• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

האם למכור דירה שרכשתי להשקעה?

• פותח הנושא פותח הנושא Inbar95
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Inbar95

משתמש רשום
דירוג
0
שלום לכולם,
קורא חדש יחסית בפורום, נהנה מאוד. לאחרונה אני מתלבט האם נכון למכור דירה שברשותי ואשמח לשמוע את דעתכם בעניין.
בשנת 2019 רכשתי דירת 4 חדרים ביישוב בצפון הארץ (שעה מת״א) במחיר של 820 אלף ש״ח. את הדירה רכשתי באמצעות חסכונותיי משירות בקבע, סיוע מהמשפחה ומשכנתא בגובה 60% משווי הנכס בערך. שיפצתי את הדירה באופן עצמאי (פרקט, דלתות, מקלחת וכו׳) והכנסתי שוכרים. דמי השכירות החודשיים משלמים את המשכנתא לצד תוספת של כמה מאות שקלים מצידי. את המשכנתא אני אמור לסיים לשלם תוך 3.5 שנים פחות או יותר. אני מודע לעליית ערך של מחירי הדירות ביישוב לפי בחינת עסקאות מחמש השנים האחרונות (ביישוב בעיקר בתים צמודי קרקע, אבל גם מעט דירות). לפני שנה נמכרה דירת 3 חדרים (קטנה משלי) בבניין צמוד ב-1.15 מיליון ש״ח.

את הדירה קניתי להשקעה, בלי מחשבה קונקרטית איך ומתי למכור. בעיקר חשבתי שזו הזדמנות טובה כיוון שאני צעיר ובעל הזדמנות. כאמור, אני חושב למכור את הדירה לאור עליית הערך המסתמנת, ובמחשבה שאם בעסקה כזו אצליח להרוויח סכום הקרוב למיליון ש״ח, אולי יהיה נכון להשקיע אותו באפיקים אחרים.
כדי לתת בסיס להתלבטות אפרט את הרקע שלי: בן 29, רווק, מתגורר בת״א. סטודנט לתואר שני (בהמשך ישיר מהראשון), אחרי מספר שנים בקבע. עובד במשרה חלקית, ובתכלס כרגע דיי תפרן. בקרוב בתקווה אחזור לעבוד במשרד מלאה בהשתכרות הולמת. מעבר לדירה יש לי קטן חסכון בקופת גמל ולא הרבה מעבר לזה.

אשמח לשמוע מה אתם הייתם עושים, ומה לדעתכם השיקולים שעליי לבחון.

תודה!​

במקרה שלך אין נכון/לא נכון.
זה יותר מתאים/לא מתאים.
אם אתה צריך את הכסף עכשיו, תמכור.
אם אתה לא רוצה להיות בעלים של נדל"ן ולהתעסק עם שוכרים, תמכור.
אם אתה מתכנן לעזוב את ישראל ולהגר למדינה אחרת, תמכור.
אם אתה מסתדר כלכלית, עוד שלוש וחצי שנים יהיה לך נכס מניב ויציב,ואת הכסף שתתחיל להכניס ממשכורת תוכל להשקיע באפיקים אחרים.

לא מסתדר לי העובדה שאתה תפרן (ללא הכנסות משמעותיות) ואתה שוקל למכור נכס שמניב לך הכנסה חודשית.
גם לא רשמת מה אתה מתכנן לעשות עם הכסף.

לא מסתדר לי העובדה שאתה תפרן (ללא הכנסות משמעותיות) ואתה שוקל למכור נכס שמניב לך הכנסה חודשית.
למה לא מסתדר? הנכס גורע ממנו כמה מאות שקלים בחודש לפי מה שהוא כתב (משכנתא גבוהה מגובה השכירות)

כל מה שכתבת אינו רלוונטי כלל לשאלה אם למכור או שלא.
השאלות החשובות ביותר הם:
1. מה הצפי שלך לעתיד מבחינת עליית ערך הדירה?
2. מה האלטרנטיבה לכסף?

תפרן לגמרי, מבטיח לך. עובד במשרת סטודנט, הכסף מהשכירות משלם את המשכנתא ואני עוד מוסיף כמה מאות שקלים בחודש.
במקרה שלך אין נכון/לא נכון.
זה יותר מתאים/לא מתאים.
אם אתה צריך את הכסף עכשיו, תמכור.
אם אתה לא רוצה להיות בעלים של נדל"ן ולהתעסק עם שוכרים, תמכור.
אם אתה מתכנן לעזוב את ישראל ולהגר למדינה אחרת, תמכור.
אם אתה מסתדר כלכלית, עוד שלוש וחצי שנים יהיה לך נכס מניב ויציב,ואת הכסף שתתחיל להכניס ממשכורת תוכל להשקיע באפיקים אחרים.
לא צריך את הכסף עכשיו, לא מתכנן להגר, להתעסק עם הנדל׳׳ן לא הכי נוח, אבל לא נורא.

