• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם כדאי לעבור למדמ"ח?

אדמונד דנטס

משתמש סולידי
דירוג
25
שלום. אני סטודנט לכלכלה בשנה ג' בעברית.
אני מתחרט מאוד על הרגע שבחרתי ללמוד כלכלה. הקשבתי לפודקאסט "עושים חשבון" של עומר מואב, התאהבתי ונרשמתי ללימודי כלכלה.
מאז המשכתי מכוח האינרציה ואני קרוב לסיים את הדרישות של תואר דו חוגי. אני שוקל בכובד ראש להירשם לפסיכומטרי (התקבלתי ללא פסיכומטרי) ולנסות להתקבל למדעי המחשב כחוג שני. גם בגלל השכר, גם בגלל אפשרויות רילוקיישן (אני רוצה לעבור לאמריקה) וגם כי אני אוהב לכתוב קודים במחשב ולערוך סימולציות. הסיבה שכדאי לא לעבור היא שזה עלול להאריך את התואר בעוד שנתיים.
מה אתם אומרים?

חד משמעית כן. יש עבודה
בהצלחה

ועכשיו ברצינות, מה אתה רוצה לעשות כשתיהיה גדול? בשביל "לכתוב קודים במחשב" לא צריך תואר במדעי המחשב.
בחנת מה אפשר לעשות בתור סטודנט לכלכלה ומה אפשרויות ההשתכרות ואפשרויות רילוקיישן? (אולי אפילו לימודי המשך בחו"ל?)

השאלה היא מה אתה רוצה לעשות. זה נכון שכרגע השוק קצת מוצף בבוגרים חסרי ניסיון אבל אין לדעת מה יהיה כשתתחיל לחפש עבודה. מפתחים טובים יצליחו למצוא משרה בסופו של דבר. השאלה היא אם זה באמת מעניין אותך ואתה באמת רואה בזה עתיד. אני לא יודע כמה עסקת בכתיבת קוד או דברים שקרובים לפיתוח אבל הייתי ממליץ לך אולי לעשות קורס או שניים (לאו דווקא באקדמיה) של מבוא למדמח או איזה קורס בסיסי בכתיבת קוד ולראות אם אתה מתחבר. אם כן - לך על זה.

חד משמעית כן. יש עבודה
בהצלחה

ועכשיו ברצינות, מה אתה רוצה לעשות כשתיהיה גדול? בשביל "לכתוב קודים במחשב" לא צריך תואר במדעי המחשב.
בחנת מה אפשר לעשות בתור סטודנט לכלכלה ומה אפשרויות ההשתכרות ואפשרויות רילוקיישן? (אולי אפילו לימודי המשך בחו"ל?)
תודה על התשובה.
אני לא יודע מה אני רוצה לעשות שאגדל, כי אין לי ניסיון רב בשוק העבודה. אני יודע שאעדיף לעבוד בעבודה מסודרת ורגועה, בחדר עם מזגן, עם אנשים חברותיים ומעניינים, ובשכר גבוה.אני גם מאוד ארצה להגר לארה"ב, או לפחות לגור שם לתקופה ממושכת.
עם תואר בכלכלה, בארץ אפשר לעבוד ככלכלנים במשרדי ממשלה, ברשויות מקומיות, בבנקים ובחברות ביטוח. השכר מתחיל ב-11,000-13,000 ועולה עד 20,000-25,000 ,כמובן שיש כאלו שמתקדמים ומרוויחים יותר.
בארה"ב אפשר לעשות תואר שני, אבל אפשרויות הגירה די מוגבלות, כי לתארי ה-STEM יש עדיפות לויזות עבודה.
חשבתי ללמוד תואר שני באקטואריה בארה"ב, אך לאחר בדיקה, ראיתי שחברות ביטוח נמנעות מלהעסיק סטודנטים זרים. לכן, חשבתי אולי להאריך את הלימודים וללמוד מדעי המחשב כחוג נוסף.

