האזור? כמה בד"כ מקבלים.

יצא לי לדבר עם דוד שלי והוא אמר לי שחקניות מגרש זה די בטוח
כבר התחלה רעה...
עכשיו האמת שזה גם נשמע לי מצוין
למה זה נשמע לך מצוין? חקרת וקראת וניתחת סטטיסטיקות וביררת עם בעלי מגרשים באזורים שונים כדי להבין יתרונות וחסרונות?
ברור שלא עשית את זה. כל יומיים אתה מעלה כאן שרשור עם שאלה בנושא השקעה כזאת או אחרת ומקווה שנקצר לך את הדרך ונגיד לך מה כן ומה לא.

כבר התחלה רעה...

למה זה נשמע לך מצוין? חקרת וקראת וניתחת סטטיסטיקות וביררת עם בעלי מגרשים באזורים שונים כדי להבין יתרונות וחסרונות?
ברור שלא עשית את זה. כל יומיים אתה מעלה כאן שרשור עם שאלה בנושא השקעה כזאת או אחרת ומקווה שנקצר לך את הדרך ונגיד לך מה כן ומה לא.
למה בידיוק שבעל מגרש יבוא ויתחיל לתת לי יתרונות וחסרונות של מגרש שיש לו הרי המטרה שלו זה למכור לא להתחיל להסביר לי את התורה- הוא פשוט יגיד שאני חופר לו ואם אני רוצה לקנות באמת או לא

יצא לי לדבר עם דוד שלי והוא אמר לי שחקניות מגרש זה די בטוח רווח כי כולם צריכים מגרשים ואפשר להשכיר... עכשיו האמתשזה גם נשמע לי מצוין אבל הייתי רוצה לשמוע את דעתכם כי בעיניי מה צריך סתם שטח...
אבל דוד שלי אמר לי שזה לא סתם מגרש אתה יכול להשכיר לדוגמא לחברת משאיות או להשכיר למישהו יצתרך מחסן או דברים כאלו...
מה חושבים קניית שטח ה טוב או לא? והאם יש מצב להתקע עם שטח בלי השכרה והאם זה נותן(כי בעיניו כל עוד אתה קונה במקום סבבה זה הכנסה די בטוחה)
אולי די?

א. תמיד יש חשש של תשואה אלטרנטיבית כלומר מה האפשרות השנייה לעשות עם הכסף, לדוגמא: יש לי דירה בלב תל אביב ואני משכיר אותה ב1000 ש"ח לחודש אני מרוויח?
ב. יכול להיות שתמכור את המגרש הוא ירד/יעלה.
ג. לגבי האם יעמוד ריק או לא תלוי איפה? איך האזור? כמה בד"כ מקבלים.
א. חששתי מה דאגתי ולכן רציתי לברר...
ב. החשש הזה תמיד נכון ולכן אין לי מה לעשות לגבי זה - כי כאן זה סוג של הימור אף אחד לא יודע אם שטח שיקנה ירד או יעלה ואם כל הזמן השיקול הזה יגביל אתה עלול למצוא תצמך בחיים לא קונה.
ג. כמו בא' זה גם עלה לי ולכן רציתי לברר, ....
אני לא יודע למה אבל בהשוואה לרכישת דירה חשבתי שזה יותר סולידי לקנות שטח שאפשר להשכיר

סיפור לדוגמא:
איש אחד ( עם מספיק כסף ) שרצה לפזר את ההשקעה, החליט לרכוש מגרש.
( למטרת השקעה, עם ציפייה לעליית ערך )

אחרי שרכש את המגרש שלחה לו העירייה דרישה לפינוי וניקוי כל הליכלוך שבמגרש
אחרי זה הגיעה דרישה לגידור המגרש
לאחר שהגדר נגנבה !!!
היה צריך לשכור חברת שמירה

מסקנה,
צריך להבין שיש גם הוצאות מסויימות על מגרשים.

יש מקומות שקניית מגרש מלווה בהתחייבות לבנות תוך X זמן. ואז מתחילים קנסות.

יש מקומות שקניית מגרש מלווה בהתחייבות לבנות תוך X זמן. ואז מתחילים קנסות.
נכון, אבל לא בקניה. בחכירה מרמי, אם הקרקע מיועדת לבניה. נראה שפות"ש מדבר על קרקע עם יעוד אחר. קרקע לבניה היא מאוד יקרה, ולנצל אותה למטרות אחרות נראה כמו הפסד ודאי.

כבר התחלה רעה...

