אתה
מכיר את המאמר של הסולידית, כן?... משם הכותרת?
לצורך השווי ה"נקי" - אני מחשיב את כל מוצרי ההשקעה שיש ברשותי כתיק השקעות אחד, כלומר כלל הכסף שיש לי ושמושקע ושאינו מושקע.
לצורך התכל'ס?
"מתעלם" לחלוטין מקרן הפנסיה, היא על מסלול מחקה S&P500 ואפגש איתה בהמשך לפני הפרישה "האמיתית" (67?) כשהיא תהפוך לקצבה... אז נחמד לעקוב אחריה אבל אני לא ממש מתייחס אליה..
כנ"ל קרן ההשתלמות, גם היא על מסלול מחקה S&P500 ואני לא מתכנן לפדות אותה בכלל, אולי רק בפרישה המוקדמת אינשאללה כי אין לי למי להוריש אותה.
מעוניין להשקיע בתיק מפוזר בין ארהב, אירופה ושווקים מתפתחים
שזה?
קרנות איריות הכוונה?
אני עוסק כרגע באיזון התיק
אני מאזן תמיד עם כסף חדש... שלא כמו כל החכמים כאן (אני באמת שלא חכם), אין לי מושג גדול לגבי % האלוקציה האמיתי של כל "דבר" בתיק ההשקעות האחד שלי.
מוטה חזק על S&P500 (קרן פנסיה מקיפה, קרן השתלמות, קופת גמל להשקעה) ולכן קונה כרגע בתיק ההשקעות מדדים עולמיים כדי לאזן קצת.
מבחינתי ה- 30% אג"ח מיועדות או מנגנון הבטחת התשואה שיש בקרן הפנסיה המקיפה מכסה את החלק האג"חי בתיק ההשקעות הכולל שלי.
אם הייתי מעוניין ב- % האלוקציה של התיק שלי הייתי מברר אבל זה לא מספיק חשוב לי כי אני לא כזה אחראי ובעיקר בעיקר לא כל כך מתעניין (שמתי פתק "סקילה בבקשה" הרגע על המצח)... זו גם חלק מההתייחסות וההתנהלות שסיגלתי לעצמי לגבי שוק ההון וגם חלק חוסר השבירות שלי בירידות, אני פשוט לא מתעניין ולא יודע מה קורה בכלל וגם לא קורא חדשות וכו'. הבורות היא ברכה.
קונה בכל שנה ולמשך שנה שלמה (12 חודשים) מדד עולמי/יבשתי אחר בהוראת הקבע החודשית, קונה וקונה, וממשיך הלאה בחיים.
אני עדיין צעיר, בן 22 עם 27 שנות ניסיון ככה שלא מלחיץ אותי 100% מנייתי והאמת היא שמבחינתי 100% מניות עד הפרישה המוקדמת, ומשם גם 100% מניות כי מה עוד יש בחיים האלו חוץ מלחבק סיכונים לפני השינה.
נניח שאני מעוניין להגיע לחלוקה לפי משקלים מסוימים ותוהה האם עליי לשקלל במשקלים את החסכונות הנל?
ועוד איך, 100% לשקלל את הכל... מה השאלה בכלל?
אם יש כסף במוצר השקעה X על מדד מסוים Y אז אתה משקלל אותו כחלק מכסף X על מדד Y כחלק מהסה"כ.
אבל כמו שרשמתי לך מקודם, הנה אני דוגמא ראויה לסקילה של מישהו שלא עושה את זה.
כי אם כן לכאורה באופן מוחלט לארהב ולכן עליי לאזן ולקנות רק אירופה + מתפתחים.
נכון.
ומי אמר שלא צריך להיות מוטה לארה"ב? כולנו מוטים ארה"בריתה גם ככה.
מה רע ברק S&P500? הוא לא מפוזר מספיק?
אתה עם רונן מרגוליס אני מבין?
נו, הוא גם צודק. אבל הרבה מאוד אנשים צודקים כל הזמן שזה מבלבל.
הנטיה הטבעית שלי היא להכליל קרן השתלמות בחשבון אבל לא קופת גמל/פנסיה כי הם לא נזילים.
הם נזילים, אבל עם קנס שעושה גזלייטנינג למושג גזלייטנינג...
אבל אם הם על מדד X מסויים אז הם כן צריכים להיות חלק מהסה"כ של הכסף על אותו המדד.
אי אפשר להתעלם מהם בכזאת בוטות.
אתה לא אני ואתה לא רוצה להיסקל בפומבי קבל עם וחגורת עור.