• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

האם מגיע הקץ ליס והוט כפי שאנו מכירים או שהן צריכות לשנות את המודל העיסקי?

• פותח הנושא פותח הנושא yossik
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

yossik

מודרטור
דירוג
16,400
חברים, לפני 3 שנים התנתקתי מיס, קניתי Smart TV והסתפקתי במועט שמציעה עידן + וגם תכנים ש LG סיפקה דרך האינטרנט.
לפני כ 4 חודשים גיליתי את Kodi.
מה זה Kodi?
קודי זו תוכנה חינמית שניתן להתקין על מחשב שולחני ווינדוז, מאק ואפילו על טאבלטים וסמארטפונים אנדרואידים.
[כמו כן ניתן לרכוש קופסא שחורה קטנה בגודל של חפיסת סיגריות שהיא למעשה מחשב מיניאטורי שעליה מותקנת מערכת הפעלה אנדרואיד עם כניסות ויציאות ל HDMI, Wi-Fi, Bluetooth, Lan, usb ןמה לא עוד עם מקלדת מיניאטורית אלחוטית.
המחירים נעים בין 30-250$.]
מה היא עושה?
מחברת את המחשב לרשת האינטרנט כמו ממיר ומספקת תכנים חינם - סדרות, סרטים וטלביזיה בזמן אמת.
זה מה שנקרא TV Box.
קהילת קודי בארץ מונה עשרות אלפים שהתנתקו מהכבלים ותוך פחות משנה יצרו בסיס יציב של תמיכה חברתית ופיתוח התוכנה לתכנים בעברית וגם כתוביות בעברית לאלפי סרטים וסדרות מחו"ל.
אני חייב להוסיף שיש גם צד אפל בקודי כי יש מספר תוספים (add-on) שמשתמשים בפרוטוקול p2p וטורנטים להזרמת מדיה.
אבל, אם נתעלם מזה ולא נוסיף אותם לקודי, עדיין יש מאות אלפי ערוצים לגיטימים וזמינים מכול העולם ואילו כוללים טלביזיה חייה מהארץ והעולם, סרטי דוקו, אקשן, טלנובלות, ערוצי ילדים, ערוצי ספורט וחדשות ועוד.
וכאשר יס והוט יחשיכו את המסך במוניאל הבא תוכלו לצפות בו דרך קודי.
רק להמחשה אני מצרף את הלינק הזה:
אשמח לעזור לכם בהתקנת קודי.
שבוע טוב.
יוסי

תודה רבה על הפוסט!

עדיין יש מאות אלפי ערוצים לגיטימים וזמינים מכול העולם ואילו כוללים טלביזיה חייה מהארץ והעולם

תוכל לפרט כיצד הזרמת הטלביזיה החיה היא חוקית?

זה כמו להגיד שאובונטו יחסל את מיקרוסופט. מערכת טובה יותר, מהירה, חינמית ועדין לא חסרים לקוחות לווינדוס 10.
מה שנקרא זה למבינים בלבד למרות שלך זה נראה פשוט וקל לשימוש לילד בן 6 הרבה יותר קל להשתמש בממשק של יס/הוט.
ייקח קצת זמן עד שזה יבשיל מספיק כדי לספק תוכן בצורה פשוטה יותר.

תוכל לפרט כיצד הזרמת הטלביזיה החיה היא חוקית?
לא, אני לא יכול לפרט.
אני משתמש ולא האקר.
אתן דוגמא - במונדיאל הקודם לצופה הישראלי היתה רק אפשרות אחת והיא לרכוש מנוי אבל באותו זמן הטלביזיה הירדנית שידרה את המשחקים בחינם. יס והוט החשיכו את הערוצים של ירדן בממיר. קודי עוקף את זה ע״י שידור של ערוצים חינמיים דרך האינטרנט.
אז שילמתי ליס 300 ש״ח שכללו את הערוץ הירדני אבל בזמן המודיאל יס הורידה את השלטר!
האם זה הוגן? האם זה לא גזל? האם זו לא הונאה?
לכן אני עברתי לטלביזיה אינטרנטית בלי צנזורה ובלי שמישהו יסגור לי את הברז.

