• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

האם יש לכם תיק השקעות אחד?

• פותח הנושא פותח הנושא just a guy
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

just a guy

משתמש רשום
דירוג
0
היי,

אני בשלבים של השקעה בתיק מסחר, מעוניין להשקיע בתיק מפוזר בין ארהב, אירופה ושווקים מתפתחים.

במקביל יש לי קרן השתלמות/קופת גמל/קרן פנסיה במסלול עוקב s&p500 למעט עוקב מדדי מניות של מיטב במקיפה.

אני עוסק כרגע באיזון התיק, נניח שאני מעוניין להגיע לחלוקה לפי משקלים מסוימים ותוהה האם עליי לשקלל במשקלים את החסכונות הנל? כי אם כן לכאורה באופן מוחלט לארהב ולכן עליי לאזן ולקנות רק אירופה + מתפתחים.

הנטיה הטבעית שלי היא להכליל קרן השתלמות בחשבון אבל לא קופת גמל/פנסיה כי הם לא נזילים.

אשמח לשמוע דעות בנושא.

תודה רבה

אתה מכיר את המאמר של הסולידית, כן?... משם הכותרת?

לצורך השווי ה"נקי" - אני מחשיב את כל מוצרי ההשקעה שיש ברשותי כתיק השקעות אחד, כלומר כלל הכסף שיש לי ושמושקע ושאינו מושקע.
לצורך התכל'ס?
"מתעלם" לחלוטין מקרן הפנסיה, היא על מסלול מחקה S&P500 ואפגש איתה בהמשך לפני הפרישה "האמיתית" (67?) כשהיא תהפוך לקצבה... אז נחמד לעקוב אחריה אבל אני לא ממש מתייחס אליה..
כנ"ל קרן ההשתלמות, גם היא על מסלול מחקה S&P500 ואני לא מתכנן לפדות אותה בכלל, אולי רק בפרישה המוקדמת אינשאללה כי אין לי למי להוריש אותה.

מעוניין להשקיע בתיק מפוזר בין ארהב, אירופה ושווקים מתפתחים
שזה?
קרנות איריות הכוונה?

אני עוסק כרגע באיזון התיק
אני מאזן תמיד עם כסף חדש... שלא כמו כל החכמים כאן (אני באמת שלא חכם), אין לי מושג גדול לגבי % האלוקציה האמיתי של כל "דבר" בתיק ההשקעות האחד שלי.
מוטה חזק על S&P500 (קרן פנסיה מקיפה, קרן השתלמות, קופת גמל להשקעה) ולכן קונה כרגע בתיק ההשקעות מדדים עולמיים כדי לאזן קצת.
מבחינתי ה- 30% אג"ח מיועדות או מנגנון הבטחת התשואה שיש בקרן הפנסיה המקיפה מכסה את החלק האג"חי בתיק ההשקעות הכולל שלי.
אם הייתי מעוניין ב- % האלוקציה של התיק שלי הייתי מברר אבל זה לא מספיק חשוב לי כי אני לא כזה אחראי ובעיקר בעיקר לא כל כך מתעניין (שמתי פתק "סקילה בבקשה" הרגע על המצח)... זו גם חלק מההתייחסות וההתנהלות שסיגלתי לעצמי לגבי שוק ההון וגם חלק חוסר השבירות שלי בירידות, אני פשוט לא מתעניין ולא יודע מה קורה בכלל וגם לא קורא חדשות וכו'. הבורות היא ברכה.
קונה בכל שנה ולמשך שנה שלמה (12 חודשים) מדד עולמי/יבשתי אחר בהוראת הקבע החודשית, קונה וקונה, וממשיך הלאה בחיים.
אני עדיין צעיר, בן 22 עם 27 שנות ניסיון ככה שלא מלחיץ אותי 100% מנייתי והאמת היא שמבחינתי 100% מניות עד הפרישה המוקדמת, ומשם גם 100% מניות כי מה עוד יש בחיים האלו חוץ מלחבק סיכונים לפני השינה.

נניח שאני מעוניין להגיע לחלוקה לפי משקלים מסוימים ותוהה האם עליי לשקלל במשקלים את החסכונות הנל?
ועוד איך, 100% לשקלל את הכל... מה השאלה בכלל?
אם יש כסף במוצר השקעה X על מדד מסוים Y אז אתה משקלל אותו כחלק מכסף X על מדד Y כחלק מהסה"כ.
אבל כמו שרשמתי לך מקודם, הנה אני דוגמא ראויה לסקילה של מישהו שלא עושה את זה.

כי אם כן לכאורה באופן מוחלט לארהב ולכן עליי לאזן ולקנות רק אירופה + מתפתחים.
נכון.
ומי אמר שלא צריך להיות מוטה לארה"ב? כולנו מוטים ארה"בריתה גם ככה.
מה רע ברק S&P500? הוא לא מפוזר מספיק?
אתה עם רונן מרגוליס אני מבין?
נו, הוא גם צודק. אבל הרבה מאוד אנשים צודקים כל הזמן שזה מבלבל.

הנטיה הטבעית שלי היא להכליל קרן השתלמות בחשבון אבל לא קופת גמל/פנסיה כי הם לא נזילים.
הם נזילים, אבל עם קנס שעושה גזלייטנינג למושג גזלייטנינג...
אבל אם הם על מדד X מסויים אז הם כן צריכים להיות חלק מהסה"כ של הכסף על אותו המדד.
אי אפשר להתעלם מהם בכזאת בוטות.
אתה לא אני ואתה לא רוצה להיסקל בפומבי קבל עם וחגורת עור.

