• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם כדאי לשדרג את הקטנוע? - קפיצה בעלויות הביטוח וההוצאה החד פעמית

roey1984

משתמש סולידי
דירוג
21
היי חברים,

נוסע על קטנוע מ-2017 (250 סמ"ק) שבאופן כללי אני מרוצה ממנו, אבל לאחרונה הוא מתחיל להציק עם תקלות שגם מוסכניקים לא ממש יודעים לטפל בהן.
עולה שאלה אם כדאי לי לעבור לקטנוע חדש יותר (2022-2024).

הביטוח הנוכחי שלי עומד על 5,320 ₪ בשנה (חובה 4,800 + מקיף 520).
מעבר לדגם חדש יותר (300 סמ"ק) יעלה לי עוד 1,800 ₪ בשנה בביטוח, בנוסף להוצאה חד-פעמית של כ-22,000 ₪ לרכישת הרכב.

אני בן 42, רווק בלי ילדים, עם רקע כלכלי יציב וחסכונות נאים.
הקטנוע משמש אותי לצרכים אישיים בלבד (קניות, סידורים וכו') - אני עובד מהבית אז זה לא לצרכי עבודה.

הדילמה שלי: מצד אחד, למה בכלל אני חוסך אם לא כדי ליהנות מהכסף? הקטנוע זה כלי שאני משתמש בו כל יום.
מצד שני, ממש כואב לי לזרוק את הסכומים האלה סך הכל בגלל "כמה תקלות קטנות".

מה אתם חושבים?

לדעתי כדאי רק אם:
1. לקטנוע החדש מערכת בטיחות טובה יותר
2. לא תתפתה לנסוע סתם לכיף יותר
3. הקטנוע החדש הוא לא מדגם שנגנב יותר מהנוכחי

הזמן שאתה מבלה במוסך ועגמת הנפש של שינוי תכניות בגלל תקלה פתאומית בקטנוע קשה לתמחר, אבל נוחות וחיים רגועים זה גם שיקול שלוקחים בחשבון. והעובדה שאתה שוקל לשדרג את הקטנוע מוכיחה שזה מפריע לך.

לדעתי כדאי רק אם:
1. לקטנוע החדש מערכת בטיחות טובה יותר
2. לא תתפתה לנסוע סתם לכיף יותר
3. הקטנוע החדש הוא לא מדגם שנגנב יותר מהנוכחי
צודק לגמרי
אצטרך כנראה לעשות ביטוח מקיף לצערי, כי איקס מקס 300 הוא גניב

הזמן שאתה מבלה במוסך ועגמת הנפש של שינוי תכניות בגלל תקלה פתאומית בקטנוע קשה לתמחר, אבל נוחות וחיים רגועים זה גם שיקול שלוקחים בחשבון. והעובדה שאתה שוקל לשדרג את הקטנוע מוכיחה שזה מפריע לך.
לגמרי אתה צודק
הכאב ראש שיש לי מהאופנוע חבל על הזמן

יציב כלכלית ומשקיע את כספך.
למה השיקול הוא לא בעיקר על איכות החיים? ההבדל הכספי ממש לא נשמע גדול לאדם עם יציבות כלכלית.

היי חברים,

נוסע על קטנוע מ-2017 (250 סמ"ק) שבאופן כללי אני מרוצה ממנו, אבל לאחרונה הוא מתחיל להציק עם תקלות שגם מוסכניקים לא ממש יודעים לטפל בהן.
עולה שאלה אם כדאי לי לעבור לקטנוע חדש יותר (2022-2024).

הביטוח הנוכחי שלי עומד על 5,320 ₪ בשנה (חובה 4,800 + מקיף 520).
מעבר לדגם חדש יותר (300 סמ"ק) יעלה לי עוד 1,800 ₪ בשנה בביטוח, בנוסף להוצאה חד-פעמית של כ-22,000 ₪ לרכישת הרכב.

אני בן 42, רווק בלי ילדים, עם רקע כלכלי יציב וחסכונות נאים.
הקטנוע משמש אותי לצרכים אישיים בלבד (קניות, סידורים וכו') - אני עובד מהבית אז זה לא לצרכי עבודה.