מה שכתבת ברור לי, אני פשוט תוהה אם השקעתם הכסף שארוויח ממכירה לכאורה, תניב לי יותר מההכנסות מדמי השכירות בעוד 3.5 שנים (אלפים בודדים, 4000 גג להערכתי).

כל מה שכתבת אינו רלוונטי כלל לשאלה אם למכור או שלא.
השאלות החשובות ביותר הם:
1. מה הצפי שלך לעתיד מבחינת עליית ערך הדירה?
2. מה האלטרנטיבה לכסף?
1. לא מאמין שהערך יעלה עוד משמעותית (אין להבנתי כל תכנית התחדשות כזו או אחרת)
2. שאלה טובה, מחשבה ראשונית היא השקעה סולידית בשוק ההון (חושב על קרן סל צמודת מדד מנייתי).

תודה לכולכם

נערך לאחרונה ב:
1. לא מאמין שהערך יעלה עוד משמעותית (אין להבנתי כל תכנית התחדשות כזו או אחרת)
2. שאלה טובה, מחשבה ראשונית היא ההקעה סולידית בשוק ההון.
אז אתה מתכנן למכור נכס סולידי עם 0 מס לרכוש נכס סולידי אחר עם מס של 25%?
אני לא רואה הרבה הגיון פה.

נערך לאחרונה ב:
אז אתה מתכנן למכור נכס סולידי עם 0 מס לרכוש נכס סולידי אחרי עם מס של 25%?
אני לא רואה הרבה הגיון פה.
מודה שלא הבנתי את התחביר (וגם קצת לא את הגישה הניצית :)).
אשמח להבהרה, אני באמת חסר ידע.

מחשבה ראשונית היא ההקעה סולידית בשוק ההון.
אם זו החלופה לכסף לא הייתי מוכרת.
לעומת זאת אם החלופה היא השקעה בנדל״ן איכותי יותר עם פוטנציאל גבוה יותר לעליית ערך או לחילופין השקעה בקרן סל מנייתית מחקה מדד רחב (עולמי/S&P500) אז בהחלט הייתי שוקלת את זה.

גילוי נאות - היה לנו נכס דומה (בעל מאפיינים דומים) שקנינו שנה לפניך. קיבלנו מחיר ממש טוב בערך לפני חצי שנה והחלטנו למכור.
הסיבות שלנו -
נמאס לנו מהטיפול בנכס/שוכרים (מדובר היה בנכס מאוד ישן)
המלחמה והחשש מהסלמה במיוחד באזור הזה (כאמור נכס מאוד ישן בלי ממ״ד בלי מקלט במצב שבאמת חששתי לחיי הדיירים)
הרצון החזק להשקיע בנדל״ן בארץ התעמעם (יחד עם זאת חשוב לציין שיש לנו עדיין נכסים במליוני שקלים בנדל״ן בארץ ובנוסף דירת מגורים. אז זה אולי לא נכון להשוות אלייך)
החלופה מבחינתינו הייתה השקעה בקרן סל מחקה מדד רחב כך שמבחינת התשואה נשארנו עם תוחלת תשואה גבוהה רק החלפנו את סוג הסיכון (גם פה זה לא ממש הוגן להשוות למצב שלך כי יש לנו הון רב נוסף, אז לא הייתה לנו בעיה להשקיע את הכל במניות).

מודה שלא הבנתי את התחביר (וגם קצת לא את הגישה הניצית :)).
אשמח להבהרה, אני באמת חסר ידע.
הייתה לי טעות סופר קטנה, מקווה שמובן יותר עכשיו.
הגישה שלי לא ניצית בכלל, רק עובדות.
פעמים רבות אני ממליץ למכור דירות ופעמים רבות אני ממליץ לקנות דירות.

שלום לכולם,
קורא חדש יחסית בפורום, נהנה מאוד. לאחרונה אני מתלבט האם נכון למכור דירה שברשותי ואשמח לשמוע את דעתכם בעניין.
בשנת 2019 רכשתי דירת 4 חדרים ביישוב בצפון הארץ (שעה מת״א) במחיר של 820 אלף ש״ח. את הדירה רכשתי באמצעות חסכונותיי משירות בקבע, סיוע מהמשפחה ומשכנתא בגובה 60% משווי הנכס בערך. שיפצתי את הדירה באופן עצמאי (פרקט, דלתות, מקלחת וכו׳) והכנסתי שוכרים. דמי השכירות החודשיים משלמים את המשכנתא לצד תוספת של כמה מאות שקלים מצידי. את המשכנתא אני אמור לסיים לשלם תוך 3.5 שנים פחות או יותר. אני מודע לעליית ערך של מחירי הדירות ביישוב לפי בחינת עסקאות מחמש השנים האחרונות (ביישוב בעיקר בתים צמודי קרקע, אבל גם מעט דירות). לפני שנה נמכרה דירת 3 חדרים (קטנה משלי) בבניין צמוד ב-1.15 מיליון ש״ח.