השאלה היא מה אתה רוצה לעשות. זה נכון שכרגע השוק קצת מוצף בבוגרים חסרי ניסיון אבל אין לדעת מה יהיה כשתתחיל לחפש עבודה. מפתחים טובים יצליחו למצוא משרה בסופו של דבר. השאלה היא אם זה באמת מעניין אותך ואתה באמת רואה בזה עתיד. אני לא יודע כמה עסקת בכתיבת קוד או דברים שקרובים לפיתוח אבל הייתי ממליץ לך אולי לעשות קורס או שניים (לאו דווקא באקדמיה) של מבוא למדמח או איזה קורס בסיסי בכתיבת קוד ולראות אם אתה מתחבר. אם כן - לך על זה.
תודה על התגובה. הניסיון שלי מינימלי, והוא תכנות ב-R, במספר קורסים בחוג לכלכלה, ובקורסי אקטואריה באינטרנט.
זו עצה טובה, ובזכותך אנסה להירשם לקורסי תוכנה נוספים בסמסטר ב'.

מאחר ותואר זה 3 שנים (במקרה שלך עוד שנתיים), לא נראה לי שהייתי עושה עוד תואר על חשבון תעסוקה. הייתי מנסה להשתלב דרך התואר שכבר למדת ומשם לעבור.

תודה על התגובה. הניסיון שלי מינימלי, והוא תכנות ב-R, במספר קורסים בחוג לכלכלה, ובקורסי אקטואריה באינטרנט.
זו עצה טובה, ובזכותך אנסה להירשם לקורסי תוכנה נוספים בסמסטר ב'.
אופציה נוספת היא לסיים את הלימודים ולעשות הסבה לאקדמאים כמו זו של אינפיניטי לאבס. הכשרה אינטנסיבית של שמונה חודשים "על חשבונם" ולאחר מכן אתה עובד דרכם כעובד קבלן בשכר נמוך יחסית למשך שנתיים. מכיר כמה בוגרים של המסלול שהם מאוד מרוצים. בגלל המודל העסקי שלהם יש להם תמריץ לעזור לך למצוא משרה ואחוזי ההשמה שלהם גבוהים יחסית לבוטקמפים אחרים ממה ששמעתי.

אופציה נוספת היא לסיים את הלימודים ולעשות הסבה לאקדמאים כמו זו של אינפיניטי לאבס. הכשרה אינטנסיבית של שמונה חודשים "על חשבונם" ולאחר מכן אתה עובד דרכם כעובד קבלן בשכר נמוך יחסית למשך שנתיים. מכיר כמה בוגרים של המסלול שהם מאוד מרוצים. בגלל המודל העסקי שלהם יש להם תמריץ לעזור לך למצוא משרה ואחוזי ההשמה שלהם גבוהים יחסית לבוטקמפים אחרים ממה ששמעתי.
ההסבה זה לתואר מדעי, 85+ ממוצע, ו680 ומעלה בפסיכומטרי וגם הבנתי שעכשיו בכלל אין הבטחה להשמה.. השוק קשה

חשבת אולי במקום להאריך את התואר בעוד שנתיים, לעשות תואר שני של שנתיים בארה"ב? (אם תוכל להתקבל למשהו רלוונטי שאתה רוצה). זה גם יעלה לך את הסיכויים למצוא שם עבודה ולקבל אישור עבודה

אתה לומד במוסד טוב אז אני מעריך שתוכל גם להתקבל למוסד טוב שם. אני מכיר מישהו שלמד כלכלה בעברית ועושה תואר שני בהרווארד

עריכה:

אתה יכול גם לכוון על להתקבל לקורס Data Engineer של Infinity Labs אחרי התואר ראשון. הם מקבלים מועמדים עם תואר בכלכלה, וזה תפקיד שאני די בטוח שמרוויחים בו מעולה (אחרי השנתיים הראשונות שהם גוזרים עליך קופון). זה תפקיד טכנולוגי אז אולי תאהב אותו.

