• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

האם מי שאינו אזרח אמריקאי חייב לחתום על טופס W8-BEN?

• פותח הנושא פותח הנושא Arethusa
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Arethusa

משתמש סולידי
דירוג
19
אני עומדת לפתוח חשבון השקעות בבנק ירושלים. היות ואני מתכוונת לרכוש ETFים מוונגוארד ביקשתי שיחתימו אותי על טופס W8-BEN (אני לא אזרחית אמריקאית). הם מתעקשים בתוקף שלא צריך, בנימוק ש"טופס W8 הינו טופס ריפוי במידה שיש חשש לכך שהישות הינה חייבת במס באמריקה למשל לקוחות שיש להם נכסים או חשבונות שם וזיקה צריכים למלא מסמך זה כדי להצהיר שאין להם שם חבות מס." תוכלו לעזור לי?

הם מתעקשים בתוקף שלא צריך, בנימוק ש"טופס W8 הינו טופס ריפוי במידה שיש חשש לכך שהישות הינה חייבת במס באמריקה למשל לקוחות שיש להם נכסים או חשבונות שם וזיקה צריכים למלא מסמך זה כדי להצהיר שאין להם שם חבות מס." תוכלו לעזור לי?
תגידי להם שהקרנות האמריקאיות של וונגארד מחלקות דיבידנד שממוסה במקור עבור ה-IRS וללא טופס W8-BEN הם יחייבו אותך מס דיבידנדים מקסימלי במקום 25% בלבד.

תדרשי מהם להתחייבות שניכוי מס דיבידנדים במקור יהיה 25% בלבד כמו אצל כל שאר אזרחי ישראל שמשקיעים בבורסה האמריקאית.

אם הם מסרבים להתחייב אז אולי הגיע הזמן להשקיע במקום אחר...

@Arethusa ריפרפתי שוב על המסמכי פתיחת חשבון למסחר עצמאי בבנק ירושלים שעשיתי בזמנו, ואכן יש לי שם גם את W-8BEN. זה היה חלק מהקילו ניירת הסטנדרטית - כך שזה בהחלט אמור להיות שם.

תגידי להם שהקרנות האמריקאיות של וונגארד מחלקות דיבידנד שממוסה במקור עבור ה-IRS וללא טופס W8-BEN הם יחייבו אותך מס דיבידנדים מקסימלי במקום 25% בלבד.

סליחה על הבורות, אבל המס עבור דיבידנדטים (25%) משולם מרשויות בישראל או ל-IRS?

