הגיוני אבל למה אז אומרים בתקשורת "5000 אלף נקודות" אם בכל קרן זה מחיר אחר?
סתם כי זו הדרך המנורמלת להתייחס למדד - בנקודות שבהן הוא נקוב.
למה אומרים שהגובה של שחקן הכדורסל "יוסי" הוא 1.90 אם בארה"ב הוא 6 רגל וכך וכך אינץ'?
סתם סולמות אחרים, מה זה משנה בכלל?
מה חשוב המחיר של יחידה בודדת? יש לך מה לעשות עם יחידה בודדת? מה זה חשוב מה אינץ' מייצג או מה סנטימטר מייצג או איך הם נקבעו?
מה שחשוב שזה שאם אני אומר לך שיוסי גבה בשנה האחרונה ב-20% זה נכון בלי קשר ליחידת המידה.
מה שחשוב זה שאתה נכנסת בנקודה א' ויצאת בנקודה ב' - מה בסוף היה ההפרש [האחוזי] ביניהן (כי ההפרש הזה מכונה "הרווח" שלך).
אתה משקיע כדי לראות מספרים או כדי שתוכל לקנות יותר דברים בסופר?
איך המחיר שונה אם המדד "עלה/ירד בX נקודות"?
כי המחיר של יחידה של קרן קונקרטית הוא שרירותי..
בדיוק כמו הערך של כל מניה.
יש לי חברה פרטית ששווה מליון דולר. אם אחליט "לחלק" אותה למניות ולמכור אותן לציבור - אני יכול לייצר מליון מניות ולמכור כל אחת בדולר, או לייצר מניה אחת ששווה מליון דולר, או לייצר 10 מניות ששוות 100 אלף דולר כל אחת. המחיר הוא שרירותי בדיוק כמו הכמות שאחליט לייצר. מה שלא שרירותי הוא הערך הכולל (וחשוב מכך - השינוי בו לאורך זמן, ו/או הציפיה לשינוי בו).
מה זה משנה אם חילקתי פיצה ל-8 סלייסים או 4 או 3000? זו אותה פיצה.
הקרן המחקה היא פיצה שגדלה או קטנה בצורה ש-"עוקבת" אחרי הגידול או הקיטון בנכסים שאחריהם היא עוקבת.
אין שום חשיבות לשאלה לכמה חתיכות היא מחולקת או מה הגודל של כל סלייס.
את ה
שינויים במדד - אין לה שום יומרה לחקות את "גודלו האבסולוטי של המדד" (קרי, נניח, סך השווי של 500 החברות הגדולות בארה"ב) משום שאין שום משמעות לגודל הזה ואין שום ערך במעקב אחריו ספציפית. מה שאנשים רוצים זה שההשקעה שלהם
תתנהג כמו המדד - נניח תעלה ב-10% או תרד ב-10% כשהוא עולה או יורד בהתאם...
כשאומרים לך שמדד המחירים לצרכן עלה ב-2% בשנה שעברה -- אתה מתעקש לדעת בכמה עלה אבסולוטית סך המוצרים הקיימים בארץ? זה הרי לא מעניין. המדד קיים כדי לשקף שינוי לאורך זמן.