• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

האם כדאי להשקיע ב-Russel2000?

• פותח הנושא פותח הנושא arn
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

arn

משתמש רגיל
דירוג
183
shiller cape ratio שלו גבוה מאוד משהו כמו 60 - 70.

גם ב-s&p500 ובנאסד"ק זה די גבוה 35 - 36. השאלה האם כדאי להשקיע כרגע גם בהם. חוץ מזה 7 חברות ב-S&P500 תופסות 30% ממנו.

יש מדינות כמו קנדה, ספרד, אוסטרליה, גרמניה וספרד שקריטריון זה נמוך מ-20. בהונג-קונג זה נמוך מ-10. האם לא כדאי לתת לקרנות נאמנות מארצות אלו יותר משקל?

יש מדינות כמו קנדה, ספרד, אוסטרליה, גרמניה וספרד שקריטריון זה נמוך מ-20.
השאלה היא אם יש סיבה שהקריטריון נמוך. למשל, צפי לתשואות עתידיות נמוכות, בעיות דמוגרפיות/חברתיות וכו.

shiller cape ratio שלו גבוה מאוד משהו כמו 60 - 70.

יש מדינות כמו קנדה, ספרד, אוסטרליה, גרמניה וספרד שקריטריון זה נמוך מ-20. בהונג-קונג זה נמוך מ-10. האם לא כדאי לתת לקרנות נאמנות מארצות אלו יותר משקל?
אתה לא יכול להשתמש כמעט בשום מספר יחיד בשביל לקבל כוון האם השקעה היא טובה או לא...או להשוות בין השקעות(אם נגיד יש לך אפשרות להשקיע בחברה שנסחרת במכפיל 5 על רווחי שנה שעברה(זולה) ולעומת זאת חברה אשר נסחרת במכפיל 100 על רווחי שנה שעברה(יקרה)...מהי ההשקעה היותר טובה?
אם היית יודע שחברה א תפשוט רגל בשנה הקרובה ותרד ל0...ולעומת זאת חברה ב תגדיל את רווחיה ב 30% כל שנה בעשרים שנה הקרובות...אז החברה עם המכפיל הזול נסחרה במכפיל מופקע...ואילו החברה עם המכפיל הגבוה...הייתה מציאה שהייתה עושה אותך עשיר...)

השווקים האירופאים(ואחרים) נסחרים כמעט תמיד במכפילים נמוכים יותר מאשר האמריקאים...וזה נובע מהמון סיבות, כאשר "הפשוטה" ביותר היא שנגיד בשווקים האירופאים רוב החברות הגדולות הם פארמה בוגרת, אנרגיה בנקים וכו אשר בצדק מתומחרות זול יותר...לעומת זאת בארה"ב יש לך את חברות הטכנלוגיה הגלובליות עם הצמיחה הגבוהה והמודלים העיסקיים היוצאים מן הכלל(וכמובן סיבות רבות מאד נוספות...דינמיקה של שוקי עבודה, דמוגרפיה, חדשנות וכו...)...אי אפשר פשוט להשוות מספרית בין השווקים ולהגיד "ארה"ב יקרה , אירופה זולה"...זה לא נכון.

בקשר לשאלה המקורית, לפי דעתי ההשקעה ב russell2000 כמדד היא לא רצויה מלא מעט סיבות, לדוגמא:

1. מלא חברות גרועות מאד, הפסדיות, יורדות בהכנסות...ערב רב של הרבה חברות לא משהו וזה בלשון המעטה.
2. הסנופי הוא מדד "אקטיבי" המייצג את החברות הכי גדולות בארה"ב אשר עוברות סינונים מסויימים(סף רווחיות לתקופה, גודל וכו...)...אין שום סינון כזה בראסל...תוסיף לזה את הקוטן של החברות ותקבל המון השקעות גרועות.
3. במקרה של הסנופי...במידה וחברה צומחת, אתה תגדל יחד איתה ותמשיך "לרכב" עליה לאורך שנים כל עוד היא במדד(יכול להיות גם עשורים..)...במידה והחברה לא מצליחה היא תרד בחלקה היחסי לאורך זמן... במקרה של הראסל...גם אם יש חברות טובות שצומחות במדד...בנקודה מסויימת הן יגדלו, יצאו מן המדד ואתה תשאר שוב עם "הבררה".
אם כבר להשקיע במניות קטנות(וזה אם מהותי...לא חושב שיש לרוב המשקיעים בשוק האמריקאי סיבה להתעסק עם משהו חוץ מהסנופי ב99% מהמקרים) אז הייתי שוקל תעודות כמו AVUV שלפחות מפעילות סינונים מסויימים.