זה מה שנקרא פורום...
נראה שהדוד שלך מככב במספר שרשורים שלך, אז למה אתה צריך את הפורום?
אח יקר, אתה נזכרת להגיב לשרשורים שלי קצת באיחור- השרשור של "מסחר בלאומי טרייד" ישן מאוד ונפתח כאשר הגעתי לאתר וחוויתי את השוק הראשוני שלי בנוגע לשוק ההון- ולאומי טרייד היה הפלטפורמה הראשונה ששמעתי בנוגע לכניסה לשוק ההון ושמעתי את זה במקרה ואז לא ידעתי על חברי הבורסה ושהבנק הוא חלק מחבר בורסה וכל מיני דברים כאלו שעכשיו אני יודע- וזה מובן מאליו שלא אדע כשאני נכנס לאתר חדש. השרשור אומנם לא נסגר פורמלית עד עכשיו אבל הוא היה די סגור וסתם הוקפץ כרגע כדי לסגור אותו, דבר שלדעתי לא נחוץ כי אם מישהו ירצה להקפיץ אותו ולהשתמש בו....
אגב השאלה שלך קצת מוזרה בהתחשב בזה שאתה אדמין- כעת אני משתמש בפורום כדי לראות איך אנשים מתנהלים, לראות רעיונות של אנשים אחרים ולהביע רעיונות שלי/חברים/דודים/משפחה/ מנקת רחוב ולראות מה הפורום חושב על זה.
אגב, עבורי זה לא בעיה כיוון שאת השוק הראשוני כבר עברתי, אבל משתמשים חדשים שמגיעים לאתר והאנטי הרב שאתם מראים בפורום הזה לגבי פתיחת שרשורים שלא קיים בהמון פורומים אחרים מרחיק משתמשים חדשים שהם שוקיסטים וגורם להם להרגיש לא בנוח להרגיש שאלות כאילו הם עשו משהו רע...

סיפור לדוגמא:
איש אחד ( עם מספיק כסף ) שרצה לפזר את ההשקעה, החליט לרכוש מגרש.
( למטרת השקעה, עם ציפייה לעליית ערך )

אחרי שרכש את המגרש שלחה לו העירייה דרישה לפינוי וניקוי כל הליכלוך שבמגרש
אחרי זה הגיעה דרישה לגידור המגרש
לאחר שהגדר נגנבה !!!
היה צריך לשכור חברת שמירה
סיפור דוגמא אבל דוגמא מצויינת, לזה בחיים לא הייתי מצפה... למרות שלא יודע כמה זה ריאלי שיקרה דבר כזה, אבל לחלוטין העלת נקודה חשובה..

נערך לאחרונה ב:
א. יש את https://www.hasolidit.com/מגדיר-הרעלים-הפיננסיים שכבר הפנו אותך אליו בעבר.
2. מצאת ״הזדמנות״ לכסף קל והחלטת שאתה בכל מקרה רוצה לחקור אותה על אף שזה חשוד, אולי תתחיל מלקרוא על הנושא? אולי תעלה שאלות שלא הצלחת למצוא להן תשובה? לבוא לפורום ולהגיד ״מה דעתכם על X?״ זה מזלזל. הזמן שלנו לא פחות חשוב משלך.

א. יש את https://www.hasolidit.com/מגדיר-הרעלים-הפיננסיים שכבר הפנו אותך אליו בעבר.
2. מצאת ״הזדמנות״ לכסף קל והחלטת שאתה בכל מקרה רוצה לחקור אותה על אף שזה חשוד, אולי תתחיל מלקרוא על הנושא? אולי תעלה שאלות שלא הצלחת למצוא להן תשובה? לבוא לפורום ולהגיד ״מה דעתכם על X?״ זה מזלזל. הזמן שלנו לא פחות חשוב משלך.
א. הפנו אותי לקישורים, זה ספציפי לא זוכר- תודה, אקרא.
ב. לא בכוונתי לזלזל באף אחד, ולגבי "הזדמנות" לכסף קל שאמרת שזה חשוד שאני בודק-אז זה ממש לא חשוד כי אין לי ברירה מלבד לבדוק כל דבר שאני חושב עליו לא משנה כמה טוב זה נשמע -כי כל הכנסה קבועה לטווח ארוך שאצליח לייצר אפילו אם זה עוד 100 שקל בתזרים המזומנים הכללי זה יהיה חשוב כדי שאגיע למצב שאני קורא לו "חוף מבטחים " אך אם אני נופל אפילו בקטנה, אני אקבל נפילה חזקה בלי שום גב שמגבה אותי(גם אם יש מישהו שיגבה אותי למדתי על בשרי לא לסמוך יותר מדי על אף אחד) ולכן אני לא מתכנן שמישהו יגבה אותי, אני יודע שקיימת האפשרות לנפילה אבל אסור לי להגיע לזה בכל מחיר... הקטע הוא שיש לי בערך חצי שנה לתכנן תוכנית כלכלית מסויימת , אחרת אני עלול למצוא תצמי בטווח הארוך מבזבז חסכונות דבר שאני מנסה למנוע בכל מחיר...
אולי אני לא בשל, אולי אני צעיר אולי גם קצת ילדותי יכול להיות שכל זה קצת נכון -אבל אין לי ברירה, מלבד לקחת את עצמי בידיים ולבגר את עצמי בתוך חצי שנה-שנה ולבצע תוכנית מסויימת או לפחות להיות עם תכנון נכון מסויים אחרת לטווח הארוך אני סתם אוציא חסכונות ואהיה בבעיות שזה המצב שאסור לי להגיע

נערך לאחרונה ב:
@4461vegeta
אח יקר, אתה נזכרת להגיב לשרשורים שלי קצת באיחור-
אני לא חייב להגיב לכל שרשור בזמן אמת.
השרשור אומנם לא נסגר פורמלית עד עכשיו אבל הוא היה די סגור וסתם הוקפץ כרגע כדי לסגור אותו, דבר שלדעתי לא נחוץ כי אם מישהו ירצה להקפיץ אותו ולהשתמש בו....
ננעל מכיוון שהוא זהה בתוכנו לשרשורים אחרים שלך.
אבל משתמשים חדשים שמגיעים לאתר והאנטי הרב שאתם מראים בפורום הזה לגבי פתיחת שרשורים שלא קיים בהמון פורומים אחרים מרחיק משתמשים חדשים שהם שוקיסטים וגורם להם להרגיש לא בנוח להרגיש שאלות כאילו הם עשו משהו רע...
ממש לא, הרבה חברים חדשים פותחים שרשורים, שואלים שאלות והחברים הוותיקים מפנים אותם לשרשור קיים או שעונים להם בסבלנות.
לא ראיתי משתמשים חדשים שנטשו את הפורום גם אם קבלו תשובות שלא מקובלות עליהם. זו התרשמות מאוד סוביקטיבית שלך וחבל אבל...
אולי אני לא בשל, אולי אני צעיר אולי גם קצת ילדותי יכול להיות שכל זה קצת נכון -אבל אין לי ברירה, מלבד לקחת את עצמי בידיים ולבגר את עצמי בתוך חצי שנה-שנה ולבצע תוכנית מסויימת או לפחות להיות עם תכנון נכון מסויים אחרת לטווח הארוך אני סתם אוציא חסכונות ואהיה בבעיות שזה המצב שאסור לי להגיע
מצויין, עכשיו כשהפנמת והבנת אפשר לפתוח דף חדש.