קודי עוקף את זה ע״י שידור של ערוצים חינמיים דרך האינטרנט.
אני מבין. ולמשל ערוצים 1, 2 ו-10 הם בקטגוריה של ערוצים חינמיים חוקיים באינטרנט?
אני שואל כי האפשרות באמת נשמעת קוסמת.

אני מבין. ולמשל ערוצים 1, 2 ו-10 הם בקטגוריה של ערוצים חינמיים חוקיים באינטרנט?
אני שואל כי האפשרות באמת נשמעת קוסמת.
לא רק, גם cbs, nbc, skey ועוד ועוד שניתן לצפות בממיר רק אם רוכשים את חבילת הביזנס.
ומה אם ערוצי ספורט חינמים מאמריקה הדרומית וספרד, אפילו לא זמינים גם בתשלום כי הם פשוט לא זמינים בממיר.
ןמה עם ערוצי ילדים חינמים מכול העולם? הם לא זמינים בממיר.
והרשימה ארוכה כאורך הגלות...

לדוגמה: בריטי יכול לצפות בתכני ביביסי בסטרימינג ואתה לא.
bbc הוא חינמי בכול העולם אבל בישראל ׳עשו לו בנדל׳ עם חבילת ביזנס.
אתה יכול להיכנס עכשיו דרך הדפדפן לביביסי ולצפות חינם עם או בלי ממיר, עם או בלי קודי, כך סתם כמו שאתה קורא את יינטץ

נערך לאחרונה ב:
לדוגמה: בריטי יכול לצפות בתכני ביביסי בסטרימינג ואתה לא.
זה רק דרך נטפליקס כי נטפליקס היא תוכנה בתשלום וביביסי לא מקבל מנטפליקס אגורה...

כנראה זה השתנה עבור ישראל כי לפי האתר של הביביסי מחוץ לממלכה אין שירות iplayer
http://iplayerhelp.external.bbc.co.uk/tv/computer/outsideuk

הבעיה עם נטפליקס היא שהוא שירות לאמריקאים בלבד אבל משתמשים בו מכל העולם. זה פוגע ברווחיות של החברות הפקה שלא יכולות למכור מחוץ לארה"ב סדרות לחברות הכבלים המקומיות.

אני לא רואה סיבה להשתמש בטמבלויזיה כלל, גם לא בעידן פלוס. כל אחד יעשה את השיקולים המוסריים שלו אבל כל עוד אי אפשר לשלם מחיר סביר בארץ ישראל אני לא רואה בעיה מוסרית להוריד מהאינטרנט. המחמירים משלמים לנטפליקס ומתחברים דרך פרוקסי.

אשמח אם מישהו יכול לפרט לגבי BBC PRIME שהוא הערוץ העיקרי של המבוגרים בביתי. אם יש דרך לקלוט אותו שלא באמצעות הוט (כולל בתשלום), עליכם הברכה.

אני לא רואה סיבה להשתמש בטמבלויזיה כלל, גם לא בעידן פלוס. כל אחד יעשה את השיקולים המוסריים שלו אבל כל עוד אי אפשר לשלם מחיר סביר בארץ ישראל אני לא רואה בעיה מוסרית להוריד מהאינטרנט. המחמירים משלמים לנטפליקס ומתחברים דרך פרוקסי.
זו הנקודה ידידי.
אם מזמברים אותך אז תרגיש חופשי, חופשי לגזור קופון על חשבונם.
אם יס היו מספקים לי 20 אלף ערוצים כמו נטפליקס ב 10$ לחודש הייתי משלם להם בכייף, אבל יס והוט מוכרים לנו 20 ערוצים חינמיים ב 200 ש״ח לחודש אז זו מצווה לבעוט להם בתחת. הרי ברור שהם חייבים לשנות את המודל העיסקי שלהם כי בפורמט הנוכחי הם יגיעו לפשיטת רגל ואנילא אזיל דמעה.