נערך לאחרונה ב:
תודה!
לדעתי, לאוניברסיטאות כמו הרווארד מקבלים רק כאלו עם ציונים מאוד גבוהים, לי יש ציונים בינוניים (ממוצע 88, היו לי שני סמסטרים גרועים מסיבות אישיות שהורידו לי את הממוצע). לצערי, בכלכלה לא כדאי ללכת ללמוד בארה"ב באוניברסיטה ממוצעת כי קשה לקבל אחר כך ויזה.

אני שוקל ללכת לקורס הסבה מקצועית, אבל חושש שללא השכלה אקדמית אהיה בחיסרון לעומת אחרים, ושזה יפגע בי בטווח הארוך. שעדיף ללכת בדרך המלך ופשוט לעשות תואר במדמ"ח בעברית. אבל אולי אני מדבר שטויות, ותואר לא חשוב, מה אתה היית עושה?

תודה!
לדעתי, לאוניברסיטאות כמו הרווארד מקבלים רק כאלו עם ציונים מאוד גבוהים, לי יש ציונים בינוניים (ממוצע 88, היו לי שני סמסטרים גרועים מסיבות אישיות שהורידו לי את הממוצע). לצערי, בכלכלה לא כדאי ללכת ללמוד בארה"ב באוניברסיטה ממוצעת כי קשה לקבל אחר כך ויזה.

אני שוקל ללכת לקורס הסבה מקצועית, אבל חושש שללא השכלה אקדמית אהיה בחיסרון לעומת אחרים, ושזה יפגע בי בטווח הארוך. שעדיף ללכת בדרך המלך ופשוט לעשות תואר במדמ"ח בעברית. אבל אולי אני מדבר שטויות, ותואר לא חשוב, מה אתה היית עושה?

קטונתי מלהגיד לך מה הייתי עושה בעצמי, כי אני בעצמי אתחיל את התואר רק השנה. מקודם פשוט העליתי רעיונות שאני חושב ששווה לשקול.

אם אתה אוהב לכתוב קוד כתחביב, אז זו כבר התחלה טובה - מי שבאמת מצליחים במקצוע, ושורדים גם בתקופות קשות ומשברים כלכליים, הם אלו שטובים בזה. הדרך היעילה ביותר להיות טוב במשהו היא להשקיע בו הרבה זמן. אם זה תחביב שנהנים ממנו, אז משקיעים את הזמן ומגיעים לשם.

השאלה אם המטרה המרכזית של הלימודים היא אכן הגירה. מתי אתה מתכנן לעבור לאמריקה באמצעות ויזת עבודה, טווח ארוך/קצר? יש כרגע פיטורים המוניים בחברות הייטק גדולות כמו אמזון, וזה בד״כ אומר שלא עושים ספונסורשיפ לוויזה לעובדים. חוקי ההגירה גם משתנים ממשל לממשל. הרבה מהעובדים בהייטק האמריקאי מוחלפים בצוותים שעובדים מרחוק בהודו, או במהגרים שמגיעים לארה״ב מהודו - זה הכי זול. כדי להגיע למצב שיש לך הצעת עבודה בארה״ב עם ויזה דרך המעביד, צריך לרוב כמה שנות נסיון משמעותי. זה אפשרי, אבל קח בחשבון שזה
STRETCH GOAL
וזה יכול לקחת הרבה שנים, או לא לקרות בכלל בסוף.

אם אתה חושב להגיע לארה״ב על ויזת סטודנט, אז זה יותר ריאלי בטווח הקצר, אבל רק אם יש לך כיסים עמוקים וציונים באמת מדהימים.

האם אתה יותר הומאני או ריאלי בכללי? איך אתה עם מתמטיקה?
קורסי שנה א׳ במדעי המחשב הם לרוב אלגברה לינארית, חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי, אלגוריתמים, חלקם לא פשוטים בכלל. אם יש לך אפשרות לקחת בינתיים כמה קורסים כאלה במסגרת התואר בכלכלה, על תקן קורסי בחירה, אולי זה יעזור לך להחליט. גם אם לא תירשם למדמ״ח כחוג משני, כל עוד אתה מקבל ציון עובר, עדיין תקבל על זה נקודות זכות.