אין צורך להתעצבן מתגובות של אנשים בפורום, בסופו של יום החברה פה מנסים לתת לך מידע על מקרים עברו ואין להם שום רווח מלדחוף אותך להשקעה כזאת או אחרת. סהכ מנסים לתת לך כיוון חשיבה.
לגבי שאלת המגרש
לפני שאתה ניגש להשקעה בצורת מגרש דירה או אפילו מלונה אתה צריך לשבת ולהכין תוכנית
כחלק מהכנת התוכנית אתה צריך לשאול את עצמך שאלות כמו האם המגרש הזה באזור הזה יהיה קל להשכרה, אין פה לאנשים את היכולת לנחש איזה איזור עלה במוחך מה עלות המגרש המשוער מי בעליו ולמה הוא מוכר אותו אם הוא כל כך ריווחי.
אחרי ששאלת את עצמך את כל השאלות ובדקת במקורות כאלו ואחרים ובכל זאת החלטת ללכת על כיוון השקעה זה
עכשיו תתחיל לשאול שאלות אחרות כמו מה תיהיה התשואה המשוערת? כמו האם התשואה שמתקבלת שווה את רמת הסיכון?
האם אני מבין משהו במיסוי על על הכנסה מהשכרת מגרש.
מציע לך לקרוא את מדריך מגדיר הרעלים הפיננסים. הוא אולי יעזור לך לשאול את השאלות הנכונות.
ובכל אופן דרך צלחה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R היכן ניתן למצוא פסקי דין? מיסים 0
C מה ניתן לעשות כדי לגדר את עצמי מבחינה תעסוקתית התפתחות אישית 19
א איפה ניתן להשקיע בקרנות סל של ביטקוין? שוק ההון 12
ה באיזה חשבון מסחר ניתן להשקיע עם מינימום התחלתי הכי נמוך שיש ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
I איך ניתן למצוא דירה שיש לה ביקוש לשכירות? נדל"ן 5
G באיזה אופן ניתן להוציא כסף מישראל ועדיין לא לשלם מס בתור פנסיונרים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
מ האם ניתן לוותר על riseup? צרכנות פיננסית 6
ס האם ניתן לנייד תיק מבנק לבית השקעות בלי קנייה ומכירה? כמו ניוד בין בנקים? שוק ההון 4
ד שוברי שופרסל לא עובדים - איך ניתן לטפל אוף טופיק 10
S קבלת דירה ללא תמורה- האם ניתן למכור כמשפר דיור? נדל"ן 2
D האם ניתן להשאיר RSU ב-ESOP לאחר עזיבת מקום עבודה? שוק ההון 2
D האם ניתן להעביר תיק ניע לאינטרקטיב ולמכור בשכבות? שוק ההון 1
D האם ניתן להעביר תיק ניע לאינטרקטיב ולמכור בשכבות? מיסים 0
י כיצד ניתן לממש כספים בקרן פנסיה לא פעילה עם מיסוי גבוהה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
F האם ניתן לחזור מ-IRA לבית השקעות "רגיל"? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S האם ניתן להוסיף נתונים לדו"ח לאחר קבלת שומה ? מיסים 16
Z האם ניתן לקבל הטבות מס בשל הפקדות לפנסיה מהמס ששולם על רווח הון בשוק ההון? מיסים 14
M משכנתא - האם ניתן להמיר ריבית ק״צ לקל״צ ללא קנס? נדל"ן 3
O קרן השתלמות IRA במגדל - לא ניתן להפקיד הפקדות חדשות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 57
R החזר הלוואה | סיוע בהבנה של ההלוואה והאם ניתן לשפר אותה שוק ההון 4
M האם ניתן למשוך תגמולים מקרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 28
ס עד כמה ניתן להבין התנהגויות של פורקס? שוק ההון 0
L האם ניתן להעביר פנסיה/קרן השתלמות ל-IB אמריקאי ולנהל זאת כ-IRA? פוסטים מאיכות נמוכה 1
A האם ניתן לקנות קרנות נאמנות של וואנגראד דרך ברוקר ישראלי? שוק ההון 4
כ קריפטו - האם ניתן לבצע פריסה? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
א האם ניתן להוציא כרטיס אשראי חוץ בנקאי כשאין ברשותי כרטיס בנקאי? צרכנות פיננסית 3
A ממתי לא ניתן לחזור מעסקת נדל"ן? נדל"ן 45
B האם ניתן להפסיק להגיש דוחות מס שנתיים במצב זה? מיסים 22
א האקסיומה של לא ניתן להכות את השוק - תופסת גם לאגח? פוסטים מאיכות נמוכה 7
4 האם ניתן לקזז הפסד שבח ממכירת דירה מול רווח כלשהו? נדל"ן 4
R כיצד ניתן לקזז הפסדים בשוק ההון, אל מול חישוב מס במימוש רווחים בשנים שאחרי? מיסים 2
A מישהו יודע כיצד ניתן להשיג מידע על כמה הרוויחו המדדים המובילים שוק ההון 1
ס בחירת מסלול מס להשכרה - 10% או פטור חלקי: האם ניתן לקזז הוצאות גדולות של התקנת המזגן / אי השכרה? מיסים 4
נ איפה ניתן לקנות פסטת קטניות בזול מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
א קופגלה ע"ש ילדים - האם ניתן להעביר לחשבון ממוסה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
F החזרי מס - מותר עד 6 שנים אחורה, אבל ברשות המיסים ניתן עד קדימה באפריל מיסים 11
S האם ניתן להמיר ב IBKR ישירות שקלים לפרנק שוויצרי ? צרכנות פיננסית 10
A האם ניתן לאחד קרנות השתלמות? שוק ההון 5
S איך ניתן לשלם עם כסף בWISE עבור טיסה עם RYANAIR? צרכנות פיננסית 0
M קרן כספית דולרית - איפה ניתן לראות את התשואה? שוק ההון 0
T איך ניתן לבצע העברה בנקאית לKRAKEN ללא ניכוי מס? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 17
R לא ניתן להגיש דו"ח מס על שנת 2022 מיסים 2
T איך ניתן להשקיע במוצר שקול קרן כספית דולרית ולהנות ממיסוי ריאלי? שוק ההון 8
W האם ניתן לקזז תשלומים לקורסים בשוק ההון מהמס שצריך לשלם אוף טופיק 2
לארוצה לא ניתן לבצע העברה צרכנות פיננסית 9
Michel האם ניתן לבקש מעו"ד להשקיע כספים שבנאמנות? נדל"ן 3
D כיצד ניתן לפדות קרן השתלמות אחרי 3 שנים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
T הרגלי גלישה - מה ניתן לעשות? התפתחות אישית 10
D חישוב שטח דירה שייתכן שונה מדברי המתווך , כיצד ניתן לדעת שטח מדוייק? והאם המידע הזה מהווה אפשרות למו'מ להורדת מחיר, ואיך לבצע זאת נדל"ן 47
Y האם ניתן לאתר בעלות על נכסי נדלן לפי פרטים מזהים? נדל"ן 7

נושאים דומים

Back
למעלה