את הדירה קניתי להשקעה, בלי מחשבה קונקרטית איך ומתי למכור. בעיקר חשבתי שזו הזדמנות טובה כיוון שאני צעיר ובעל הזדמנות. כאמור, אני חושב למכור את הדירה לאור עליית הערך המסתמנת, ובמחשבה שאם בעסקה כזו אצליח להרוויח סכום הקרוב למיליון ש״ח, אולי יהיה נכון להשקיע אותו באפיקים אחרים.
כדי לתת בסיס להתלבטות אפרט את הרקע שלי: בן 29, רווק, מתגורר בת״א. סטודנט לתואר שני (בהמשך ישיר מהראשון), אחרי מספר שנים בקבע. עובד במשרה חלקית, ובתכלס כרגע דיי תפרן. בקרוב בתקווה אחזור לעבוד במשרד מלאה בהשתכרות הולמת. מעבר לדירה יש לי קטן חסכון בקופת גמל ולא הרבה מעבר לזה.

תודה!​
עשית כ-70% בשנה עלית ערך (לא לקפוץ עליי עם חישובים מדויקים וIRR עכשיו...) ואתה רוצה להמיר את זה בהשקעה של פי עשר פחות באפיק אחר.
מזכיר לי אותי בשנת 2011 - גם אני חשבתי וגם עשיתי דברים דומים בגלל חוסר ניסיון...

אתה מחפש תזרים, הכנסה קבועה לחיות ממנה? או שאתה רק רוצה שהכסף ימשיך לצמוח בעוד אתה תתקיים ממקומות אחרים?
אם אתה מחפש הכנסה - תנסה לחשב איזו השקעה תתן לך הכנסה יותר מסודרת וגדולה (לא לשכוח מיסוי!)
אם אתה מחפש שיצמח הכסף - תנסה לחשב (לנחש/להריץ ספקולציות וכו' ;) ) איזה יצמח יותר לאורך השנים.
גם כאן לא לשכוח מיסוי.
מכיר את יתרונות המיסוי בדירה יחידה?

שלום לכולם,

תודה!​
אם הנכס מניב לך פחות מ3%, מעסיק אותך ואין עליית ערך צפויה - למכור!
תוכניות די סולידיות מניבות יותר גם לאחר תשלום מס 25% (ריאלי). והכסף נזיל.

אם ההשקעה בשוק ההון לטווח ארוך ,שיקולי מס פחות חשובים ויותר אחוזי תשואה (בגלל דחית המס והריבית דריבית)
אך יש עוד שיקולים מאוד משמעותיים, שבדירה הכסף לא נזיל שזה יתרון לרוב האנשים (בשביל לא לבזבז)

לא ראיתי התייחסות מצדך לגידור מפני עליית מחירי הדירות. לצד זאת סיום המשכנתא בשנים הקרובות מבטל את המינוף המובנה (משכנתא, שמהווה ייתרון בנדלן על פני אפיקים אחרים).
אני לא רואה טעם בהמשך אחזקת דירה שנרכשה בעבר מבלי שזה 'עושה שכל' היום.
מצד שני, לא ברור מה האלטרנטיבה. אם האלטרנטיבה היא מסלול אגח"י/פקדונות הייתי נשאר עם הדירה.
אם האלטרנטיבה היא מסלולי מניות רחבים בשוק ההון (והכלה של התנודתיות) הייתי הולך על זה.
לחילופין, תוכל לנצל את הטבות ה'דירה ראשונה' בצורה מיטבית יותר אם תחפש 'הזדמנויות' בתחום, אבל צריך לאהוב את זה.
דעתי בלבד