@Arethusa מנוכה במקור בארהב עוד לפני שהדיבידנד נוחת בחשבון בארץ.
בישראל אמורים לנכות את ההפרש בין מה שכבר ניכו בחו"ל עד לגובה המס כאן, אבל בפועל ההפרש הזה הוא אפס במקרה הזה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Echelon טופס 1099 מ-BoA למי שאינו אזרח אמריקאי מיסים 44
U ביטוח נסיעות לחו"ל למי שאינו אזרח ואין לו ביטוח לאומי צרכנות פיננסית 5
Regevkr שאלה על טופס 1040-NR למי שאינו תושב ואינו אזרח ארה"ב מיסים 1
י דו"ח שנתי - אב שאינו נשוי או ידוע בציבור מיסים 3
G האם השקעה דרך בית השקעות שאינו מנכה מס היא דרך חינמית למינוף? שוק ההון 7
ח התיק של חיפאי (שאינו באמת חיפאי יותר) שוק ההון 0
נגב עצמאי שאינו מכניס הכנסות אבל מעוניין להפקיד לקרן ההשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Michel פטור רווח הון ע"י שימוש בתיקון 90 לבן זוג שאינו עובד. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
Myrath קבלת טיפול או שירות מיוחד מבי"ח שאינו בהסדר עם קופת החולים אוף טופיק 4
P הגדרת מחסן "שאינו צמוד" לדירה (לארנונה) נדל"ן 4
deussex פתיחת עוסק פטור שאינו עומד בתנאי ביטוח לאומי, בשביל קרן השתלמות נוספת + הוצאות מוכרות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 56
Tsachi01 האם מעסיק יכול לדרוש ממני לעבוד בתפקיד שאינו מוגדר בהסכם עבודה? אוף טופיק 53
Z האם הקרנות האיריות העוקבות אחרי מדדי מניות אמריקאיים חשופות למס עיזבון בפתירת נישום שאינו אמריקאי? מיסים 2
D חסכון עבור בן משפחה (שאינו ילד) צרכנות פיננסית 6
E מילוי הצהרת הון למי שאינו נשוי ע"פ חוקי מדינת ישראל אוף טופיק 4
T קרן השתלמות לסטודנט שאינו עובד שוק ההון 12
aeh קרן השתלמות IRA לאדם שאינו עובד שוק ההון 4
ב סיפור שאינו נגמר עם אי.בי.אי - הלמן אלדובי צרכנות פיננסית 9
ברק א. ועד בית שאינו מתפקד אוף טופיק 13
א העברת סכומים גדולים לחו"ל (משקלים למטבע מקומי שאינו דולר/אירו) שוק ההון 19
Osterreicher טיפול בתיק כושל שאינו שלך שוק ההון 13
הק995 מה הרלוונטיות של זהב (שאינו בסיס למטבע)? שוק ההון 17
ק אנטי וירוס שאינו חינמי אוף טופיק 26
ע הגדלת ההפרשה מהברוטו לקרן השתלמות עבור שכיר שאינו מגיע לגובה הפטור צרכנות פיננסית 2
Brightside ברשותי חסכון שאינו נמצא בשימוש פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
K אזרח ישראלי גר בישראל ועובד מרחוק מיסים 7
N אזרח אמריקאי - האם לדווח? מיסים 22
O אזרח אמריקאי חלק [שליש] מדירה נדל"ן 5
מ מבחן הכנסות לקבלת "קצבת אזרח ותיק" מהמוסד לבטוח לאומי מיסים 0
M תשלום ביטוח לאומי של עצמאי שמקבל קצבת אזרח ותיק מיסים 2
Shamran88 אזרח אמריקאי מושקע שנה וחצי בקרן כספית דרך הבנק ועכשיו גילה על pfic שוק ההון 19
Yoshi_Invest מעסיק פתח לי קרן השתלמות (אני אזרח אמריקאי) צרכנות פיננסית 12
מ מיסוי אזרח ישראלי מיסים 16
B האם יש מדריך לפתיחת חשבון בIB העולמי בתור אזרח ישראלי (לא אמריקאי) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
A השקעות בתור אזרח אמריקאי שוק ההון 3
K אזרח אמריקאי לא מדווח ל-IRS עם כמה שנים של PFIC, מתלבט אם לעבור לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
L אזרח אמריקאי - דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 0
מ השקעות לטווח קצר בשקלים - אזרח אמריקאי שוק ההון 1
N אזרח ישראלי תיק של schwab/ib ופשיטת רגל בישראל אוף טופיק 16
ס בעלי אזרח אמריקאי וחשבון הבנק משותף. באופן אוטומטי בית ההשקעות כותב שהוא נהנה בחשבון. זה אומר שבמקרה פטירה 40% מהחשבון ילכו למס ירושה? שוק ההון 1
ס אזרח אמריקאי החי בישראל - איך כדאי להוציא חשבונית? יזמות והגדלת הכנסות 14
ת פינוי בינוי אזרח אמריקאי נדל"ן 24
MaorRocky שאלות על קרנות אמריקאיות ומס ירושה עבור אזרח ישראלי מיסים 6
ח חסכון לכל ילד - אזרח אמריקאי חדש שוק ההון 5
S השקעת כספים בתור אזרח אמריקאי צעיר מיסים 2
A איך להקל על יורשים בהוצאת כספים מחשבונות השקעה אמריקאיים של אזרח אמריקאי שנפטר שוק ההון 193
A אזרח אמריקאי - מס שבח במכירת דירת יחיד בארץ נדל"ן 11
A קופת גמל להשקעה- אזרח אמריקאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
Y מכירת דירות בירושה בישראל ע"י אזרח אמריקאי מיסים 9
T אזרח ישראלי אמריקאי מעוניין להשקיע בקרנות/תעודות סל מחקות מדד שוק ההון 5

נושאים דומים

Back
למעלה