image-5.png

בקשר לשאלה המקורית, לפי דעתי ההשקעה ב russell2000 כמדד היא לא רצויה מלא מעט סיבות, לדוגמא:

ויחד עם כל מה שכתבת, התשואות ב- 25 שנה פחות או יותר זהות לסנופי.
שזה מה שמעצבן בשוק יעיל, קשה להכות אותו עם שיקולים "הגיוניים".

אחד מהדברים הכי מסוכנים בעיני זה פשוט להסתכל על מה שהיה ולהגיד שזה מה שיהיה, בלי לדבר על מה הסיבות שהובילו לתוצאות האלו והאם הסיבות האלו ימשיכו או לא...
אנחנו לא קונים את סטטיסטקות העבר...ואני חושב שיש המון עיסוק ב"תראו מדד עשה X לאורך שנים ולכן זה מה שהוא יעשה הלאה"... אם זה היה כל כך קל...

3. במקרה של הסנופי...במידה וחברה צומחת, אתה תגדל יחד איתה ותמשיך "לרכב" עליה לאורך שנים כל עוד היא במדד(יכול להיות גם עשורים..)...במידה והחברה לא מצליחה היא תרד בחלקה היחסי לאורך זמן...
אתה לא בהכרח רוצה לרכב על חברה לשנים גם אם היא טובה כתלות בהזדמנויות שאתה יודע למצוא.
כמובן שמבחינת סיבוכיות, פשטות וכו' הרבה יותר קל לקנות חברה טובה פעם אחת מאשר לחפש שוב ושוב חברה טובה מחדש ושעוד לא מתומחרת טוב בערימת כל החברות הגרועות. הטיעון הוא שאם חברה צמחה מספיק אז קצב הצמיחה שלה בהכרח יהיה נמוך יותר או לפחות יהיה לה מאוד קשה לשמר את אותה צמיחה לאורך זמן.
ולכן אם אתה שומר על שוק קטן מספיק יהיה לך יותר קל לעשות פי 2, 10 או אפילו פי 100 על הכסף מאשר אם אתה קונה חברה גדולה ויציבה.
כמובן שאני מסכים איתך שחייב סינון כי חברות קטנות הן לרוב גרועות, הפסדיות וכו..

נערך לאחרונה ב:
איך הראסל וסנופי לעומת נסדאק?

אתה לא בהכרח רוצה לרכב על חברה לשנים גם אם היא טובה כתלות בהזדמנויות שאתה יודע למצוא.
כמובן שמבחינת סיבוכיות, פשטות וכו' הרבה יותר קל לקנות חברה טובה פעם אחת מאשר לחפש שוב ושוב חברה טובה מחדש ושעוד לא מתומחרת טוב בערימת כל החברות הגרועות. הטיעון הוא שאם חברה צמחה מספיק אז קצב הצמיחה שלה בהכרח יהיה נמוך יותר או לפחות יהיה לה מאוד קשה לשמר את אותה צמיחה לאורך זמן.
ולכן אם אתה שומר על שוק קטן מספיק יהיה לך יותר קל לעשות פי 2, 10 או אפילו פי 100 על הכסף מאשר אם אתה קונה חברה גדולה ויציבה.
כמובן שאני מסכים איתך שחייב סינון כי חברות קטנות הן לרוב גרועות, הפסדיות וכו..
אני מדבר על השקעה מדדית...לא על בחירת חברות(למרות שנכון לפי דעתי גם לחברות טובות מאד עם מסלול ארוך...)