הדילמה שלי: מצד אחד, למה בכלל אני חוסך אם לא כדי ליהנות מהכסף? הקטנוע זה כלי שאני משתמש בו כל יום.
מצד שני, ממש כואב לי לזרוק את הסכומים האלה סך הכל בגלל "כמה תקלות קטנות".

מה אתם חושבים?
אחי
אתה בן 42, רווק בלי ילדים, עם רקע כלכלי יציב וחסכונות נאים.... :)
באמת ששווה להשקיע בדברים שעושים לך טוב.
זה לא כסף לפח אלא משהו שישרת אותך יום יום ותפיק ממנו הרבה.
לא הייתי מתלבט יותר מדי.

יציב כלכלית ומשקיע את כספך.
למה השיקול הוא לא בעיקר על איכות החיים? ההבדל הכספי ממש לא נשמע גדול לאדם עם יציבות כלכלית.
אתה צודק.
פשוט הכל נהיה יקר
וחברת הפול היא מונופול, והסכומים שמשלמים בגין הביטוחים ממש בשמיים, וזה מעצבן חבל על הזמן.

אבל צודק לגמרי, ממש

וחברת הפול היא מונופול, והסכומים שמשלמים בגין הביטוחים ממש בשמיים, וזה מעצבן חבל על הזמן.
לא מדוייק.
הארגון קיים, רק כי חברות הביטוח לא מוכנות לבטח והרגולטור מוותר להן.
היה צריך להכריח אותן לבטח את כולם ולא רק את מי שהן רוצות.

היה צריך להכריח אותן לבטח את כולם ולא רק את מי שהן רוצות.
באיזה מחיר? הרי אף חברה מסחרית לא מסרבת ללקוח אם הלקוח רווחי. הפול זו שיטה לחלק סיכונים בין יותר חברות ועל הדרך לחלק בינהם גם את הרווחיות הנמוכה. אחרת היתה קמה חברה שמתחרה על פלח השוק הזה.

היה תאגיד "אבנר" ממשלתי ששנים טענו שהוא הפסדי וכשפירקו אותו והפריטו את "מס ביטוח חובה" לחברות הביטוח הסתבר שהיו לו איזה מליארד שח במחסן (לפני אינפלציה)
החברות קיבלו את המתנה - לגבות מס ביטוח חובה.
ראו שמתוך כל האוכלוסיה - יש כאלו שפוגעות בשורת הרווח - משאיות, מוניות, דו גלגלי.
אותם זרקו ל-פול, מעבירים לו כסף בהתאם לגודלם היחסי ואז הן רווחיות, זה הפול... הוא שהפסדי.
בערך כמו שקופות החולים יחליטו לזרוק מחר את כל חולי הסרטן/ סכרת/ מעשני סיגריות כי זה פוגע להם בשורת הרווח.

תודה על ההסבר, לא ידעתי את זה

בערך כמו שקופות החולים יחליטו לזרוק מחר את כל חולי הסרטן/ סכרת/ מעשני סיגריות כי זה פוגע להם בשורת הרווח
אי אפשר להשוות ביטוח בריאות לביטוח אלמנטרי, זו לא אותה רמת חיוניות. לכן קופות החולים אצלנו הן מלכ"רים וטוב שכך.

ביטוח בריאות לביטוח אלמנטרי
אתה מחוייב לביטוח בריאות? אתה מחוייב להיות חבר קופת חולים?
אני מחוייב לביטוח חובה על כלי הרכב שלי.
היה ולא, אם אתה תפגע ממני, יטפלו בך ו"קרנית" תבוא ותוריד אותי ביגון שאולה עד שאכסה את טיפול בך.
שוב, לא מדבר על ביטוח מקיף שעלותו מוגבלת בנזק לרכוש.
אני מדבר על עלות ביטוח רפואי וטיפול של נפגע(ים).
מכיר אנשים שהביטוח מכסה עלויות אשפוז של שנים.