כבר שנים אני עם עידן פלוס לפטופ מחובר לטלוויז.
הילדין ואני חולין על החינוכית. נושא חפור?
xbmc וכו זה למתחכמים.. אני פשוט מוצא ב seretil אתר sdarot וכו
סלקום טי.וי גולן טי.וי וכו יגרמו ל יס והוט לחתוך בשומן כמו שהיה בסלולר. יהיו פיטורין ובסוף המפוטרין ימצאו עבוד במתחרים.

לבעלי מקרן או טלוויז ללא ממיר ניתן לא לשלם אגרע

כבר שנים אני עם עידן פלוס לפטופ מחובר לטלוויז.
הילדין ואני חולין על החינוכית. נושא חפור?
xbmc וכו זה למתחכמים.. אני פשוט מוצא ב seretil אתר sdarot וכו
סלקום טי.וי גולן טי.וי וכו יגרמו ל יס והוט לחתוך בשומן כמו שהיה בסלולר. יהיו פיטורין ובסוף המפוטרין ימצאו עבוד במתחרים.
לבעלי מקרן או טלוויז ללא ממיר ניתן לא לשלם אגרע
מביא לכם ציתות מהפורום של קודי-ישראל וכך כתב אחד מהחברים בפורום:
מסיים שיחה עם נציגת סלקום לגבי חשבונית.
- "אפשר להציע לך לשמוע על סלקום TV? "
-"לא אין צורך, יש לי חינם"
- " אתה גם עם קודי? "
-"........מהאיפה את יודעת מה זה קודי?"
- "כי כולם נותנים את התשובה הזאת, תודה שהתקשרת סלקום"
...Speechless

מביא לכם ציתות מהפורום של קודי-ישראל וכך כתב אחד מהחברים בפורום:
מסיים שיחה עם נציגת סלקום לגבי חשבונית.
- "אפשר להציע לך לשמוע על סלקום TV? "
-"לא אין צורך, יש לי חינם"
- " אתה גם עם קודי? "
-"........מהאיפה את יודעת מה זה קודי?"
- "כי כולם נותנים את התשובה הזאת, תודה שהתקשרת סלקום"
...Speechless

ומה החידוש על xbmc? ולמה אני צך את קודי או xbmc או אחר כשאני פשוט מוצא סרטים וסדרות בדפדפן ?

בקיצר.. קודי ממש לא גייטינג לחוסר צורך בכבלים או סלקום טיבעי.

גולן טיבעי מדבר על טיוי רב ערוצית זולה שלא כמו סלקום אלא כמו הוט. לא מבוסס ווב.
הוא מדבר על 50 שח לחודש כפתיחה.

ומה החידוש על xbmc? ולמה אני צך את קודי או xbmc או אחר כשאני פשוט מוצא סרטים וסדרות בדפדפן ?
כי זה סטרימר וובי ולא צריך להוריד סרטים או סדרות להרד-דיסק.
ניתן לבנות ספריית מועדפים ללא שמירת התוכן במחשב.
דרך אגב, סלקום טיוי גם כן וובי והם פותחים וסוגרים את השיבר לפי מה שאתה משלם. בקודי הכול פתוח או בזמן אמת או ב VOD.

אני לא מוריד כלום. צפיה ישירה בחינם.
מאתרי תוכן.
sdarot
seret il
gozlan
וכו
הוא שאמרתי. קודי וכו זה ממש לא מאסט. אני צופה מהדפדפן. לפטופ מחובר ל טיוי. אפשר גם עם זרמן (סטרימר).
@yossik
יש גם תוכנה פופקורן . לא ניסיתי.
xbmc
קוד פתוח וכו..

@יהואחז הפיקי , הדיון ביננו נהפך לדיון טכני ולא כמטרה לחסוך.
אז מבחינתי אוסיף מספר שורות להבהרה:
1. xbmc זה השם הקודם של Kodi (בגלל זכויות יוצרים, השם כולל בתוכו - mbc). אין יותר גרסאות חדשות של xbmc.
2. פופקורן במהותו נוצר כמוצר פירטי (ואולי אפילו אנרכיסטי) ולכן אין חברה בעולם שתתקין אותו על דונגל או טיוי-בוקס.
3. אתה יכול לגלוש לכול מיני אתרי תוכן ולצפות, אבל קודי נותן לך אפשרות לצפות בהכול ממש כמו בממיר.
4. קודי כיום מוכר בכול העולם ומותקן חינם ב 99.999% על טיוי-דונגל/בוקס כולל אמזון!
5. ושאף אחד לא יבין אותי לא נכון - אני לא תומך בפירטיות, אני רק רוצה לקבל את מה שמגיע לי בחינם אם התוכן הוא חינמי ולא רוצה לשלם ליס/הוט/סלקום על תוכן חינמי. למה אני אמור להמתין לכבלים שישדרו סדרות איכותיות מתישהו בעתיד כשאני יכול לצפות בהן היום דרך קודי?
6. כן, יש אפשרות להתקין על קודי ריפוזיטורי של לינקים לצפיה פירטית וזה ממש מאתגר לא להפעיל את ההרחבות האלו, אבל זה לשיקולו של כול אחד מאיתנו.
טוב, אני חושב שמיציתי, חרשתי וחפרתי בנושא דיו. אז מי שעדיין מחובר לכבלים/לווין ומשלם 200-400 ש"ח לחודש, תבדקו אפשרויות חינמיות לגיטימיות.
לכן לא אוסיף יותר ומי שמעוניין במידע נוסף, שיצור איתי קשר בפרטי.
@הסולידית - האם יש אפשרות להוסיף אופציה שפותח השרשור יוכל לנעול את הדיון?

@yossik לפני שאתה נועל את השרשור רציתי להגיד תודה על שפתחת אותו. בזמנו חשבתי לפנות לי זמן ולנסות את קודי ושכחתי מזה לגמרי. אז תודה שהחזרת את זה לתודעתי :-)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Namy מס מגיע בשומה השנתית מיסים 3
S דואר ישראל - משלוח לחו"ל שלא מגיע ליעד פוסטים מאיכות נמוכה 1
A מדד תשומות הבניה ירד לאחר תשלום המדד, האם מגיע לי החזר? נדל"ן 52
c881 כשנציג מכירות אומר לך "אולי לא מגיע לך"... פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
M מאיפה מגיע הרווח? שאלה עקרונית נדל"ן 8
Liron2035 מה עשיתם/מתכננים לעשות כששווי חשבון IB מגיע ל-250K$? שוק ההון 5
I מכירת rsu לאחר עזיבת חברה, מגיע כתלוש שכר? שוק ההון 2
אורן לא הבנתי איך הגיעו לתשואה מצטברת 20.38% כשאני מגיע ל18.74% שוק ההון 10
U הדיוט בתחום, התפטרתי, מה מגיע לי? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
ה פנסיה במיטב דש - הכסף שאני מפקיד לא מגיע שוק ההון 29
M פתיחת חשבון השקעות ב-Schwab, האם מגיע עם חשבון בנק ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 163
ע הגדלת ההפרשה מהברוטו לקרן השתלמות עבור שכיר שאינו מגיע לגובה הפטור צרכנות פיננסית 2
הסולידית ה-EUSSR מגיע לסולידית - אנא עזרתכם! אוף טופיק 12
עומר "כשזה מגיע לכסף שלך - באיזה צד אתה בוחר להיות?" (פרסומת של שקל - סוכנות לביטוח) אוף טופיק 23
Gari האם what goes down must come up כשזה מגיע לבורסה ? שוק ההון 7
c881 המודל הציליאני מגיע לישראל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
c881 דוחים את הקץ של הבועה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 32

נושאים דומים

Back
למעלה