בסופו של דבר רוב התשואה של שוק המניות באה מכמות מצומצת של "מנצחים" אשר גוררים את כל השוק קדימה...בראסל, גם אם יש לך מנצחים כאלו...הם פשוט "יעזבו" ויעברו למדדים גדולים יותר...ואין המון מנצחים...תוסיף לזה את החוסר פילטור בכניסה למדד, את עולם ההשקעות שהשתכלל(ואת העליה הגדולה מאד בהשקעה הפסיבית), את העובדה שלא מעט חברות נשארות פרטיות לאורך זמן ומונפקות אם וכאשר הם כבר בגודל גדול יותר, את סיום תקופת הריבית אפס(ולא חסר במדד הזה המון חברות ממונפות והפסדיות...) וכו... ואני בעיקר רואה בעיקר המון סיבות ללמה המדד הזה ימשיך להיות עם תשואת חסר משמעותית...בוודאי לא יהיה בתשואה הדומה לסנופי לפי דעתי או איזשהי תשואה בסיכון/סיכוי אשר מצדיקה את האחזקה הזו...
וכמו שאמרתי, בגלל החולשות המבניות במדד הזה, לדעתי, אם הייתי רוצה חשיפה למניות קטנות, לא הייתי עושה את זה דרך הראסל...ואם מישהו משקיע בראסל, אני חושב שצריכות להיות סיבות טובות יותר מאשר בעבר הרחוק המדד עשה תשואה דומה לסנופי(אם כבר אתה רוצה לקבל תשואה עודפת מהותית...)

אתה לא יכול להשתמש כמעט בשום מספר יחיד בשביל לקבל כוון האם השקעה היא טובה או לא...או להשוות בין השקעות(אם נגיד יש לך אפשרות להשקיע בחברה שנסחרת במכפיל 5 על רווחי שנה שעברה(זולה) ולעומת זאת חברה אשר נסחרת במכפיל 100 על רווחי שנה שעברה(יקרה)...מהי ההשקעה היותר טובה?
אם היית יודע שחברה א תפשוט רגל בשנה הקרובה ותרד ל0...ולעומת זאת חברה ב תגדיל את רווחיה ב 30% כל שנה בעשרים שנה הקרובות...אז החברה עם המכפיל הזול נסחרה במכפיל מופקע...ואילו החברה עם המכפיל הגבוה...הייתה מציאה שהייתה עושה אותך עשיר...)
shiller cape ratio זה לא מכפיל של שנה בודדת אלא ממוצע של המכפילים על 10 שנים. בנוסף השימוש שאני עושה בו הוא לגבי מדדים של מאות חברות ולא של חברה בודדת.
בכל אופן יש קנה מידה נוסף פרט לקנה מידה זה (אני מתכוון בקנית מדדים ולא בקנית מניות של חברה בודדת. במקרה של קנית חברה בודדת כנראה שיש ללמוד עליה היטב ולהתעמק בדוחו"תיה).

השווקים האירופאים(ואחרים) נסחרים כמעט תמיד במכפילים נמוכים יותר מאשר האמריקאים...וזה נובע מהמון סיבות, כאשר "הפשוטה" ביותר היא שנגיד בשווקים האירופאים רוב החברות הגדולות הם פארמה בוגרת, אנרגיה בנקים וכו אשר בצדק מתומחרות זול יותר...לעומת זאת בארה"ב יש לך את חברות הטכנלוגיה הגלובליות עם הצמיחה הגבוהה והמודלים העיסקיים היוצאים מן הכלל(וכמובן סיבות רבות מאד נוספות...דינמיקה של שוקי עבודה, דמוגרפיה, חדשנות וכו...)...אי אפשר פשוט להשוות מספרית בין השווקים ולהגיד "ארה"ב יקרה , אירופה זולה"...זה לא נכון.
שום חברה לא יכולה לצמוח בלי סוף. לחברה גדולה מאוד צפויה צמיחה איטית שבסוף תיעצר. לוקח זמן רב לחברה כזו לצאת מהמדד גם אחרי שנעצרה כי היא עדיין חברה גדולה. בגלל זה מסחר של חברה כזו במכפילים גבוהים מהווה בעיה.