בעיקרון אם אתה רוצה להתנהל מסודר אתה צריך לנהל לא רק את הנכסים בתור תיק אחד אלא גם שהתיק הזה יתוכנן בהתאם לצרכים העתידיים שלך. לקרן פנסיה יש ייעוד אחר מכסף שתצטרך עוד שנתיים, ככה שיש פחות משמעות לאיזון ביניהם.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I חישוב תשואה בתיק בסגנון "בעצם, יש לכם רק תיק השקעות אחד" שוק ההון 3
H בעצם, יש לכם רק תיק השקעות אחד דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 89
ח איך אתם מאזנים? בהנחה שיש לכם תיק סולידי עוקב מדדים. שוק ההון 41
ש להיכנס לביטקוין עכשיו שהוא בשמיים.. נראה לכם נכון ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
B סקר עובדי הייטק: כמה המעסיק מפריש לכם לפנסיה ברכיב התגמולים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
פיטר גריפין כרטיסי אשראי חוץ בנקאיים - מה מהם שווה לכם? צרכנות פיננסית 127
א האם יש לכם המלצה לקרנות אג"ח אמריקאי (קונצרני) שוק ההון 14
YoniLevy אילו המלצות יש לכם לבן 19? פוסטים מאיכות נמוכה 9
deussex מה עושה לכם טוב - הרגשה טובה התפתחות אישית 60
סול מה חשוב לכם בנכס מניב? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 7
M האם עליות המחירים פוגעת לכם בחיסכון? אוף טופיק 97
Y פתיחת חשבון בנק אמריקאי- איפה יש לכם חשבון? צרכנות פיננסית 69
adamshalev ספרו איזה השקעות עבדו לכם ב-2021 ואיזה לא? שוק ההון 95
J אספר לכם עליי וספרו לי איך לדעתכם כדאי לי להשקיע מיליון₪ שוק ההון 14
נ יש לכם המלצה על ספר העוסק באינפלציה ונזקיה התפתחות אישית 0
נ נראה לכם שיש אינפלציה בארץ בגלל הקורונה? פוסטים מאיכות נמוכה 8
נ במה אתם מתחרטים שלא "השקעתם" כשהייתה לכם אפשרות? אוף טופיק 40
Q אם היה לכם מליון שקל במזומן עכשיו שוק ההון 25
ג אחרי המבול - מה קונים? יש לכם נתונים מ2009? שוק ההון 3
נ כמה עולה לכם הרכב בחודש? אוף טופיק 86
L סקר ביטול הוי הכחול בוואטסאפ - יש לכם ווי כחול בווטסאפ או שביטלתם את זה? אוף טופיק 54
Myrath תקריות צרכניות שהיו לכם אוף טופיק 0
נ האם ההשקעות במניות תרמו לכם בהבטים לא כלכליים? שוק ההון 11
K ציטוטים שגרמו לכם לחשוב אוף טופיק 189
P יש לכם אפשרות לקחת הלוואה בריבית שלילית, מה אתם עושים? שוק ההון 75
R גם לכם נעלם כסף מהחשבון (IBI טרייד)? שוק ההון 11
מתכנת סקר: יש לכם רכב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 34
ס איזה פוסטים הכי עזרו לכם לעשות את הצעד ולהתחיל להשקיע ? שוק ההון 1
bobby TWS של ******************* - גם לכם הוא איטי? אוף טופיק 82
S כמה שנים נותרו לכם לפרישה? (לעצמאות כלכלית) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 50
אני חדש ביטוח דירה - יש לכם? חובה? מה לשים לב? מספר שאלות צרכנות פיננסית 3
L יש לכם המלצה למזרן? אוף טופיק 66
ביולוג ירושלמי התוספים הכי טובים שיש לכם בדפדפן Chrome. אוף טופיק 70
חסכונית אז כמה אאוטפיטים יש לכם לעבודה משרדית? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
ליאת - איפה שיש רצון... מה קשה לכם במעבר לסולידיות? (הפוסט באישורה של דורין) אוף טופיק 32
Nimrod ביג שוט ?? גם לכם קופצות כל הזמן פרסומות שלהם בפייסבוק דרך מלא דפים שהם משתמשים בהם ? אוף טופיק 18
K האמת האוביקטיבית חשובה לכם? אוף טופיק 61
מתכנת TheMarker - בעלי אזרחות אמריקאית? האמריקאים רוצים להכניס לכם יד לכיס שוק ההון 28
adamshalev יש לכם שאלה? תתחילו כאן שוק ההון 39
adamshalev קרנות איריות - כל מה שרציתם לדעת והסתחרר לכם הראש מרוב דיונים שוק ההון 811
Kipodi המחלקה לדרדור לקוחות בבנק: "קנו מהכסף שאין לכם צרכנות פיננסית 0
ססס אנליטיקס על תיק המניות שלך ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
P תיק מניות בישראל בזמן רילוקיישן לארה"ב מיסים 8
Y אסטרטגיה בבניית תיק השקעות שוק ההון 5
א קרן כספית - קניה דרך תיק מסחר עצמאי (כמו אקסלנס טרייד) או דרך הבנק. שאלה נקודתית שוק ההון 11
B תמהיל תיק השקעות - סיכון בינוני + שוק ההון 12
M הבנק מקשה על ניוד תיק ניירות ערך ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
א תיק מניות דיבידנד ישראליות שוק ההון 29
RL132 ניוד תיק השקעות מהבנק נתקל בסירוב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
B התלבטות לגבי פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לאוסטרליה שוק ההון 5

נושאים דומים

Back
למעלה