לגבי ״זה ייקח שנתיים״ - עם כל טיעון מסוג ״אבל זה ייקח מלא זמן״ ניתן להתמודד עם טענת הנגד הבאה: הזמן הזה יעבור ממילא, עדיף להשתמש בו. השאלה אם בתום השנתיים תהיה במקום שרצית להיות בו או לא.

יש לך דרכון זר אחר כלשהו אגב? כי יש מדינות שיש להן מסלולי ויזה קצת יותר קלים לארה״ב.

אם אתה אוהב לכתוב קוד כתחביב, אז זו כבר התחלה טובה - מי שבאמת מצליחים במקצוע, ושורדים גם בתקופות קשות ומשברים כלכליים, הם אלו שטובים בזה. הדרך היעילה ביותר להיות טוב במשהו היא להשקיע בו הרבה זמן. אם זה תחביב שנהנים ממנו, אז משקיעים את הזמן ומגיעים לשם.

השאלה אם המטרה המרכזית של הלימודים היא אכן הגירה. מתי אתה מתכנן לעבור לאמריקה באמצעות ויזת עבודה, טווח ארוך/קצר? יש כרגע פיטורים המוניים בחברות הייטק גדולות כמו אמזון, וזה בד״כ אומר שלא עושים ספונסורשיפ לוויזה לעובדים. חוקי ההגירה גם משתנים ממשל לממשל. הרבה מהעובדים בהייטק האמריקאי מוחלפים בצוותים שעובדים מרחוק בהודו, או במהגרים שמגיעים לארה״ב מהודו - זה הכי זול. כדי להגיע למצב שיש לך הצעת עבודה בארה״ב עם ויזה דרך המעביד, צריך לרוב כמה שנות נסיון משמעותי. זה אפשרי, אבל קח בחשבון שזה
STRETCH GOAL
וזה יכול לקחת הרבה שנים, או לא לקרות בכלל בסוף.

אם אתה חושב להגיע לארה״ב על ויזת סטודנט, אז זה יותר ריאלי בטווח הקצר, אבל רק אם יש לך כיסים עמוקים וציונים באמת מדהימים.

האם אתה יותר הומאני או ריאלי בכללי? איך אתה עם מתמטיקה?
קורסי שנה א׳ במדעי המחשב הם לרוב אלגברה לינארית, חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי, אלגוריתמים, חלקם לא פשוטים בכלל. אם יש לך אפשרות לקחת בינתיים כמה קורסים כאלה במסגרת התואר בכלכלה, על תקן קורסי בחירה, אולי זה יעזור לך להחליט. גם אם לא תירשם למדמ״ח כחוג משני, כל עוד אתה מקבל ציון עובר, עדיין תקבל על זה נקודות זכות.

לגבי ״זה ייקח שנתיים״ - עם כל טיעון מסוג ״אבל זה ייקח מלא זמן״ ניתן להתמודד עם טענת הנגד הבאה: הזמן הזה יעבור ממילא, עדיף להשתמש בו. השאלה אם בתום השנתיים תהיה במקום שרצית להיות בו או לא.

יש לך דרכון זר אחר כלשהו אגב? כי יש מדינות שיש להן מסלולי ויזה קצת יותר קלים לארה״ב.
המטרה העיקרית שלי היא להגר לארה"ב. טוב שאת אומרת שקשה לקבל רילוקיישן, זה מידע חשוב. המטרה שלי בעיקרון היא לעשות תואר שני בארה"ב באוניברסיטה מכובדת, ואולי דוקטורט (למרות שזה יומרני עבורי לומר). מטרה נוספת היא לשנות תחום לימודים ועבודה. לאחר הלימודים ניתן לקבל אישור עבודה לשלוש שנים STEM OPT, שבמהלכו לפעמים ניתן להוציא גרין קארד, ואם לא , לפעמים ניתן לקבל ויזת H1B, ובהמשך לקבל גרין קארד. זה תלוי במעסיק וברזומה שאבנה.
אין לי דרכון זר. הוצאתי בקשה לפני כמה שנים לדרכון פורטוגלי, שאולי אקבל ואולי לא, לסבא שלי נתנו, ולפי העו"ד שמטפל בבקשה שלי אני צפוי לקבל אזרחות ב-2027, אבל אני לא משוכנע בכך, כי ב-2022 הוא אמר לי שאקבל ב-2025.
לגבי תכנות, במחשבה שנייה באוניברסיטה אני לא באמת מתכנת, אלא ממש בקטנה. אין לי מושג אם אני אוהב תכנות או לא. חשבתי השבוע לסיים את התואר בכלכלה חד חוגי (אני בשלבי סיום גם ככה), ולהירשם שנה הבאה להנדסת חשמל. הסיבה היא שעשיתי מגמת פיזיקה בתיכון ואהבתי את המקצוע, וגם כי לדעתי זה מקצוע יציב יותר , שלפחות בארה"ב יהיה קשה להחליף בהודים. להבנתי גם רוב המהנדסים בתחום הם עובדים זרים, ולחברות שעסקות בשבבים ובאנרגיה מתחדשת קל יותר להוציא גרין קארד לעובדיהם EB2-NIW . בהתחלה נמנעתי מלחשוב על תואר כזה שאורך 4 שנים, אבל כפי שאמרת , הבנתי שזו השקעה שווה לטווח הארוך, ושאם לא אחתוך עכשיו מהמסלול הנוכחי, אהיה פקיד במשרד ממשלתי או בחברה פיננסית בארץ, ולא תהיה לי שום דרך ריאלית להגר בעתיד לארה"ב.
יש עוד סיבה אישית שבגללה אני רוצה לעשות תואר נוסף. התחלתי תואר בכלכלה-מתמטיקה , והסמסטר הראשון הלך יפה מאוד, אבל לאחר מכן היה לי סמסטר רע מאוד, בגלל בעיות אישיות במשפחה, לא ניגשתי לאף מבחן במתמטיקה ופרשתי מהחוג. עד היום זה כואב לי ואני רוצה להעניק לעצמי חוויה מתקנת. עשיתי אינפי 1, דיסקרטית ולינארית וקיבלתי ציונים יפים. ועשיתי חדוא ב בחוג לכלכלה וסטטיסטיקה (שזה קל יותר משמעותית מבחוג למתמטיקה) ובדיעבד, אני אהבתי יותר את הקורסים המתמטיים מקורסים אחרים.
אז לסיכום, התכנית היא לסיים השנה לימודי כלכלה ולהירשם להנדסת חשמל בעברית בשנה הבאה, לסיים את התואר עוד ארבע שנים ולהירשם ללימודים מתקדמים בארה"ב.
אני מודה לך מאוד על התגובה, היא הייתה מאוד אינפורמטיבית.

המצב של ג'וניורים כיום גרוע למדי שכן כניסת ה-AI הציבה רף שנכון לעכשיו קשה לעבור אותו. במילים אחרות, כתיבת קוד בידי אדם במקרים רבים הופכת לחסרת היתכנות כלכלית ומדובר בשינוי שקורה לנגד עינינו בקצב מהיר. יש להניח שהרף יתייצב בעתיד, אך כדאי שתיקח בחשבון שחלק נכבד מהכישורים הנלמדים היום במדמ"ח הם כאלה שכבר אין להם ערך בתעשיה.

המצב של ג'וניורים כיום גרוע למדי שכן כניסת ה-AI הציבה רף שנכון לעכשיו קשה לעבור אותו. במילים אחרות, כתיבת קוד בידי אדם במקרים רבים הופכת לחסרת היתכנות כלכלית ומדובר בשינוי שקורה לנגד עינינו בקצב מהיר. יש להניח שהרף יתייצב בעתיד, אך כדאי שתיקח בחשבון שחלק נכבד מהכישורים הנלמדים היום במדמ"ח הם כאלה שכבר אין להם ערך בתעשיה.
את חושבת שלבוגרי כלכלה המצב יחמיר פחות או אותו דבר?