שום חברה לא יכולה לצמוח בלי סוף. לחברה גדולה מאוד צפויה צמיחה איטית שבסוף תיעצר. לוקח זמן רב לחברה כזו לצאת מהמדד גם אחרי שנעצרה כי היא עדיין חברה גדולה. בגלל זה מסחר של חברה כזו במכפילים גבוהים מהווה בעיה.
האם הנימוק הזה היה תקף גם לפני 20 שנה?
ואם כן, איך תסביר שהראסל לא היכה את הסנופי מאז?

האם הנימוק הזה היה תקף גם לפני 20 שנה?
ואם כן, איך תסביר שהראסל לא היכה את הסנופי מאז?
יש היום חברות ששוות טריליון דולר. אם חברה כזו צומחת כ-10% לשנה היא תכפיל את עצמה פי 2 תוך 7 שנים (לפי כלל ה-72) ופי 1000 תוך 70 שנה. קשה לי להאמין שחברה תוכל לצמוח ל-1000 טריליון דולר. בגלל זה אני חושב שהצמיחה תיעצר או שתואט מאוד. לכן אני חושש מחברות צמיחה עם מכפילים גבוהים (אני מדבר רק על חברות מאוד גדולות שממשיכות לצמוח ויש להן מכפילים גבוהים). מתי הצמיחה תיעצר? לא יודע.
באשר לראסל: הבאת כאן דוגמא של מדד עם מכפילים גבוהים יותר מהסנופי כך שזה לא מפתיע שהוא לא היכה אותו.

לכן אני חושש מחברות צמיחה עם מכפילים גבוהים
אתה חושש בצדק.
השאלה היא מדוע לדעתך מכפילים נמוכים יתנו תשואה גבוהה יותר. הרי מכפיל נמוך מאותת על בעיה.

אתה חושש בצדק.
השאלה היא מדוע לדעתך מכפילים נמוכים יתנו תשואה גבוהה יותר. הרי מכפיל נמוך מאותת על בעיה.
הערכתי היא שאם יש מדד שבו shiller cape ratio הוא נמוך אז סביר להניח שיש לו הערכת חסר. אני מתייחס למכפיל ממוצע של 10 שנים. מכפיל של מדד שלם ולא חברה בודדת. כמו כן אני מוציא מהכלל ארצות בעיתיות כמו רוסיה או סין. התייחסתי רק למדינות מערב אירופה וארצות הברית.