נ.ב.
תעבור תאונה~שלוש עם הרכב ותראה איזה יופי מפנים אותך ל-פול כי אתה לא ריווחי/פוגע בשורת הרווח

אני מחוייב לביטוח חובה על כלי הרכב שלי.
אבל אתה לא מחוייב דווקא לדו גלגלי. אני לא מוכן שבתור מבוטח בסיכון ממוצע אסבסד מבוטחים שהם בסיכון גבוה יותר מבחירה באופן קיצוני. לפי נתוני הרלב"ד בשנת 2022 נפגעו ביחס לנסועה 37 איש מרכב פרטי לעומת 659 מאופנוע! זה סיכון גבוה פי 18 מבחירה!

אין לי בעיה שחברת הביטוח תבטח כל מבוטח לפי חיתום אינדיבידואלי עפ"י סטיסטיקת סיכון אישית, אבל אז הביטוח על דו-גלגלי יעלה יותר מאשר בפול כי מדובר בכמות מבוטחים יותר קטנה עם סיכון הרבה יותר גדול וחברות הביטוח הן חברות מסחריות שחייבות להרוויח. בחיתום אינדיבידואלי היה צריך לשלם כפרמיית ביטוח חובה לאופנוע פי 18 מאשר לרכב, יותר מ- 20,000 ש"ח לשנה.

בתור תושב ישראל שנוסע על הכביש עדיף לך לעודד נסיעה בדו גלגלי שחוסכת פקקים, חניה, זיהום ודלק מפני שהחלופה לדו גלגלי היא רכב פרטי.

בתור תושב ישראל שנוסע על הכביש עדיף לך לעודד נסיעה בדו גלגלי שחוסכת פקקים, חניה, זיהום ודלק מפני שהחלופה לדו גלגלי היא רכב פרטי.
הלוואי, יש לי רשיון לאופנוע ואני מאד אוהב את הרכיבה, אבל מה שמונע ממני את הרכיבה זה לא דמי הביטוח אלא סכנת החיים. עד שלא תהיה פה הסעת המונים ציבורית נורמלית הכבישים ימשיכו להיות מלכודת מוות.

אבל אתה לא מחוייב דווקא לדו גלגלי. אני לא מוכן שבתור מבוטח בסיכון ממוצע אסבסד מבוטחים שהם בסיכון גבוה יותר מבחירה באופן קיצוני. לפי נתוני הרלב"ד בשנת 2022 נפגעו ביחס לנסועה 37 איש מרכב פרטי לעומת 659 מאופנוע! זה סיכון גבוה פי 18 מבחירה!
אבל אין לך בעיה לסבסד מעשנים, חולי סכרת...
יכול להיות שאתה מקבל סבסוד ממישהו אחר?
הנתונים הם ש- 659 איש נפגעו מדו גלגלי?
אני לא מכיר מספרים כאלה של הרוגים בשנה.

הנתונים הם ש- 659 איש נפגעו מדו גלגלי?
אני לא מכיר מספרים כאלה של הרוגים בשנה.
Clipboard01.jpg

מקור: הרלב"ד

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I האם כדאי לשדרג לרכב חברה? צרכנות פיננסית 9
Y איך כדאי לנהוג בהנחה וזכיתי בדירה למשתכן וארצה למכור בהיבט של משכתנא נדל"ן 2
A כדאי לי לפרוש מוקדם? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 14
ב פנסיה וגמל: האם כדאי להשקיע עצמאית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
I אילו ביטוחים כדאי שיהיה להורים פנסיונרים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א האם כדאי לעבור למדמ"ח? התפתחות אישית 18
F איך כדאי להעריך את מחיר הדירה ב 2036 נדל"ן 32
ה יכול להיות שיש שלב בו כדאי למשוך את הפנסיה בגלל המס השולי בפרישה? מיסים 20
S האגודה לתרבות הדיור - כדאי להצטרף? אוף טופיק 7
N האם כדאי לפתוח קרן השתלמות לבת 75 שהיא עוסק מורשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
Y לאיזה בנק כדאי ללכת לתיק השקעות מיועץ שוק ההון 17
A אחרי שהעיפו אותי מתואר - מה כדאי לי לעשות? התפתחות אישית 80
B עם מי כדאי להתייעץ בנוגע לירושה של קופת גמל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
A כדאי לקנות קרן סל באירופה צוברת או מחלקת? שוק ההון 2
ה קרן השתלמות ראשונה איפה כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
T האם כדאי לקנות דירה או לגור בשכירות? התפתחות אישית 21
מ האם כדאי ללמוד על אופציות? שוק ההון 8
E האם כדאי לעשות ביטוח אכ”ע פרטי צרכנות פיננסית 62
I כדאי לפתוח 3 קרנות כספיות? (בלוג: מרגע זה אתם טובים בכסף) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 9
M האם כדאי לי להעביר את הנכסים שלי IBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
B רוצה להתחיל להשקיע, איך כדאי לי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
N COVER.CO.IL - האם כדאי לנסות אותם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
ח העברת כספים מפנסיה מקיפה למשלימה - האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
א איזה כרטיס אשראי כדאי לי לבחור? צרכנות פיננסית 22
H אג'נדה וגלובלנט: האם כדאי ישירות מול גלובלנט פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M איפה כדאי לשים חיסכון נזיל? שוק ההון 16
F משכנתא עצומה - דירה להשכרה. האם כדאי להחזיר את הקרן או להשאיר? נדל"ן 7
א האם כדאי להיכנס לעולם המשפט? אוף טופיק 42
ר מתקשה במציאת זוגיות רצינית עקב מצב כלכלי של הוריי, מה כדאי לעשות ? אוף טופיק 223
I דיון | כמה הון עצמי כדאי לשים נדל"ן 9
S כדאי לפתוח קרן השתלמות בתור עוסק זעיר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 29
E האם כדאי לפתוח חשבון בנק ב US עבור השקעות נדלן והחזר מס נדל"ן 8
O הלוואה ללא ריבית האם כדאי גם אם אין צורך צרכנות פיננסית 8
JBUZZ השכונות החדשות של ישראל: איפה הכי כדאי לקנות דירה באזור המרכז נדל"ן 12
א משהו שמע על מקצוע בודק שכר מוסמך? האם כדאי להשקיע בו? התפתחות אישית 1
V בדיקת סקר רפואית - מתי כדאי? אוף טופיק 5
שם משתמש בעייתי האם באמת כדאי להעביר חשבון השקעות פרטי מהבית לבית השקעות חיצוני? צרכנות פיננסית 27
The Big Fundamental עצמאי ואזרח אמריקאי, ששוקל לעבור להיות שכיר משיקולי מיסוי - כדאי? מיסים 1
Y כדאי למכור מניות לפני הגדלת מס יסף? שוק ההון 8
E כדאי להמשיך את "מכבי סיעודי"? צרכנות פיננסית 14
R מרצה עצמאי - כיצד כדאי להתנהל יזמות והגדלת הכנסות 10
N התחתנו ואנחנו שוקלים למזג את תיקי ההשקעות שלנו, מה הדרך הכי טובה לעשות זאת? או שאולי לא כדאי?... שוק ההון 11
K אני משפר דיור. האם כדאי להשאיר את הדירה הנוכחית ולהעביר על שמה של הבת? נדל"ן 1
I האם כדאי למכור את החלק בדירה או לחכות שיסתיים הפינוי בינוי? נדל"ן 15
S האם כדאי לפתוח קרן השתלמות של 380 אל"ש לקנית דירה ראשונה או לקחת הלוואה/משכנתא פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
א האם כדאי \ אפשרי ללמוד לינוקס? התפתחות אישית 6
Y האם כדאי להישאר בחולון? נדל"ן 7
ד ביטוח בריאות פרטי - האם כדאי צרכנות פיננסית 25
B למה לא כדאי לפתוח בIBKR חשבון ישר על פני בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
X אילו מניות כדאי למכור? האם כדאי למכור מניות שהערך שלהן עלה לאחרונה, או דווקא מניות שנמצאות בירידה? שוק ההון 24

נושאים דומים

Back
למעלה