טוב שאת אומרת שקשה לקבל רילוקיישן, זה מידע חשוב.
קשה, אבל לא בלתי אפשרי. צריך לקחת בחשבון שיש הרבה תחרות. כשעבדתי בחברת FAANG גדולה, היה לנו לוח דרושים פנימי בלבד למי שרוצה להחליף צוות. אחד המנהלים סיפר לי בזמנו שהוא העלה מודעה לגיוס עובדים, והיו מאות פניות של עובדים בבנגלור שרצו רילוקיישן. המודעה אמרה במפורש שהתפקיד לא כלל ויזת רילוקיישן, אבל הם מנסים בכל זאת. למען הרקורד: אני לא באמריקה, אני במדינה מערבית אחרת. לא הוצאתי ויזת הגירה כזאת בעצמי.

אם הפוקוס הוא אכן ויזה לארה״ב, לדעתי כדאי במקביל לכל הצעדים האלה להגיש מועמדות ל-diversity lottery, מה שנקרא הגרלת הגרין קארד. סיכויי הזכייה נמוכים, סביבות 1% - תלוי מאיזו מדינה, אבל העלויות של זה מאוד מאוד קטנות (צריך להוציא תמונת פספורט בגודל ספציפי או משהו כזה). רק להיזהר, יש מלא אתרים של נוכלים ומעכרים, למלא רק באתר הרשמי של ממשלת ארה״ב.

אגב, בתקופתי, חדוו״א של כלכלה היה קורס שונה מחדוו״א של מדעי המחשב ומתמטיקה, לרוב קצת קל יותר, אז לקחת בחשבון שאולי יהיה יותר קשה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אפשר גם לשקול לנסות להיכנס לתחום מכיוון אחר, שזה מה שאני עשיתי. בכל מה שקשור ללדבר עם לקוחות, שום חברה רצינית לא תיתן ללקוח חשוב לדבר עם בוטים ו-AI. זה מעליב. ז״א, יש חברות שעושות את זה, אבל מדובר רק בשחקנים הגדולים מאוד כשהם נותנים שירות ללקוחות קטנים מאוד. ללקוח גדול עדיין יתנו גישה ל-technical account manager צמוד.

תפקידים של איש תמיכה, מהנדס מכירות או מנהל מוצר - אולי יהיה שימוש ב-AI, אבל התפקידים האלה לא נעלמים לגמרי לדעתי. אבל אלו לא בהכרח טייטלים שמקבלים עליהם ויזות הגירה.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
The Big Fundamental עצמאי ואזרח אמריקאי, ששוקל לעבור להיות שכיר משיקולי מיסוי - כדאי? מיסים 1
Y האם כדאי לעבור לבנקאות פרטית? שוק ההון 71
T האם כדאי לדעתכם לעבור בגיל 46 למסלול מנייתי של מגדל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 25
deussex האם כדאי לעבור לבית השקעות בחו"ל שוק ההון 76
פ דמי ניהול זולים לקרן השתלמות דרך העבודה ,האם כדאי לעבור? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
D האם כדאי לעבור בין קרנות מחקות? שוק ההון 7
צ האם כדאי לעבור לקרנות מחקות שוק ההון 19
Y איך כדאי לנהוג בהנחה וזכיתי בדירה למשתכן וארצה למכור בהיבט של משכתנא נדל"ן 2
A כדאי לי לפרוש מוקדם? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 15
ב פנסיה וגמל: האם כדאי להשקיע עצמאית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
I אילו ביטוחים כדאי שיהיה להורים פנסיונרים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
F איך כדאי להעריך את מחיר הדירה ב 2036 נדל"ן 32
ה יכול להיות שיש שלב בו כדאי למשוך את הפנסיה בגלל המס השולי בפרישה? מיסים 20
S האגודה לתרבות הדיור - כדאי להצטרף? אוף טופיק 7
N האם כדאי לפתוח קרן השתלמות לבת 75 שהיא עוסק מורשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
Y לאיזה בנק כדאי ללכת לתיק השקעות מיועץ שוק ההון 17
A אחרי שהעיפו אותי מתואר - מה כדאי לי לעשות? התפתחות אישית 80
B עם מי כדאי להתייעץ בנוגע לירושה של קופת גמל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
A כדאי לקנות קרן סל באירופה צוברת או מחלקת? שוק ההון 2
ה קרן השתלמות ראשונה איפה כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
T האם כדאי לקנות דירה או לגור בשכירות? התפתחות אישית 21
מ האם כדאי ללמוד על אופציות? שוק ההון 8
R האם כדאי לשדרג את הקטנוע? - קפיצה בעלויות הביטוח וההוצאה החד פעמית צרכנות פיננסית 41
E האם כדאי לעשות ביטוח אכ”ע פרטי צרכנות פיננסית 62
I כדאי לפתוח 3 קרנות כספיות? (בלוג: מרגע זה אתם טובים בכסף) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 9
M האם כדאי לי להעביר את הנכסים שלי IBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
B רוצה להתחיל להשקיע, איך כדאי לי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
N COVER.CO.IL - האם כדאי לנסות אותם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
ח העברת כספים מפנסיה מקיפה למשלימה - האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
א איזה כרטיס אשראי כדאי לי לבחור? צרכנות פיננסית 22
H אג'נדה וגלובלנט: האם כדאי ישירות מול גלובלנט פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M איפה כדאי לשים חיסכון נזיל? שוק ההון 16
F משכנתא עצומה - דירה להשכרה. האם כדאי להחזיר את הקרן או להשאיר? נדל"ן 7
א האם כדאי להיכנס לעולם המשפט? אוף טופיק 42
ר מתקשה במציאת זוגיות רצינית עקב מצב כלכלי של הוריי, מה כדאי לעשות ? אוף טופיק 223
I דיון | כמה הון עצמי כדאי לשים נדל"ן 9
S כדאי לפתוח קרן השתלמות בתור עוסק זעיר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 29
E האם כדאי לפתוח חשבון בנק ב US עבור השקעות נדלן והחזר מס נדל"ן 8
O הלוואה ללא ריבית האם כדאי גם אם אין צורך צרכנות פיננסית 8
JBUZZ השכונות החדשות של ישראל: איפה הכי כדאי לקנות דירה באזור המרכז נדל"ן 12
א משהו שמע על מקצוע בודק שכר מוסמך? האם כדאי להשקיע בו? התפתחות אישית 1
V בדיקת סקר רפואית - מתי כדאי? אוף טופיק 5
שם משתמש בעייתי האם באמת כדאי להעביר חשבון השקעות פרטי מהבית לבית השקעות חיצוני? צרכנות פיננסית 27
Y כדאי למכור מניות לפני הגדלת מס יסף? שוק ההון 8
E כדאי להמשיך את "מכבי סיעודי"? צרכנות פיננסית 14
R מרצה עצמאי - כיצד כדאי להתנהל יזמות והגדלת הכנסות 10
N התחתנו ואנחנו שוקלים למזג את תיקי ההשקעות שלנו, מה הדרך הכי טובה לעשות זאת? או שאולי לא כדאי?... שוק ההון 11
K אני משפר דיור. האם כדאי להשאיר את הדירה הנוכחית ולהעביר על שמה של הבת? נדל"ן 1
I האם כדאי למכור את החלק בדירה או לחכות שיסתיים הפינוי בינוי? נדל"ן 15
S האם כדאי לפתוח קרן השתלמות של 380 אל"ש לקנית דירה ראשונה או לקחת הלוואה/משכנתא פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17

נושאים דומים

Back
למעלה