הלינק שלך מראה את התשואות ל-9 שנים בלבד.
לפי לינק זה הסנופי עשה 12% בממוצע לשנה וראסל 2000 רק 6.8% בממוצע לשנה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א משהו שמע על מקצוע בודק שכר מוסמך? האם כדאי להשקיע בו? התפתחות אישית 0
E מקרר שהפסיק לעבוד. כדאי להשקיע בתיקון? ואם לא, איזה אתם ממליצים לקנות? אוף טופיק 6
ח איפה כדאי להשקיע לחרדית שוק ההון 78
C 10 סיבות למה אני לא כדאי להשקיע במדד מחקה שוק ההון 14
A האם כדאי להשקיע במדד TA125? שוק ההון 7
O איך כדאי להשקיע כסף בחשבון בנק אמריקאי? שוק ההון 4
J אספר לכם עליי וספרו לי איך לדעתכם כדאי לי להשקיע מיליון₪ שוק ההון 14
R איך כדאי להשקיע חצי מיליון שקל שוק ההון 1
Y האם כדאי להשקיע בקרן ברירת מחדל ? האם באמת זולה ? צרכנות פיננסית 5
G איפה כדאי לי לסחור אם אני רוצה להשקיע בעיקר לטווח ארוך? שוק ההון 8
G איך כדאי להשקיע אם אני מאמין שהיורו יעלה ? שוק ההון 5
ד כמה כדאי להשקיע בעסק עם פוטנציאל? שוק ההון 0
F האם כדאי להשקיע שוק ההון 10
מ האם כדאי להשקיע בתקופה הזו שוק ההון 37
C קרן השתלמות: השוואת דמי ניהול, והאם כדאי לי להשקיע את כל המניות דרך הקרן? צרכנות פיננסית 1
R המחקר של כל הזמנים: במה היה כדאי להשקיע? שוק ההון 2
K האם כדאי להשקיע בגמל להשקעה עם דמי ניהול אטרקטיביים? שוק ההון 106
Y האם כדאי לי לקנות דירה זולה שבעתיד הרחוק אגור בה, או להשקיע את הכסף בשוק ההון? שוק ההון 28
Izik חמש סיבות למה לא כדאי להשקיע בקרנות אינדקס שוק ההון 4
life מיסוי ב IRA - מה כדאי להשקיע? מיסים 51
V בדיקת סקר רפואית - מתי כדאי? אוף טופיק 5
שם משתמש בעייתי האם באמת כדאי להעביר חשבון השקעות פרטי מהבית לבית השקעות חיצוני? צרכנות פיננסית 27
The Big Fundamental עצמאי ואזרח אמריקאי, ששוקל לעבור להיות שכיר משיקולי מיסוי - כדאי? מיסים 1
Y כדאי למכור מניות לפני הגדלת מס יסף? שוק ההון 8
E כדאי להמשיך את "מכבי סיעודי"? צרכנות פיננסית 14
R מרצה עצמאי - כיצד כדאי להתנהל יזמות והגדלת הכנסות 9
N התחתנו ואנחנו שוקלים למזג את תיקי ההשקעות שלנו, מה הדרך הכי טובה לעשות זאת? או שאולי לא כדאי?... שוק ההון 11
K אני משפר דיור. האם כדאי להשאיר את הדירה הנוכחית ולהעביר על שמה של הבת? נדל"ן 1
I האם כדאי למכור את החלק בדירה או לחכות שיסתיים הפינוי בינוי? נדל"ן 15
S האם כדאי לפתוח קרן השתלמות של 380 אל"ש לקנית דירה ראשונה או לקחת הלוואה/משכנתא פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
א האם כדאי \ אפשרי ללמוד לינוקס? התפתחות אישית 6
Y האם כדאי להישאר בחולון? נדל"ן 7
ד ביטוח בריאות פרטי - האם כדאי צרכנות פיננסית 25
B למה לא כדאי לפתוח בIBKR חשבון ישר על פני בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
X אילו מניות כדאי למכור? האם כדאי למכור מניות שהערך שלהן עלה לאחרונה, או דווקא מניות שנמצאות בירידה? שוק ההון 24
פ האם תמיד כדאי להתמנף ולקחת משכנתא נדל"ן 10
פ האם כדאי לקחת משכנתא? נדל"ן 3
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
alice.lankri הנכס עלה בערכו - האם כדאי לסגור את המשכנתא ולמכור? נדל"ן 9
הירהורים קרן חוב שהפסיקה לשלם ריבית, ולא מאפשרת למשוך את הקרן, איך כדאי להתקדם? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
A תמהיל משכנתא כדאי, דעות חוות דעת המלצות 1.56M נדל"ן 3
R האם כדאי למכור תיק השקעות ולהחזיר משכנתא? נדל"ן 16
tomer111 למקרה קריסה כלכלית היכן הכי כדאי שהכסף יהיה? אוף טופיק 41
י משכנתא קטנה וקצרת טווח איזה מסלול כדאי? נדל"ן 5
E דירה להשקעה כחלק מתכנון פנסיוני כדאי? נדל"ן 7
T עצמאי בן 70, כדאי לפתוח השתלמות או פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S בן 16 - היכן כדאי לפתוח חשבון בנק? צרכנות פיננסית 1
O פיקדון שקלי בפועלים, לשנה, 4% ריבית - האם כדאי? שוק ההון 6
ס אזרח אמריקאי החי בישראל - איך כדאי להוציא חשבונית? יזמות והגדלת הכנסות 14
N האם כדאי למחזר את המשכנתא? נדל"ן 5

נושאים דומים

Back