דמי השכירות החודשיים משלמים את המשכנתא לצד תוספת של כמה מאות שקלים מצידי. את המשכנתא אני אמור לסיים לשלם תוך 3.5 שנים פחות או יותר.​
עוד אופציה לבדוק:
תאריך את התקופה של המשכנתא, ותוריד את ההחזר החודשי.
ככה השכירות גם תכסה במלואה את המשכנתא וגם תראה עוד כמה מאות שקלים כל חודש למחיה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A איזה סוג של קופה עדיף למכור לפני קניית דירה? שוק ההון 6
ב איך למכור דירה? נדל"ן 5
ח התלבטות לגבי דירה להשקעה - להחזיק או למכור נדל"ן 21
GeraltOfHaifa דודה שלי מתכננת למכור את דירתה בצפון הישן ת"א, לקראת תמ"א. יש יתרונות לרכישת דירה מבן משפחה והפוך? נדל"ן 1
ב האם למכור ולקנות דירה, או להשכיר ולשכור? נדל"ן 0
T קניית דירה למגורים מתוך כוונה למכור אחרי 5~7 שנים? נדל"ן 11
א האם זה זמן טוב למכור עכשיו דירה? נדל"ן 14
S קבלת דירה ללא תמורה- האם ניתן למכור כמשפר דיור? נדל"ן 2
O התלבטות אם להשאיר דירה שניה או למכור נדל"ן 10
I למכור את התיק לצורך רכישה דירה או להתמנף בזול? שוק ההון 3
M איך לא למכור דירה בזול מידי בשוק עולה נדל"ן 15
N למכור דירה לאשתי ?! נדל"ן 14
J לקנות דירה שניה, או למכור את הראשונה ולקנות דירה יקרה? נדל"ן 9
M דילמה - למכור או להשאיר דירה עם אישורים להרחבה נדל"ן 8
ק הערכת מחיר דירה כאשר אין אפשרות להשכיר או למכור אותה נדל"ן 49
E דירה למגורים - למכור ו/או להשקיע? נדל"ן 9
ח שאלות לגבי RSU - שיקולים להחזיק או למכור? מיסוי? שוק ההון 4
H אם אני חושב שאנחנו לקראת ירידות, שווה למכור ולקנות? שוק ההון 15
algo.il חסרון כלשהו בפתיחת חשובונות מרובים בברוקר ישראלי בשביל בעתיד הרחוק למכור FIFO? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 16
V יש לי חשבון ברוקר זר (IB) עם רווח של כמה דולרים בודדים, האם אפשר למכור מניות בהפסד, בשביל לקזז את הרווחים ולהימנע מהגשת דוח מס שנתי? מיסים 4
Y כדאי למכור מניות לפני הגדלת מס יסף? שוק ההון 8
מתכנת כתיבת אופציות: איך לייצר הכנסה ממניות מבלי למכור אותן דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 15
R האם למכור את הדירה ? נדל"ן 20
א למכור מניות כדי לקנות חדשות שוק ההון 12
I האם כדאי למכור את החלק בדירה או לחכות שיסתיים הפינוי בינוי? נדל"ן 15
X אילו מניות כדאי למכור? האם כדאי למכור מניות שהערך שלהן עלה לאחרונה, או דווקא מניות שנמצאות בירידה? שוק ההון 24
א למכור כעת או לחכות?! נדל"ן 5
Skorzec למה בעצם לא למכור בירידות? שוק ההון 51
ד למכור RSUs לפני או אחרי רילוקיישן - היבטי מיסוי מיסים 15
R האם כדאי למכור תיק השקעות ולהחזיר משכנתא? נדל"ן 16
R לקחת מתווך או לנסות למכור לבד? נדל"ן 26
D מתלבט אם למכור את חלקי בירושה נדל"ן 2
R התייעצות נדל"נית לאור שינוי משפחתי - למכור ולקנות או מה לעשות? נדל"ן 9
הירהורים הרהורי נדל"ן - למכור או לשמור? נדל"ן 48
D התלבטות אם למכור RSUs שוק ההון 1
D שאלה בטיוב תיק - האם שווה למכור קרן כדי לקנות קרן אחרת? שוק ההון 5
Camel איך אפשר למכור ביטקוין היום? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
T העברת תיק השקעות, למכור או להעביר? שוק ההון 4
yossik מעבר לדיור מוגן - האם למכור את הדירה או את תיק ההשקעות? צרכנות פיננסית 19
ש מה לעשות בגירושין למכור או לקנות בית נדל"ן 11
? עובר לאיטליה, למכור תיק השקעות פשוט? שוק ההון 12
M התייעצות - האם כדאי למכור תעודות סל ישנות עם דמי ניהול גבוהים? שוק ההון 14
R מעוניין למכור את התעודה 1159250 ולקנות 1159235 ב IRA שוק ההון 23
C מכירת espp - האם משנה מאיזה הקצאה למכור שוק ההון 10
G האם כדאי למכור ניירות הפסדיים ורווחיים ולקנות מחדש כדי להנות ממגן מס? מיסים 15
Flex למכור או להמשיך להשכיר? נדל"ן 6
אחד_שיודע האם למכור דירת 3 חדרים במעלה אדומים, עם תזרים חודשי שלילי? נדל"ן 28
H האם למכור VTI בשביל VT? שוק ההון 11
א לא מצליח למכור כבר מעל חודש - אין היענות נדל"ן 33
א למכור RSU עכשיו או לחכות לפנסיה ולחסוך מס שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה