אם אתה אוהב לכתוב קוד כתחביב, אז זו כבר התחלה טובה - מי שבאמת מצליחים במקצוע, ושורדים גם בתקופות קשות ומשברים כלכליים, הם אלו שטובים בזה. הדרך היעילה ביותר להיות טוב במשהו היא להשקיע בו הרבה זמן. אם זה תחביב שנהנים ממנו, אז משקיעים את הזמן ומגיעים לשם.
השאלה אם המטרה המרכזית של הלימודים היא אכן הגירה. מתי אתה מתכנן לעבור לאמריקה באמצעות ויזת עבודה, טווח ארוך/קצר? יש כרגע פיטורים המוניים בחברות הייטק גדולות כמו אמזון, וזה בד״כ אומר שלא עושים ספונסורשיפ לוויזה לעובדים. חוקי ההגירה גם משתנים ממשל לממשל. הרבה מהעובדים בהייטק האמריקאי מוחלפים בצוותים שעובדים מרחוק בהודו, או במהגרים שמגיעים לארה״ב מהודו - זה הכי זול. כדי להגיע למצב שיש לך הצעת עבודה בארה״ב עם ויזה דרך המעביד, צריך לרוב כמה שנות נסיון משמעותי. זה אפשרי, אבל קח בחשבון שזה
STRETCH GOAL
וזה יכול לקחת הרבה שנים, או לא לקרות בכלל בסוף.
אם אתה חושב להגיע לארה״ב על ויזת סטודנט, אז זה יותר ריאלי בטווח הקצר, אבל רק אם יש לך כיסים עמוקים וציונים באמת מדהימים.
האם אתה יותר הומאני או ריאלי בכללי? איך אתה עם מתמטיקה?
קורסי שנה א׳ במדעי המחשב הם לרוב אלגברה לינארית, חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי, אלגוריתמים, חלקם לא פשוטים בכלל. אם יש לך אפשרות לקחת בינתיים כמה קורסים כאלה במסגרת התואר בכלכלה, על תקן קורסי בחירה, אולי זה יעזור לך להחליט. גם אם לא תירשם למדמ״ח כחוג משני, כל עוד אתה מקבל ציון עובר, עדיין תקבל על זה נקודות זכות.
לגבי ״זה ייקח שנתיים״ - עם כל טיעון מסוג ״אבל זה ייקח מלא זמן״ ניתן להתמודד עם טענת הנגד הבאה: הזמן הזה יעבור ממילא, עדיף להשתמש בו. השאלה אם בתום השנתיים תהיה במקום שרצית להיות בו או לא.
יש לך דרכון זר אחר כלשהו אגב? כי יש מדינות שיש להן מסלולי ויזה קצת יותר קלים לארה״ב.
המטרה העיקרית שלי היא להגר לארה"ב. טוב שאת אומרת שקשה לקבל רילוקיישן, זה מידע חשוב. המטרה שלי בעיקרון היא לעשות תואר שני בארה"ב באוניברסיטה מכובדת, ואולי דוקטורט (למרות שזה יומרני עבורי לומר). מטרה נוספת היא לשנות תחום לימודים ועבודה. לאחר הלימודים ניתן לקבל אישור עבודה לשלוש שנים STEM OPT, שבמהלכו לפעמים ניתן להוציא גרין קארד, ואם לא , לפעמים ניתן לקבל ויזת H1B, ובהמשך לקבל גרין קארד. זה תלוי במעסיק וברזומה שאבנה.
אין לי דרכון זר. הוצאתי בקשה לפני כמה שנים לדרכון פורטוגלי, שאולי אקבל ואולי לא, לסבא שלי נתנו, ולפי העו"ד שמטפל בבקשה שלי אני צפוי לקבל אזרחות ב-2027, אבל אני לא משוכנע בכך, כי ב-2022 הוא אמר לי שאקבל ב-2025.
לגבי תכנות, במחשבה שנייה באוניברסיטה אני לא באמת מתכנת, אלא ממש בקטנה. אין לי מושג אם אני אוהב תכנות או לא. חשבתי השבוע לסיים את התואר בכלכלה חד חוגי (אני בשלבי סיום גם ככה), ולהירשם שנה הבאה להנדסת חשמל. הסיבה היא שעשיתי מגמת פיזיקה בתיכון ואהבתי את המקצוע, וגם כי לדעתי זה מקצוע יציב יותר , שלפחות בארה"ב יהיה קשה להחליף בהודים. להבנתי גם רוב המהנדסים בתחום הם עובדים זרים, ולחברות שעסקות בשבבים ובאנרגיה מתחדשת קל יותר להוציא גרין קארד לעובדיהם EB2-NIW . בהתחלה נמנעתי מלחשוב על תואר כזה שאורך 4 שנים, אבל כפי שאמרת , הבנתי שזו השקעה שווה לטווח הארוך, ושאם לא אחתוך עכשיו מהמסלול הנוכחי, אהיה פקיד במשרד ממשלתי או בחברה פיננסית בארץ, ולא תהיה לי שום דרך ריאלית להגר בעתיד לארה"ב.
יש עוד סיבה אישית שבגללה אני רוצה לעשות תואר נוסף. התחלתי תואר בכלכלה-מתמטיקה , והסמסטר הראשון הלך יפה מאוד, אבל לאחר מכן היה לי סמסטר רע מאוד, בגלל בעיות אישיות במשפחה, לא ניגשתי לאף מבחן במתמטיקה ופרשתי מהחוג. עד היום זה כואב לי ואני רוצה להעניק לעצמי חוויה מתקנת. עשיתי אינפי 1, דיסקרטית ולינארית וקיבלתי ציונים יפים. ועשיתי חדוא ב בחוג לכלכלה וסטטיסטיקה (שזה קל יותר משמעותית מבחוג למתמטיקה) ובדיעבד, אני אהבתי יותר את הקורסים המתמטיים מקורסים אחרים.
אז לסיכום, התכנית היא לסיים השנה לימודי כלכלה ולהירשם להנדסת חשמל בעברית בשנה הבאה, לסיים את התואר עוד ארבע שנים ולהירשם ללימודים מתקדמים בארה"ב.
אני מודה לך מאוד על התגובה, היא הייתה מאוד אינפורמטיבית.