אהלן.
אני בודק כיום את התחום ואשמח להתייחסות של חסרונות/יתרונות.
כעצמאי בגיל 28, (בהינתן ולא חייבים להפקיד פנסיה כפויה ע"פ החוק העתידי), האם לא שווה בהרבה לנהל חיסכון אישי ללא תלות בקרן פנסיה/קופת גמל? אני לא מדבר כרגע על קרן השתלמות (שאין ספק שכדאי לנצל את הטבות המס שלה).
החישוב הבסיסי (מאוד) שלי בשלב זה הוא כזה:
כלומר, על אותו סכום כסף, נניח ואורך החיים הוא 20 שנה אחרי פנסיה (240 חודשים), ונניח ואני יכול להרוויח 5% שנתי מסכום כסף גדול יחסית, אני אקבל את אותו הכסף בדיוק. אבל - בעוד שבקצבה הכסף הזה "נגמר" עם מותי, בחיסכון אישי סכום הכסף יוכל לעבור כירושה.
זה נראה כל כך ברור שעדיף חיסכון אישי על פנסיה, שרציתי לוודא - האם אני טועה / אילו עוד שיקולים אני מפספס?
שיקולים נוספים לחיסכון עצמאי:
אני בודק כיום את התחום ואשמח להתייחסות של חסרונות/יתרונות.
כעצמאי בגיל 28, (בהינתן ולא חייבים להפקיד פנסיה כפויה ע"פ החוק העתידי), האם לא שווה בהרבה לנהל חיסכון אישי ללא תלות בקרן פנסיה/קופת גמל? אני לא מדבר כרגע על קרן השתלמות (שאין ספק שכדאי לנצל את הטבות המס שלה).
החישוב הבסיסי (מאוד) שלי בשלב זה הוא כזה:
כלומר, על אותו סכום כסף, נניח ואורך החיים הוא 20 שנה אחרי פנסיה (240 חודשים), ונניח ואני יכול להרוויח 5% שנתי מסכום כסף גדול יחסית, אני אקבל את אותו הכסף בדיוק. אבל - בעוד שבקצבה הכסף הזה "נגמר" עם מותי, בחיסכון אישי סכום הכסף יוכל לעבור כירושה.
זה נראה כל כך ברור שעדיף חיסכון אישי על פנסיה, שרציתי לוודא - האם אני טועה / אילו עוד שיקולים אני מפספס?
שיקולים נוספים לחיסכון עצמאי:
- מקדם הפנסיה בעוד כ-40 שנה יכול בהחלט להיות גדול יותר מה שמשאיר קצבה קטנה יותר
- בהשקעה פסיבית עם דמי ניהול נמוכים אוכל לצבור סכום גדול יותר עבור הפקדה שווה של פנסיה
- אוכל להגדיל את ההכנסה החודשית שלי אם אוותר על חלק מהוני
- אם ארצה, אוכל לפרוש מוקדם מגיל הפרישה
- אלמנט ביטוחי - בקרן פנסיה אני מקבל קצבה גם עבור אובדן כושר נכות, או קצבה לשאריי במקרה של מוות מוקדם.
אפשר לרכוש ביטוח חיים במחיר מזערי מההון שאצבור. - בהשקעה פרטית יש סיכון גדול יותר. ייתכן, אבל ממה שאפשר לראות ממצב הפנסיה ומכמות הרפורמות, גם שם הסיכון בכלל לא קטן.
- אולי לא ניתן להרוויח בקלות 5% שנתי מחולקים בצורה שווה כל חודש. אולי, אבל מכיוון שסכום הכסף הינו גדול אני בטוח שניתן למצוא לכך פתרונות, ואפילו לצורך העניין אם מדובר על פחות מ-5%.