Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
בהתחשב בעובדה שניוד ביטוח מנהלים עם מקדם מובטח בין חברות הביטוח אינו מתאפשר בפועל בשל היעדר נכונות של חברות הביטוח לכך - האם מישהו ניהל משא ומתן מוצלח לשם הורדת דמי הניהול בביטוח מנהלים עם מקדם מובטח?
טכנית ניתן להוריד דמי ניהול רק בביטוחים מהשנים 2004-2013. בשנים קודמות ניתן רק לצמצם/ לבטל את ביטוח השארים היקר ולבטל גורם פוליסה שזה תשלום קבוע שלוקחים מפוליסה.
זה אפשרי. היועץ הפנסוני אבי אייכלר כתב פעם פוסט על לקוחה שלו שבשימור בעקבות בקשת ניוד ביטוח מנהלים עם מקדם מובטח במגדל, הם הציעו בסוף 0.7% מצבירה ללא דמי ניהול מהפקדה וזה היה שיפור משמעותי.
אני כשניידתי את ביטוח המנהלים שלי עשיתי זאת בשלב הראשון לקופת גמל באותה חברה עם דמי ניהול מכסימליים אז לא היה להם אינטרס לשמר. בכל מקרה תחת מנהל הסדר בחברה בעייתי להפחית כי חוששים שאחרים יגיעו בעקבותיך.
אה לא...
עברתי לקופת גמל IRA.
במשך תקופה חשבתי להשאיר את ביטוח המנהלים כדי למזער את הסיכון שלא ימצאו לי מקור לשלם קצבה, ורק להקטין הפקדות לשם.
אבל בעצם הבנתי שגם 0.5% לעומת פחות מ-0.2% בקופת גמל זה המון כסף, ובנוסף אם עוזבים את המעסיק זה קופץ ל-0.7%.
בנוסף, המקדם לא באמת מובטח כי הוא תלוי בריבית התחשיבית (סיכום רגולציה), והקצבה משתנה לפי שמנהל ההשקעות מצליח להשיג במסלול פרישה של החברה (סיכון ניהול), ככה שבכל מקרה המובטח לא באמת מובטח.
בנוסף, חישבתי שעל מקדם קצבה של 225 ומטה עדיף לי קופת גמל/פנסיה. על מנת שהמקדם יעלה מעל 225 תוחלת החיים באוכלוסיה צריכה לעלות למעל 95 עד שאגיע לגיל פרישה.
החלטתי שאין באמת סיכוי סביר שזה יקרה, ולכן אין לי שום סיבה לשלם יותר עבור משהו שלא באמת מובטח.